Sista April

Nu sover barnen och jag tänkte bara skriva lite snabbt på ett ungefär hur denna dag/kväll kommer se ut för oss. Sen kommer det ju inte bli precis som jag skriver för det blir det aldrig =) Men på ett ungefär iallafall.
Barnen ska nu få sova sin middags lur och då ska jag små städa lite och plocka, sedan ska det packas eftersom barnen ska sova hos sina morföräldrar. Debut för Anton att sova borta.Får se hur Anton  och Mamma Linda fixar det =) Alexander har ju tjatat om Morfar och Traktor i stort sett sen igår så han blir det ju inga problem med =)
Vi ska handla och köpa in lite drickbart också. Ja de låter lite med det är så MYCKET att göra.
Och Marcus han slutade precis nu så han är hemma om ca. 1 timme ja kanske lite längre också.

Men sen då, jo vid 18-tiden spelar brage hemmamatch och den ska vi antagligen gå på, det beror på om det regnar eller inte. Sedan blir det grillning här hemma och lite gott att dricka till det. Sen blir det att umgås med vänner och spela lite spel, ja det lutar åt att det blir tunering på nhl10 =) 
Får se vilka som kommer, det är öppet hus för alla vänner iallafall!!

Jag ska dricka idag, ta en kall cider till maten osv. Ska ta de lungt med intaget av dryck iallafall eftersom jag är lättpåverkad och jag inte har druckit sedan augusti 2008. Men det ska nog gå bra hoppas jag =)

Nej men jag lär nog sätta lite fart om det ska hinnas med allt som borde hinnas med innan kvällen!!

En lista på saker som ska göras:

1.Städa
2.Packa till barnen
3.Handla mat
4.Systemet
5.Plocka och fixa
6.Duscha
7.Lämna barnen
8.Diska
9.Laga mat
10.Sy/laga kläder

Ja det är väl den listan som måste göras innan 18.00 så det är nog dags att sätta en jäkla fart!! Kan ju medela att en punkt är avklarad!!
1. Diska - Check

Får se om jag kan hinnas med att blogg minst en gång till igen sen och utöka listan emd checkade saker =)
Ha de göttans så länge och vore de så illa att jag ej hinner sitta med min dator något mer förens imorgon, ja då önskar jag er en trevlig dag/kväll på detta årets SISTA APRIL!


30 April 2010

Då är vi inne på sista dagen på månaden April på året 2010. Och det står inte på förens det är Maj och sommaren kommer närmare och närmare. Värmen kommer smygandes och jag mår bara bättre och bättre. barnen kan snart springa barfota ute i gräset och vara lättklädda, inte en massa stora,tjocka och tunga kläder på sig. Jag välkommnar sommaren med öppna armar!
Ja idag var vi upp redan 06.45 för då ville inte barnen sova något mer, och Alexander han gick runt och ropade på PAPPA som hade åkt till jobbet, men det visste ju inte Alexander =/ Ja han går och ropar lite då och då nu också. Han tror säkert att Marcus har gömmt sig bara.
Anton han ligger här i sängen och pladdrar på sitt rövarspråk =) Låter så roligt och när han i mellan åt skriker till i en gäll ton så blir han nästan lite rädd för sig själv. Ja det är verkligen underhållande att kolla på =)
Pettson & Findus har vi hunnit kollat på också. Och även Vakna med the voice. Ja sen har vi haft MTV på ett tag  också =)
Klockan 07.40 plingade det på dörren och japp killen skulle koppla in en sak på väggen så vi får snabbare internet. Vi har bytt upp oss från 10mbit till 100mbit . Och jag kan lova att man märker skillnad!! Shit vad min dator är snabb nu =) Den som varit så förbaskat seg....
Tyckte lite synd om killen som skulle fixa allt för den grejen satt på väggen inne i Alexanders rum och Alexander han satt på sin traktor och RÅ GLODDE på killen hela tiden. Han kollade argt och följde varje liten rörelse!!Han måste ha kännt sig otroligt psykad av en liten grabb. =)
Sen när de var klart så har Alexander sprungit runt med en keps bak och fram och haft en skruvmejsel i handen som han skruvat på saker och slagit på saker med.
JA, den där killen hade en keps bak och fram och han hade en skruvmejsel att skruva med och hammra med! =)
Alexander har kommit in i en period där han ska härmas hela tiden...

Frukost har vi också hunnit käkat.Så nu sitter jag här i våran säng med datorn framför mig  och Anton har jag på ena benet.Alexander sitter bredvid och kollar på Pettson & Findus för andra gpngen nu!

ska snart fixa till lite käk till Anton så att han sedan kan få sova lite middag, sedan ska Alexander också sova lite middag. Och medans dom sover tänkte jag försöka fixa så mycket som möjligt!! men nu ska jag mysa lite med mina underbara barn så skriver mer sen senare!!

ha en bra dag!!

Liv

Jag Älskar mitt liv som det är nu, men samtidigt så finns det så mycket jag skulle vilja ändra på och göra så anorlunda mot hur det är nu. Visst man kan inte välja allt här i livet men man kan ju sträva efter det man vill ha.
Och för mig känns det som att det inte ens någon ideé att sträva efter alla saker man vill här i livet. Man vet liksom redan innerst inne att det är kört, att det är så gott som omöjligt att genomföra allt.

Det är så mycket man får offra och ge upp bara för att få andra saker att gå ihop, ja livet är ett enda STORT pussel som man försöker pyssla ihop i flera flera år. Vissa lyckas ganska bra, vissa lyckas inte alls. Vad är det som avgör om man ska lyckas eller misslyckas??

Jag har gett upp mycket i mitt liv redan nu och jag kommer nog få ge upp ganska mycket mer innan jag har levt klart mitt liv på denna jord. Men jag har ju även vunnit en massa efter vägen jag gått och det är jag otroligt glad och lycklig över.

Jag är nog en sådan person som både vill HA kakan och ÄTA upp den!! Så för mig blir det ganska många krockar efter vägen men jag har lyckats tagit mig upp på benen efter varje smäll och jag hoppas det kan fortsätta så!

Jag har underbara människor runt om mig varje dag, som verkligen gör livet värt att leva. Det är allt i från underbara vänner till underbara familjen. Vissa kan man dock prata mer med och andra mindre men att veta att ni finns där det betyder mycket för mig. Ja jag till och med brukar prata med katterna och hunden hemma hos mor och far min =) Men så var jag förut också när jag var mindre och bodde hemma. Då var det alltid djuren i huset som fick vara mina lyssnare. Hade inte så många jag litade på och kunde prata med under de åren.

Men nu har jag iallafall fått skrivit av mig lite glädje och vill tacka alla underbara människor !!!!MEN DESSA 2 BETYDER MER ÄN LIVET!!!!


Alexander 5 Månader!

Anton 5 Månader!

Anton 4 Månader! Rillo 2 År!

Alexander 1 År! Rillo 10 Månader!

Mamma <3

Jag kan vara, eller nja rättare sagt så är jag JÄVLIGT dålig på att VISA hur mycket jag uppskattar och älskar en viss person så jag låter denna text få tala för sig själv!!!


Hon, kvinnan som gett dig livet.
Hon, som är så lätt att ta för givet.
Hon, som är där för dig vad som än händer och var du än gör.
Hur elak du än är och hur mycket du än förstör.
Hon, som kommer följa dig genom livet, tills du växer upp och blir stor,
Jag pratar förståss om alls våran kära mor.
Livet utan henne skulle aldrig bli det samma,
jag skulle aldrig kunna klara mig utan min mamma.
Min mamma, har funnits där så länge jag kan minnas,
Och vore det inte för henne, skulle jag inte ens finnas.
Det finns så mycket man borde tacka henne för,
Och visa sin uppskattning för allt hon gör.


Jag ÄLSKAR min MAMMA!!!


(Bilden är tagen November 2008)

Märken

Idag när jag kom till dagiset för att hämta hem Alexander så sprang alla barnen runt som hysteriska små änder =) Men jag tänkte inte så mycket mer på det och gick in för att plocka ihop Alexanders grejer och ta med hans väska hem. Och när jag sedan kommer ut så kommer en av fröknarna fram och berättar att ALLA barnen som varit där  idag har varit OROLIGA och RASTLÖS. Trotts att dom varit ute hela dagen med MYCKET aktivitet så var det cirkus där inne ändå. Så alla barnen hade varit på varandra och slagits,knuffats,bitits,nyppts ja jag vet inte allt vad hon räknade upp. Berättade sedan att Alexander var en av dom som hade knuffats och puttats. Men han började inte förens han blev biten i armen =/ Så han har bit mäken på armen och det är inte 1 inte 2 utan 2 hela och 1 halft =/ ja stackars fröknar som jobbat ihjäl sig idag på att springa runt och rycka isär alla barnen.

Först fick jag inte ens kolla på Alexanders arm, sedan efter ett tag så fick jag kolla. Sen ännu senare när vi dammsög lite inne i hallen så visade han och så fejk grinade han =) Och då fick jag till och med ta kort!!

Nu tror jag att han glömmt det hela för efter det så har han varken pekat,sagt eller kollat på armen.

Jag som blev livrädd när dom började berätta att barnen ´hade varit i luven på varndra hela dagen. Fick liksom  scener upp spelat i huvudet hur Alexander typ hade slagit ner en efter en, och så var det tvärs om att det var han som fick lida mest...Jag tror det är mer skämmsigt att hämta sitt barn och att få veta att det barnet har bitit eller slagit ett annat barn under dagens gång. Så jag kunde faktist pussta ut på vägen hem!


Bitmärkerna på hans vänstra arm....

Får man en puss så blir det lite bättre =)

Fria

Jag satt och läste aftonbladet här ute på internet och ser att man nu kan fria via tidningen.Dom som har mest tur dom får till och med sitt frieri på löpsedeln. Fan vad paff man skulle bli om man kommer till affären och där på löpsedeln står det ett frier till en...ja hur skulle man reagera eller skulle man ens hinna reagera på det??
Liten rolig grej dom hittat på tycker jag. Men det är väl för att jag tycker om att följa sånnt där och att jag glädjs så mycket åt dom som får uppleva just det ögonblicket i livet.
Tror det kan bero på att jag själv drömmer och önskar mig den upplevelsen.Väntan för mig har pågått i lite mer än 7 år och 4 månader.

Men här är iallafall artikeln: http://www.aftonbladet.se/brollopet/article7041003.ab

Är ni gifta?Förlovade?


29 April 2010

Idag så var det Marcus som gick iväg meed Alexander till dagiset så jag låg kvar i sängen med Anton medans han åt sin morgonvälling. Sedan låg vi kvar och myste och japp jag somnade och även Anton. Så klockan 11 gick vi upp, så nu är jag sur på mig själv. Redan vid 11-tiden har ju jag oftast hunnit gjort en massa saker, nu har jag inte gjort ett dugg och jag tror jag bara blev tröttare av att ligga och sova så där länge =/ Varför kunde jag bara inte gå upp?Jag vet ju att jag blir pigg ganska fort bara jag kommit upp på benen. Men nej idag ville inte min kropp det och därför får jag lida av det hela dagen.
Såg senare att jag fått ett sms och det var en påminnelse att det skulle komma någon från försäkringsbolaget hit och prata om vad vi har för möjligheter ocg fina erbjudanden hos dom eftersom vi varit kund så pass länge. Men hallå orka med en som ska sitta och prata om sådant när man är själv med båda barnen och det är just vid den tid punkten som båda brukar vara lite små griniga för dom vet inte om dom är trötta eller orkar vara vaken mer =/ Men jaja hoppas att den personen har förståelse hur det är, ja kanske har denne person barn själv. Man kna ju alltid hoppas för nu på slutet har mna märkt att sånna människor som ej har barn själva än dom förstår inte riktigt hur det är med att ha 2 st barn hemma hela dagarna.

Så ska väl försöka städa lite innan vi får besöket och sen får vi se vad som händer idag. Har inget bestämmt och det är ganska skönt faktist. Att vara ute och leka lite blir det nog absulot för Alexander vill ju inte precis gå in när man kommer hem efter dagiset =) Han kommer bli en riktig ute människa!! Han kanske blir en nudist? Han vill ju hellst inte ha några kläder på sig alls och bara springa nakenfis hela tiden så ja de låter lovande =)

Just nu duschar Marcus för han ska och jobba sen och kommer hem efter 21-tiden ikväll, Anton han åker race med sin gåstol och bara pratar på! Ja pratar på sitt språk gör han, man fattar inget =) Men kul att höra iallafall....
Han sa föresten MAMMA här om dagen, men nu är det mest NEJ NEJ NEJ...haha

Nej ska väl sätta litev fart på dessa ben och Anton ska ha mat han stackarn, det kanske är det han säger =)

Men åter kommer senare när det finns tid till det!

Ha de göttans så länge!!

Linda Utmanar

 Jag var som vanligt in och läste http://eddiesmammaemma.blogg.se/ blogg och såg där att jag blivit utmanad! Så tackar för det och ska försöka fixa denna utmaning nu då..


Blogg jag läser först: http://mammabecka.se

En blogg jag hört mycket om men aldrig läst: Är nog BlondinBellas blogg. Vet inte ens bloggandressen  så därför blir det ingen länk dit  =/

Kändisblogg jag följer: Jag följer ingen kändisblogg nu, men förut följde jag Linda Rosing och Alexander Shulman men blir så lätt irreterad på dessa två personer så därför skippar jag dom.

Mest kända bloggare jag sett IRL: Ingen eller räknas Jens Bergenström ??

Första Bloggen jag  började följa: Ja det lär nog vara http://gazela.blogg.se

Fördelar jag fått tack vare bloggen: Att få skriva av mig. Men annars inte så mycket. Hoppas väl på att få en stor blogg med massa underbara läsare.

Då hatar jag att blogga: När det blir på tvingat. Och när det är som stressigast.

Då älskar jag att blogga: Oftast varje gång. Allt känns så naturligt med det

Person som ofta kommenterar hos mig och som förtjänar lite uppmärksamhet: Ja det lär ju vara underbara http://gazela.blogg.se igen!!!

Nu utmanar jag följande bloggare!!(Om ni vill)
http://novembersara.blogg.se
http://shitvilkenblogg.blogg.se
http://gazela.blogg.se
http://mammabecka.se
http://karlssonsbilder.blogg.se
http://jannikejarlbrink.blogg.se

Ni kan ju kommentera när ni antagit utmaningen så jag VET! =)


28 April 2010

Idag vet jag inte vart dagen for i väg om jag ska vara ärlig. Allt är liksom luddigt vad som hännt idag =) Men jag ska skriva ner det lite fort och kort fattat annars lär jag få sitta här allt för länge och det orkar jag inte, börjar nog bli lite trötter redan nu..peppar peppar låt det fortsätta så man kanske kan börja komma i säng i tid för en gångs skull.

Lämnade alexander på dagiset som vanligt, kom hem och sa hejdå till Marcus som for till jobbet. Sedan var det alla  räkningar som skulle betalas och det gjordes mot min vilja. Ville liksom känna mig rik för en gångs skull men nej det fick inte vara länge det inte =(
Sedan kom mor min förbi och ville ha lite sällskap nere på stan medans hon skulle klippa sig och göra lite ärenden. Så jag och anton hakade på för då fick vi lite motion idag med eftersom vi snosade runt på stan ett bra tag =)
Letade efter en bok som jag verkligen vill läsa men jag vet varken vad boken eller författarinnan heter =)

Sen var vi in på resebyrån och frågade lite frågor och tog lite info eftersom mor och far ska ut på en resa i slutet av året. Och det är snart dags att boka resa i sånna fall och mor min tycer jag är  mer kunnig om sånnt än henne så därför var jag med som lite stöd och hjälp idag...haha oj vad jag var till hjälp =)
Sedan åkte vi och hämtade alexander på dagiset och sen har vi varit ute hela dagen idag tills vi blev bjudana på kalas. så upp till amsberg och leka med rillo och åka traktor med morfar. In på kalas/fika hos min kusin Lisa som blir 15år  imorgon.. Så stort Grattis till henne igen då =)

Sedan var det bara att gå in och klä på barnen alla kläder och fixa in dom i bilen, sedan for vi hem. Jag satt i gång en tvättmaskin och sedan blev det lite mat för Alexanders del. Lite rester från igår ...Köttbullar och mos med lingonsylt.
Sedan börjades till lagningen av våran mat och nattning av båda barnen.
Magarna blev mätta och Oscar kom på besök och kollade på fotboll här medans vi åt, och till och med Oscar tyckte maten såg god ut så han tog lite han med =)
Det var inbakad kycklingsfile i smördeg fylld med chili/paprika cream fresh och ost. Till det blev det pommes och tzatsiki.
Sedan hängde jag upp tvätten och fixade in lite annonser på tradera eftersom vi gjort lite rensning, men jag kan verkligen inte fixa annonserna för jag vet inte vad jag ska skriva =) haha så får väl se om vi blir av med något.

Har kollat runt lite här ute nu och sedan satt jag mig ner för att skriva ett inlägg och ser då att klockan redan är över 00 och att det är en ny dag.
Men det fick bli ett inlägg som fick vara 28 april eftersom det är den dagen som är skriven =)

Så vad har ni gjort idag då??

Ha de göttans tills imorgon nu alla underbara där ute!!


Nöjd Alexander i traktorn med morfar =)

Vad mallig man kan vara !!

