bvc

I dag var det bvc besök för antons del, ja vi går 1 gång per vecka ni i början eftersom vikten inte var någe bra i början och lika så hans hud.
Men på engång vi började smörja med miniderm så försvann allt på huden, passar både vuxna och små och kan användas på hela kroppen.Till och med runt ögonen. Så här hemma använder hela familjen den salvan nu och det kan bli dyrt i slutändan så nu har vi fått den salvan utskriven på recept istället för då tjänar man någon 100- lapp.
Men skulle ju skriva att vikten går kanon bra uppåt nu så jag är super nöjd att det går så pass bra med ersättningen som det gör. Nu hade han gått upp 400 gram på 1 vecka så nu väger han 4490 gram. Fortsätter han i den här takten så kommer vi få en liten budda här hemma precis som alexander när han var så där liten =)
Men det gör inget för jag tycker det är så mysigt när det finns miljontals valkar på en bäbis att ta på =)
Nu snart ska anton ha lite mat sedan ska jag försöka mig på att få upp utebelysningen medans det är ljust ute. sen ska jag försöka pilla i mig mat åxå för sedan klockan 2 ska jag hämta hem alexander från dagiset. Så man lär väl sätta lite fart om man ska hinna nått idag =)

Sitter här hemma och håller tummarna för Erica på antagnings intervjun idag. JAg hoppas hon kommer in på utbildningen, hon brinner ju för sånnt där.
Själv höll man på att tappa hakan när man hörde hur dyrt det är =/

Får väl sätta mig här senare och skriva när det finns tid till det, men det blir säkert sent eftersom marcus jobbar eftermiddag så han kommer inte hem förens efter 21 tiden någon gång och det är ju lite svårt att sitta här och skriva några inlägg när alexander oftast vill riva huset och anton vill sitta i knä hela tiden =) Men som sagt det kommer när tiden är inne.

Ha en bra dag och njut av den sista dagen i november 2009!

Natta

Mitt i natta som vanligt, anton somnar i sin babysitter men på en gång jag bär in han i sin säng så vaknar han till liv igen sen är det full rulle. Så har vi hållt på ett tag nu =)

Fått upp det mästa av det som räddas kunde!!!Ja när jag står där i köket och ska plocka upp julsakerna så ser jag till min fasa att det mästa är trasigt. så fasiken nu lär vi handla vill ju bli klar md allt!! annars är det bara  några få saker som ska upp i alexanders rum och det gör jag imån, annars väcker jag nog han. Och ja själv klart så är det all belysning som ska upp ute åxå. Men de vill jag åxå ta imån när det är ljust ute, annars kan ju vad som hellst hända.Man ser ju inte mycket alls när det är bäcksvart ute =(  men det börjar närma sig ett slut iallafall, så de är så skönt att allt fick en början =)

Imån så är det bvc med anton, dagis för alexander, eftermiddags pass för marcus. och ja jag då jo julpynt på dagen sen på eftermiddagen får vi ta och se vad som händer.det lär visa sig vad som sker.

Ska försöka komma i säng så snart som möjligt, men konstigt nog känner jag mig inte så trött. men det kommer väl pang på snart skulle jag tro, för det brukar ju göra det. Iallafall för mig. Jag kan liksom sitta där och vara hur pigg som hellst sen pang på så blir jag kanon trött och kan kanppt hålla ögonen öppna, så här är det som en berg och dal bana =)

Har slagit in några få julklappar idag åxå, vill ha upp granen nu så jag kan lägga klapparna där under och bara sitta och kolla på dom och mysa mig bort!!!
Men i år har jag verkligen problem med att hitta saker till mina vänner. Det står verkligen helt stilla om vad jag ska köpa till dom. Och till min stora fasa så insåg jag att det är minst JA MINST 15 st julklappar som ska inhandlas. sen är det ju pyssel utöver det åxå. Fan hur ska jag hinna och vad ska jag köpa och fixa??? börjar få panik, jag vill ju ha det där avklarat och fixat  nu!!!

Själv så ska jag skriva min ÖNSKELISTA imorgon tror jag..hha men ta den inte på allvar för jag har bara dyra saker jag vill ha och behöver =) För mig är det tanken som räknas!!!

Ha de så skönt i natt!


julstöka

Nu har vi varit till säter och lämnat av bilen och sedan hem igen. Har bytt ut ljusstakrana i köket till dom nya fina i trä nu. det blev faktist finare på engång. Och nu står det tomtar och julsaker över hela bordet som ska upp i fönster och prydna så det blir julkänsla i lägenheten. Tyvärr så är det väl bara hälften av alla saker som kan användas i år för resten fick vi kassta i soporna nu. eftersom att marcus  råkade tappa kartongen förra året när vi hade tillbaka julsakerna i förådet. så det mästa låg i tusen bitar i kartongen nu när jag öppnade =( men men får väl kanske hitta något annat fint i affärerna i år då. Om jag hade vetat att så mycket var trasigt så hade jag redan inhandlat massa nya fina julsaker. men men det är väl bara att gilla läget som det är. inte dör jag för de inte. Om klockan inte blir allt för mycket innan jag är klar idag så blir det att fixa iordning julskinkan åxå =) gud vad jag längtar efter att få ta den första tuggan av den julmackan.
Nu har vi lagt alexander och jag sitter här i väntan på att han verkligen ska somna, för om jag går upp och fixar så orkar jag inte springa upp och ned för trappan hela tiden om han kommer upp ett x antal gånger.
Men jag hoppas på att få börja  fixa mina saker så snart som möjligt. Sedan ska soporna tömmas idag med för nu är det verkligen ett berg där ute =)

Borde ha tid till att få ut massa saker i förådet åxå men det är en pina att gå i trappan där ute i mörkret med kartonger så de får säkert vänta tills någon annan dag. jaja det visar sig.

Ska väl börja små plocka lite nu så jag får något gjort ikväll. För nu är jag trött på att det aldrig blir klart här hemma.

Tack å hej

Första advent

Vid det här laget så trodde jag verkligen att allt skulle vara klart. jag hade ju satt upp en plan hur jag skulle hinna fixa allt. Men nej marcus fick vila idag och medans alexander var vaken gick de inte att göra mycket för han river ju ner allr då. Sedan när jag väl fick han att sova middag , ja då vaknade nästa bustroll och marcus sover ju så jävla djupt så han hör ju inte när anton skriker och gråter. Så jag fick ju ta upp han och byta blöja och ge mat. sedan var han knölig som tusan så jag har setat med han i famnen sedan klockan 12 idag. och nu ligger han i sin säng och små låter lite =)
Men då har ju busungen nummer ett vaknat igen istället. Så nu ska han väl få lite mat osv. Jag då!!! När fan ska jag få ta fram mina tomtar,ljusslingor m.m ja allt ska fan vara klart tills ikväll. jag hade ju som mål att kunna sitta här i juletiders mys och få tända det första ljuset och kanske kanske så hade jag fått gjort julskinkan klar så de hade blivit en julmacka som fika. men nej det verkar som att allt sket sig igen som vanligt.

Varför måste den ena skitungen vara knölig i magen och den andre så fruktansvärt busig så han river ner allt. JAG HADE JU VARIT KLAR ANNARS!!!!

Sen ska vi ju till säter och lämna svärmors bil, för däckbyte och besiktning. Det passade ju utmärkt just idag de åxå, eller inte.  Var fasiken tar tiden vägen?? jag kunde ju inte neka marcus att få vila idag. han har en hel arbetsvecka framför sig och jag har ju fått vilat på dagarna nu. Men ändå allt annat kommer ju fan ikläm =(

Jaja får väl försöka ta ett ryck sen när marcus kan se efter skitungarna!!!

Får sätta mig här sen och skriva för nu ropar tiden högt att jag inte har TID med att sitta här...

hejsvejs


Lördag

Kom på att det är ju lördag idag =) jag som trott typ att de är torsdag eller Fredag! haha där ser man så imån är det första advent och jag som inte ens fått upp mer än gardinerna och ljuststakrana =( humm får nog ta och sätta lite fart om detta ska fixas. Men på en gång jag tänker börja så dyker de alltid upp nåot annat annars ser jag nått som borde göras och så gör jag det istället.

Och sen blir jag ju så förbannad på mig själv. Som idag jag gick och vilade eftersom jag hade världens huvudvärk och jag var kanon trött, och det hela slutadde med att jag lamig i sängen strax efter 10 imorse och jag kom upp ur sängen runt 15 tiden på eftermiddagen. Japp där var ju min dag bort blåst pga att jag skulle vila/sova i ca. 5 timmar. Och nu komme jag väl inte kunna somna ikväll istället =( det där har blivit en ondcirkel för mig just nu.

Men som tur var så kunde Erica komma hit ändå fast det inte blev på förmiddagen =) och gud vad skönt det var att få prata av sig lite och att få umgås lite. Hon fick mig på bättre humör direkt och efter att man fått någon timme med henne så fick man mer energi för denna dag som var kvar.

Alexander somnade strax innan  20 tiden så efter det så satt vi oss och kollade på robinsson med chips och dip, ja fu sjutton vad onyttiga vi är =)  Anton höll sig vaken och fick mat vid 22 tiden och sen somnade han åxå. så nu sover båda barnen, peppar peppar låt det vara så!! =)

Jag har setat fast klistrad framför tvn för filmen eragon gick på 4.an och någon tår fick man ju fälla. Jag brukar inte gilla sånna filmer men denna film var ju kanon. Och den där blåa draken var ju för gullig. nu sitter jag ju här och skriver så nu missar jag väl slutet. Men blev så trött på dessa jävla reklam avbrott som ska vara hela tidden.

Nej ska väl dra mig mot tvn igen och hoppas på att hinna se slutet åxå. sedan ska jag nog plocka lite med små sakerna där uppe. ja de lär ju göras =)

ha de bra!


