Köttfärs/bacon gratäng

KÖTTFÄRS/BACON GRATÄNG

Ingredienser:
ca 600 g köttfärs
1 pkt bacon eller den mängd man vill
2 gula lökar eller purjolök
1-2 dl riven god ost
2 dl grädde eller creme fraiche
2 ägg
0,5 dl tomatpuré
salt, peppar och lite paprikapulver
Gör så här
1. Fräs färs och lägg i löken att fräsa med. klipp bacon i mindre bitar och låt dem också fräsa med en stund. Krydda.
2. Lägg över fräset i en ugnsfast form och strö riven ost över.
3. Vispa samman ägg och grädde eller creme fraichen.
4. Häll smeten över fräset och grädda i ugn 200 grader i ca 20 minuter eller tills såsen "stannat" något.
Gröna bönor eller en god krispig grönsallad till är gott!

 

Vi åt detta med grönsallad till och jag tog även lite keso och det blev super gott!

Dock så hade vi inge paprikapulver hemma så jag körde med vitlök och chili och visst det blev starkt men
det gick att äta och stark mat förbränner mera =)

 

Smaklig måltid på er!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0