6 Månader!

Jag skriver detta nu så jag vet att det blir gjort
just idag den 28 April 2010!!
Anton blir nämligen hela
6 Månader idag!! <3
Så ikväll klockan 21.58 då
är det exakt 6 hela månader sedan
man precis kläckte ur sig en liten
medtagen bebis som inte alls
ville skrika första, men han var väl
lite för trött för det på en gång
efter allt han fick kämpa!
Men ut kom han och fin var han.
Ja han är självklart fin idag med =)

Man märker att han blir piggare
och piggare under dagarna som
går, och man märker att han växer
och växer för varje vecka som går.
Han är inte så liten längre.
Jag som var så rädd att tappa,
hålla eller göra massa saker med
han precis när vi kom hem från BB.
Han var ju så liten och jag som hade
blivit så van med Alexander.

Men det gick kanon och nu förstår
jag inte riktigt vart tiden har tagit
vägen. Har jag sovit flera veckor eller?

Det skillde inte mycket mellan Anton
och Alexander i födelsevikt men ändå
så sa jag på en gång jag såg Anton
att han var mycket mindre än
vad Alexander var.
Att ca. 300 gram kan visa
sig vara sådan skillnad på sånna
så bebisar det förstår jag inte.

Det är än idag stor skillnad på
båda barnen och jag vet inte hur,
men ibland blir jag nästan osäker
om dom verkligen är syskon!
Var finns likheten??
Dom är som NATT och DAG!
Men jag har hört att syskon kan vara
ganska olika varandra. Likheterna
kanske kommer senare, vad vet jag.

Det går långsamt framåt med mat-fronten
för Antons del. Han klarar nämligen inte
av att äta något med små små små
klumpar i!! Nej han klarar inte ens av
4-månaders gröten utan att få
en massa kväljningar och sedan
sväljer han typ bara hälften så att
resten är kvar i halsen och där sitter
han med tårar i ögonen och försöker
både spy och andas.

Jag orkar inte med dessa ögonblick
varje dag, det skär i mitt mammahjärta
att se mitt lilla gryn kämpa och lida
så fruktansvärt mycket bara för att
försöka lära sig att äta riktig mat!
Men ja än så länge så funkar det med
mosad banan,plommonpuré,päronpuré
och mangopuré.
Allt annat har jag gett upp och det
spelar ingenroll om jag försöker
blanda i ersättning/välling med maten,
det blir likadant ändå =/

Några tips som ni vill dela med er av??

Ska ju till bvc och göra mätning,vägning
och dessutom få 6 månaders vaccinet.
Ja det blir nästa vecka det och då ska jag
passa på att fråga om det är normalt att
det blir så här med maten. Och hur jag ska
gå vidare med det här i från.
För han kan ju inte leva på sin
ersättning som snart kommer bytas ut till
välling, och jag hoppas att han vill dricka
välling sen iallafall =)

Jag av slutar detta natt bloggandet med
lite bilder på vårat charmtroll som blivit så
Stor!!! <3
Ja Han växer så det knakar!!
Mamma Älskar dig!!<3


Tack

Vill bara tacka min underbara älskling till sambo här hemma!! Jag blir knäpp på min blogg eller ja den kanske blir knäpp på mig med =) Men jag fattar verkligen inte mycket och jag hade lyckats få bort detta fält helt själv =) Men nu finns det här igen så nu kan jag länka,lägga in bilder osv osv !!!!

Men nu är ju klockan så mycket så det ger jag upp för idag kan jag lova.
Men jag ger inte upp hoppet om att få kunna ha en FIN blogg någon gång jag med. Vet ju lite hur jag vill ha det men man kan ju göra en massa saker har jag förstått!

Älsklingen har precis lyckats fixa till sin blogg lite och vilken förändring det blev.Den blev skit bra!!

Nja ska väl fixa lite nu och sedan ska jag sova!!

Höres imorgon alla underbara människor!! <3konstigt

Min blogg är fortfarande så där konstig, jag kan ju inte göra ett dugg här inne och det blir jätte konstigt när jag skriver =( Är det fler som har det problemet idag?? Vill ju kunna skriva som man vill utan problem,men istället funkar inget alls som man vill och allt blir bara problem. Så får se om det blir några inlägg idag eller inte. Det visar sig senare. Tänker dra vidare och fortsätta fixa här hemma nu istället för där kan jag göra som JAG vill!!! Är det någon som vet hur man får dit det där fältet med alla olika gottigheter ovan för skrivfältet???snälla berätta i sånna fall!! Over and out

Shit

Ska snart hämta Alexander på dagiset och idag ska det gå fort, för Marcus kommer vara här hemma med Anton så länge och han måste sedan hinna med bussen till jobbet. Så idag ska det verkligen gå fort. Är inte klar på långa vägar här uppe så jag får fortsätta när barnen lagt sig för kvällen och jag kan fixa lite själv, för att ha dom med i denna röra, ja det slutar bara i kattastrof =) Har setat här och försökt kommentera massa bloggar och även svara på era kommentarer men det verkar vara något fel på blogg.se just nu. För allt ser annorlunda ut. Och jag hade skrivit ett långt och bra inlägg och sedan försvann alla finnesser och jag kunde varken göra länkar eller byta stil på text osv osv så nu får ni läsa denna fula text och sedan håller jag tummar och tår att allt är löst tills ikväll, för känns inge kul att skriva när man inte får det som man vill. Har även försökt fixa lite med framsidan men ja inget funkar som sagt just nu så det sket sig det med. Så nu är allt BORTA!! =( Nej nu ska jag sätta lite fart på benen så höres vi senare!! Njut av dagen!!

27 April 2010

Idag är jag pigg och det känns kanon skönt!! Ändå så tycker jag att jag sovit som en kråka inatt. Det har varit varmt och sedan kallt osv osv. Alexander tar upp hela dubbelsängen så man får ju ligga längst ut på kanten för att inte ligga på han och då när man ligger där ute så får man ligga  och spänna sig och göra allt för att inte ramla ner på golvet =/ Kanske ska man ha en stärre säng? Finns det större sängar än 180 * 200??

Alexander är iallafall på dagiset och han var lika glad idag att komma dit som igår.Och barnen blev lika glada idag att Alexander kom =)  Anton ligger och sover sin lilla sovlur som han brukar göra på morgonen. Jag sitter här och försöker bli klokare på hur fasiken man gör med allt inom bloggens värld.Men är man oteknisk och okunnig som jag då får det ta den tid det tar. Och till slut kanske man ger upp och då blir det då.

Frukosten är äten och tvätten´är i full gång att bli ren. Ska försöka fixa iordning lite mer här uppe idag och hoppas på att de blir att se lite finare ut snart =) Men men det är ju bara vi som ser hur det ser ut just nu =)

Nej om jag skulle ta och sätta lite fart på denna dag också då så man hinner få något gjort iallafall!!

See you soon.....

glömsk!!!

Glömde ju skriva adressen till bloggtarfiken som gör din blogg stor!!!
så den får komma i detta inlägg istället =)

Tur att huvudet iallafall sitter fast på kroppen annars hade jag nog tappat bort det också förlänge sedan ?!

Här är adressen:

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=holen666


Gå med ni också sedan vill jag veta om just eran blogg blev större och fick mer besökare!!!


GOD NATT!

Natta

Var in på bloggkoll och kikade runt lite
och till sist gick jag in  och kollade min
statistik över min blogg hur den går
och så vidare!
Och sedan jag blev medlem på
bloggtrafik så har jag MINST 
600 AKTIVA besökare om
DAGEN!!!!

Känns kul att det är några fler
som läser bloggen nu och det blir
roligare att skriva då.
Annars vet man att det bara
är dom som redan känner en
som läser och dom vet ju redan
allt om en. Ja om man bor
i en liten håla som här så känner
alla varandra och alla vet allt om alla.
Är det inte skitsnack man hört om
folket så är det sanningen.
men man hör alltid nått!

Men nu när det verkligen är mer
besök/trafik inne på bloggen,
då vill man ju fina till den lite.
Så nu ska jag försöka flörta mig in
hos underbara Erica om hon vill
hjälpa mig lite.
Hon kanske har lite tips på hur jag
skulle kunna ha det.

Försökte mig på att kolla om jag skulle
kunna fixa allt själv men att försöka läsa sig till
det och försöka se det på film. Nja det
hjälpte mig inte så mycket.
Blev typ bara mer fövirrad än vad jag
redan är inom detta!!

Det gäller bara att ha tid och ork.
Så hoppas hon vill,kan och har tid.
Hon kan ju SMINKA min blogg!!
=)

Nja nu börjar bli trött så då skriver jag bara
en massa strunt som vanligt.
Det känns som att det är så mycket jag
skulle kunna skriva om men allt blir bara
en jäkla smörja när man är trötter!

Men imorgon har jag mer tid eller ja tid vet
jag inte men jag får väl ta mig tid! =)
Har ju massa saker att försöka färdig
ställa här hemma också!
Men jag börjar alltid nya saker och
avslutar dom aldrig, därför har jag
miljoner saker att bollas med
varje dag!
Vissa roliga, vissa mindre roliga saker.


Nej nu ska jag läsa lite bloggar sedan ska
jag stänga av denna dator som har
fått jobbat hela dagen =)
Och sedan ska jag själv också
försöka sova några timmar innan
man ska upp och fixa barn,käka frukost
och lämna på dagis.

Visst är livet underbart!!! <3


Fix

Gus så jag har legat i idag nu!! Fast jag har typ glömmt det lättaste =) Att lägga i kläderna i tvättmaskinen och trycka på start knappen. Men jaja det får tvättas imorgon i stället =)
Har diskat flera gånger om idag,har skrurat,dammtorkat och dammsugit toan. Den blev skinande rent och luktade gott så länge det inte kom en bajs blöja i blöjhinken =)

Men sedan har det varit plock med det ena och det andra och ju mer man plockar så ju blir blir det att göra, man ser verkligen vilken skit mna har här inne. Hur kan man dra på sig så mycket skit saker?? Och ingen ordning och reda på sakerna är det heller, men nu blir det ändring på det kan jag lova.....Tyvärr så har min över pedantiska sida kommit fram idag så till och med marcus sa i från för ett tag sedan =) Så kan det bli.
Nu ska jag ner och fixa resten på maten, ja det blev sen kvällsmat idag. kanske kan de bli en film till det också. får se vad som visas på tv eller inte...

Men jag skriver senare för nu är jag hungrig, och det blir min favvorätt, ja jag har fått en ny!!! Kan någon gissa vad det är???
Lovar att skriva sanningen sen om vad det är för rätt,och jag tror ingen vet =)

Nja nu måste jag dra!!! caio!

Film

Filmen vi såg i går kväll var rätt så bra tycker jag. Hos mig var det många tankar som  snurrade omkring när filmen väl var slut. Är det så i verkligheten också?Är det så olika? Ja vad vet man.....

Detta var filmen vi såg:

Brooklyn's Finest
(Action 2009)

Tre poliser med helt olika bakgrund, möts upp vid samma dödliga möteplats när de undersöker ett brott.

Ja det är tre olika poliser, på tre olika platser men ändå så nära varandra.Här får man se hur olika poliser kan vara och hur olika alla tänker. Det som slår mig mest är: Vad är Rätt eller Fel? Vilken handlar rätt hela tiden och vilken handlar fel hela tiden?  Finns det verkligen något rätt eller fel i denna film? Ja det får man nog ge svar på själv!!!
Absolut se värd enligt mig och lite kända ansikten är det med också.


Trevlig filmstund!!26 April 2010

Det är Måndag och det är en ny vecka, detta betyder att det är nya tag och nya utmaningar som gäller =) Som varje ny vecka för mig! Jag gillar faktist måndagar.Jag vet inte riktigt varför man allt känns så lättare när man vet att det är första dagen på en vecka, att mna har en hel vecka på sig att fixa saker innan vi åter kommer in i en ny vecka. Därför blir det nya tag varje måndag med nya utmaningar varje vecka. Då har ni fått det förklarat också!

Alexander är just nu på sitt dagis och ska vara där tills klockan 14.00, det var verkligen kul att se han imorse när vi gick dit. Han kunde knappt stå stilla på ståbrädan för han var så ivrig.Han visste precis vart vi var på väg =) Och som vanligt så skulle han ropa HOPA HOPA när vi gick förbi en stuttsmatta som ligger inte allt för långt från dagiset.Och när vi väl kom fram till porten till dagiset så hoppade han av ståbrädan och bara skuttade runt som en tok.Han var ÖVERLYCKLIG!! Hann inte ens innanför dörren innan han dragit av sig nästan alla sina kläder och skor, fick en snabb kram och puss sedan var han redan inne och lekte för fullt, och alla barnen följde efter han och ville leka med han =) Känns så skönt att de han så glad på dagiset, han trivs verkligen med sina lekkompisar där. Och POPPIS verkar han vara också. Fröknarna  berättade att flera stycken hade frågat efter Alexander denna vecka när han varit hemma från dagiset. Så sött!

På vägen hem så somande Anton i vagnen och han sover än, men vaknar nog när som hellst. Han små låter där nere från och det betyder att han snart är vaken, då blir det lite race i gåstolen skulle jag tro!!

Själv så har jag en massa saker jag tänkt göra idag, får se hur mycket utav det som blir gjort bara =) för jag kommer inte orka eller hinna allt idag, det vet jag redan nu faktist!

En sak är redan av klarad och det är att jag fick tag på Ann-Sofie och vi pratade ett bra tag, ja över 30 minuter och det var så kul att höra att allt är bra med dom.Och ska försöka komma dit och hälsa  på någon dag i veckan hade jag tänkt!! Och snart hoppas jag att den lilla pluttan som gömmer sig i hennes mage vill kika ut så jag får snusa bebis igen!! =) Det ser så mysigt ut med dessa runda fina gravidmagar!!Men det får då vänta ett par år här iallafall.

Känner mig mycket piggare idag och jag vet inte riktigt vad jag ska göra av all energi jag har just nu! Fast var helt dö i morse kan jag erkänna =) Men så fort jag kom upp på benen så vände det och nu är jag helt tok PIGG!!! =)

Marcus jobbar men han har kort dag i dag så hna är hemma innan 13-tiden och det är rätt skönt för då vet man att man hinner göra saker i eftermiddag också eftersom Marcus är hemma också.

Men nej nu måste jag sätta lite fart sedan hoppas jag på att hinna med så mycket som möjligt idag!!

VILL TRÄNA NU!!!! JAG SOM HÖLL I DET SÅ BRA FÖRUT. MÅSTE VERKLIGEN KOMMA IVÄG IGEN NU OCH KOMMA IN I DET IGEN!!!!

Sova

Nu ska vi ner och sova, det blev en film och lite mys. Så hyllan får fixas imorgon!! Nu hoppas jag på massa timmars sömn  för jag är verkligen kanon trött.Känns som man inte ha sovit på evigheter =)

Filmen skriver jag om imorgon för det orkar jag inte nu och allt annat jag tänkte skriva om skjuter jag också fram.

Nu vaknade marcus också, han såg väl typ halva filmen sedan sov han i soffan som vanligt =) Så nu är han fövirrad =)

Nej men god natt på er så synes vi imorgon!!Hylla

Jag fick köpa mig en hylla idag och jag hoppas det räcker med dessa två hyllor, för jag har blåsor i handen efter alla skruvar som ska skriva i och hålla ihop skiten =( Men jag slår vad om att det behövs minst 1 till ja kanske 2 till och med...men ja nu har jag en till hylla som är ihop skruvad och står och väntar på att få komma ut i förådet och göra den andra hyllan sällskap.Och massa kartonger ska ställas upp på den också =) Snart kan mna nog gå in där utan att känna paniken över att inte kunna ta sig ut igen =) att man kanske hittar sakerna man verkligen letar efter osv osv.

Nu ska jag kolla läget här och fixa lite små saker, sedan vet jag inte om jag ska springa ut med hyllan och börja lite smått med fixandet där ute också eller om jag spar det tills imån och sätter mig i fåtöljen och fettar i mig ostbollar och glor på en film med älsklingen. Det sist nämnda låter bäst och det blir nog så!! Men det skulle samtidigt kännas så otroligt skönt att få ut hyllan  och små fixaa där ute också för känner att jag inte alls fått mycket gjort idag =( men men kvällen har bara börjat!!!

Ska väl sätta lite fart då eftersom marcus ska upp tidigt och jobba förmiddag imorgon och då vill nog han inte kolla på film hur sent som hellst skulle jag kunna tro.

Skriver senare om jag hinner och orkar, ja om det finns något att skriva om, men det finns det alltid för mig.  =)

Fart

Bör nog sätta lite fart på mina ben om jag vill hinna med lite saker idag. Nu har ju det ytterliga sprungit bort någon timme medans jag fastnade här igen.
Nej ska ta och fixa till mig och sedan dra till affären sen hem  och plocka och fixa. Lite nytta kan man väl göra på en trisst söndag. Tur att solen vill kika fram lite iallafall, de gör det lite lättare känns det som.

Kanske man ska ta ett ryck och städa sen också eller ska man vänta med det tills man har fixat och trixat klart med allt här hemma?? ja det är en sådan där sak som får visa sig sen =)

Anton vaknade nyss och han hade bajjat ner hela blöjan så nu är han ny bytt och ligger här på filten och sparkar med benen för fullt. Glad prick det är han jämt men är han seg i utvecklingen eller är hane efter?? han kanske har någon skada efter att huvudet blev så där snett/platt när han var mindre. Ja många funderingar men borde dom inte nämnt de på bvc då i sånna fall??
får väl ta mig mod att fråga dom när vi ska dit näst nästa vecka och få vaccination och koll på vikt och längd. Lika spännande varje gång.