Godmorgon

Idag kommer nog jag vara som en levande död hela dagen skulle jag kunna tro. Eftersom vi somande hela familjen igår på dagen och sov nästan 3 timmar så hade jag verkligen problem att somna igår kväll. Och Anton ville inte alls sova så klockan 2 i natt somnade han. Runt 4 tiden så började alexander komma upp och jävlas. Ja vi har alltså haft en helt UNDERBART dålig natt här hemma. Och vid 7 tiden imorse så vaknade först Anton som ville ha mat och han skrek så han väckte alexander som blev pigg och inte ville sova vidare. Så nu har jag och Alexander ätit lite frukost och tänkte slänga ihop ett litet inlägg här innan jag drar vidare på andra bravader =)

Får ta denna dag som den kommer, annars kommer jag nog somna ståendes i ett hörn eller något. Kanske blir det att sova middag med barnen idag med, fast bara i ca. 1 timme då eller nått sånnt. Ja det får visa sig hur svart under ögonen man är just då för tillfället.

Kanske ska Erica komma hit idag och hälsa på, det visar sig om det blir så. Får se om man hör något ifrån henne annars så kommer det väl fler dagar, men kul skulle det vara att få träffa hon igen, för det är allt för sällan nu för tiden =(

Jjajja nu blir det att fixa iordning sig på toan och fixa barnen för dagen. Så ha de gött så höres vi!

internet

Mitt internet har jävlas med mig ett bra jäkla tag nu och snart så lämnar jag faskiken tillbaka denna dator och köper en bättre. För först så hände något så jag ej kan gå in på min bank och kolla elller fixa något. Nu kunde marcus fixa om nått bankid så på måndag borde jag kunna gå in där igen. Sen skulle jag in på facebook idag men då stog det att jag skulle ha nått jäkla cookies, ja ha vadå för jävla kaka.. redan då kokade jag, så marcus fick ställa om allt på datorn och nu har jag fått börjat om från början med allt, precis som när jag fick datorn. Och nyss så kunde jag inte gå ut på internet för jag saknade täckning. men hallå marcus stter mittemot mig och han har täckning!!! cp-dator nummer ett här.

Jaja idag är det den 28 november och det betyder att Anton blir 1 månad idag och jag vet inte alls vart den månaden har tagit vägen. Om det är någon som vet det så snälla berätta det för mig!!

Ska väl ta och kolla nu om jag kan beställa lite julklappar på internet för sist gick de ju inge bra pga barn och strul med datorn =( jag vill ju hinna få allt innan julaftonen!! =)

Har setat på facebook och lagt ut lite ny tagna bilder som tog en evighet, så därför ha de inte blivit något plock idag. så får väl hoppas jag jag kan ta tag i det imån. Marcus är ju ledig under helgen så då är det ju lite enklare att kunna fixa det iallafall.

Alexanders dagis ska ju läggas ner och det är 15 st barn som ska vidare till olika dagis här på jax. Dom andra har redan blivit flyttade till ett nytt dagis på hushagen. Så just nu så går alexander själv med 13 negrer och en vit liten pojk. Men han trivs som fisken i vattnet!! Det var nog en viss person i personalen som var problemet, för den denne person försvann så har han inte varit ledsen eller gråtit nått alls på dagiset. Och nu när dom är så få kvar och 3 i personalen kvar så ar dom mer tid för barnen så här ska ni få se ett foto som vi fick med oss hem här om dagen. =)

läser
Alexander läser dagenstidning med ulfs glasögon på!! Han hade rabblat saker på arabiska trodde dom =)
Där ser man vad kul dom kan få ha det!!

Ha de bra!


Fredag

Fredag och helgen är kommen. Började dagen med att köra bilen till verkstaden så dom kunde fixa det där lilla felet som vi fick bakslag på när vi besiktade bilen samma morgon som lille anton ville komma ut till oss =)
Mamma kom dit och hämtade upp mig och Alexander, sedan skjusade hon hem oss hit till marcus och anton. Sen blev det att mata anton och leka med alexander. Sedan vid 11.30 tiden så somande hela familjen. Ja vi sov nästan 3 timmar hela bunten så där försvann den fredagen som jag skulle få så mycket fixat på. Alexander åt pannkakor med sylt när han vaknade och anton fick som vanligt ersättning!! =) 
sen var det mäst att bara få timmarna att gå med lite damsugning och diskning. Ringde sedan farmor som skjusade ut mig för att hämta bilen. Och dom hade ombesiktat den där så det behöver jag inte bry mig om längre =)

Sen fixade vi till barnen och for till alexanders farmor och lämnade han där medans vi åkte och handlade. Alexander brukar tröttna på en gång så känns skönare att kunna handla i lugn och ro utan en hysterisk alexander. Man brukar ofta glömma hälften då. Men idag så tror jag fasiken vi fick med oss allt!! =)
Sen hämtade vi alexander och åkte hem, sedan fick han lägga sig på en gång för trött var han =) så han sover sedan några timmar tillbaka. Anton är fortfarande vaken, eller ja han är super trött men så fort man lägger ner han i sängen så vaknar han och skriker. Så snart är det väl dags för mat igen skulle jag tro.  Vi har hunnit av njuta tacosen som blev gjorda för oss vuxna.
Ska ta och försöka plocka lite med julsakerna och lite annat åxå.Men först ska jag hänga tvätten som blev klar för ett tag sedan.
Får se om det blir dip och chips sen eller om det får bli imån. Det får nog räcka med att sitta här med köksbordet med tända doftljus. Ja ni som känner mig vet ju att jag älskar doftljus och fina ljuslyktor m.m  så här doftar det kladdkaka =) Doft ljus från IKEA sitter aldrig fel =)

NU ska jag  fixa mat till anton sedan börja med all skit som ska göras =)
Får se om de blir nå mer skrivande senare annars blir det imån =)

ha de gött och sov sött!

julklappar

Jag har ju redan hunnit slagit in 3 st julklappar och idag tänkte jag fortsätta med resten. Men sen finns det ju massvis med julklappar som ska inhandlas åxå men jag har verkligen problem med vad jag ska köpa vissa. Men jaja det är ju tanken som räknas.

Ska nog beställa lite kläder till Anton och Alexander från http://www.babykungen.se/ !
Hittade till den underbara sida tack vare att Jannike la ut adressen i sin blogg. Så nu kan jag äntligen fixa fina kläder. Och så värst dyra är dom inte heller!!

Har lämnat Alexander på dagiset vid 9 tiden imorse sen for jag hem och läste lite i boken tjuvlyssnat3, och det finns mass vis med klipp från borlänge och falun med i boken =)
Så har väl setat och skrattat lite för mig själv. Sen satt jag mig vid datorn och kikade runt och ugglade lite. Och nu  för ett litet tag sedan vaknade Anton så  det blev blöjbyte och vardagskläderna på. Nu får han mat av marcus. Får se om denna dag kommer bli som gårdagen!?

Ska nog kolla lite efter vad jag vill ha för kläder till barnen sedan ska jag nog börja eller rättare sagt fortsätta plocka med allt här hemma så det blir klart någon gång. Men jag lär väl aldrig bli klar känns det som. Hoppas  bara man hinner få bort lite stök i detta hem så man ser en början, för då kommer ju alltid ett slut åxå va?!

Nej nu blev det helt blankt i min hjärna om vad jag skulle skriva så jag får väl ta och avsluta här och nu! Så får vi se om det blir någe mer skrivandes idag.

Ha de gött!

onsdag

Idag blir Anton 4 veckor gammal, oj vad tiden springer iväg. snart är han väl 1 år åxå. dagen idag har gått kanon. anton har druckit mellan 100-120 ml ersättning varje mål!!!Och det har alltid gått mellan 4-5 timmar i mellan så det börjar arta sig till det goda nu!!Och inte har han spytt på hela dagen hittills heller, så skönt så skönt!

Har varit i amsberg och hjälpt till lite och fikade som belöning =) Alexander fick en TILL chockladkalender så nu har han 2 st. Kanske jag ska ta en ?? =)

Nu sover alexander och anton ligger så snällt här  bredvid i sin babysitter. Hickar gör han som vanligt efter att ha fått sitt mål mat =)
Jag är svinhungrig så ska kolla vad det ska fixas för mat för just nu har jag inte orken och enegin att gå upp och fixa övervåningen. Men med lite mat i magen så ska nog det fixas åxå ska ni se.

Så jag ska väl ta och runda av här och få lite saker fixat innan klockan blir allt för mycket. Sen får jag väl sätta mig vid datorn senare istället och kanske kommer det ett inlägg om hur det gått med allt. det visar sig det visar sig...

Ha en kanon kväll!

julmys

det är lika mysigt varje år när man börjar få upp lite julsaker tycker jag. det blir liksom ett annat ljus i hela tillvaron. Nu är det bara övervåningen kvar för idag hann jag med alexanders rum. Plus att jag har en anton som inte alls vill ligga för sig själv idag, han vill ligga i famnen hela tiden. och att hänga upp gardiner och putsa fönster går fan inte att göra med bärsele framför sig. Och då skulle ju även anton få i sig massa skit från fönsterputset. jaja jag får ta det i den tackt vi kan =)

Tänkte försöka hinna med övervåningen senare ikväll när marcus är hemma åxå. För jag har gett upp hoppet om att kunna fixa det nu iallafall. Och sen ska jag hämta hem alexander från dagiset om 50 minuter åxå och efter det lär det vara helt omöjligt att kunna fixa =)

Höll på ett bra tag här hemma igår. Men som vanligt så blev det ju inte som man tänkt sig för det ska ju dyka upp massa saker i mellan åxå. Och allt blir så försenat pga detta så i natt gick jag och la mig runt 2 tiden för då kände jag att det inte gick att fortsätta mer. Men känner mig  ganska utvilad idag ändå för att ha sovit så pass lite.

Ska till Amsberg idag runt 16 tiden för att hjälpa pappa med annonserna han ska ha ut. så då slipper jag höra det tjatet sen =) Och som tack så skulle det bli lite fika åxå, men vi blir nog inte kvar så länge eftersom jag har massvis med sysslor som ropar på att bli gjorda här hemma åxå!!

Idag ska jag försöka ställa frågan, idag vill jag försöka få så mycket svar som möjligt!!

Nej nu lär jag fortsätta annars hinns inget alls med.

Får återkomma sen när det finns tid till det =)

Tack å hej


god morgon

God morgon alla morgonpigga människor där ute i vida världen! Nu sitter jag här och kasstar ihop ett kort inlägg medans alexander äter frukost men med massa protester som vanligt. Han har verkligen blivit dålig på att äta frukost den skitungen.

Sen vid nio ska alexander vara på dagis och vi andra drar vidare och handlar för nu behövs det fyllas på både här och var i detta hus. Tycker man handlar och handlar men ändå så tar alla saker slut på en gång. Och då kan jag ändå inte skylla på barnen på allt =)

Sen påvägen hem ska vi hämta upp svärmor för hon ringde igår och ville komma hit och hjälpa till att städa och pynta lite. Lika bra att få det undan stökat så vi kör på det idag. Men varför ska det ta imot så fruktansvärt mycket att tacka ja till hjälp!!?? känner mig så vÄrdelös just då.

så idag blir det nog inte så mycket uppdatering här inte. men ska försöka ta någon bild på det hela och skriva ikväll igen. om inte tidigare. Marcus blir hemma från jobbet idag. Har får väl ta och ringa vårdcentralen snart tycker jag så man ser vad som händer med det idag.

Nej nu ska jag åter gå till en trottsig alexander som kasstar frukost överallt =(

Tack å hej leverpastej


piggelin

Anton vaknade runt 24 tiden och n är han piggelinus här hemma, han vill inte alls sova så det lär väl bli att lunka runt med han i famnen ett tag framöver skulle jag tro. För han nöjer sig inte med att man sitter stilla eller. Så det där med att få gå och sova nu det kan jag bara drömma om.

När en blir frisk så blir nästa sjuk, ja denna gång är det marcus tur att  vara sjukling.Han tror att han åkt på svinis så han ska försöka få dom på vårdcentralen att ta prov på han imån för att utesluta att det är den. men dom komme fan inte ens våga släppa in han tror jag =) jaja de lär visa sig imån.

Ska även försöka komma iväg och handla imån för det behövs fyllas på med både ersättning och våtservetter m.m  ja alla saker ta slut så fort nu för tiden så börjar alvarligt undra om vi har tjuvar här hos oss på nätterna??=)

idag har jag hunnit;
tvätta en tvätt
dammsugit toan
diskat x 3
tömmt sopor


nu ska jag strösa om kring med piggelinus här hemma. sov så gött gott folk!

Trötter

Dagen idag hat faktist gått kanon bra, jag vet inte om det är något tillfälligt eller om vi börjar komma över den värsta krisen. Men Alexander har lyssnat ganska bra på en idag och han har inte gjort allt för mycket bus. Han till och med satt stilla i sängen med mig och Anton idag när jag gav Anton mat.

Jag satt och gav Anton mat i sängen och Alexander klättarde upp och satt sig på Marcus sida av sängen och började stapla upp kuddarna på varann och lägga den ena åt sidan och den andra åt andra sidan osv osv. Sen började han kassta kuddarna fram och tillbaka och till sist så la han sig under kuddarna. Jag satt där och försökte rapa Anton när det slog mig att han hade varit väldigt lugn. Då menar jag VÄLDIGT lugn. så jag la ner Anton i sängen och lufte bort 2 kuddar, japp där under ligger Alexander och SOVER. Den tröttisen hade somnat där under så jag var bara tvungen att ta kort på han.

alex sover
så här trött blir man när man har långtråkigt när mamma matar lillebror!

Ja sen kunde jag inte låta bli att lägga Anton bredvid medans alexander sov, för jag har försökt fått bra kort på båda två men Alexander håller nästan på att peta ögonen ur anton då och innan man hunnit knäppt kort så skriker anton. Så nu fick jag två någorlunda bra kort med båda älsklingarna!!

 aocha
a och a
Bröderna bus!!

Eftersom jag var tvungen att väcka Alexander så han skulle kunna sova sen på kvällen eftersom klockan var runt 16 tiden här. Ja då blev han en aningen ledsen och grinig. men vem blir inte det när ens skönhets sömn blir störd?? Så jag fick leka och sysselsätta han tills klockan var  runt 18 tiden. då fick han sitt efterlängtade bad som jag hade lovat han. Och badmonster som han är så fick jag inte upp han förens efter en halv timme.

bada
bad
Är så koncentrerad på att leka med sina saker att det var motvilligt att kolla in i kameran =)

Detta var lite av dagen i bilder. Kan berätta att Alexander slocknade redan klockan 19.00 efter kvällsmaten. Han hann knappt lägga ner huvudet mot kudden innan han sov =) så idag var han riktigt trött, men han hade bara sovit en kort middagslur idag sa dom på dagiset.

Så när Alexander sov så passade jag på att bada Anton eftersom hans hår luktade suraspyor efter att han spydde ner sängen i morse. Så som vanligt så blir han så lugn i vattnet och idag så somnade han till i vattnet till och med. Ja så skönt tycker han att det är. tyvärr så hade jag händerna fulla och dom var blöta annars hade det varit ett roligt kort att ha. Efter badet så blev det in smörjning och byte till pjymas. sen vart det lite mys och sedan fick han sin kvällsmat. Så runt 21 tiden så sov Anton åxå. Sen dess har det varit lugna huset här =)

Nu ska jag kolla vidare och fixa lite med korten på datorn sedan ska jag cheka av denna dag vad som hunnits med och inte. så får se om det blir någe mer uppdatering. men de blir det säkert för om jag känner mig själv så har jag säkert glömmt att skriva hälften av det jag skulle skriva. men det dyker nog upp senare i så fall.

Ha de bra!!

 


Talang

Min bäste vän Erica gjorde en enormt fin tavla till Alexander när han fyllde 1 år. den tavlan hänger kvar inne på väggen i hans gammla rum, alltså vårat sovrum. Och varje kväll när jag lägger mig så njuter jag mig bort av att kolla på den. Tycker till och med att den tavlan är finare än själva kortet.Fråga mig inte varför, för det vet jag inte själv =)
Nu slog tanken mig att det skulle vara enormt fint att ha ett likadant fast på anton preci bredvid denna tavla, och vi har ett kort på anton när han är någon timme gammal. Han ligger nästan likadant som alexander åxå.

Jag funderar på att fråga om jag kan få göra en beställning av henne av en sådan tavla på det kortet. Tänkte bara höra med er andra vad ni tycker....så lägger ut bilderna så ni ser.

Jag skulle åxå vilja ha en sådan talang att kunna måla/skissa så bra som hon. Allt ser så verkligt ut. hon får med massa känslor i bilderna hon gör. Men tyvärr så har jag aldrig varit något för att måla osv. Men jag klarade mig med ett G i skolan iallafall =)


Här är den otroligt fina tavlan:

alex
Och här är bilden på Anton:

bara någon timme



Nu snart kommer jag sitta klisstard här och skriva det inlägg jag skulle göra =)


ojojoj

Oj vad det strömmar in kommentarer.till och med okända personer för mig skriver på mailen. Men tack för de fina ord ni skrivit, dock så känns det inte som att dom hjälper mig så mycket just nu men jag försöker blicka framåt och ta nya tag för jag ska komma över detta.

Nu ska jag fixa mat åt lillfisen här och sedan natta han för kvällen. men jag återkommer när det är gjort. så vi höres om en liten stund igen då!


Ha de gött!!

rädd

Har varit på bvc med Anton och han går upp fint i vikt. Så nu väger han 4090gram och är 52,5 cm lång. Huvudomfånget hat blivit 39 cm. Vad min skrutt växer så det knakar. Hade han i bärselen igår för första ¨gången och det gick hur bra som hellst. SÅ jag rekomenderar alla att köpa en babybjörn sele om ni någon gång ska införskaffa er ett bra bärdon.

Har nyss gett Anton mat och nu ligger han i sin säng och små gnäller, ska ta han i famnen och mysa lite inne i våran säng hade jag tänkt. För Marcus ligger ju död i sängen iallafall. Vi hade liksom en vaken natt här i natt. En Anton som inte alls ville sova mellan 3 tiden till 6 tiden och en Alexander som kom upp springandes hela tiden och inne hos oss kunde han inte sova för anton väsnades så mycket. Så ja idag är man inte pigg inte. Jag som skulle försöka hinna med så mycket som möjligt nu när marcus började jobbet sent. Men där ser man åter igen att det aldrig blir som man tänkt sig.

Jag är livrädd att be om hjälp. Jag vill ju klara av sakerna själv. Hur dålig känner man sig inte om man ska hänga upp sig på andra och få hjälp med allt?? Men så har nog jag alltid varit. Att jag vill dona och fixa själv. Marcus får ju knappt ha fingrarna med i spelet =)

Här hemma finns det gott om saker att göra, det står disk och väntar på att bli diskad, tvätt att tvätta finns det jämt och städningen ja den finns alltid där. Sen utöver det så är det ju saker ute som ska in i förådet och in från förådet ska väl julsakerna. Ja man blir inte riktigt klok på detta.
men någon gång i mitt liv lär jag ju bli klar. =)

Nej nu ska jag ta min lillfis och mysa lite i sängen får se om han vill sova eller bara ligga där och kolla runt som han brukar göra.

Ha de bra!


Depp depp depp

Här sitter jag och tänkte skriva ett sista inlägg för idag innan jag lägger mig i min kalla säng som står där inne i mörkret och väntar så snällt på mig vid denna tidpunkt!
Men jag kan fan inte ens stava till depristion(?) Hur fan stavas det?? nu fick väl inlägget heta depp depp depp istället då eftersom att jag inte orkar slå upp i böcker osv på hur det stavas. Och nu i denna text så kommer jag garanterat stava det fel men ni vet ju vad jag menar för ord hoppas jag och då lär ni ju iallafall förstå lite av  vad jag skriver.