Nej men NU måste jag sätta lite far då, men jag kommer hit till datorn sen igen, det lovar jag!!

Ta och njut av solen medans den tittar fram!!!

25 April 2010

Idag är det söndag och klockan är redan efter 13.00
Tiden har gått fort och det känns fortfarande som
morgon för mig, jag är faktist trött fortfarande också.
Får skylla mig själv för jag fastnade framför datorn
igår kväll och satt där och fixade långt in på natten.
Så idag får jag lida för det!

Barnen ligger nu och sover middag och det är endast
tvn som hörs i bakgrunden.
Ska nog sätta mig ner i fåtöljen och bara andas massa
långa andetag medans man kan.
För sen lär det ju bli full rulle igen, det är verkligen fart
på barnen nu och man märkar att dom är så gott
som friska. Lite gnällit kan det ju vara men så är det
väl minst i en vecka efter en sådan pass sjukdom.

Ska nog dra till affären och handla lite små saker och då tänkte
jag unna mig att springa in på biltema och köpa en hylla till så
jag kan börja få ordning på ALLT ute i förådet.
För dom ska väl komma och kolla i förådet någon dag fram över,
eftersom det blir så blött och fuktigt där inne så alla kartonger
med sakerna i blir blöta och mögliga.
Man vill ju kunna ställa saker i sitt föråd utan att det ska
bli förstört pga vatten och fukt.

Nej men ska väl övertala sambon i huset så han vill samma sak,
sedan får vi se vad som hinns med idag.
Vill då inte bara sitta inne iallafall, för då kommer
jag klättra på väggarna till slut!

Ha en bra dag!


Namnsdag!

Idag har älsklingen namnsdag eftersom han heter Marcus. Ja det är namnet Markus som är dagens namn men eftersom Markus och Marcus är samma namn fast olika stavning så blir det namnsdag för båda namnen idag!

Så här får ni lite onödig men kanske intressant info om just det namnet!!


25 April


Markus

började användas som förnamn i Sverige på 1200-talet. Det står i almanackan för att hedra evangelisten Markus. I katolska länder har man till och med helgdag i dag. Markus var under antiken ett av de vanligaste romerska mansnamnen. Vad det betyder är oklart men den vanligaste teorin är att det är bildat av den romerske stridsguden Mars namn. På 1990-talet har namnet efter att länge ha legat i träda fått en riktig renässans som dopnamn. Antalet namnbärare är drygt 49 300, av dessa har runt 31 500 det som tilltalsnamn. Den klart vanligaste stavningen är Marcus. Grattis säger vi till fotomodellen Marcus Schenkenberg!

I backspegeln

För 150 år sedan…

Den 25 april 1859 börjar man gräva Suezkanalen. Bygget pågick i cirka 10 år.

För 90 år sedan…

Den 25 april 1919 grundar arkitekten Walter Gropius Bauhausskolan i den tyska staden Weimar. Grunden till stilformen funktionalism, som skulle erövra hela västerlandet inom arkitektur och formgivning, är härmed lagd.

För 50 år sedan…

Den 25 april 1959 i USA och Kanada öppnas Saint Lawrence Seeway för trafik. Det är den näst längsta kanalleden (3 600 kilometer) i världen. Bara Panamakanalen är längre.

För 30 år sedan…

Den 25 april 1979 lyckas Malmö FF, genom sin seger med 1-0 mot Austria Wien, som första svenska lag ta sig till final i fotbollens Europacup för mästarlag. I finalen den 30 maj blev finalmotståndaren Nottingham Forest för svår. Malmö FF föll med 0-1.

 

Andra händelser den 25 april

 

1719 utkommer den engelske författaren Daniel Defoes roman ”Robinson Crusoe”.

1744 dör den svenske fysikern Anders Celsius som fått ge namn åt vår temperaturskala.

1792 används giljotinen för första gången. Det första offret blir den franske rövaren Nicholas Daletier.

1914 startar fysikern och flygpionjären Enoch Tulin sin flygning Paris-Landskrona. Han anlände till Landskrona den 29 april.

1915 inleder engelsmän, fransmän och brittiska kolonialtrupper från bland annat Australien och Nya Zeeland (Anzac) anfallet mot fästningen Gallipoli i sundet vid Dardanellerna. Det som var tänkt som ett överraskande anfall på turkarna och deras huvudstad Konstantinopel (nuvarande Istanbul) utvecklade sig till ett långvarigt ställningskrig. Efter förluster på 110 000 man evakuerades trupperna den 16 januari 1916. Detta militära fiasko ledde bland annat till att den brittiske marinministern Winston Churchill tvingades avgå.

1917 går de amerikanska järnvägsarbetarna en mer human framtid till mötes då arbetsdagen i lag begränsas till åtta timmar.

1928 omkommer racerföraren Lockart vid ett världsrekordförsök på Daytona Beach i USA, efter att ha nått rekordfarten 375 kilometer i timmen.

1932 lägger den amerikanska regeringen nya importtullavgifter på tillverkningsindustrivaror och stål, 30 procent respektive 33,3 procent.

1945 möts amerikanska och sovjetiska styrkor i Torgau vid den tyska floden Elbe. Samma dag i San Francisco inleds den konferens som slutgiltigt skall upprätta Förenta Nationerna.

1954 presenteras det nya batteriet som laddas med solceller av Bell Laboratories i New York.

1960 toppar Elvis Presley den amerikanska Billboardlistan med ”Stuck On You”.

1968 klagar det brittiska industriförbundet på att arbetarna genom att lyssna på det populära radioprogrammet Radio One på BBC, blir mindre produktiva.

1970 ligger Jackson 5 etta på den amerikanska Top 40-listan med ”ABC”.

1973 får den engelska gruppen Sweet en amerikansk guldskiva för sin sång ”Little Willy”. Sweet hade ytterligare fyra stycken amerikanska Top 20-hitar i USA: ”Ballroom Blitz”, ”Fox On the Run” (båda 1975), ”Action” (1976, den enda som inte var en Top 10-låt) och ”Love Is Like Oxygen” (1978). Även ”Fox On The Run” sålde sedermera guld. Våren 2004 var ”Littly Willy” i ropet igen på grund av att Barbados Eurovisions Schlagerbidrag ”Bye Bye” anklagades för att vara ett plagiat på den gamla Sweet-sången.

1974 är det långfredag och man har ”långrock” på Isstadion i Stockholm. Det är den progressiva musikrörelsen som under temat ”Rock mot rasism” samlar 3 000 åskådare. De kommer för att höra Mikael Wiehe, Björn Afzelius, Nynningen, Rekyl, Ruff, Bella Ciao, Misty med flera. Samma dag grips förbundskansler Willy Brandts personlige sekreterare Günter Guillaume för spioneri för DDR:s räkning. För den här ”affären” fick Brandt avgå den 6 maj samma år.

1980 inleder presidenten Jimmy Carter en militär operation för att frita gisslan på den amerikanska ambassaden i Teheran i Iran. Operationen blev ett fiasko och åtta amerikaner ur fritagningsgruppen omkom i öknen när två amerikanska helikoptrar kolliderade med varandra.

1982 drar Israel tillbaka sina sista trupper från Sinai, och det omdiskuterade området lämnas tillbaka till Egypten.

1983 vid en presskonferens i Hamburg presenterar den tyska tidningen Stern Adolf Hitlers dagböcker. Senare visade det sig att texterna var en förfalskning av journalisten som skaffat fram materialet, Gerd Heineman.

1991 firar American Express Travelers Checks hundraårsjubileum som resevaluta.

 

Hur denna dag firas i andra länder:

 

I Australien och Nya Zeeland är det Anzac Day till minne av alla de australiska och nyzeeländska trupper som sattes in och stupade vid operationen i Gallipoli 1915 (se även ovan, Andra händelser den 25 april, 1915!).

 

Födelsedagar

 

Ella Fitzgerald

föddes 1918 som Ella Jane Fitzgerald, dog 1996 och var en amerikansk jazzsångerska som sedan genombrottet 1934 framträdde som en av de främsta inom sin genre. Fitzgerald turnerade mycket. Till Sverige kom hon flera gånger med bland andra Duke Ellingtons orkester.

Björn Ulvaeus

föddes 1945 som Björn Kristian Ulvaeus och är en musiker och låtskrivare. Han började sin karriär i Hootenanny Singers 1963-69 dit Benny Andersson senare anslöt sig efter sin tid i Hep Stars. Ulvaeus släppte även solosinglar under denna period, bland annat ”Raring” (1969). Under 1970-talet var han och Benny Andersson den musikaliska motorn i ABBA. Efter ABBA har Björn Ulvaeus, tillsammans med Benny Andersson bland annat skrivit musiken till musikalen ”Chess” (1984) och nu senast till braksuccén ”Kristina från Duvemåla”. Björn är sedan 2005 medlem i livssynsorganisationen Humanisterna. Den 10 oktober 2006 fick han Humanisternas Hedenius-pris ”för att han på ett modigt och skarpsinnigt sätt, i flertalet artiklar och ”amerikabrev” i svensk rikspress under 2006, har formulerat en tydlig religionskritik och behovet av en sekulär humanistisk grund för samhällsutvecklingen”.

Al Pacino

föddes 1940 som Alfredo James Pacino och är en amerikansk skådespelare. Han fick sitt genombrott med ”Panik i Needle Park” 1971 där han spelade nedknarkad yngling. Pacino förknippas ofta med gangsterroller som till exempel i ”Gudfadern” - trilogin, från 1970-talet och ”Scarface” (1983) men han har också gjort minnesvärda karaktärsroller i andra typer av filmer, till exempel ”Sea of Love” (1989), ”Frankie and Johnny” (1991) och ”En kvinnas doft” (1992, vilken även resulterade i en Oscar). Bland Pacinos filmer på senare år kan nämnas ”Carlito’s Way” (1993), ”Heat” (1995), ”Donnie Brasco” (1997), ”The Insider”, ”Any Given Sunday” (båda 1999), ”Insomnia” (2000), ”Köpmannen i Venedig” (2004), ”Ocean’s Thirteen”, ”88 Minutes” (båda 2007) och ”Righteous Kill” (2008).

Guglielmo Marconi

föddes 1874 som Marchese Guglielmo Marconi, dog 1937 och var en italiensk fysiker och uppfinnare, pionjär inom den trådlösa telegrafin och radiotekniken. Marconi var den förste som lyckades att sända gnisttelegrafiska signaler över Atlanten år 1901. Hans uppfinningar exploaterades genom det engelska bolaget Marconi’s Wireless Telegraph and Signal Co. Marconi erhöll nobelpriset i fysik 1909 tillsammans med tysken Karl Ferdinand Braun.
Så Grattis alla som heter Markus/Marcus!!


onödig fakta

Tänkte skriva ner 3 saker här som jag tror ni inte vet om mig.Får se om ni visste eller inte =)

1. Jag var tjock/överviktig som litet barn,sedan blev jag smal så läkaren till och med påpekade att jag var TVUNGEN att gå upp i vikt.Och nu är jag tjock/överviktig igen.

2. Jag hette Eriksson i efternamn innan jag fick detta efternamn.

3. Jag har tvångstankar DAGLIGEN!Fast dessa saker kanske ni redan visste. Hur privat är jag i bloggen??Hur mycket berättar jag??

Jag tror att jag är rätt så öppen med allt jag skriver,men vissa saker som är allt för privat det håller jag för mig själv!! Samtidigt som det är allvar så blandar jag i några matskedar ironi i det hela!! =)

Nej nu blir det natten för mig, så åter kommer imorgon!!

God natt!!

Lördag

Känner mig väldigt osocial mot Marcus när jag sitter här och bloggar och kollar facebook, ja jag kommer ut där nu =) Så min kväll blev just räddad =)
Men Marcus verkar vara lika upptagen med hans dator också och han har ju inte precis sagt att han vill att jag ska göra han sällis i soffan.

Tänkte ta lite kort här uppe sen när ALLT är klart, för det blev heöt klart bättre nu.Och det känns faktist större och det är en underbar känsla.Jag skulle nog kunna flytta upp hit nu =) fast nackdelen med övervåningen är att det är så förbaskat varmt. Vi har alla fönster öppna och vi har takfläckten igång och ändå så  smälter jag nästan bort.
Skönt på vintern eftersom att det är ganska varmt här uppe då också men när man satt på alla elementen i lägenheten så stiger all värme upp så det är nog därför man fryser så mycket där nere.Eller är det bara jag som är en fryslort?

Tänkte kila ner och hämta lite ostbollar och coca-cola så klart!! Här ska det gottas!!! det är ju lördag och då får man ju det. det har min mamma sagt =) !!

Här kommer lite bilder på barnen under veckan dom varit sjuka.

Båda fick bada lite med far sin, fast Anton är mer intresserad av att hålla
koll på vad Marcus gör! Alexander orkade inte bada allt förlänge pga över 40
graders feber....Så här har Alexander legat och kollat på Pettson&Findus hela dagarna...

Det gör ont i MITT hjärta att se min ÄLSKLING så här =(

Lite kul kan man ha när man får rida PÅLLE på PAPPA!!


SYSKONKÄRLEK!SYSKONKÄRLEK!SYSKONKÄRLEK!SYSKONKÄRLEK!SYSKONKÄRLEK!SYSKONKÄRLEK!SYSKONKÄRLEK!SYSKONKÄRLEK!SYSKONKÄRLEK!SYSKONKÄRLEK!


Klicka här om du vill ha fler läsare till bloggen/hemsidan:
http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=holen666

friska

Barnen är så gott som friska fortfarande och nu sover dom för kvällen, eller ja det har dom gjort lite över 1 timme faktist om jag ska vara pet noga =) Jag har duschat en LÅNG och härlig dusch, ja det händer ju inte allt så ofta nu för tiden. ibland kan man komma på hur mycket svett man stinker och ja man stinker även sur spya och då kommer man att tänka på när man duschade sist.och det kan bli många dagar bakåt det. Hehe ibland är man en riktig lortgris, jag som levde i badet/duschen förut. vart tog det vägen? Försvann det med tiden eller?

Var upp till barnens morfäräldrar idag med Alexander. Anton fick stanna hemma med pappa Marcus.
Där så fick Alexander åka massa traktor, och dom körde till och med rally med traktorn en sväng =) Och den där lilla gossen han får aldrig nog.Han skulle nog kunna sova i en traktor om han fick. Tyvärr blev det inga bilder tagna eftersom jag hade glömmt kameran hemma och kom på att jag kunde knäppa med mobilen men då var det försent. Haha ja det är Linda i ett NÖTSKAL! Jag har ju bättre bild och kamera på mobilen än den där FETA stora gammla kameran jag använder, men ändå så glömmer jag jämt bort det. Men ska försöka gnata in det i mitt huvud så jag kommer ihåg det!!

När vi väl åkte där ifrån så deckade Alexander i bilen och han sov vidare ett bra tag när vi kommit hem också. Han blev alltså riktigt trött av att vara ute en halv dag och bara springa runt och åka traktor. =)

senare på eftermiddagen så blev det grillning här hemma och det var lika gott som alla gånger!! Men jag har kommit på en sak och det är att jag tycker mer om KYCKLING än KÖTT!!!! Det kommer jag på nu! Barnens farbror Emil har varit här några timmar också. Det märks att barnen gillar han och det är så kul att se!

Nu sitter jag här och försöker komma ut på facebook men det går inte. jag får nästan panik, jag är liksom beroende av fejjan!!! Så släpp ut mig dit nu innan jag får dampannfall =) I bakgrunden så är det körslaget på tvn och sedan här man ett knappandes på en annan bärbar dator i soffan, ja där sitter Marcus vid sin dator =)
Så ser våra kvällar ut!!!

Nu ska jag åter upp ta alla försök att ta mig in på fejjan, skriver mer senare!!

24 April 2010

Oj klockan är redan efter 15.00 och jag har knappt hunnit fatta att dagen har börjat.Ändå så har jag varit ute och flängt och hängt runt hela för middagen.
Har faktist gjort en otroligt god gärning idag och det är jag glad för.Skamm den som ger sig!!! =)

Nu ska vi ner och äta lite taco-rester sen igår, sen tror jag att det blir att gå ut i den underbara solen en stund medans det är ganska så varmt ute.

Sen på kvällen får jag nog ta tag i bestyren här uppe igen, men min älskade och underbara sambo har ju fixat nästan allt helt perfekt här uppe medans jag vart borta idag. Så de är bara lite små plock som är kvar.

Känner mig en aning stressad av att sitta här och skriva medans jag vet att övriga familjen väntar på att jag ska komma ner. så jag sätter punkt nu och sedan skriver jag senare!!sova

Förlåt men det blev inget skrivande idag för denna dag har som vanligt bara sprungit förbi mig.Men ett besök hos läkaren med båda barnen och det visade sig att jag skulle hämta ut lite recept belagda saker till dom. Men blev lite strul eftersom läkaren hade skrivit en otroligt HÖG dos av medlet så jag fick vänta ett bra tag innan jag fick mina saker. Nu ger vi minimalt av produkten och sedan får vi se om de är bättre på måndag annars blir det utredning.
Har också varit duktig och fört över korten från kameran till datorn och jag har även hittat usbsladden så jag kunde föra över bilderna från min mobil till datorn. Jag har ju en bättre kamera på mobilen än den vanliga jag använder =) haha
Är bara så trött så örkent lägga ut massa bilder nu så de får ni vänta på =) som vanligt med andra ord!