Fick en kommentar av Jannicke, en otroligt fin och genomsnäll 2 barnsmor till lille Alicia 1 månad och Anton 2 år. Hon hade förstått att jag hade det jobbigt så jag svarade på kommentaren och kom på efter ett tag att om jag ska förklara hur allt ligger till så kommer stackarn få läsa en uppsats så därför skriver jag om min svacka här  i stället. För det är ju ingen hemlighet längre att jag är lite nere och deppig. Så nu ska allt ut tänkte jag. För samtidigt är det ju så otroligt skönt att få skriva av sig åxå. men vissa saker som är alldelses för privata dom håller jag för mig själv, för jag vill ju inte blotta mig helt, då skulle jag ju kunna klä av mig kläderna och ställa mig naken på stan liksom. Och det är jag inte så jäkla sugen på om jag ska vara ärlig =)

Tror det fortfarande sitter i sen Anton föddes, att det gick så jäklans fort allt ihop, att min kropp inte alls hängde med i själva förloppet där inne. Och att Anton inte mådde någe bra så det blev lite panik där på slutet det rev liksom upp massa sår inom mig. Jag har konstant  tänkt på Lovisa(min döda lillasyster) sen dess. Tänk om jag åxå skulle fått det slaget i ansiktet att Anton skulle dött eller att han var död. Ja det kan bara handla om sekunder sånna gånger. Det där kan inte jag koppla bort och det där spelas upp i mitt huvud hela tiden. Fast jag låg där och drog den där förbannade lustgasen så var jag livrädd. Jag kände mig så maktlös, ja jag kände mig som en liten skit som vem som helst fick trampa på.Och att det där läkaren sprang ut och in och varje gång fick man höra att det inte såg bra ut, ja det är inte sånnt man vill vara med om. Jag vill spola tillbaka tiden, ta det i min tackt och smällta allt där på plats. Jag var fortfarande skakig i kroppen när jag kom hem dagen efter och när det väl ville släppa ja det var då allt började. Jag blev så känslig för allt, minsta lilla och jag gråter men det värsta av allt är att jag inte längre kan visa mina känslor.Jag gömmer mig så ingen ska se. Jag sitter oftast på toan och gråter, ja ärligt talat så flera gånger om dagen sitter jag där inne. Varför??  Och varför så känslig just nu?? det är liksom värre nu än vad det var när jag var gravid!!
Eftersom detta rev upp ett sår i mitt hjärta så saknar jag Lovisa nått så enormt. Tänk om allt vore annorlunda, varför fick inte hon leva? Varföe ska ett litet spädbarn dö?? Räcker det inte med alla gammlingar som levt hela sitt liv?? Ja dessa frågor som jag aldrig kommer få några svar på. Och att veta att jag aldrig kommer kunna få den tid med min lillasyster som andra får med sina. Ja detta tar på krafterna så jag är ständigt trött och sliten, kan ha sovit 4 timmar och ändå känns det som att jag enbart har blundat till i någon minut bara. Så därför känns det som för mig att det kvittar om jag sover eller inte. Men sömn lär man ju ha annars pallar man inte mycket i vardagen.
Samtidigt så har Alexander haft feber och nu har han örininflamation så han är klängig och väldigt krävande, och det gör ont i mig att puscha iväg han hela tiden. Men när man sitter där och ger Anton mat och han bara klättrar på en så han klämmer både mig och Anton ja vart är det där bra tålamodet då?? det slutar med att man blir irreterad och puschar iväg han bara. Det känns så förbaskat fel. Och det gör ont i mig. Anton får man ha i famnen stort sett hela dagen ibland för han har ganska ofta magknip efter laktulosen som han får i ersättningen eftersom han blev så hård i magen och inte kunde bajsa annars. Så man får inte mycket gjort här hemma eller.Det finns hur mycket som hellst som ska fixas och donas men när ska jag hinna?? allt skjuts bara framför mig. Just nu känns det som att jag kommer typ få upp julsakerna lagomt till midsommar eller om inte senare. Det är tur att jag hinner sätta igång tvättmaskinen mellan varven här hemma iallfall, annars hade vi fårr gått nakna hela familjen snart. Så jag skulle vilja kunna dela mig i flera bitar så man kan vara lika mycket med Alexander som med Anton och samtidigt kunna fixa alla dessa triljoner saker som ska göras här hemma i hemmet åxå. Men nu går inte det så jag har fått bita ihop och mått dåligt över det åxå.
det blir som en gryta som kokar över och ändå fast det redan kokar över så slängst det i massa mer saker i grytan så det blir liksom kaos. Finns det en paus knapp så tryck på den nu!!! ja så känns det!

Så 2 barns schocken kom och den försvann. Nu vet jag hur det är och jag bara springer och springer, hinner inte ens göra mat. Så det har gårr flera dagar som jag har kommit på ja just ja nu är jag slö eftersom att jag enbart har druckit 2 glas vatten idag osv osv.
Men samtidigt jag har inte haft någon större mat lust heller men jag äter väl för jag lär ju äta. Men när ska det bli som förut?? När ska allt lugna ner sig??  Eller har det abra börjat?? KOmmer det bli värre??

Jag älskar mina 2 barn och det är inte dom som är problemet, nej det är jag. Jag måste hitta min livsglädje igen, ja jag måste hitta orken igen. Det är som att försöka köra en bil utan bensin. Det går inte långt då.

Mitt i allt detta så slår det mig att jag ahde kunnat varit 3 barnsmor nu vid detta tillfälle. Jag hade kunnat haft en son/dotter på 6 år åxå.Hur hade det varit då?
Ja varför förändras allt så jävla mycket?? varför kan inte man få ha saker kvar i sitt liv fast man får nya saker åxå??


Jag har kännt att det är så skönt att komma här hemmifrån för då kan jag iallafall släppa tanken på alla saker som måste göras. Men då kommer nästa panik, jag vill inte vara bland mycket folk, jag känner mig ostabil, jag känner mig så annorlunda. Känns som att alla kollar snett på en och pratar bakom ryggen på en när man gått förbi. Är det en känsla eller är det så? Jag känner mig som en uppblåst flodhäst som snart rullar fram. Jag som var så glad att det gick så bra med  kilorna som rasade där i början, men sen tog det tvärstopp och nu då jo nu har man väl gått upp 2 kg igen skulle jag tro. Vågar fan inte ställa mig på vågen. Men jag vet redan att det är så. Kan man inte bara trycka in en vikt man vill nå och vips så är man där!! Jag orkar liksom inte hålla på hela tiden och just det där med vikten, jag vet ju själv hur svårt det är, jag hade ju hur många kilon som helst kvar från graviditeten med alexander kvar när jag blev gravid med anton. SÅ hur fan komme jag inte se ut efter denna gång??

Jag har aldrig brytt mig så jävla mycket om utseende och sånnt. Men har fått nått knäpp ihuvidet nu med vikt och utseende eftersom jag inte känner att jag duger. Jag känner att jag inte duger för någon längre. Och hur mycket jag än försöker få det bekräftat att jag duger så hittar jag inte det.
Jag kan bara hitta massa fel och jag hittar alltid orsaker till att jag inte duger.
Vem fan vill gifta sig med en SUPER överviktig tjej på 22år som har hängpattar ner till knäna och brisstningar över hela magen?? Ja vilken kille som hellst skulle väl skämmas att visas ute med mig.

Ja och så här hittar jag alla orsaker till att inte bli älskad:
- Marcus vill inte gifta sig
- När vi är ute så håller vi aldrig i handen
- Vi pussas aldrig inför folk
- Vi pussas inte hemma längre
- Vi kramas inte längre
- Vi myser inte längre
- Vi håller inte om varann längre
- vi pratar knappt med varann längre (spontan snack om hur dagen varit är det enda)
 ja jag kan göra listan lång men varför det jag tycker den är nog lång som den är här.

Ibland har det slagit mig att jag kanske ska ta barnen och lämna marcus nu innan jag står där utblottad och lämnad själv. Skulle jag vilja vara ensamstående??
Vad är det bästa??
Just nu känner jag mig jävligt ensam ändå så ibland känns det som att det kvittar hur jag gör.

Men jag vet ju att JAG älskar han så otroligt mycket och jag vill ju vara en RIKTIG familj med han.
Hur ska detta bli??

Ja vad jag än tänker på så dyker det upp miljontals frågor.


Tänk om jag bara kunde ha någon som förstog en och som man verkligen kunde prata med. Men just nu så förstår jag mig inte själv längre.

Så ja jag vet inte men jag tror jag har fått någon förlossnings deprision. Men att prata med en barnmorska gör inte saken bättre, den skulle nog förvärra det hela. SÅ jag står kvar här och stampar och hoppas på att allt ska bli bättre att det kommer en vändning snart.

Och just detta med giftemål de vet jag att marcus inte vill och jag har nog svårt att acceptera detta eftersom det har varit min drömm sen jag var liten att få gifta mig.
Och därför tror jag att jag drömmer om det eftersom jag själv ej får vara med om det och det är därför jag tycker det visas på film/tv och tidningar hela tiden om bröllop. Ja är det inte konstigt vad ens undermedvetna kan göra.

nej nu har jag setat och skrivit i snart 50 minuter så det får räcka för jag har kramp i fingarna nu.

Godnatt!

drömmar

Drömmar- ja sånna man drömmer under nätterna oftast. har dom någon betydelse??
eller varför drömmer man massa olika saker?? Är det något som kommer hända eller har det hännt eller är det bara något på hitt som spelas upp i huvudet på en??

I mitt fall så kan jag ju bara hoppas och hålla alla tummar och tår att deömmar är sanna och att dom kommer slå in i framtiden. För i natt drömmde´jag en underbart bra dröm så när jag vakande till och insåg att det enbart var en dröm så brast det för mig så jag var bara tvungen att gå och sätta mig på toan och medans jag satt där så kom det även några tårar. Men det lär väl för alltid få bli min dröm.

Det var julafton och det var fullt med vit vit vit snö överallt vart man än kollade ut. Några barn var på gården och lekte och vi stog i köket och fixade frukost. Riktig julfrukost!!Med julskinka,gröt,leverpastej och ja allt som tillhör. Barnen var glada och allt var så bra och perfekt mellan oss två. Det skrattades och skämmtades. Sen efter frukosten satt vi oss vid julgranen och skulle få öppna ett varsit paket och pojkarna fick börja,visst vi fick hjälpa anton eftersom han var så för liten att öppna själv =) sedan var det våran tur och marcus säger med skammsen röst att han inte hunnit köpa någon julklapp åt mig. Jag förstog det och sa att det var helt lungt. Vi satt bara kvar där uppe och myste på som bara den. Och efter ett tag så sa marcus att han  kanske kunde fixa julklappen ändå och han sprang ner och fixade massor. Han kom upp och sa sätt dig ner och blunda. Jag gjorde som han bad mig och jag sa att är det något farligt slår jag fan ihjäl dig!! Nej då de hoppas jag inte sa han. Du får lova att inte skratta eller skämmta om det här sen. jag fattade nada och vips så skulle jag få kolla. där framför mig står marcus med ett litet kuvert och sedan säger han i detta kuvert är min julklapp till dig från mig. Ok sa jag och ville öppna ivrigt som fan. Med lysande ögon läser jag de ord han skrivit och på en gång så vattnas mina ögon och jag gråter, jag gråter av lycka av att få känna mig älskad för den jag är. Jag får inte fram ett ord och marcus står där helt paff, han vet inte vad han gjort för fel. Men efter några minuters gråt och återhämtande så får jag bara fram orden: Ja så klart älskling!
Jag hade med mina egna ögon fått läst orden: Vill du gifta dig med mig?

SÅ min julklapp blev ett frieri och jag kunde liksom känna lyckan fortfarande när jag vaknade. tyvärr så kom jag ej in i samma dröm igen.

Men som sagt detta lär ju få förbli bara en dröm för mig. Man lär vara 2 st för ett äktenskap och jag är så ensam!
Så nu har jag skrivit ner den innan den försvann helt ur mina tankar.

Nu ska alexander läggas sedan blir det tacos för oss vuxna. Vet ej vad som mer händer. Det blir väl som vanligt att vi sitter vid en varsin dator säger ett par staka ord till varann sedan lägger jag mig. och när jag väl somnat då lägger sig marcus. ja så ser vårt gemensamma liv ut. Ja om det är något liv tillsammans.

Kanske dyker upp här senare igen, det visar sig.

Hejdå

söndag

Varför är söndagar så trissta och tråkiga?? är det för att det är sista dagen i´veckan??? eller vad är problemet??

Det har redan börjat skymma ute och jag har nästan alla lampor man kan ha på slagna här hemma. Ge mig ljus och ge mig Kärlek. Det är dom 2 sakerna som verkligen saknas i mitt liv just nu och utan ljus och kärlek så överlever inte jag. Jag behöver det så mycket.

Är väldigt deppig idag, men det är ju bara att kolla ut genom fönstret så förstår man ju varför. Det regnar ute som vanligt och det är så grått och trisst att det bara skriker om det.

Nej de blir ett kort inlägg nu, för anton börjar vakna till liv där inne i sängen. Han ville inte alls sova middag just nu då. det som var så lungt och skönt. Men att vila själv har jag gett upp för när jag lägger mig så vaknar antingen alexander annars anton. Nej nu blir det mat dags.

ha de gött!


trisst

Hann med lite saker idag iallafall men att få dessa små saker fixade ja det känndes som man hann göra otroligt mycket eftersom man inte kunnat eller hunnit gjort nått alls tidiagre =)

Så tvätten blev tvättad ja till och med upp hängd!!
Jag skurade toaletten för den hade kopparfärg istället för vit =)
Passade på och ta handfatet inne på toan då åxå!
Nu är det bara dammsugning och moppning av golvet där inne, eller ja rensning i skåpet åxå men det är inte det som står högst på listan precis.

Hann sitta på toan ett bra tag och tänka för mig själv. Rekomenderar verkligen INTE att ha en stor jävla tidning med sig. Den kändes bara ivägen för min del. Och det är ju inte så otroligt skönt att sitta på en kall och hård toastol. Men men nu har jag provat =)

Efter att barnen hade sovit middag idag så kom mamma hit och hämatde oss så följde vi med upp till amsberg på besök. Vi kom väl dit strax efter fyra tiden och alexander hann inte mer än ut ur bilen innan han  stog utan för eriks rum och skulle in och titta på fläckten i taket =) ja tänk vad den där fläckten är intressant alltså =)
Sen bjöds det på lite mat men som vanligt så satt alexander bara och petade i maten för det mästa, när ska han börja äta riktigt igen då?? Jaja han svälter ju inte ihjäl precis men man vill ju att han ska äta bra.

Anton har legat vaken  bra många timmar så han fick ligga på ett tjockt täckte där på golvet och kolla tunt lite. Och kan ju säga att vi hade en nyfiken hund som samtidigt var lite skrajsen för den där  lilla saken som låg där på golvet. Så han la sig i hörnet och bara kollade på anton, ja varje liten rörelse så var han med och höll koll =)

Hjälpte även till att ta kort på en soffgrupp och ett par mattor som  dom ska sälja eller sänka bort. Ja det ska bort iallafall så fixade det så nu är det bara att försöka få ut det på annons =) det lär ju bli jag som får göra det åxå eftersom att dom där två med en dator..ja haha det funkar liksom inte riktigt som det ska =)

Fan nu kom marcus och sjunger på en låt som ingen av oss kan hela texten på men jag fick den på hjärnan så nu lär jag ut på youtube och kolla om den finns där för nu lär jag höra den =) fy fan vad fjantigt. 
(Tänk om du kunde prata med mig så mycket som du sjunger)

Ja nu ska jag ta och avrunda här så jag hittar den där låten. För nu sitter marcus och förösker sjunga igen =)

Hejsvejs


Lördag

Jag lever än så länge =) Nej men det har faktist gått kanon bra än så länge idag. Lite gnäll från Antons sida medans man gör mat och sånnt för helst ska den vara klar när han slår upp ögonen och är hungrig =) Och Alexander har väl gjort lite små bus medans man setat och gett Anton mat för han passar på då för han vet att man är låst med anton då. annars passar han på när man gåt på toan.
Han har sina knep den där lilla skitungen. men han är go för det =)

Halva dagen är ju avklarad så jag borde ju överleva tills ikväll. Nu har man ju en liten lugn stund iallafall för fick alexnader att sova middag för ca. 20 minuter sedan och anton var ganska trött han med så han somnade i sin säng medans jag försökte lägga alexander. Tänkte själv lägga mig och vila en sväng men komme jag bli tröttare då när man ska upp igen??i så fall vill jag inte.
Men istället så hängde jag upp den nytvättade tvätten som låg i tvättmaskinen som precis blev klar. Sen tänkte jag skriva lite här för man vet aldrig om man hinner med det senare. Ibland hinner man skriva 5 inlägg på en dag och ibland hinner man inte skriva ett endaste inlägg.Så de är så jäklans olika för varje dag så här kom ett iallafall.

Ska väl ta med mig en tidning in till toan och sitta där så länge Jag vill. För har nog alltid gjort toan på världsrekord nu på slutet och marcus han brukar jämt sitta med mobilen eller tidningen där inne. så tänkte prova den metoden idag får se om det är något att rekomendera. Men först ska jag ta telefonen och ringa mor min och säga att vi nog blir hemma hela dagen. Eller dom kasnke vill komma hit och säga hej. jaja det visar sig vad vi bestämmer i telefonen.

Idag är en sådan dag jag verkligen har fått sett och kännt på den riktiga VERKLIGHETEN! Kan med sanna ord säga att det är med både rädsla och hopp jag kommer gå vidare från denna dag och jag vet nog nu vad jag har att vänta mig framöver. Men jag ska fixa det!!
Lika så nu när man är själv med barnen så har jag kunnat släppa ut mina känslor mer.Och jag har tänkt på vissa saker extra mycket idag för det känns som att man snart är vid den där änden där allt tar stopp, ja det där stupet kanske man ska kalla det för. Och då är det ju ganska så skönt att veta hur man vill och kommer att göra när man väl är där. Därför går jag runt och tänker/funderar och ältar detta fram och tillbaka.

Tänk om du bara ville prata med mig,så man vet något. Just nu känns du så främmande för mig!


Nej ska nog sätta lite fart innan någon av dessa bustroll vaknar för då blir det full rulle igen skulle jag tro =)

Ha de gött!

??????????????

Nu blev jag mer fundersam än vad jag redan är. Jag har redan  fler flera frågor som jag aldrig lyckats få bra svar på men nu dök det upp fler frågor och dom komme jag antagligen inte heller få några svar på.

Kommer det alltid vara så här? varför är det så här?
Min magkänsla säger mig en sak men det vill jag inte. Är det så?
Vad ska man tro?
Vad ska man göra?

Kommer det alltid vara så här?KOmmer det fortsätta så här länge till eller tar det slut nu??
Vad vill DU??
Vart har jag dig?

Dagarna går en efter en.
Veckorna bara susar förbi en efter en.
Och sen kommer vi dit där det gåt månader en efter en.
och ändå så är det bara likadant eller ännu värre.

Jag trodde allt skulle kännas bra---

Jag är så vilsen just nu, men vem hör lilla mig??
Inte ens en myra skulle höra mina rop!!


Är jag och mina känslor så osynliga??


Jag ger upp orkar inte ha denna sten i mitt hjärta längre....



Hur ska detta bli??








TACK OCH BOCK FÖR MIG....................

JUL

Har glömmt att skriva detta flera dagar nu så jag passar på och gör det nu medans jag kom på det igen!!=) för sedan ska denna dator slås av och sen blir det sängen för min del.

Jag satt här nu och kollade lite på bilder och fick se en bild på en julskinka och ja jag älskar julskinka. Ja jag älskar julen ocg stämmningen som är då.Och julen har blivit något speciellt nu när man har barn, det är liksom helst annorlunda då mot förr. men ajja nu till den saken jag skulle skriva.