Men imorgon ska jag försöka FÅNGA DAGEN som den kommer och försöka skriva lite mera, allt vore ju så lättare om barnen ville bli friska någon gång!

Nopp nu ska jag våldta min kudde =)

God natter!Bjussar på denna =)

23 April 2010

Har fortfarande sjuka barn här hemma, men vad hade jag förväntat mig. Har iallafall fått tag på en trevlig dam på vårdcentralen nu  och jag fick en LÄKAR tid klockan 11.00 idag till båda barnen!! Så nu hoppas jag att jag kan få lite hjälp med detta. Orkar inte många dagar till om det ska fortsätta så här.
Sömnlösa nätter,grin,tårrar,svett och snor. Ja lite spyor och kräkor.Det är en vanlig vardag hos oss vid sjukdom.
Min kärlek räcker ej till längre, det går ej att trösta längre. Jag står helt utan makt och jag vrekligen ber om mer energi att orka detta. Jag ber om kraft att kunna mildra och lätta alla besvär från mina underbara pojkar!!

Har varit håll igång sedan klockan 6 imorse och i ca 1 timme gick det bra att kolla på Pettson&Findus men sedan har det varit GRINIGT AB!! Spelar ingen roll vad man gör det ska bara gnällas och tjutas hela tiden.
Jag har SKAVSÅR i mina öron, jag gråter blod snart. Men hej detta är sånna stunder man kommer ha som 2 barnsmamma. Och jag är samtidigt så väldigt lycklig. men snälla GE mig FRISKA barn nu!!

Ska  försöka få i mig lite frukost och fixa till oss lite här hemma nu så att det bara är att kila iväg till vårdcentralen sen vid 11-tiden.

Jag får uppdatera senare om vad som blev sagt där och hur vi ska fortsätta.

ska försöka hinna slänga in lite ny tagna bilder på datorn också för nu är kameran full igen =) ahha det är lite dåligt med överförandet just nu.Inte så gott om tid =)

Ska desutom försöka färdig ställa mitt på börjande projekt där uppe också för nu är det ju inte klart på långa vägar.
sen finns det massa mer som ska fixas också men jag får ta det som det kommer och försöka hinna med det som orkas med.

Ha en trevlig dag i  VÅRSOLEN!!!

dåligt

Har varit dålig på att skriva idag, men ni vet ju varför! Och jag är jätte trött nu och jag ska väl ha en vaken natt igen eftersom det hostas i kör där nere  just nu. Marcus jobbar imorgon med och han börjar tidigt.Tur att han slutar i skaplig tid iallafall!!
Jag ska ligga på luren eftersom att prick klockan 7.00 ska jag fasiken få tag på en vettig person på vårdcentralen! Finns det verkligen någon som är vettig där?? Jag får hoppas det.

Så jag får säga God natt till er underbara människor och sedan lovar jag mer läsning imorgon!!Sjuklingarna som ska på läkarbesök snart hoppas jag!   <3

22 April 2010

Alexander har fortfarande över
40 grader i feber.
Anton håller fortfarande på att
hosta lungorna av sig.
Ja allt är som vanligt med
andra ord.
Jag som nästan hade hoppats
på att jag skulle ha lite friska
barn idag men nej nej!

 Hur kan Alexander vara så
pigg för att ha så mycket
feber?? Tänk om jag kunde ens
ha lite av denna energi!

Har inte hunnit gjort så mycket
idag alls.Så det känns inte alls bra.
Jag hoppas på att jag kan få fixa lite
nu när marcus kommit hem från jobbet
iallafall. Annars går jag fan ut i förådet
ändå, för jag behöver ANDAS!!

Tappat orken just nu så känner att det
bara flödar dålig energi för fullt här.
Och då är det bara ni som läser som
drabbas så där för sätter jag punkt
här och NU!


Glad

Fick ju som sagt lite besök idag och det var Erica som kom förbi!!Gud vad glad jag blev av att se hon.Lite tråkigt bara att mer än halva familjen är sjuka just nu.Men det kommer fler dagar.Vi hann då prata lite skit iallafall och det är så härligt att få vara med en person som gör en så himla glad utan att hon ens gör nått =) Nu väntar jag med spänning på att deras nya lägenhet ska bli helt klar så att jag får kika in den  och bli lite avis!

Efter hennes besök idag så blev det lite käk för oss andra och sedan har ju filmen : Pettson & Findus spelats om och om och om igen.Ja jag ljuger då inte om vi sett den minst 15 gånger bara idag.Alexander kollade några gånger igår också =) Så nu kan vi den filmen helt utan till =) Och innan klockan var 18 så skulle den lämnas tillbaka, så tog med Alexander i vagnen, för han lär ju få komma ut och få lite frisk luft så han blir frisk snart. Men tror ni han ville lämna tillbaka filmen?? Nopp,så de slutade med att vi kom hem med en ny Pettson & Findus film. Så imorgon kväll kan vi väl den utan till också =)

Marcus har badat med båda barnen.Fast Alexander fick skippa duschning av huvudet idag.Vill inte riskera att det kommer ens lite vatten i öronen just nu, så de får vänta ett tag =) Jag satt på toan och tog lite kort, eller ja jag försökte få med båda på kort, men ska inte den ena kolla bort så ska den andra se sur eller ledsen ut.Men dom är ju sjuka så dom får väl se ut så på bilderna.Men i skrivande stund så slår det mig att kameran ligger kvar där nere och just nu orkar jag bara inte springa ner.Så antingen kommer korten senare i kväll eller imorgon.

Idag fick jag bara ett ryck att vilja göra om lite så det blev vardags rummet som fick bli mitt offer och just nu har jag bara en liten paus i det hela, har inte ens kommit halv vägs med allt men kände att jag behövde sätta mig ner och låta tankarna strömma av sig lite.Och jag tycker faktist att det redan nu blev lite finare. Ska försöka ta kort och lägga ut sen, de beror på hur fördjävligt det blir när det är klart!! Men vad gör man inte när man bor alldeles förtrångt??Jo då packar man ihop allt man har och försöker göra det bästa av det =)

Nu ska jag kolla vidare här ute sedan fortsätta med mitt lilla projekt här uppe, får nog fortsätta imorgon också, men de lär väl inte gå när man har 2 st små gnälliga och sjuka barn. Får se hur dom mår imorgon då. Anton hade då ingen feber nu när han la sig, men hans hosta är inte att leka med.Han hostar så att han är alldelses svettig och vit i ansiktet.Så ska nog ringa vårdcentralen och rådfråga hur jag ska göra imorgon. Alexander han hade 4.,2 graders feber när han la sig och då var det inte längesen han fick alvedon heller så han blir inte alls bättre just nu.
Men men det får som sagt visa sig imorgon hur dom mår. Hoppas bara jag hinner göra nått iallafall.
Marcus han är så pass pigg så han ska då jobba imorgon.Men han har tur iallafall för han slutar redan vid 12-tiden.
Men han börjar ju så tidigt så man blir ju utan bil imorgon.Så jag hoppas att det inte blir någon kris och vi måste in till falun just imorgon för då vet jag inte vad jag gör. Jo jag gråter nog en skvätt, som att de skulle lösa det!! =)

Nej nu börjar jag känna mig små stressad av att inte hinna allt jag vill så nu lär jag verkligen fortsätta här hemma.
Åter kommer senare eller imorgon!!

21 April 2010

Fortfarande stressigt här hemma med fler sjuklingar.trotts det så fick man lite besök! Det tackar jag för, det behövdes verkligen just nu!!Kul att se dig igen gumman!!<3

Ska ta och ringa ett samtal till en annan vän jag saknar,trotts att vi är så nära vänner så hörs vi så jäkla sällan så idag är det jag som ringer det där samtalet!!

Kommer inte kunna blogga förens ikväll när barnen lagt sig för kvällen/natten. Så jag skulle bara in och skriva några rader så ni ser att vi lever efter denna natt men minimalt med sömn!

Så jag dyker upp här senare ikväll när allt lugnat ner sig. Ha en toppen bra dag så länge!
Mina sjuklingar!! <3

20 April 2010

Ja den 20.e varje månad så är det barnbidrag och det betyder handling här hos oss. En massa ersättning/välling, bläjor,våtservetter m.m m.m 
Men denna dag blev inte alls som jag/vi hade tänkt oss och därför har det inte blivit något bloggande från min sida idag och nu är jag så trött att jag somnar sittandes snart. Så ni får vänta tills imorgon på ett riktigt blogginlägg om just denna dag och ja säkert om vad som kommer ske och hända imorgon.

Lite kort fattat så blev marcus hemma pga sjukdom. tätt efter kom Alexander hem pga sjukdom.
Nu på kvällen fick jag det bekräftat!! Alexander har 40,4 graders feber och Anton har 38,3 graders feber och Marcus har 38,3 graders feber han med. Så japp mina 3 killar är sjuka och kommer jag vara stålkvinnan denna gång med och slå i mot alla virus??Hoppas de iallafall, men då behöver jag SÖMN!!

Det känns att man lever efter detta! Testa själv att ha en sambo som har feber,astma och allergi.Ja döende med andra ord! En 2,5 åring med lite över 40 graders feber och ganska nyopererad! En snart 6 månaders bebis som har feber och hostar snart lungorna av sig!  Ja då vet ni att ni lever =)

Så jag får tacka och bocka för mig nu så åter kommer jag imorgon när det finns lite tid till det!


Säng

Nu är jag verkligen helt helt slut..... Dagen har gått så otroligt snabbt och jag hann knappt blincka och nu är det snart läggdags.
Idag hanns det med ganska mycket men långt ifrån allt jag vela hinna med..
Diskat hanns ju med medans Alexander satt och åt frukost, sedan var det bara att fixa iordning oss och gå till dagiset. Sedan hem och sitta lite vid datorn. Ringa några samtal och paketera paket. Åka till hemköp och lämna in paketet som ska tillbaka till ellos med lite kläder som ej höll mottet som lovades! Sedan till jysk och betala sängarna och berätta att jag kommer efter 16 tiden och hämtar dom. Sen ner på stan och hämta ut 2 st påsar med hundmat.Var ju med och röstade på en tävling med massa hundar och när man röstat så fick man ett sms som man skulle vísa upp i djuraffären så skulle man få 3 kg hundmat!! Och både jag och marcus hade röstat så 6 kg hundmat kunde vi idag ge bort till mina föräldrar =) Kan ju säga att Rillo älskade hundmaten =) Ja Alexander också!!
Passade på att äta på kinabuffén på stan också och det var så gott att det verkligen k....ade i munnen!!!
sedan hem och fixa över Anton i vagnen och koppla på ståbrädan och dra till dagiset och hämta hem busungen alexander! Marcus for till jobbet.
Här hemma sattes det igång en tvättmaskin och hängdes in  torra kläder i skåpen. Sedan var det utelek på högnivå. efter ett tag så kom barnens morföräldrar och vi drog till jysk och hämtade sängarna(madrasserna) . Lämnade av dom i lägenheten och lassade på dom 2 gammla madrasserna på släpet.sedan koppla om släpet till min bil eftersom  mor och far skulle vidare och handla. jag åkte upp till Amsberg och lämnade av släpet och väntade in dom andra som kom tätt efter. Sedan blev det fika och mat till barnen.

Sen vart det ute lek där med, att jaga hund,kamma hund,kratta och kolla traktorn.Sitta traktorn! ja en massa bus!
Kom hem hit strax före halv åtta och alexander hann bara byta om tillsovdräckt och borsta tänderna sedan sov han!! Anton fick mat i sin säng och jag började med madrasserna,kan ju berätta att dom som packat in madrasserna var nog rädda att det skulle bli inbrott eller nått. Det tog fan längre tid att få fram madrassen ur all plast och kartong än att fixa i den i sängramen. Och jag lyckades med allt helt själv!! Anton låg vaken ett tag och kollade men sedan slocknade han med. Så ca. 2 timmar tog det från första madrassen tills att det var dags att bädda nytt i sängen!! Och medans tiden hann jag även hänga upp tvätten och lägga i en ny!! Så på hela dagen så blev det 3 st full proppade maskiner. Nu måste jag bara hitta plats till det sista som ska hängas upp på tork, för den maskinen blev precis klar!
Sen ska jag bara fixa iordning mig för kvällen och sen sover nog jag också på en gång för det är super sköna madrasser nu. jag kommer aldrig mer vilja gå ur våran säng!!! =) ÄR DET NÅGON SOM VILL MIG NÅTT SÅ FINNS JAG I SÄNGEN!! =)

Nej ska väl ta och kolla vidare och hänga upp tvätten sedan sova npgra timmar innan nästa pass drar igång. För det är mycket som står på SKA-göra listan för imorgon också!!
Tur att Marcus börjar sent imån med så man har lite hjälp iallafall....

God natt på er!

19 April 2010

Nu lär det sättas lite fart om allt ska hinnas med idag så jag måsta kila iväg nu och börja dagens bestyr. Har bara hunnit med disken och lämnat alexander på dagiset. Har MASSA MASSA MASSA fler saker att göra!!

Åter kommer senare idag när allt har lugnat ner sig en aning och man ser att mna hunnit fått nått gjort iallafall!!

ching ching

Marknad

Jag och barnen åkte ner till stan där vi mötte deras farmor.Sedan tog vi en runda  på Marknaden som bara blir dåligare och dåligare för varje år. Tippar på att marknaden inte kommer finnas kvar i borlänge inom 5 år!!!
Barnen fick en varsin t-shirt och Alexander fick en GIGANTISK godisnapp av hans farmor. Tror då minst halva är kvar =) Men kladdigt blev det, tur att tvättmaskinen finns!!!

Sedan åkte vi förbi barnen morfar, för att kolla på traktorn. Alexander har tjatat om traktorn hela dagen idag.Pekat i sin traktorbok och sedan kollat i fönstrena efter traktorerna =) Så han var överlycklig när han fick känna,kolla och vara vid traktorn ett tag.

Hämtade sedan upp marcus på vägen hem. Och väl hemma så fick alexander vara ute och leka ett tag och jag tömde alla sopor på gården så nu är våran gårdsvecka slut.Nu är det inte våran tur förens om 14 veckor =)

Gav sedan Alexander kvälls mat och fixade han för natten, sen somnade han som en stock. Anton blev iordning fixad han med och fick sin välling i våran säng. Sedan en liten rapning och sen var det god natt för han  med. fast han vaknade hela  tiden och grinade. tror att han ej kunde somna riktigt pga att lampan i vårat sovrum är trasig, den brukar alltid stå på annars. Kanske är han lite mörkrädd precis som mor sin. Jaja får försöka fixa en ny lampa tills imorgon kväll. Hittade ingen i rätt storlek här hemma idag när vi letade.

Har kollat på en verklighetsbaserad film nyss och jag tyckte den var riktigt bra.Så den kan jag rekomendera!!
Filmen heter: The blindside

Nu ska jag ner och göra mig klar för natten för mina ögonlock är lika tunga som flera kilo bly just nu.Jag behöver verkligen sova. hoppas på att Alexander sover hela natten också men det tvivlar jag på eftersom han blir väckt för minsta lilla nu =/ Men samtidigt är det så MYSIGT när han sover mellan oss.Men han tar ju upp en hel DUBBELSÄNG!!! Och man får ingen BRA sömn när man sover på kanten och håller på att trilla ner på golvet.

Alexander såg helt knäckt ut på marknaden idag, han såg nästan apatisk ut ett tag. Det blev nog lite för MYCKET ljud för han. Om man typ bara har hört svagt muller annars när man varit bland hög musik och nu så bara dundrade det hög musik över allt. Ja han visste inte alls vart han skulle kolla och allt såg ut att vara förvirrande. Så till slut satt han bara hängandes med huvudet och blicken rakt fram i backen. Därför blev det en SNABB titt bara. Vill inte utsätta han för massa ljud på en gång. Han kanske blir rädd för marknader nu istället.

Nej nu måste jag sova om jag ska orka upp imån. har en hel del att fixa och jag hoppas på att hinna med en hel del också.Men då krävs det att man kommer upp på morgonen och inte är helt död.

Dessvärre värkar det som att jag får krypa ner i sängen själv, för marcus ska antagligen kolla på nhl och det börjar ju inte förens om 30 minuter. Är så tråkigt att sova själv!! Vill ju ligga där och mysa lite innan man somnar, jag sover mycket bättre då.Men nja har man en sport tokig sambo ja då är det sånnt man får stå ut med.

Bjuder på bilden med mina 3 hjärtan igen. Jag blir så glad av att se denna bild, att veta att detta är min FAMILJ!!

18 April 2010

Det blev lördagsmys med tacos och filmen shutter island igår kväll, sedan var det vi som somnade på en gång. Jag var verkligen trött igår kväll så jag orkade inte ens gå ut och blogga lite. Men nu sover Anton och Alexander sov i 30 minuter sedan vaknade han. Så jag passar på att skriva lite smått nu så jag visar att vi lever iallafall!!
Funderar på om man ska ta en sväng ner på marknaden nu när solen visar sig idag. men vågar inte vara så långt hem i från utefall alexander inte orkar stå på sin ståbräda. Jag ÅNGRAR verkligen att jag sålde syskonvagnen. Nu letar jag efter en billig syskonvagn om de finns men nu ser det mörkt ut på de fronten =/ Fan att jag ska vara så dum !!!!!
Något lär jag hitta på iallafall för Alexander håller bokstavligen på att hoppa runt här så man tror han ska gå igenom taket snart. Var får han all energi i från?? Kan han inte dela med sig lite till mig då??
Jag som skulle försöka hinna sy mina byxor, men de hinner jag inte nu för jag kan inte sy med Alexander i samma rum.

Marcus är och jobbar hel dag idag med så han kommer hem efter 18-tiden ikväll så det är jag och pojkarna hela dagen idag med =)

Just nu står det väldigt mycket stilla i mitt huvud om vad jag skulle skriva. Jag hade massa saker jag skulle ta upp men nu glömmde jag bort det, efter att man lekt lite med Alexander och pratat i telefonen. Ja minet sviker ibland, elelr i mitt fall så sviker det väldigt ofta. brukar till och med glömma svänga in på våran parkering när vi åker hemmåt =)  Ja då är det illa!!

Men någon gång under dagens gång lär jag väl komma på vad det var för saker och då sätter jag mig här och skriver ner det på en gång istället.

Nu ska jag kolla vidare här och sedan ska jag och Alexander äta taco-rester!! =)

Lördag

Vädret här hemma hos oss idag har ju pendlat mellan spöregn,storm och sol. Så det blev ingen marknad för oss idag, ville inte dra med barnen ner dit och sedan inte veta vad det skulle bli för väder. Och det var väl tur ändå da eftersom de har blåst så in i helvete och regnat nått så enormt.
Har inte varit ut på hela dagen så alexander har massa energi nu =/ Tänkte ju baka med han men jag hittade inga roliga recept här på internet. Alla här hemma vi brukar göra har man typ tröttnat på nu. Så de blev ingen bakning idag, får se om de blir nått av det imorgon istället.

Nu väntar vi på att pappa Marcus ska komma hem från jobbet, för då ska jag åka till affären och handla.Har bestämmt att det blir tacos för oss vuxna ikväll och sedan lördagsmys!!!!Alexander han har blodpudding som han ska äta upp så det ska göras snart.

Alexander är fortfarande blöjfri och har har faktist sagt till alla gånger han behövt gå på toan. Han är su duktig våran grabb!!!<3

Anton han sitter i gåstolen och håller koll på allt.Han har ju dessutom lärt sig gå i den nu så han springer in i Alexanders rum och står där inne och gapar hela tiden =) Sen när man hämtar han och ställer han här i köket eller hallen, ja då drar han iväg igen och sedan skriker han ..jo då står han i Alexanders rum igen!! <3

Själv har man hunnit med att tvätta en full tvättmaskin,hängt upp kläder på tork, vikt torr tvätt och lagt in dom i skåpen. Sedan har jag diskat också. Något mer än så har det inte blivit idag.Har mest lekt och LÄST för Alexander.
Han har aldrig setat stilla när man läst för han förut så vi gav upp läsningen. Men hör man inget så är det väl inge kul att FÖRSÖKA lyssna. Men nu VERKAR det som han HÖR, för idag har han setat i mitt knä, helt STILLA och varit INTRESSERAD av det jag LÄSTE!!! Det var en sånn härlig och bra känsla.Ja det var UNDERBART!!! Så idag har vi haft mamma-son mysdag!! Tyvärr så har Anton blivit väldigt mycket åtsido satt idag.

Under middagen så sov Alexander bara 40 minuter för han vaknade av att grannarna har hammrat och låtit, sånnt har ju aldrig kunnat väckt han men idag så blev han väckt flera gånger så efter 40 minuter fick han komma upp. Han har varit små irreterad,ledsen,grinig efter det. Och sedan rinner det snor hela tiden. Så antigen är det bara en förkylning eller så börjar han bli sjuk.
det har även runnit lite lite blod från öronen idag. Men de var inte så värst mycket så tyckte inte det behövdes oroas så mycket.Nu är det mest torkat blod som rasar ut lite då och då. DET SKA SÄKERT VARA SÅ VA?!


Älskar er!<3

Vart?

Vart tog min insperation vägen?? förut för fler flera år sedan, ja då sydde jag mycket, gick ett linne sönder sy sydde jag om det, lika så med byxor och  tröjor. Men nu då?? Har  massa kläder som jag KASSTAT bara för att de varit ett LITET hål i dom och jag har inte ens försökt mig på att sy om eller laga kläderna. Vart tog insperationen vägen, att bara kunna plocka fram nål och tråd  och fixa till allt!!??
Sen var jag helt tokig på att göra frisyrer.Jag gick inte utan för dörren om jag ej hade gjort en frisyr. och Kusinerna fick fleraa flera gånger vara provdockor för att jag VILLE göra frisyrer.Men det där slocknade mer och mer när jag VISSTE att jag inte skulle kunna gå FRISÖRLINJEN. Men jag fortsatte ändå att göra massa frisyrer och sen vet jag inte vad som hände. Försvann all insperation eller? Glömmde jag bara bort hur man gjorde? Ja det är frågor jag ställer mig dagligen. Jag älskar fortfarande att pyssla och fixa med hår.Men mitt eget hår är jag så trött på så det slänger jag bara upp i en hästsvans eller knut mitt på huvudet, ja det har jag gjort ni i lite mer än 2,5 år =/ Och nu bor jag inte längre vid mina kusiner så nu har jag ingen jag kan tvinga att sitta hårmodell!! Kanske ska jag låta både Anton och Alexander bli LÅNGhåriga så jag kan fixa och trixa med deras hår =) haha nej då så långt får de inte gå.
Jag vill ha tillbaka mina pillrande smala fingrar som ej kunde vara stilla!!!

Vart tog all insperation om alla drömmar vägen?? jag hade ju så MÅNGA mål som jag ville nå upp till. Vart har jag kommit; inte ens halvvägs eller?

Visst man har inte samma tid och möjligheter att GÖRA allt man vill när man har 2 st barn, man blir faktist lite upplåst, men jag är ju fortfarande samma Linda och jag finns ju här. Jag är ingen annan bara för att jag fått 2 st barn. Jag kanske bara har ändrat syn på lite saker och ser saker från ett annat håll just nu. Men det är ju fortfarande jag!!!
Jag 13 år...

Operationsdagen

Klockan ringde 05.50 och Jag fick endast 1-2 timmars sömn för jag låg och väne på mig hela tiden.Kunde verkligen inte somna.Hade så mycket i tankarna så kroppen ville inte komma till ro och tillåta lite sömn. Men till slut så var väl både kropp och själ så otroligt jäkla trötta att jag lär ha somnat ändå!! det tog i mot att gå upp och stänga av klockan men upp kom jag och efter 5 minuter så var jag ganska pigg. Alexander väckte jag klockan 6 och tog tempen på han.Man skulle ta den innan han stigit upp och sagt som gjort. Försökte få i han lite vatten för man skulle försöka ge dom 2 dl vatten innan 6.30 men de gick inge vidare. det blev bara lite smuttande och inget mer. Packade med all som skulle med och kikade igenom papperna en sista gång.Sedan var det bara att klä på sig och fixa in alla packning och oss i bilen.Hade dock haft blen ute under natten och när klockan var så pass lite på morgonen så var det is över alla rutor på bilen. Så jag fick skrapa rutorna innan vi kom iväg. Men vi kom i TID!!!

Fick vänta en stund på att bli inskrivna pga datakrångel men det löste sig efter ett tag och det var Alexander och 5 st till som skulle på operation. Så det blev som ett led hela dagen. Så medans man väntade på våran tur så satt vi i lekrummet och lekte.Alexander blev riktígt god vän med en flicka i ungefär samma ålder.Dom pratade likadant och de verkade som att dom förstog varann. Han puttades inte och han DELADE med sig av ALLA leksaker till henne. KANSKE blev han KÄR??!!

Men sen gick det undan, träffade en läkare som pratade om öronen och kollade i öronen.'
efterdet träffade vi en annan läkare som hade hand om narkosen så han pratade om det och visade lite, sedan fick alexander en mask som han skulle ha att andas i sen.
Sen träffade vi en sköterska som han fick 2 st suppar av som skulle lindra smärtan efter uppvaknandet.Det gick väl si så där, han tycker inte om när man är på hans rumpa.
Sen bar det iväg in till operations salen. Och när han fick se alla doktorer så började han gråta och skulle springa där i från. Så jag tog upp han och la han på sängen. Det slutade med att vi var hela 7 st personer som höll fast han.Plus 1 läkare som satt och skötte masken och narkosen. Han grinade som en tok och när han väl märkte att det luktade lite konstigt i masken och att han blev lite yr så ja då började han hålla andan.Läkaren pickade på han flera gånger och försökte få han att andas normalt. eftersom han grinade så mycket så drog han in luft så häftigt i mellan åt så tillslut så bara tvär slockande han. Jag själv hann nog inte ens uppfatta vad som hände där inne eftersom  han är så pass stark så all energi gick till att hålla i han.
Jag blev utskickad till uppvakningsrummet och fick sitta där och vänta. Så i 25 minuter så kollade jag på barnpogram!! =)
Sedan kom dom ut med Alexander sovandes i sängen, han såg så liten ut när han låg där. dom tippade på att han skulle sova i ca. 30 minuter, men nej efter 5 minuter vaknar han och är hur groggy som helst, men ändå så ville han hem. Han skulle ner på golvet och väl där så kunde han knappt stå. Så fick ta han i famnen och hålla i han ett bra tag. Då satt han där och kollade på tvn!!  och han klappade händerna och skrattade så fort den där nallen pratade på tvn. Så ja han hör nog nu!!
Sen ville dom försöka få  i han vatten eller en glass men han vägrade allt, han tror att det är medecin i allt på sånna där ställen =/ Och ser han en läkare men vit rock ja då tjuter han och blir tokig. Han har verkligen fått men sen vi låg inne på barnavdelningen.
Efter ett tag så fick vi gå ut till lekrummet istället eftersom han blev så pass pigg och stadig så fort.och där ute då ville han ha vatten och drack 2 st glas med vatten på en gång!! Och Marcus kom även upp då eftersom han ahde fått skjus dit av barnens farmor. Så det dröjde inte länge förens vi fick åka hem. Tog en snabbis förbi cafeterian och köpte yoggi till alexander och en varin bagge till mig och marcus. så redan 11.40 var vi på väg hem. åkte då till barnens gammelmormor i säter, där barnens farmor  och lille anton var också.

När vi hoppade ur bilen där så var barnens gammel moster (marcus moster) jenny där med hennes 2 hundar och den ena är en 1 åring och valpaktig så hon började skälla för fullt på oss. Och Alexander har ju lekt med Rillo(barnens morföräldrars hund) och han har ju skällt.Men nu verkade det som han HÖRDE hur en hund skäller på riktigt för han gapade och gjorde värsta minerna, så vi fick oss ett gott skratt för de såg riktigt roligt ut =)
Blev väl kvar där ett tag sedan åkte vi hem och då sov båda barnen middag i bilen. Svängde in hemma en snabbis för att kolla posten och hämta lite mat.Och sedan åkte vi hem till barnens farmor för vi skulle grilla där med familjen. Var där hela dagen och på väg hem hämtade vi upp emil(Barnens farbror). Väl här hemma var det bara att packa upp all packning och sedan fixa barnen inför natten. Sedan kom Oscar och grabbarna spelade nhl10, ja allt det står ju i gårdagens inlägg.

Nu tror jag att jag fått med allt om operations dagen och nu ska jag gå ner och leka med barnen.
Skriver om ett tag när dom är lite mer sysselsatta där nere =)


17 April 2010

Dagen idag har varit lite halv seg med det börjar kännas bättre. Trisst väder är det ute också, ganska grått och tråkigt och på köpet nästan storm.Det blåser så det knakar i både väggar,tak och fönster.Jag som trodde att det var grannarna som gjorde om i lägenheten bredvid =) Men kollade sedan ut genom fönstret och fick se att träden nästan halv ligger i mellan åt!

Natten ha gått ganska bra, Anton har vaknat till och gnällt lite när han tappat nappen.Tror faktist det är tänder på G där ´jag. Han är lite små kinkig titt som tätt och han dreglar lika mycket som en fontän!!! Och han ska gnaga på ALLT!!! Ja han äter till och med upp handukar,strumpor och kuddar =)

Alexander kunde inte sova igår kväll så han fick komma upp och vara upp ett tag med oss, så han somnade väl runt 22-tiden.Men han gick ju runt och var lite små trött hela dagen efter narkosen och han somnade i bilen på dagen igår så inte vet jag om det var pga det eller nått annat! Han kom upp i natt/tidig morgon och sov mellan oss tills klockan ringde imorse. Så klockan 8 gick hela familjen upp.

Marcus for till jobbet 8.30 och jag gav Anton välling. Sedan vart den frukost för mig och Alexander och han drack 3 glas med O´boy idag!! Så idag är han tillbaka med att dricka mycket igen!!
Har haft Alexander utan blöja hela tiden och 4 gånger har han gått på toan, det skedde endast en liten olycka i byxorna och det var precis innan han skulle sova middag.Jag var inne och la Anton och hörde tyvärr inte att Alexander försökte sätta sig på toan.Han kommer inte upp att sätta sig själv än. Och då kissade han tyvärr på sig, men han har ju varit kanon duktig ändå tycker jag.För det sista så tar jag åt mig skulden att jag ej hörde han!

Båda barnen somnade på en gång och har nu sovit i ca. 30 min.  Tänkte passa på att skriva lite blogg nu och kolla läget här ute i cybervärlden =)
Ska även skriva ner allt om gårdagen som jag lovade er igår.

Så ska väl sätta mig ner och börja skriva ner allt om går dagen så får jag se när det blir klart men de går nog ganska fort skulle jag tro.eller jo de hoppas jag iallafall =)


Var in och kollade på min statestik över bloggen igår och jag har lite mer än 200 st fler läsare än förut.Och det är VARJE DAG!!! shit  denna sida hjälper faktist så klicka er in och få roliga,fina kommentarer och en MASSA läsare!!

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=holen666

trött

Det har varit en tröttsam och lång dag detta så jag lovar er att jag berättar om denna dag imorgon, för just nu kämpar jag med att  hålla ögonen öppna =)

Alexander vaknar hela tiden och kommer upp men det är nog för dessa 3 herrar (Marcus, Oscar och Emil) inte kan spela nhl10 utan att väsnas. Dom låter fan värre än ett dagis och fast man säger till dom så verkar dom inte fatta mycket. Så just nu så kokar jag inombords.
Kanske skulle vi skippat att få Alexanders öron opererade för d¨å hörde han inte så mycket och då vaknade han inte fast dom väsnades så mycket. Men ja jag får väl sånna tankar bara för att jag är så FÖRBASKAT irreterad just nu....

Är det någon jävla fritidsgård här eller?? Dom har ingen tanke på hur Alexander mår nu?? Eller hur jävla TRÖTT jag är??  Nej sånnt där ser dom ej. Sånnt verkar dom ej bry sig om.  Just nu är jag less och trött på allt och alla!!


Nej nu blir det för negativt här så jag avslutar här och nu så får ni kika  in imorgon istället!

GOD NATT!

16 April 2010

Vi är hemma igen! Eller ja vi sitter hemma hos svärmor och inväntar att alla barnen ska komma hem från skolorna så att vi sedan kan börja grilla.

Dagen har gått bra efter alla tankar och tiden har sprungit förbi.

Sitter med spänningshuvudvärk efter att varit stressad,rädd och spännde sen 3 dagar bakåt! Och väl inne på sjukhuset så var jag lika stel och hård som en stock. Men ja nu är det över och jag hoppas att vi slipper åka dit på ett tag nu...

Skriver mer ikväll när vi kommit hem och allt lugnat ner sig!!

Har 2 st busfrön att kika till nu =)

Natt

Jo nu är det natter för mig ska liksom upp om
4 eller 5 timmar, Ja hej det är jag som är
Mamman som sover bara ett par få
timmar varje natt, trotts att båda barnen
oftat sover mellan 20.00- 08.00!!

Jag satt och kollade runt lite på
olika bloggar nyss och vad det
finns många olika super fina bloggar.
Jag är så TRÖTT på min blogg så
jag kan snart spy på den.
JAG vill också ha en FIN blogg!!

Jag vill inte ha det här tråkiga rosa temat
längre, jag vill ha andra färger och massa
bilder och text! Ja jag har lite små ideer.

Är det någon som har lite tips på vad man
kan ha som header??
Är det någon som är duktig på sånnt??

Jag är ju så oteknisk att jag inte fattar
något alls av sådant. Därför har det varit
samma tema sedna jag startade denna blogg.
Ja år 2006 blir då det!!

Nej nu ska jag slänga mig i sängen för
att få någon timmes sömn.
Ja om jag nu kan somna vill säga.
men jag ska väl säkert ligga vaken
tills klockan ringer imorgon bitti.

Jag ska försöka få tag på internet
på något vis imorgon under dagen
så att jag kan uppdatera lite om hur
allt går och har gått. JA kanske
ska man försöka blogga från mobilen igen??

God Natt På Er!!


Rund

Den kladdkakan satt fint den och jag kan nästan känna hur magen blev mer och mer rund,nu är jag så mätt att jag skulle kunna rulla ner för trappen  och in på toan och spy lite. Men nej här sitter jag och bara njuter av att jag fick gotta mig lite =)  Snart kommer väl ångesten också, varför klämma i sig 2 bitar?Det hade väl räckt med 1 bit. Nej det var ögonen som ville ha mer och nu får kroppen lida bara för det, ja som vanligt med andra ord!