När vi var och handlade sist så kollade marcus efter julskinka men här på ica maxi har dom inte börjat med det ännu.  men jag hoppas det blir snart för jag är så sugen på en liten bit julskinka på en limpmacka =)

Så det blev att köpa julmust och lussekatter i stället och så fikade vi på detta. en liten tjuvstart på julen si så där. Men man börjar se nu hur folk sätter upp julgardiner och julbelysning så först av alla ska jag då inte vara detta år =) men ska nog börja lite smått snart annars hinner väl ja få upp sakerna lagomt till dom ska ner igen =) Men att börja ta fram julgardiner och belysning och pynt ja de får bli en gång när alla är friska och glada. och när man har TID!!!

Nu säger jag god natt och tack för mig!!


Älska

Här kommer det några få bilder som är ganska nytagna på Anton:

bada 
Här badar han.Anton Älskar att bada!!


badar 
Lugnare kan man inte vara, han är som i en annan värld!


mys 
Myser i sin filt i sin säng....


fis 
Nakenfis som är med och kollar hela tiden =)  MYS


lill 
Börjar kanske bli lite pömsig efter ett bra tag!




Så det var dom bilder som var nytagna.Dock fanns det inge fler nytagna på Alexander just nu för han har varit svår att fått med på kort när han varit sjuk och ledsen. Men hoppas snart på att han åxå fastnar på korten =)

Älskar mina pojkar över allt annat!! <3

 


Fredag

Känns inte alls som en Fredag här hemma kan jag säga. Jag skulle tippa på en vnalig onsdag eller kanske till och med en tisdag. Men marcus tog då priset och var helt inne på att det var måndag idag! ja där ser man, det är inte bara jag som tappar bort dagarna helt och hållet! =)  Men jag blir alltid så där med dagarna när jag är hemma en längre tid. Ni skulle sett mig i slutet av mammaledigheten med alexander, då hade man ju ingen koll alls på nått längre =)

Idag så har jag varit en klätterpinne till en klättrig och grinig alexander. Men man får ju vara ledsen och grining när man är sjuk och har öroninflamation. Och Sedan så har man haft Anton i famnen hela förmiddagen för han vill väl inte sova eller......Han vet nog inte ens vad sova är för något ibland =)
Men vi klarade oss genom dagen tills marcus kom hem vid halv 2 tiden och då var det bara att fixa iordning alla oss och dra oss vidare ner till soc. Där fylldes det i papper om att det är marcus som är fader till anton och att vi ska ha gemensam vårdnad om han. så nu är det fixat! efter det så blev det att springa in på apoteket på kupolen och hämta ut medecinen till alexander, sedan köpte vi mer alvedonzuppar och nå saltlösning att ha i näsan på täppta anton. Marcus köpte åxå nått men vad vet jag inte.
FAn blev ju rik idag, man fick ju barnbidraget och det var ju inte bara 1050kr utan nej denna gång var det ju för 2 st så nu fick man 2200kr så där pang på =) och måste ju erkänna att de känns gött!!
Blev lite full i skratt när man fick hem papper från försäkringskassan om flerbarnstillägg..haha det låter ut som man har hur många barn som helst ju. Men jaja så kan det vara.

Efter apoteket så for vi till miio och hämtade den nya gaveln till våran säng.så nu ska vi bara montera dit den sen någon dag då det finns tid. För nu under helgen jobbar marcus hela dagarna,
hoppas bara på att alexander är pigg och glad  imån och att anton inte vill bli buren allt för länge. För imån ska jag palla ett heltidsarbete x 2  från  tidigmorgon till ja runt 18.30 så får se om jag får en kris och kryper runt på alla fyra här =) Nejda men bara det är så pass bra humör här hemma så man iallafall hinner göra mat osv för på de senaste dagarna så har de fan inte funnits tid till det efter som det varit så grinigt. men vi får väl hoppas och se. det visar sig imån.

Idag på eftermiddagen så tog jag med mig Anton och for till Erica och grattade henne på födelsedagen.Och vi lyckades komma när det var som mest folk där.men det gick bra ändå!! Det var super kul att se hon igen för det var ett tag sen. Men vi kom fram till att hon skulle komma hit någon dag framöver. Så det ser vi fram emot. Och han vill åxå vara Antons gudmor så nu är det fixat.

Efter vi varit där ett tag så åkte vi vidare till Antons gammelmormor och där var hans alla 3 gammelmostrar och hans mormor åxå. Där blev vi kvar och åt lite god mat och lite god efterrätt.
Fast jag och Anton satt och myste i fåtöljen i det mörkahörnet vi för som vanligt vill han ju bara äta och äta och sedan sova mot en. =) Men det är mysigt det med!!

Nu ska jag ta och leta reda på lite nya bilder på Anton och sedan lägga ut dom här så ni får se hur våran lillfis växer så det knakar =) Har tagit lite bilder när han badat och myst i sin filt!!

Hej så länge!

Barnakuten

Hej på er där ute i vida världen!! Nu är vi hemma igen efter en dag som inte alls var planerad som idag =) Men ska ta allt från början så ni hänger med lite iallafall.
Som jag tidiagre skrev så ringde jag massa samtal i  morse och det slutade med att dom ville skicka in oss till barnakuten inne i Falun med Anton Eftersom han har så svårt att bajsa. Så vi väntade här hemma på att lille Anton skulle vakna eftersom han hade somnat i sin säng och vi ville absolut inte väcka han eftersom han har sovit så dåligt de senaste dygnen pga magont och bajsbesvär.  Fixade iordning mat att ha med till Anton och massa frukt till Alexander. extra kläder och ja allt man lär ha med sig. Anton vaknade vi fixade till han och gav han mat osv. fixade till alexander och när vi är på väg ja då bajsar anton. så packa ur han ur overallen och av med byxorna och byta blöja. Visst det var hårt så vi tänkte att vi åker in dit ändå så jag kan fråga om vi inte kan hjälpa han med lite laktulos. Så efter ett bra tag så satt vi änteligen i bilen och var på väg. Vi började med att gå och ta kort på hela familjen som kommer vara med i tidningen/internet  tidigast Lördag och framåt. Får se hur de bli då eftersom att Alexander var trött och ledsen och Anton ville inte alls kolla eller sitta åt det hållet fotografen vela ha han =) så de kan bara bli annat bra....Men jag vill ha ett kort på hela familjen och nu ska jag få det!!  Sen medans vi satt där så självklart så ska Anton lägga av sig en rackarbajsare så det var bara att söka upp närmaste toa med skötbord. Men det var då en liten plutt till bajskorv.  Sedan gick vi längst korridoren ner till barnakuten och jag frågade om vi kunde ge han laktos i ersättningen??Och skörterskan kollade på mig och frågade LAKTOS I ERSÄTTNINGEN?? oj nej jag menade LAKTOLOS!! haha ja där ser mna hur fel de kan bli ibland.Tur att laktos inte är något farligt kemiskt ämne för då hade dom nog ringt soc på engång =) Men Fick fylla i lite papper sedan fick vi sätta oss och vänta, och väntan den blev lång så anton hann få mat igen och somna i sin bilstol. Alexander hann leka,fika frukt och tröttna ur totalt där inne. Men till slut fick vi komma in och jag och anton följde snällt med den dära doktorn in i rummet och han ställde frågor och vi pratade. Han sa att det var helt ok att ge han laktolos i ersättningen 3-5ml dagligen nu i början. Och sen  ville han undersöka han lite och så kollade han på rumpan sen kommer vi till det värsta. han ska ha in sitt stora finger i antons lilla rumpa och jag började nästan gråta när jag ser hur anton skriker av smärta så han är  helt blå. Och då säger doktorn sedan efter att ja han är ju för trång vid öppningen så ni får en tid om ca . 2 månader igen. o shit tänker jag!  Men allt annat såg helt ok ut. och han vägde  något på 3900 gram  så vågarna måste ju gå helsike olika annars har han stegrat rejält på vikten. När vi ändå var där så beskrev vi alexanders tillstånd att ena dagen ha nästan 40 graders feber och andra dagen frisk och tredje dagen 40 graders feber osv osv.
Och att han idag nu hade 38 graders feber och äter ganska dåligt men vätska  vill han  ha. Så vi undrade om han kunde kolla öronen och det gjorde han. Japp alexander har öroninflammation igen då. så imån ska det hämtas ut medecin och sånnt.

På vägen hem så blev det att köpa donken mat och sedan efter det så har jag duschat,alexander har badat. sen somande alexander nästan på en gång. Och nu har vi badat anton som luktade spyor och nu skriker han av hunger så ska fixa lite mat åt han sen får vi se om han vill sova för  natten eller inte. ja får väl åter komma sen eftersom man börjar bli en aning stressad av detta gnäll.

Hejsvejs

sjuklingar

Ja jag får snart ett psykbryt snart och därför är jag psykistSJUK!!!!
Alexander har fortfarande lite feber så han är fortfarande SJUK!!!
Anton verkar vara väldigt väldigt hård i magen eller förstoppad så han är väl SJUK!!!
Marcus ja han har ju astma och allergi så han är ju jämnt SJUK!!!

Har setat i telefonen och pratat hela förmiddagen, med bvc,barnavdelningen inne i falun,vårdcentralen här på jax osv osv

Ville bara ha lite råd givning hur jag ska gåvidare med hur vi ska hjälpa anton men det verkar som att ingen här kan hjälpa en att ge råd trotts att  dom är utbildade och jobbar med sådan dagligen.
Så nu efter många kopplanden hit och dit så vill dom att vi ska åka in till barnakuten i falun med anton för att kolla detta med magen.Varför behöva åka in till akuten bara för det. Kan man bara inte ha i lite lactulos i ersättningen??de har ju andra fått tips om!! men jaja nu lär vi väl åka in dit och kolla detta då så man får någe hjälp  idag. för lille anton lär ju för fasiken får bajsa!!!

Ja lär ju ta och fixa till lite här hemma nu medans anton änteligen sover och marcus är hemma och kan se till alexander. för jag vill ju ha lite fixat och man vet ju aldrig hur lång tid det kan ta inne i falun när man väl kommer dit. Så då ska jag försöka vara lite smart och fixa lite före och få bort lite död tid för jag vill inte väcka anton när han väl har somnat.