Klumpen i magen har bara blivit större och större under dagen och nu känner jag hur jag snart kommer drabbas av panikångest, ja de är inte kul.Det brukar sluta med att jag sitter ihop kurad i badkaret med hett vatten och GRÅTER. Hett vatten har jag bara för att jag ska känna att det bränns och därför kanske sluta gråta. Och vatten har jag på bara för att ingen ska kunna höra mig GRÅTA. Varför får jag dessa panikattacker?? Visst det är kanske mycket som tynger en ibland och ibland kanske man har tagit sig vatten över huvudet. Men nu är det ju inget sånnt. Nu är det att väntan är snart över och imorgon är dagen kommen, vi som hållt på att tjafsat med 100-tals läkare och blivit hem skickade hela tiden. Ett tag bodde vi nästan inne på barn avdelningen, ena gången blev det så illa att jag och Alexander låg där inne i 3-4 dygn och våran lilla plutt hade dropp. Att se hur alla läkare försökte få in kanylen rätt osv, ja de skar i ens hjärta. Att det var 3 läkare,Marcus och jag som fick tvinga han ner i sängen och hålla fast han, medans han skrek och grinade så att han var blå/vit. Ja detta är inget man glömmer. Inte förens dagen efter så kunde dom sätta kanylen rätt och han fick sitt dropp.  Vi har hållt på att pratat med läkare sedan Alexander var 7 månader, i dag är han 27 månader gammal. Ja 20 månader har vi stridit om en riktig undersökning och velat ha svar på allt.  När man nu satt där inne i Falun för ca. 1månad sedan och dom gjorde undersökningar och hörsel tester och man får veta att han är typ som döv. Varför har dom låtit det gått så långt? Han är snart 2,5 år och kan inte prata....Nej för han hör ju inget. Det han säger låter ut som kinesiska och han förstår ju vad vi menar eftersom han har LÄRT sig läsa på läpparna!! Ska en 2,5 åring behöva läsa sina föräldrars läppar för att ena ha en liten aning om vad dom vill?? Nej enligt mig är detta helt fel och jag håller helt och hållet med psykologen jag går hos.Hon sa nämligen sist att leva med Alexander just nu är precis som att leva med ett handikappat barn, ja han är ju hadikappad på ett vis eftersom han ej hör och därför har det satt sig på hans beteende.

Jag hoppas att han nu kommer kunna prata om en snar framtid och att han blir snällare nu när han kanske kan göra sig förstådd om han nu börjar prata. För nu när han inte pratar så bitts han,puttas han och rivs han. Och  JA han håller nästan på att mörda Anton. Man kan inte ha dom 2 i samma rum om man ska prata i telefon,laga mat eller göra nått för då är Alexander där och hoppar,river,slår eller nyper Anton. Så de har gått så långt att när Anton sover så lär jag låsa in han så att inte Alexander smiter in dit, och är Anton vaken och man ska göra mat så ha jag varit tvungen att låsa in alexander i sitt rum. Och det känns inte bra alls att LÅSA in sitt barn. Vet väl själv vilken känsla det är att vara inlåst att inte kunna ta sig ut. Tur att Alexander brukar sätta sig och leka på rummet iallafall.

Det är en liten vanlig operation men ändå är jag vettskrämmd, ja hur lätt och liten operationen är så kan det alltid gå fel. Tänk om de blir nått fel med narkosen??tänk om han aldrig mer vaknar?? Tänk om det blir helt fel i öronen och han blir HELT döv för all framtid!  JA tankarna och frågorna är många och klumpen i magen växer. Nerverna pallar inte mycket mer och det är nu jag ska bita ihop och vara STARK. Inte visa mig rädd för Alexander. Men innerst inne så tror jag att han känner hur jag känner, för ens barn känner ju nör nått är fel och Alexander har faktist gett mig fler pussar och kramar de senaste dagarna.

Ska väl försöka komma i säng i tid ikväll eftersom det är en tidig morgon imorgon. Och det är mycket som ska fixas och tänkas på innan man far in till sjukhuset.Och vi ska vara i TID!!

Tänk om jag bara kunde ta hans plats, ingen vill väl se sitt barn på ett operationsbord. Jag kommer ha dö trisst flera timmar i morgon eftersom dom ej vill väcka barn ur narkos så han ska få sova tills han vaknar sedan ska man vara kvar tills han är så pass pigg att han både druckit och ätit bra innan man får åka hem. Ska plocka med mig datorn iallafall men internet lär jag väl inte kunna använda där. Men jag finns ju på mobilen hela dagen förutom när jag sitter inne med Alexander då =)


Du är min lilla clown och jag älskar DIG!! <3

baka

Var som sagt iväg till jysk idag  och nu har vi beställt 2 st sängar.Vi får hämta dom på måndag och vi har en sådan tur att just dessa sängar är det extrapris på just på måndag och vi får dom för det priset, så vi tjänar  nästan 1500kr på det!! Nu ska man bara fixa till så att man kan betala dom på måndag, barnbidarget kommer ju inte förens på tisdagen...men ja det där löser sig nog. Orkar inte slösa massa energi åt att tänka och fixa runt det just nu, de är ju flera dagar dit!!

Har även tankat bilen,tvättat bilen och pumpat i luft i däcken så nu är det bara insidan som ska fixas och det hinns med det åxå!! Tyvärr så blev alexander lite ledsen i biltvätten men vi såg anledningen sen när vi kom hem. Hans fönster måste ha glipat lite för vattnet hade runnit in och droppat på han så hans ben och bilstol var lite BLÖTT!! hehe och vi som inte fattade nått alls just där i biltvätten, han som brukar sitta och skratta och ha jätte roligt åt det. Men ja han fick väl ocks¨en liten biltvätt då =)

Blev lite kina mat för oss idag när vi ändå var ute på vift, och det satt helt rätt kan jag LOVA...det var liksom inte igår som man åt kina mat!! Och Alexander pillra i sig lite han med =)

Sen blev det att kratta och fixa lite ute på gården, och alexander har hjälpt till som vanligt!! Min lilla hjälpreda här hemma!!

Nu väntar jag på att klockan där nere ska ringa för jag har bakat en KLADDKAKA!!Och den står i ugnen och blir kanon fin just nu. fick bara ett sådant sug efter något gott och sött och varför springa till affären och slösa massa pengar på chocklad och vi hade alla saker hemma så slängde ihop alla saker och in i ugnen...NU RINGDE KLOCKAN SÅ NU SKA JAG NJUTA AV KAKAN!!!


GOTT GOTT.....

seg

Som vanligt så ska jag verkligen fastna fram för datorn hela tiden, det blir en ond cirkel om att jag ska bara kolla det och det.Jag ska bara göra det och det. Och nu har klockan sprungit i väg och jag börjar känna mig stressad av att inte hinna med allt jag vill idag. Så ska FAKTIST pallra mig ner till övriga familjen och snabba på dom lite också för nu ska vi iväg och kolla på nya MADRASSER!! Jag kan fan inte sova som det är nu så jag hoppas det finns ett par super bra madrasser till oss nu!! Visst ekonomin vill ej tillåta det just nu men ibland blir man illa tvungen att göra sådana köp som man ej räknat med.
Har så mycket som skulle behövas köpas in just nu men det får vänta som sagt.

Jag åter kommer senare när vi klarat av lite av alla saker som denna dag kommer att bjuda på.

Men jag kan säga så här, Jag kommer fixa allt halvsovandes =/ jag är så SEG idag...


Hur ser eran dag ut idag??

15 April 2010

Jag är helt död i både huvudet och kroppen,
men jag har mig själv att skylla eftersom jag
aldrig kom till ro och kunde somna i natt.
Strax efter 04- tiden somnade jag efter att
båda barnen vaknat och somnat om igen.
Tror hela familjen var kanon trötta i morse,
Anton tjöt inte lika mycket efter morgons-
vällingen och Alexander vaknade inte förens
klockan ringde vid 8.00. Han brukar ju vara
uppe och leka för fullt då redan =)

Får se hur denna dag kommer sluta.
Vet hur det brukar bli när fler än en person
i familjen är trött.Men vi ska nog klara oss
igenom dagen som ett tåg på räls!

Just nu så har jag så otroligt mycket tankar
och funderingar.Jag går runt med en stor
klump i magen. Jag vet att det är för att jag
känner mig så liten i denna värld just nu.
Jag är livrädd men måste ändå spela och
visa mig stark!
JAG ska vara STARK och KLARA av detta nu!
Imorgon är dagen kommen och redan idag
är jag så nervös att jag redan är stammis
på toaletten, hur blir det inte då imorgon??
Men MAMMA finns ALLTID här och där för dig
ALEXANDER!!<3


Jag fick en sådan fin kommentar på inlägget
"Kärlek"
av en gammal klasskompis.
Och jag kan medge att jag faktist blev så
glad och rörd av kommentaren att jag som
vanligt var tvungen att fälle en eller två
tårar. Jag är så otroligt känslig just nu,
jag kan inte sätta fingret på vad det är
med mig just nu.

Så här löd den otroligt fina kommentare:

Postat av: Novembersara.

Alltså, självklart tycker jag att BÅDA dina söner är otroligt fina och söta, men din äldsta son har verkligen det sötaste utseendet som finns! Han ser så otroligt snäll och empatisk ut!


Och jag var ju då bara tvungen att sitta och gå
igenom massa bilder på Alexander och han
ser ju faktist väldigt snäll ut!
Det är nog sådana saker man ej lägger
märket till själv eftersom man ser
och är med han hela dagarna året om!

Men tack så mycket SARA kan leva bra länge på den där
kommentaren!Natten

Ja nu blir det sängen för mig, shit vad energi jag har i kroppen trotts att jag är super trött och slut efter allt slit idag, fan måste ta mig till gymmet någon dag nu så man kan komma tillbaka in i tränandet igen!!Jag behöver det!!Jag står ju stilla nu, inte bra inte bra....

Tänkte bara tipsa om en super bra sak här och nu....
Jag har ju tröttnat på att det är så få kommentarer och jag tvivalde ett bra atg på om jag skulle fortsätta blogga förhuvudtaget!!För jag Trodde verkligen att jag inte hade några läsare alls längre. Och så dök världens bästa sida och och helt gratis är det att gå med.Man får betydligt fler  läsare och man får verkligen viljan att skriva igen!!

Och man får poäng när man läser andras bloggar, jag som läser flera stycken varje dag =) Jätte kul och lyckat enligt mig!! Hat aldrig hittat så många bloggar om mammor och deras vardag, om mode och makeup...ja allt från A till Ö!!

Så varför inte gå med ni också och få lite mer TRAFIK inne på bloggen eller hemsidan!!
Klicka här:  http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=holen666


Nu ska jag ner och slåss med våra oinbjudna husdjur i sängen =/

14 April 2010

Lite sent att skriva nu men jag har haft fullt upp hela långa dagen så passar på att slänga ihop några snabba rader nu innan jag ska slänga mig i sängen och försöka sova.
Har varit ute i förådet och fixat upp en massa påsar med kläder som barnen ska växa i, på hyllan.Så nu kommer man fram på ena sidan där inne iallafall, väntar med spänning på att få köpa  2 hyllor till!!  Det kommer bli kanon bra det där...
Sen fick jag ett ryck och städade lite snabbt i städskåpet men det behövs verkligen en RENSNING där inne kan jag säga.Det hann jag dock inte med idag så de får bli någon gång framöver! Har diskat och diskat, tvättat och tvättat. Hängt tvätt och tagit ner och vikt tvätt =) Ja om och om igen =) Sedan fick jag ytterliga ett ryck och städade lite i lilla förådet under trappen här inne och vips så kom i lägsskivan till köksbordet fram, och då bytte jag spår och nu är det om gjort i köket med ett långt bord med hela 6 st stolar!!! =) Fick skruva ner lampan och sätta om den på ett annat ställe  i taket och då höll jag bokstavligen på att riva hela taket =) så nu är det ett ganska stort hål där =/ men jag fixade ett nytt litet hål bredvid det stora och vips så satt lampan BRA!! Nu får hela familjen plats utan problem!!!
Vi har ett LITET och TRÅNGT kök, de spelar ingen roll vad man gör, de kommer fortfarande vara så här trångt och fult i vårat kök.Så de är väl bara att bita ihop!!
Har varit på gårdsmöte och fick reda på en massa skvaller!!haha jag börjar fan bli gammal.Börjar bli som  gammla kärringarna som bara vill höra skvaller skvaller!!! =) Men man kanske blir så när man typ bara hör barn skrik,joller och barn skratt hela dagarna =)
Sedan har de gjorts mat och kikats lite på tv. Ja barn läggning m.m också men så är de ju varje dag/kväll =)
Jag har säkert glömmt en massa saker, men dagen har gått i 100.a hela dagen och känner nu att jag har typ som träningsvärk i underarmarna och baklåren =/ va fasiken har jag gjort??

Igår så försökte jag skriva blogg från mobilen och de funkade ju ett bra tag sen verkarde som texten försvann så här ska jag  förklara lite.
Det kom en liten jäkla silverfisk i våran säng och jag har verkligen fobi för småkryp/djur så jag rös i hela kroppen och mosade inkräktaren i våran säng. Har inte sovit mycket under natten pga att jag inbillat mig att det var silverfiskar på mig och i sängen över allt. Berättade detta för svärmor idag och hon frågade om det bodde silverfiskar i våra madrasser?? o shit tänkte jag och nu när man tänkt efter så är dessa madrasser ca. 20 - 30 år gammla och plankorna lossnar och allt. Så ja visst fan kan det vara ett bo med silver fiskar i madrasserna.
Senare när jag  satt mig i sängen för att ge Anton kvällsmaten så såg jag hur det rörde sig och vist fan så är det 2 st silverfiskar i sängen =( snacka om att sätta hjärtat i halsgropen, men dessa 2 silver fiskar gick samma öde som den första!!
OCH VART FAN SKA JAG SOVA I NATT???

Imån är det jag och Marcus som far till jysk och kollar på nya madrasser annars flyttar jag fan ut sängen  och sover på golvet!! Jag över lever inte fler nätter med trasiga madrasser som knakar bara man TÄNKER TANKEN på att RÖRA sig. Plankor som lossnar titt som tätt och nu en massa otrevliga husdjur!

SNÄLLA GE MIG ETT NYTT FRÄSCHT OCH RENT HEM!!!!fy fan

först lär jag berömma mig själv att jag är så duktig att jag har klurat ut hur man skriver blogg från mobilen! Nu ska jag bara lära mig hur man går in på fejjan från mobilen också. Haha ja jag är lite efter som ni kanske förstår! Men iallafall så kom jag ner och fixade mig för natten.sedan fick jag lägga alla sängkläder till rätta efter som marcus hade kasstat dom i hörnet på sängen och när jag tog upp sakerna så var det en silver fisk som kom i

Kärlek!


När man sitter och låter tankarna flöda så blir man så påmind om hur lyckligt lottad jag är. Att få ha den äran att vara mamma till dessa 2 helt underbara pojkar i världen! All min kärlek till dom! <3 Jag kan gå över eld,hav,berg ja allt! för deras skull. Jag älskar dom mer än livet, dom är mitt syre!! 

Själv klart ÄLSKAR jag ALLA mina KILLAR!! så jag avslutar denna kväll/natt med ett foto på mina KILLAR!!

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 ALL MIN KÄRLEK TILL ER!! <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


sol

solen har värmt på  ganska bra idag så humöret har varit på topp hela dagen trotts trötthet som kom smygandes titt som tätt. Så ge mig sådant väder flera dagar nu!!!
Har hunnit med en hel del idag och när kroppen inte ville mer så slog jag på reserv tanken  och körde lite till!!
Det som hunnits med idag stora som små sysslor!!:
Tvättat en tvättmaskin med skitkläder =)
Sytt min vårjacka!!(jag som aldrig syr,skulle fixa ett litet hål i fickan men de visade sig vara stora hål i båda fickorna,båda yttersidorna och på ena axeln.Så i 1 timme satt jag och sydde!!)
Rensat landet på framsidan.(De som är kvar vet jag inte om de är växter eller ogräs =/ )
Diskat
Bärt ut hyllan i förådet
Varit till Ö&B (införskaffde 1 par stövlar,1 par springskor till Alexander.Han fick även en bubbelblåspistol och en traktor.Jag fick ett torkställ och marcus lite vax =) )
Bytt till sommardäck på bilen
Fyllt i spolarvätska i bilen
Utöver detta så har det lekts med barn,matats barn och blöjbyten! Ja sånnt som man göt hela dagarna långa =)
Funderar på om man ska palla sig ner och ta och små fixa lite nere nu,annars ta en sväng ut i förådet för att börja plocka iordning, men de är ju så mörkt och de små lamporna hjälper inte mig från min mörkrädsla....Så jag vill nog hellre vara här inne där det är varmt,lite ljusare och tryggare =)  fan vad feg och fjantig jag är.....

Nej men det blir nog att hoppa i säng ganska snart för mina ögon vill sova,min kropp vill sova!! Men mitt huvud har tankar och funderingar så det tar ett tag innan huvudet kan varva ner och till låta hela mig SOVA, så lika bra att vänta ut allt, och varföe inte sysselsätta sig då under den dötid som annars blir.....

Är det på väg åt rätt håll nu?? den som lever får se!!