Natten har då gått bra, det var inte grin och hysteri hela natten som jag trodde att det skulle bli. Han var väl så pass trött efter att ha varit vaken hela gårdagen så då sov han några timmar sedan mat och blöjbyte sedan sov han några timmar igen. så vid 7 tiden imorse sen dess har det väl varit minst 1 person vaken åt gång här hemma. Och vid 9 satt jag och alexander och åt frukost för de är ju ´bara vi som äter frukost här =)

Blir så avis på grannarna som hittade en större lägenhet i ett bättre område än detta. och dom håller på och flyttar för fullt. Jag vill åxå flytta. Det är så på frestande att bo så här jävlans trångt, kan ju lova att det märktes en stor skillnad när anton kom  till oss åxå. Jag som tyckte det var trångt innan de. Ge mig ett stort fint hus med en stor gård!!!!Annars vill jag ha en bättre,finare och större fast billiagre lägenhet så länge!! I ett bättre område att bo i......  Kan någon ge mig detta!!??


Nu sitter vi och mummsar i oss en varsin glass jag,marcus och alexander och man ser att han verkligen njuter av att få en glass. Lite bortskämmd får man bli när man är lite sjuk =)

Nu ska jag ringa nästa samtal som är till borlängekommun. Om att fast ställa att marcus är fadern till anton åxå så vi lär ha en tid till det mötet. Ja tänk om vi varit GIFTA  nu då hade vi inte behövt gjort detta!! men marcus vill hellre krångla med allt så då får han göra det. fast det blir väl jag som gör det ändå för annars händer det inget alls.

åter kommer med mer info om denna dag senare.
See You Soon

hård

Anton har blivit hård i magen så han klämmer så att han är alldelses bli i ansiktet ja på hela kroppen. Jag har försökt att hjälpt han med massage på magen,att hjälpa till att böja benen upp mot magen och pressa och sista utvägen att hjälpa till att irretera lite med tempen  men fick bara ut lite lite bajs. Så nu vet jag varför han är så vaken och ledsen hela tiden. Han som så tidigt som i morse  inte alls var någe hård i magen, men där ser man hur fort det kan vända. Så imån är det virriga jag som får ringa till bvc på deras telefon tid mellan 8-9 och höra vad jag ska göra. Så i natt komme de nog inte bli många timmars sömn här inte. Stackarn man vet ju själv hur fan det känns att vara hård i magen, tänk er då en sådan liten krabat och han har nog inte all ork att fixa det där själv. ajaj nej ush nu blir jag så där igen att man vill kunna hjälpa men man kan inte. Då känner man sig en smula värdelös. Och då blir det som det alltid ekar i mitt huvud en sång som ständigt spelas upp i repit :'
GLÖM INTE BORT ATT DU ÄR VÄRDELÖS!  VÄRDELÖS......

Och idag har jag inte känns mig älskad eller om tyckt av någon, så just nu är det känslor som håller på och svallar över för fullt här. Varför ska jag ha det så här?? varför är jag som jag är?? Varför kan jag inte ändra på mig??  ja frågorna är många och jag ogillar mig själv mer och mer. Hade jag kännt så här för typ 9 år sedan så hade jag försökt tagit livet av mig för det försökte jag oftast då. Men nu då har jag iallafall mina 2 underbara barn att leva för.SÅ dom håller  mig vid liv, men kan  två så små själar hålla en stor brusten själ vid liv så länge?? Ja nu börjar tankarlinda här och då kan allt bli knepigt så jag ska ge mig innan det blir för invecklat.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och duscha av mig allt skit. Ja till och med marcus tycker att jag stinker ÄCKLIGT!!!!
Och samtidigt ska jag sätta mig på huk och tycka synd om mig själv lite och gråta ut en skvätt för nu är det bara för mycket och jag pallar inte det trycket. Och nu för tiden så skämms jag över att vara så känslig som jag är därför brukar jag passa på och gråta när jag är ensam..jaja skriver mer om de stunderna sen. NU blev det vattningt i ögonen så nu blev det brottom.

Hejdå!


Älskar er mina älsklingar!! <3

Onsdag

Så har denna dag passerat snart, och den blev ju inte alls som man hade tänkt sig för här hemma har vi en Alexander som har 39,2 graders feber och är jätte grinig och hängig. Har haft en väldigt aktiv och pigg Anton som i stort sett varit vaken HELA dagen. Så en sambo som har jobbat men borde väl dyka upp här hemma snart. Men ja iallafall tillbaka till dagen här hemma då!

Kan säga att den har varit påfrestande och dryg, ja till och med så jobbig att det slutade med att mamma Linda fick stå på toan och blöda lite näsblod. Men sen var det bara att försöka ta tag i tornadon här hemma igen. Det tog mig ca. 2 timmar att få Alexander att somna och mat ja det ville han inte ens höra. Så fort jag nämnde ordet mat så sprang han in på sitt rum och grinade, så jag har försökt med yogurt och macka. Det enda som gick i han det var varm macka gjord i ugnen som vi fixade iordning när alexanders mormor och morfar kom hit på besök en snabbis. Dom skulle hit och lämna en matta som jag ska tvätta men den mattan hade dom inte med sig för dom var så säkra på att jag redan hade den här.Men nej sa jag men ändå så gav dom sig inte och sedan när dom kom hem och letade vidare så hade som nu hittat mattan där..Dom är väl för roliga dom =)

Det ena som jag har hunnit med idag det är att jag har slagit in ericas pressent och fixat den klart så den ligger där och vill bara bli över lämnad nu. Och sedan hann jag slå in de 3 julklappar vi hunnit köpa åxå. Alexander satt då och bara hängde med huvudet i sin matstol och kollade på.

Han som skulle hjälpa mig att dammsuga och moppa golven idag, ja för han gillar verkligen att städa!! Bara han får göra det med våra saker =) men så blev det ju inte så här ser det lika fördjävligt ut än tyvärr. Funderar på att dra av golven med dammsugaren nu en snabbis men jag vill verkligen inte väcka alexander så de får nog vänta tills imån för då är marcus ändå ledig så då är vi 2 st här hemma.

Anton fick en jätte fin dress som bestog av en body och ett par byxor av sin farmor idag. Och den är i storlek 50 så nu har vi lite mer kläder att kunna använda!! SÅ den tackar vi för jätte mycket!!

Det är så roligt och mysigt nu när man ser att anton ler mer och mer för varje dag och att det inte är bara för att maten rinner ner i magen. Och det är ett sånnt där charmigt leende som man bara inte kan sluta kolla på. Tänk vad ett sånnt leende  kan få en att känna sig glad för en stund.

Nu fick jag ju total torka i huvudet igen för jag hade massor jag skulle skriva om, men jaja det får jag väl skriva sen när det dyker upp igen då =) så får väl ta tag i lite små saker och fixa här hemma nu istället.

Ha de gött!


3 veckor

Idag blir Anton hela 3 veckor. Shit vad tiden går fort. Var det inte nyss vi låg där inne på BB och jag precis hade lagat där med värkar i 1 timme?? ja det är faktsit lite otäckt hur fort tiden kan gå ibland och speciellt när den tar sådan dyrbar tid som sina egna barns uppväxt. Men jaja ville iallafall bara skriva att han har redan blivit 3 veckor och han är mer och mer vaken och han fick till och med beröm på bvc i måndags att han var med med blicken och följde hennes hand och röst. Han var väldigt nyfiken av sig sa hon =)

Marcus har börjat skriva blogg igen, efter mycket tjat från mig känns det som. Men jag är en sådan person som vill läsa bloggar  när jag sitter vid datorn och det är så tråkigt att komma in på hans blogg och det inte är skrivet på flera månader, men  sen kan han skriva i 1-3 dagar sen dör det ut igen. Men hör här!! NU har han lovat att skriva mer och att han ska lägga ut klipp varje dag och kort osv. men ja detta tar jag och ser mellan fingrarna för detta kommer han verkligen inte klara av enligt mig. Men ja upp till bevis och jag får väl vänta och se!! =)

Kom på detta precis när jag hade lagt ut det förra inlägget så därför blev det ett till för annars hade jag säkert glömmt detta tills imån för som alla vet så sviker ju mitt minne nått så otroligt mycket för tillfället. Kankske kan skylla på gravditeten eller nått?? =)

Ska nog ringa Erica imån och höra om hon har nått speciellt för sig för de skulle vara kul att få träffa henne. och jag känner mig mycket bättre nu ju. men men som sagt vi får se hur man mår när man vaknar i mån för allt kan ju vända snabbt för de har vi ju redan varit med om.

Nu så säger vi GOD NATT!


sent

Nu sitter man här igen mitt i natten och jag har inte gått och lagt mig än. Alexander har vaknat och springer upp och ned hela tiden så vi lär ju få han i säng först innan han väcker Anton. Men han verkar vara riktigt piggelin kan jag säga och han vill bara leka och jävlas. Tror bestämmt att vi har hållt på över 1 timme med att få han i sin säng nu. Visst är det kul med barn som inte alls vill sova när dom BORDE/SKA sova!! Och roliagre tycker han att de blir när han ser att man är trött och blir förbannad på han, ja då skrattar han bara och springer runt och djävlas mera. Ja sånna gånger är det tur att man har gränser annars vet jag inte vad som hade hännt, kanske hade man slagit ihjäl han. Nejdå så långt skulle jag aldrig kunna gå.

På tal om det jag läste tidningen idag och det var en artikel om en tjej som hade blivit utsatt för övergrepp och misshandel av sin pappa från att hon var 4 år gammal.Att man som pappa kan ta sin hand innanför blöjan på sin egen dotter och gröta =( hur fan är man då funtad. Och att han lika så hade haft sina fringrar i henne samtidigt som han tillfredsställde sig själv. Och att hon alltid blödde efter detta. Ja världen är helt jävla sjuk och mamman då? varför märkte inte hon nått? Ja jag blev illa till mods när jag läste det där idag. Ja jag började till och med små koka lite.     Själv känner jag mig dum,elak och ja nästan som jag gör ett övergrepp på alexander när jag är så illa tvungen att ge han en zupp(Alvedon som föres in där bak). Bara det är hemskt för mig, så ja den där artikeln den fattar jag inte. =(

Nu tror jag faktist att alexander lyckades somna iallafall för nu blev det tyst där inne och han har inte kommit upp hit nå mer. SÅ nu ska jag passa på att smyga in i vårat sovrum och dunka huvudet mot kudden och försöka få sova någon timme. sen får man hoppas att morgon dagen blir en kanon dag! Och att alla är pigga och glada.