13 April 2010

Solen skiner för fullt ute och man får en sådan bra känsla i kroppen att det känns som man skulle klara av att springa jorden runt. Tänkte passa på att skriva lite blogg nu medans Alexander är på dagiset och Anton sover lite. För sen ska det börjas fixas och donas här hemma. Ja som  jag skrev igår så har jag en LÅNG lista som ska göras och det är väl lika bra att försöka hinna med så mycket som möjligt idag när man fick en sådan bra energi i kroppen.Tänk vad lite sol kan göra.Solen värmer verkligen och den gör allt så mycket ljusare. Nu står det väl inte på förens det är sommar och barnen kan vara ute och leka, inte massa bök med flera kilo ytterkläder som ska på.
Alexander som föredrar att springa naken, ja han vill knappt ha t-shirt och byxor på sig.Ni kan ju bara tänka er hur vi håller på varje dag under vintern, med alla jäklans kläder som ska på. Det är nästan så att man får ställa klockan 30 minuter tidigare då, för det är väl ca. 30 - 40 minuter det tar att få på han kläderna en dag som han har bestämmt sig för att inte ha dom.
Tänkte  försöka hinna med att kika förbi på Ö&B idag för att kolla om dom har stövlarna i Alexanders storlek.Då köper jag dom på en gång!! Och sedan ska jag kolla efter ett sånnt där ihopp fällbart torkställ, för med dessa få linor att hänga på så blir man tokig när man ej kan hänga upp all tvätt på tork och därför blir man tvungen att vänta med minst 1 tvätt maskin till dagen efter så att kläderna på tork hinner torka. Fixa lite i rabbatterna på framsidan skulle åxå vara bra att hinna¨med!! Få ut hyllan i förådet är ett MÅSTE!!  JA hellst skulle jag vilja fixa till på en gång där ute men de kan jag inte, jag kan ju inte lämna Anton själv inne eller och att få upp en vagn till förådet det är omöjligt i den ruttna trappen =/ så Ja det är bara att invänta rätt tillfälle, men sen smäller det och jag drömmer mig bort hur fint det kommer bli där ute =) haha ja ni får tycka att jag är knäpp, men längst längst under detta skal så bor det en PEDANTISK människa, ja jag är PEDANTISK men pga stress,tid osv så har jag ändå låtet hemmet och allt runt om så gott som grott igen. Och det är dags att göra det bästa av  det för så länge vi ska bo kvar här så kan man väl försöka ha de fint, ja så fint som de går att ha de, så slipper man må så otroligt dåligt av det.  Nej men snälla GE mig ett HUS nu!!!!
Kan ju avslöja att vi kollar på större lägenheter och hus från morgon till kväll!!!För jag vill bort här i från NU!!
Ja snabbaryck ska det vara, fast jag vill ju veta att man kommer till ett bättre ställe än här också så därför måste vi skynda långsamt.
Erica och Kalle håller på och flyttar nu, så jag är super ivrig att få se hur deras nya lya ser ut.KOmmer bli så avundsjuk när jag får se det sen. Blir så avundsjuk på alla  andra som får det så fint hela tiden. Därför vill jag ha ett hus nu, för med vårat eget hus så skulle jag kunna fixa och dona med ALLT och då kan man kosta på ALLT också, här vill man inte slänga ut många ören eller, man får ju inte tillbaka ett skit på att fixa och göra om i en hyrlägenhet.Och hyrorna bara höjs trotts att servicen bara sjunker lägre och lägre!! Tycker dessa företag ska vara måna om sina hyreskunder istället.

I natt har jag sovit som en kratta, har legat halvt vaken hela natten och spännt mig, för igår kväll så small det till under sängen och ja plankorna på madrassen som en gång förut satt lösa dom lossnade, eller ja 2 st iallafall och vi kunde ju inte ta upp den stora madrassen och hammra,skruva och fixa fast dom där 2 plankorna.Nej för Anton ligger ju där inne och sover och väcka han den tiden ja då hade vi fått varit vakna hela natten =/ Så hej det är jag som är en sombie idag!!! men nog ska jag fixa denna dag för det =)
Och Idag ska jag fasiken byta till sommardäcken, för sambon i huset har en tedens att skjuta på det hela tiden!! Så idag tar jag tag i det med egna händer!!Får åka upp dit på eftermiddagen  så att barnens morfar och mormor kan kika till dom ute medans jag grejsar med bilen =) Sen skulle det inte sitta helt fel med en biltvätt så att bettan skulle glänsa lite =)
Men men en sak i taget Linda, annars blir det bara kaos och då blir det inget gjort!!!

Ska ta och kika igenom alla sidor jag kollar på här ute på internet sedan ska jag sätta lite fart på denna dag.Tänkte börja med att slänga i en tvätt i tvättmaskinen iallafall!! =)Det går fortast sedan hoppas jag på ett mirakel att hinna med miljoner saker idag =)  Tack underbara sol som förgyller min morgon iallafall, jag hoppas den vill vara framme tills  ikväll!!!

Höres senare gott folk!!

Tiden

Jag tjatar jämt om att tiden går så fort hela tiden och ja det gör den fortfarande.I mellan åt blir jag riktigt RÄDD. Barnen växer ju så fort, är dom vuxna snart då eller? Ja ibland känns det verkligen som att man inte alls hinner med och det jag är mest RÄDD för är att missa för mycket av barnens uppväxt och massa ögonblick/stunder.
Jag brukar försöka göra minst 1 - 2 saker om dagen som står på MÅSTE-göras listan. JA den listan är flera meter lång och den finns i mitt huvud och det dyker upp flera nya MÅSTE göras saker om dagen. Men jag är nöjd så länge jag fixat 1 -2 saker iallafall för resten av tiden vill jag försöka fixa till det med barnen. Hellst hela familjen men oftast blir det bara med barnen eftersom Marcus jobbar en heldel.

Det är så mycket jag vill kunna göra, det är så mycket jag vill göra, det är super mycket som spelar roll och jag vill kunna pausa tiden ibland så man bara kna fixa fixa fixa så mycket som möjligt, så man slipper känna det där  tunga släpet efter sig.Tänk vad allt skulle kännas så mycket lättare om släpet blev jätte lätt!! 

Så lite passade jag och Alexander på att fixa i hans rum medans Anton sov en eftermiddag för några veckor sedan och ja så här blev resultatet, fast än är det mer än hälften kvar att fixa i rummet om jag ska bli nöjd =)


Alla saker samlade i ett hörn, detta ska rensas och hyllan ska fixas till!

Skruvade upp katthängaren, nu ska vi bara fixa dit lite halsband som Alexander
älskar att leka med =)
Och likaså så skruvade vi upp zooplankan som man mäter sig mot =)

Sen skruvade vi upp dom 5 st Nalle puh tavlorna som Alexander fått av
sin farmor för flera flera flera flera månader sen....


Sen blev det lite utklädnad =) Alexander hittade min tunika som blev
en klänning på han =) Och sedan självklart hans papper/kartongs påse
som han fick godis i av tomten!


Sedan vaknade Anton och då blev det andra sysslor =)


Tiden går fort när man har roligt och det är extra roligt och bra när man kan fixa praktiska MÅSTE saker samtidigt som man leker/sysselsätter barnen/barnet! Så denna dag var en kanon dag och Alexander var nöjd och glad hela tiden!!!


Hade tänk skrivit mer inlägg idag men nyss vaknade Alexander och var ledsen och nu ligger han där nere och hostar för fullt, så han ska nog upp snart och dricka vatten eller nått annars lär det torkas spyor. Så vi fick avsluta avsnittet av MÄKLARNA som vi kollade på.Och Marcus gick ner och gjorde sig klar  för natten. Nu är det bara jag som ska avsluta detta och sedan göra mig klar för natten. Kolla till Alexander också så klart!!<3
Skriver mer imån när tiden vill ge mig en chans för jag har mycket mer att GE!!

God Natt!

12 April 2010

Hej Igen!! Nu var det någon dag sedan jag skrev och det är pga att jag har haft en riktig blogg-torka, det har varit helt tomt i min skalle och varje gång jag satt mig framför datorn för att försöka skriva någon rad bara så låste sig allt i kroppen.Tror jag behövde detta lilla break för att sammla tankar, minnen och information på olika ställen. Ja för just nu så blandar jag ihop allt.Vad är verklighet?,vad är sanning?, vad är information?,vad är minnen?  Ja ibland kanske man så Gärna vill att MINNEN ska vara SANNING!! Och när man vill en sak så pass mycket så kan då iallafall jag lura mig själv att MINNERNA är min SANNING just nu och då lurar jag mig själv bara och jag vill ju inte lura er.Men nu när jag fått skilja alla dessa saker åt och jag har fått tid att fundera och fokusera på vad som ska skrivas och inte skrivas, så känns det mycket bättre att sitta här vid datorn.Och det har inte låst sig ännu så detta ser bra ut =)  Har faktist ganska mycket att skriva om så jag lär nog dela upp det i flera inlägg för annars lär ni få ont i ögonen och jag lär ha kramp i både fingrar,ögon och gärna!!

Kan börja med att berätta lite om helgen och runt om det! Först och främmst så vill jag skriva GRATTIS till min underbara BÄSTA VÄN Erica som i fredags blev klar med sin utbildning som makeupartist!! Så nu är hon Betygsatt makeupartist!! Vill ni ha en fin makeup till festen,bröllopet,balen ja vad som hellst.Tveka inte att fråga om hennes nummer!!Jag lovar att ni får det och jag lovar att ni inte kommer ÅNGRA er för den enda gången jag satt modell för henne under utbildningen, ja de var dock-tema men jag fick känna mig så annorlunda på något BRA sätt. Och den vanliga vardagsmakeupen jag fick efter allt gjorde att jag kände mig så fin och VUXEN!!! Om jag ahde varit miljonär så hade jag anställt Erica som min EGNA sminkare här hemma, ja att få en vanlig sminkning VARJE dag!! Ja jag hinner ju inte ens kladda på något alls i mitt fejs på dagarna =) Och om just ni inte ska på bal eller ja vet vad så kanske ni känner,vet någon som är i behov att extremt bra makeup för billiagre pris än dom andra ställerna!! Ja säg åt dom att fråga efter Erica nummer för hon vill verkligen jobba lite nu!! Hon vill göra det hon BRINNER för.....Ska fösöka länka till hennes blogg senare eller ja hennes hemsida kanske är klar snart så då blir det länkat dit i sånna fall, men just nu så funkar det inte att länka alls =(
Men Ja ett STORT STORT STORT  GRATTIS!!!!!! till henne!!

Marcus har varit ledig både lördag och söndag så vi har varit här hemma och små fixat och trixat med det ena och det andra.Har gjort en runda på kupolen under helgen med hela familjen och det var ganska mysigt för när var vi där sist?? ja de kan man fråga sig, de var ett bra tag sen iallfall... Men nu har vi varit där iallafall och självklart blev det onyttig mat på donken när man ändå var där.
På söndagen var det lite städning och sedan var det hockey och som de flesta vet gick de inte hela vägfen för leksand, men detta lovar jag att skriva mer om i ett annat inlägg annars blir det verkligen drygt att läsa....

Idag är det ju måndag och det innebär att det är en ny vecka med  nya tag och möjligheter.Varje måndag är som en nystart för min del och jag ser ljuset som jag aldig sett förut. Visst vissa dagar man vara så nere att man bara vill gå och dra täcket över huvudet men andra dagar är helt otroliga och jag får nypa mig i skinnet flera gånger för att kolla så att man inte drömmer eller bara fatiserar. Och vid sånna tillfällen blir man så varm av lycka och kärlek,av att få veta att  det är NUtiden!!!<3
Idag har jag skruvat ihop hyllan jag köpte på biltema i lördags,ja jag behöver massa hyllor till förådet för jag MÅSTE få lite ordning där ute nu.Allt ligger bara in kasstat eftersom man ej kan ta sig in pga alla kartonger och påsar som ligger i vägen.Har mna hyllor och ställer allt i ordning så slipper man oredan som blir efter att man MÅSTE ha kartongen som ligger LÄNGST UNDERST i en hög med minst 10 KARTONGER. Ja vem fan orkar ställa allt till rätta igen när man är stressad och man bara skulle ha en liten liten sak från den kartongen.
Men med hylla med hyllplan så står dom ju inte dirket på varandra och då blir det enklare att bara dra ut just den kartongen man ska ha och sedan  sätta tillbaka den på samma plats bara, man behöver inte alls mömblera om hela förådet!! Så då kanske man får fram alla saker som barnen och vi behöver =)
Men ja den hyllen skruvade jag ihop alldeles själv idag och det tog inte alls så lång tid att göra det, men dock så står den kvar här nere fortfarande, jag har inte HUNNIT varit ut till förådet ännu idag.Kanske man ska springa ut dit nu, men nej de är nog för mörkt ute förtillfället så de får vänta tills imån eller på onsdag. Men denna vecka ska den ut dit iallafall. Nu återstår det bara att inför skaffa sig några till hyllor. Hade tyvärr bara råd att köpa en i helgen så får se när man kan ta tag i att köpa de andra då.....Ja sen ville vi bara köpa 1 för att kolla så att den skulle passa och det gör den ju =)
Ja sen har det väl diskas,tvättats och krattats idag.Och grillat har vi också gjort och Alexander han åt  en STOR STOR portion och ändå så var han och snodde min mat när jag gick för att kolla till Anton =) haha ja de märks när han verkligen Gillar maten!!
Har varit på föräldramöte på Alexanders dagis idag också och det gick ganska fort ändå trotts att man får vänta så länge när dom ska ha tolkar med som ska översätta allt hela tiden. Men jag kunde gå när dom sagt det viktigaste och jag fick med mig papper hem om semester för i sommar, så nu ska detta fyllas i och lämnas in senast på torsdag. Har varit ute och tömt all ljung som typ vissnat ute nu och sedan krattat en del, började rensa lite i landet också men kännde att det skulle ta allt för lång tid så gav upp ganska fort med det.Fort sätter imån skulle jag tro.

Har till och med gått i bara t-shirt/linne idag.Jag som hade vinterjackan på mig i går =) haha ja men idag var det så FINT väder och jag har varit så GLAD!!!!

Nu ska jag kolla genom lite saker här på datorn och vila mina fingrar lite och sedan fortsätta skriva om lite vad som hännt på senaste tiden här hos oss. så ni behöver ju inte vänta allt för länge på nästa inlägg =)

Men kära snälla läsare!! Nu medans jag hade min blogg-torka så cirkulerade tankarna och funderingarna om bloggen och ja jag har blivit tveksam på slutet om jag skulle fortsätta skriva eftersom att man knappt haft någon kommentar alls på senaste tiden.Och jag har trott hela tiden att jag inte har några läsare kvar. och jag vill ju veta att någon/några läsare läser bloggen iallafall. Så hur många är ni??Har jag NÅGON som läser bloggen??
Skriven en liten kråka i komentarfältet så jag får lite insyn hur några/många ni är!!! Antigen skriver ni bara hej eller så skriver nu vad ni känner för....
ELLER varför inte skriva vad ni vill LÄSA om!! Ja visst jag skriver om våran vardag, men en vardag med småbarn ser ganska lika ut för varje dag så ibland känns det väldigt ut tjatat om vad jag skriver om. Men med lite hjälp av er så kan jag ju blanda in sånnt som ni vill läsa MER om!!


See You Soon!!!!

9 April 2010

Går dagen gick fort men jag fick då lite ärenden gjorda. Eftersom jag kunde låna svärmors bil så kom jag iväg till banken och  kunde sätta in pengarna för vagnen vi sålde.Jag hann till kupolen, och där blev det ett besök på babyproffsen, där inhandlades det en ståbräda till vagnen här hemma så att Alexander kan hänga med ut på promenader ändå!! Och en stol man fäster på bordet för de allra minsta. Är ju bra att ha om man ska iväg osv. Fastnade för mönstret också så det blev en inpulsköp!!
Sedan sprang jag in till DROGHANDELN KRONAN och införskaffade oss verktabletter, både till de små och till oss vuxna. Så nu har vi sånnt hemma igen, slipper man gå under jorden när man har huvudvärk som heter duga och en viss herre i huset ej medelat att alla tabletter var slut =/ Men nu finns det så de är inget att tjaffsa om!!
Sedan in på Ica och handla häften på den långa inköpslistan jag hade med mig.Och efter det så blev det vidare till Lidl och handla resten av alla saker på den långa listan. Sedan förbi vid Ö&B för att kolla om dom hade ett torkställ kvar men de skulle komma med en senare transport så sket i det, och sedan for jag hem och packade in alla varor och försökte mig på att sätta till ståbrädan på vagnen. Såg då i reklambladet att de var ett par super fina gummistövlar för endast 79kr på Ö&B!!!Alexander som behöver sånna!!Varför gick jag inte runt och kollade lite??
for sedan hem till svärmor och hämtade Anton och hon skjusade hem oss.Vi drog direkt till dagiset för att hämta hem Alexander!!Och ja vi kom hem och han älskar sin ståbräda, fast kan med ge att jag satt den fel först!!!Eller ja den sitter säkert fel nu också men den sitter då bättre =)
Nu står han vid vagnen och brädan hela tiden för att han vill åka!! =)

Leksand torskade mot Växjö igår.Ja dom sög totalt..så deras chans för elitserien är som så gott körd nu...dom har en liten liten  chans men de är lika stor chans som att jag skulle gå och blimångmiljonär NU!! =/ Så ja vi får stå där på norra stå och hejja på leksand i allsvenskan iallafall 1 säsong till.....

Idag har vi inte gjort så mycket, har mest lekt och övat lite med Alexander. Och ja han kissade på toan idag med!! Och självklart fick han en peng!!! Nu ligger barnen och sover, eller ja dom vaknar nog snart och då blir det lite mat. Sedan hade jag tänkt gå ut lite,får se vad man kan hitta på ute.De små regnar ju och det är trisst väder ute idag =/ Men men nått ska vi nog kunna fixa!!
Funderar på om man ska ta sig en vända till Ö&B idag och prova stövlarna innan dom försvinner.Ja som sagt får se hur barnen är på för hurmör när dom vaknar!

Ska försöka ta oss upp till Amsberg och byta till sommardäck också, men kan inte göra de förens efter 16.00 för då kommer barnens morfar hem och kanske kan hålla ett öga på dom medans jag svettas  och jävlas lite med däcken =) Jaja de visar sig annars får vi la fixa de under helgen....

Har gjort lite övningar här hemma idag så lite träning har jag då fått!!! =)


8 April 2010

Ska ta och packa lite saker och fixa till oss, sedan skjusar marcus mig och anton till svärmor. Så att jag kan låna hennes bil och utfärda ett antal massa ärenden idag, men hoppas marcus är klar snart annars hinner jag fasiken inte. Tack för hjälpen svärmor!!!<3

Ska försöka hinna med så mycket som möjligt idag, och sedan ikväll blir det att bänka sig framför tvn och hejja fram leksand.Hoppas att dom kan plocka med sig 3 poäng idag nu!!!de skulle vara bra!!!Så kom igen nu LEKSAND!!

Hinner ej skriva nå mer nu så jag får återkomma ikväll när de lugnat ner sig lite =)

Ha en kanin bra dag i det fina vädret nu!!

7 April 2010

¨Då var syskonvagnen såld då. Känns både skönt och tungt på samma gång. Jag verkligen älskade den vagnen och ja jag skulle nog kunna ringa upp köparen  och be att få tillbaka den.Men ja vi har ju ingen plats för den och vi behöver pengarna till annat just nu. Och det blir väl kanske bättre eftersom barnen inte ville åka i vagnen allt för mycket. Men jag SAKNAR min vagn!!!Kan man bli kär i i vagn så har jag blivit de och mitt hjärta är brustet efter denna seperation =( Ni tycker säkert jag är fjantig nu men va fan jag ÄLSKADE vagnen!!!

Har inte hunnit med allt jag hade tänkt gjort idag så är stressad bara av själva tanken på det.Men hoppas hinna med lite imorgon också. Får se vart man ska börja dagen imorgon bara.

alexander kissade på toan här om dagen och som belöning så fick han en peng att lägga i sin spar gris.För det älskar han!!
Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men Alexander är inne i en period som gör de omöjligt att veta vad som rörs sig inne i hans hjärna.Men jag hoppas de snart blir bättre.

Nu kom Marcus hem så ska kolla vad vi ska äta för nått för min mage kurrar för fullt!!

Leksand plockade 2 poang igår och dom är fortfarande med och slåss om en plats i elitserien. Så nu blir det en spännade match på tvn imån som kommer göra så att jag inte kommer ha  några naglar kvar, och sedan är det sista matchen på söndag hemma mot Almtuna. Så man går och är nervös varje dag nu =) Leksand i våra hjärtan!!

Nej ha en bra kväll!!


Så Sannt!!!<3

Jag är kock, hushållerska, förälder, dommare, lärare, barnsköterska, sjuksköterska, reparatör, piga , taxichaffis och jag ger tröst och trygghet.
 Jag har ingen semester, inga lediga dagar och ingen sjukledighet.
 Jag jobbar hela dagarna och ofta också nätter.
Är underbetald och överarbetad.
 Berätta om ditt jobb är tuffare än mitt.
 Och ändå är det de bästa jobbet i hela världen!

Jag älskar er mina två små älsklingar!!!

6 April 2010

Hejj hopp nu känns det som att det är kväll om bara någon timme =) Alexander kom upp till mig i sängen redan klockan 6 i morse, och eftersom han nu på senaste tiden tar av sig alla sina kläder och sedan tar han av sig blöjan och då pissar och skiter han på golvet och kletar runt det. Så det känndes inte bra att fråga han om han ville leka i sitt rum som han har börjat gjort de senaste dagarna. Så det var bara att pallara sig upp räkna till 10 och hoppas på att bli pigg.Och ja det tog 5 minuter sen var man allert!!Så de börjades spelamusik,ja tvn var på och själv klart så vart det MTV och Sedan Vakna med the voice!! 2 st tvättmaskiner fulla med tvätt har tvättats, tvätten har hängts upp på tork, disken har plockats in och ny disk har diskats och plockats in =) Barnen har fått fruksot. Jag och Anton har lämnat Alexander på dagiset och tog en liten omväg hem för att få lite extra promenad, för idag låg han och log/skrattade hela tiden.Tog ju ur fårpläden ur ligginsatsen igår när jag tog kort på vagnen och allt. Och imorse orkade jag bara inte fixa detta igen så han fick ligga utan och de fanns dubbelt så mycket plats mot förut och Anton bara ÄLSKADE det!! Men ja vagnen ligger ute på annons nu får se om någon köper den annars blir den kvar. Men skulle ju vara bra att få en lite extra pengar så man kan köpa en stå bräda till enkelvagnen vilket fall som helst. För ibland är det lättare att bara ha en lilla vagnen med sig och de skulle uderlätta att ha en bräda till Alexander då! Men jaja tiden får visa vad som händer och sker.
sedan har jag checkat läget på internet, ja alla tidningar,bloggar och forum jag följer. Sedan fastande jag framför datorn eftersom det är live rapportering från rättegången med Mats Alm. Ja den männsikan ger mig gåshud, han är så vidrig!!
Har hämtat posten och läst den fast som vanligt så var det ju inget intressant.Bara reklam som dimmper ner i våran låda. Jag som verkligen vill ha skattedeklarationen NU!! Vill veta om  jag får några pengar eller om jag blir att få Betala i år. Men som vanligt så ska man väl vara sist med att få den i brevlådan.
Har gett Anton mat och pratat med älsklingen i telfonen medans han hade lunchrast.
Passar på att blogga lite nu medans Anton ligger och sover och innan vi ska hämta hem Alexander!
För när han kommit hem så hinner mna inte sitta här och skriva och det brukar bara bli stress om man försöker skriva då =)
Sedan ska vi fixa maten så den är klar tills Marcus kommer hem från jobbet, så strax efter 16 tiden ska detta vara klart. Jag som inte ens har tänkt ut vad det blir för mat idag =) de får bli vad det blir!
sedan borde barnens farmor komma hit eftersom att vi ska åka till Leksand och hejja fram vårat kära lag till en seger idag!! Leksand möter Södertälje hemma ikväll i Ejendals arena!! Och vi MÅSTE/BEHÖVER 3 poäng!!Så håll tummar och tår för att vi får med oss dessa viktiga 3 poängen ikväll! Jag är redan nervös och ja jag kommer nog få båda hjärtstopp,hjärtklappning och hjärtinfarkt där ikväll. för sådan nervositet och spänning som det är under dessa matcher, ja de är inte bra för hjärtat!! Med oss åker barnen farbror Emil och våran vän Oscar. I en annan bil kommer våra 3 andra vänner Alexander,Mikael och Linus anlända  och tillbringa denna kväll med oss. Det kan väl bara bli bra?? Och Elitserien skulle ju vara så mycket roligare och bättre om Leksand var med, tror vart enda lag tycker det =) Så varför inte fixa upp dom nu??

Jag och Alexander fixade ju i hans rum för någon vecka sedan och det tog vi kort på, och korten ligger nu på datorn så inom kort så kommer det upp bilder!!

Anton liggar att ligga på magen mer och mer.Fast jag börjar fan bli rädd, för nu har han börjat ställa rumpan rakt upp och stå på knä, ja han ser ut att kunna krypa närsom helst men nej nej de får vänta ett tag till!! För min lilla BEBIS ska vara BEBIS ett BRA tag till!!! <3

Har haft han i hoppgungan och gå stolen mer och mer också så att hans huvud verkligen får vara fritt och inte ligga i mot nått. Och ja man ser förändring ganska snabbt så vi ska nog fortsätta så.

Nu hör jag en liten operasångare där nere så ska väl klä på oss lite ytterkläder och ha ner Anton i vagnen  och sedan gå mot dagiset.

Får se om det blir någe mer skrivande ikväll efter hockeyn eller om de blir imorgon.Det beror på hur sent vi kommer hem  och hur förbannat trött man är. Jag kommer väl typ sova där i Leksand efter som jag börjar känna redan nu att jag börjar bli trött =) ahha men visst det är bra att gå upp tidigt också, man känner att man får så mycket mer gjort!!<3

Ska fan ta mig till gymmet inom kort också hoppas jag på, för nu var det et bra tag sedan jag var där och svettades.Och det är inte bra, jag som verkligen vill hålla i det där.Men kan avslöja att jag och vågen är inte allt för mycket ovänner trotts denna påsk.Ska ner nu och kolla lägetmed vågen kom jag på =)När jag har nått mitt första delmål så lovar jag att höjja rösten här =) Vem vet hur länge ni får vänta....

Nej ha en kanoners bra dag i den soliga vårdagen!!!! 

5 April 2010

Det är måndag och ny vecka, fast ja de är väl en söndag??humm ja nu har de varit massa röda dagar hit och dit så nu är jag riktigt vilsen på vad det är för dagar fram över =) haha gud vilka problem jag har..sånnt här kan jag sitta i timmtal och bara fundera och tänka över, det är sånna små saker som får mig att få Världens största problem! haha

Folket åkte hem runt 01-tiden i natt och Anton sov fram tills 08.30 imorse så jag var relativt pigg imorse, så det har bakas lite kärleksmums och det har tvättats 2 st fulla tvätt maskiner. Nu ska vi klä på oss, åka kolla lite på en lägenhet och sedan köpa lite mjölk.Sen åka till Amsberg för att hämta Alexander i Amsberg, och nu blev det så där brottom ock stressigt igen. Så nu lär jag avsluta så där pang på som vanligt =) men jag lovar att skriva senare!!

HA en bra dag!

4 April 2010

Idag sover Alexander hos sina morföräldrar så var och lämnade han klockan 12.30 idag. sedan vid 16.00 så började alvaret!!Men Leksand fixade det och tog hem 3 viktiga poäng och det tackar vi för!!
Nu kommer det vara en kanon nervös och spännande match på tisdag som vi ska på. Detta är verkligen inte bra för hjärtat. Själv så har man fått sig ett nytt smeknamn nyss =)
GROGGMORSAN!! =)  Ja de är jag som springer och blandar grogg =)
Har besök av lite vänner här och ja jag har börjat med min fösrta grogg =) DE va göttans det, har väl hälften kvar men nu inväntar vi maten som snart anländer.För våra magar ropar efter mat!! Och ja jag lär äta innan jag tar någon mer klunk av min goda drink, känner mig redan berusad =) ahha vilket vekling jag blitt. Men så är de väl om man inte dricker alcohol varje dag..haha nja jag har väl inte druckit på fan ja 1 år mer än då...så ja alcoholen tar över min kropp på engång...

Här sitter jag och känner mig konstig efter ett halft glas, bredvid mig har jag massa grabbar som dricker MASSA!!! utan att visa NÅTT!! =)

Nu kom maten så nu tackar jag för mig!!

3 April 2010

Ja vi är redan inne i April och solen skiner för fullt ute =) Jag är på toppen humör idag och det känns bra!! Hann inte skriva nått igår, hade inte någon lust och ork så jag väntadde tills idag istället. Det blir ju bara en massa strunt annars om man inte har en aning om vad man ska skriva om =)
Ja strunt de skriver jag om hela tiden, men så är det.Menar bara att de blir värre ändå om jag inte vet vad jag ska skriva om...

Blev tacosrester och en film igår kväll.Tog även fram godis skålen och lite chips =) ja de är ju påsk, då lär man väl få gotta sig. Så jag kommer inte våga ställa mig på vågen på ett par veckor sen =) vi kommer vara riktigt osams ett tag framöver. Men hoppas jag kan brotta ner den så man får lite kul iallafall =)

Såg alldelses för sent igår kväll att Erica hade frågat ute på fb om jag ville följa med på fest, och idagens läge så ångrar jag att jag var in där så sent och såg det. Men ja de kommer fler gånger. Som svärmor skrev,du behöver komme ut lite..jasså gör jag?? =)

Ska ta och pallra mig ut och åka till affären för att köpa grilladkyckling.Vi har allt annat hemma till påskbordet.Så får hoppas att någon affär har öppet och har en grillad kyckling till MIG!! sen ska jag nog försöka ta mig ut i förådet och hämta in lite kartonger med skor i, Alexanders fötter växer ju så fort så lär prova om han kan ha några skor eller stövlar där i från, annars är det jag som lär åka  till kupolen och köpa stövlar sen =) Dom växer så de knakar i den där åldern har man märkt =)

Ja och eftersom solen skiner idag så fick jag mycket energi att vilja göra massa saker så idag hoppas jag på att få en del gjort. Vi började ju morgonen med att torka rent hela alexanders rum,tog dammsugaren,moppen och trasan..Alexander har ju nu i 2 dagar tagit av sig blöjan i sitt rum på morgonen när han bajsat. Och idag har han tydligen trott att det var fingerfärg för han hade gjort lite konstvärk på garderobsdörren. Men nu är det rent där inne iallafall. Andra tvättmaskinen är klar nu också så ska hänga upp tvätten också. för de blev mycket tvätt idag också eftersom anton kissade ner vårat lakan i morse =) ahha vilka barn vi har va?? bara jävlas på morgonen kan man väl säga. Och medans Anton började somna in för middags luren idag så dammtorkader jag i vårat sov rum, så nu är det bara nytt lakan till sängen kvar, sedan kan jag dammsuga golvet där inne och moppa av det. Ja de är väl lika bra att ta hela lägenheten när man ändå är på G!! Marcus tog med Alexander ut idag och var ute ett tag medans jag och Anton fixade lite inne =) mycket enklare när man bara har ett barn att sysselsätta medans man försöker göra alla andra sysslor.

Nu ligger Anton på golvet och små gnäller och Alexander håller på och klättrar på allt, ja precis som en jäkla apa. Så nu tar vi en varsin unge och knallar ner för att sätta lite fart på dagen =)

Åter kommer senare eller imorgon!!

Glad påsk!!

1 April 2010

Det är skärtorsdag och påsken kommer knallandes,det är 1 April och våren kommer snart!!Det spöregnar ute,ja det regnar så mycket att det slår mot fönstrena.Sånnt brukar man bara höra mitt på sommaren när det är riktigt regnväder ute.Men ja visst jag kan se en liten possetiv sak med att det regnar just nu, det är att snön som är kvar, ja den borde väl ändå försvinna mer och fortare då när de kommer regn på det??!! Ja jag hoppas då det för är grymmt trött på all snö nu.

Sen ska jag skriva grattis till Moster Malin som fyller år idag då, hon blev ett Aprilskämt =) hehe
Så jag och barnen ska väl dit efter 16.30 idag på  lite födelsedagsfika.Marcus han jobbar till 20.15 så han missar det.

Sen ska jag handla lite också, skulle göra det nu medans Alexander är på dagiset men nja vill inte gå i detta väder och bilen får jag ej ut från vårat garage eftersom de finns roliga personer som backar ut halva bilen och ska mecka med den men sedan går in för att det regnar och låter bilen stå kvar så där. Ja den blokerar vägen ut för mig!!! Så nej vi kom inte iväg nu så jag får trillskas med båda barnen  på affärerna..ja jag måste in på  2 olika affärer eftersom dom ej har allt på den ena =) haha
Vilket problem jag har va =)

Anton är riktigt pigg idag, först så sket han i att sova sin morgon tur som brukar vara mellan 8.30-10.00 och nu sket han i middags turen åxå, eller ja halft iallafall. Han brukar sova mellan 12.00- 14.00 men idag ville han bara sova mellan 12.00- 12.50 haha får se om han pallar att hålla sig vaken när vi ska hämta Alexander på dagiset. Tänkte lägga han i Alexanders gammlavagn då för att se om han hellre vill åka den. För Alexander har blivit för lång för den vagnen så hans ben hänger utanför när han sover i den, så han har fått sovit i en dubbelvagn på dagiset nu och det stormtrivs han med.

Så jag vet ej hur jag ska göra nu.. Ska jag sälja syskonvagnen??den är ju som ny!! Alexander vill inte åka så mycket vagn och Anton vill inte heller åka i den.Och det är bra BÖKIT att dras runt med den stora vagnen överallt. Om man säljer den så kan man ju köpa en ståbräda att sätta på Alexanders gammla enkelvagn. Då har man ju en vagn till Anton och en bräda till Alexander om han blir trött i benen för att gå.

eller ska man ha syskonvagnen kvar och tvinga barnen att  sitta/ligga i den??

Ja vad ska jag göra??Hur skulle ni gjort??

Jag tog med mig svärmor igår och åkte till affären för att köpa påskägg,godis,påskmust och påskskinka till gården.Vi har ju en självskötselgård och då har vi en gårdskassa som vi får göra vad vi vill med.Och förra påsken började vi med detta.Så ja vi köpte GODIS för 14 st lägenheter =) Och ja nu har vi godis så de räcker fan för 1 år framöver, så dom barn som kommer hit och påskar får överdrivet mycket GODIS!! =)

Nej jag ska väl börja fixa iordning lite här hemma och sedan hämta hem Alexander, sen har vi lite små saker att göra Innan vi ska iväg på fikat hos Malin. Hoppas bara dom flyttat bilen innan dess annars vet jag inte vad jag gör!!

fan kom på att jag MÅSTE handla åxå...haha ja de ska vi hinna och fixa idag!!

Ha de så bra!

RSS 2.0