Så god natt på er!


Tisdag

Hej gott folk idag är det tisdag och som vanligt denna årstid så regnar det här, ja det har väl gjort det i stort sätt hela dagen skulle jag tro. Hade miljoner saker jag skulle ta tag i och fixa med idag men som vanligt så blir de inte riktigt som man har tänkt sig. Nej för vi har haft en liten Anton som bara har velat sovit i min famn mot mitt bröst. Så jag har setat i sängen med han så  i stort sett från 10 tiden till 13.40 tiden.Så fort jag försökte lägga ner han i sin säng så vaknade han och skrek. Tur är det väl att han sover i sin säng på nätterna iallafall =) Annars skulle jag nog bli knäpp efter några nätter. Men kan inte låta bli heller för det är ju så mysigt med den närheten och kärleken.Så vid 14 tiden hämtade jag hem Alexander från dagiset och han var jätte glad och allt hade gått bra idag. Han hade sin astma medecin med sig utefall. Men den hade dom inte behövt använda idag inte.

Själv känner jag mig ganska bättre idag,lite små ont i kroppen men annars inte så mycket mer. Ena bröstet jävlas ju fortfarande men det känns som det blir bättre och bättre så jag hoppas på det, fast det har slagit mig nu att tänk om den hära sista knölen i bröstet som ej vill försvinna. JA tänk om det är bröstcancer!?Får man kolla det innan man blir 40år elle?? annars komme ju jag vara död för länge sen annars.... Men jaja jag får fråga A imån när hon ringer för hon ska ju ringa i morgon förmiddag för att höra hur det har gått. Men vågar jag fråga, tänk om hon idiot förklarar en!

Anton har fortfarande storlek 50 som fortfarande är en smula stort på han. Och vi som haar så lite kläder i den storleken och samtidigt vill jag inte köpa nått mer nu för de kan inte vara många dagar/veckor som han kan ha den storleken. Har försökt haft någon 50/56 och 56 bodys på han men han simmar verkligen i dom. Men men han växer väl till sig han med någon gång. Jag är glad så länge han är liten för tyvärr så går ju tiden så jäkla fort när dom är små.

Idag efter vi hämtat alexander så åkte vi och handlade och det gick kanon med båda barnen, Anton låg och sov  helatidenoch Alexander satt i vagnen och lekte med alla saker vi skulle köpa.

Sen när vi kom hem så blev det att pumpa bröst och göra mat. Ja jag pumpade och marcus fixade maten. Sen har jag diskat, kasstat i en tvätt i tvättmaskinen och nu skriver jag lite här medans jag har tid. För nu har alexander somnat för ett tag sedan och vi har fixat i ordning anton för natten så ska till och fixa maten till han åxå. Sen ska jag fortsätta plocka lite. får se om dammsugaren och moppen åker fram åxå annars får det bli imorgon.

får återkomma senare eller imån för nu är det någon som verkligen börjar bli hungrig,och han vill nog sova snart åxå =)

Hajsvejs


Bvc

Hade tid hos bvc idag vid 14.30 och jag tog med mig Anton och for dit var där i skaplig tid idag åxå så jag hann sätta mig ner och andas lite eftersom jag blir så anfådd nu när kroppen är kass, kroppen orkar liksom inte med längre så jag väntar nu bara på kolappsen känns det som. Väl där så  gick det ganska bra iallafall och Anton hade gått upp nästan 200 gram på 5 dagar, så nu väger han så mycket som 3840 gram och är 51,5 cm lång. Ja han har stannat till lite på längden men vi får väl hoppas på att han springer iväg där sen. Just nu är det bara skönt att han är så pass liten som han är för annars hade jag nog knappt orkar burit runt på han för det tar redan emot när jag gör det nu =(
Och nu har han bara 20 gram kvar tills han är ikapp Alexanders FÖDELSEVIKT! Min lilla lillfis!!
Hur kan något så litet ge så mycket kärlek? Hur kan man älska något så mycket? Och jag som var så rädd att jag inte skulle kunna älska båda 2 lika mycket men min kärlek till båda våra busungar växer sig större och större för varje dag.

Tog även upp hur förbaskat ont jag har och att få en sådan där tablett som stannar av mjölkproduktionen kan jag ju bara glömma. För jag lär ju då fortfarande tömma den mjölk jag har i brösten och det är ju det som är problemet. Det är liksom som 3 klumpar stora som golfbollar i ena bröstet och hur mycket jag än pumpar så släpper inte mjölken igenom så det känns som bröstet ska explodera. Jag har varit nära på att svimma flera gånger när jag bara kommit åt bröstet. Jag har ont i hela kroppen och huvudet. Jag fryser som en jag vet inte vad och då går jag runt med en jätte tjock tröja. Jag duschar varmt på bröstet för att det ska släppa men det hjälper inte, blir ju bara nästan sönderbrännd istället. Jag har försökt masserat men det gör ju så otroligt ont så då lär jag ju ligga ner för annars ligger jag av däckad på golvet. Så A på bvc blev lite bekymmrad och om jag nu får feber så ska jag söka akut vård omedelbart! Hon skulle iallafall höra av sig på Onsdag förmiddag för att höra om det släppt eller inte för om det inte har gjort det så lär vi ju hitta på någon annan lösning. Just nu skulle jag bara fortsätta att duscha varmt varmt varmt och försöka massera så gott jag klarar av medans jag pumpar. Min fråga är nu: Är det nådon som äger morfin som jag skulle kunna få?? Då är jag fan allvarlig!! =(  Ryggen och benen böjer sig och att vara konstant yr och inte veta om jag ska svimma eller inte, ja det är inte kul. Tänk om jag skulle svimma med Anton eller Alexander i famnen?? ja då skulle jag aldrig förlåta mig själv.
Men samtidigt så vill jag inte ta tempen för vi har bara en sånn där man tar i rumpan och jag är redan så öm där att jag blöder varje gång jag försökt gjort nummer 2. Och det är för att det lilla som brast underförlossningen inte behövde sys men det har inte läkt igen riktgt ännu så det går upp varje gång. Hur mycket kommer det inte blöda om jag ska försöka mig på att ta en temp där bak ?? ja jag ryser av bara tanken =(
Jag ska önska mig en örontermometer i julklapp!! för alexander har börjat småvägra denna temp han med. Dock så är örontermometrar rätt så dyra, men dom håller länge åxå!
Ska nog ta och skriva en lite julönskelista snart =) bara för skojs skull för att muntra upp stämmningen lite. men vilken dag det blir det får visa sig framöver. För just nu finns det inte ork till det.

Alexander fick tillbaka sin feber idag så han har haft 39,2 graders feber hela dagen fast den hade faktist gått ner till 38,7 grader nu när det var nattning. Så hoppas det vänder nu och han blir frisk för om han lär vara hemma på onsdag,torsdag  med krassliga mig så då kolar jag nog vippen på en gång. Känner ju nu att jag inte orkar nått och då är ändå marcus hemma och är ledig. Känns som jag bara sover och vilar hela tiden och ändå blir det inte bättre. Jag skulle nog kunna sova flera dygn i rad om ingen väcker mig.

Skulle ju ha gjort så mycket idag men här har det inte blivit något gjort alls, allt bara skjuts framför oss hela tiden. Men imån lär det tvättas och fixas fast jag inte orkar. För kan inte ha det så hära här hemma längre. Och jag vill ju även träffa Erica åxå men känner att just nu orkas inte så mycket besök med här och samtidigt så vill man inte att hon ska bli ner smittad av alexander. Så hoppas på att vi båda blir bra NU så hon kan komma hit!!!

Nej nu blev det ju ett hur långt inlägg som helst, men det var skönt att få vädra tankarna lite åxå.
Men det kommer bli drygt för er att läsa för allt sitter liksom ihop, det spelar ju ingenroll hur mycket mellan rum jag försöker att göra, det sitter ändå ihop. men ja ni komme ju somna gott efter detta läsande för ögonen kommer säkert kolappsa på er =)

God natt!

konstigt

Hela den här dagen känns helt upp och ned men så blir det väl om man inte får så många timmars sömn under natten. Alexander har varit bökig hela natten men det kan man ju förstå eftersom han hade så pass hög feber i natt. Och när han väl hade somnat och sov vidare för en gångs skull så ja då vaknar nästa skit unge och skulle ha mat. SÅ  det blev blöjbyte och matning men han brukar alltid somna om men inte  i natt eller nej han skulle böka runt och inget passade alls, så de slutade med att jag i desperata försök försöker få han att somna i flera timmar mot min kropp för det brukar funka. men nej nej vi hade en riktig piggelin här i natt och det slutade med att vi fortfarande var vakna vid 8 tiden i morse och kunde börja om  med matning osv. Sen kom en Alexander upp och nu  är du febern borta men dock är han fortfarande rosslig i lugorna så de får bli en lugn dag med andra ord. Ja precis som alla andra dagar här =) Nu sover Alexander middag efter många om och men. Anton är fortfarande piggelin och sitter i babysittern och kollar för fullt. Hur mycket vaken tid kan en 2,5 veckors bäbis ha? tycker han är väldigt vaken för sin ålder men det är mysigt åxå. Han är duktig åxå för han fick ligga på magen här om dagen och då höll han upp huvudet och över kroppen jätte stadigt och länge.Så han är så duktig så, men det är jag som är feg att ha han på magen för han kör med hårdrocks stilen och ibland dunkar han ner huvudet så pass hårt att man tror han ska spräcka skallen av sig. Men men det blir väl bättre med tiden.

Vi ska vara på bvc om 2 timmar och jag har miljoner saker att ta upp med A. Och jag hoppas jag kan få bra svar som hjälper mig annars vet jag inte vad jag ska göra. Eftersom ena bröstet inte vill ge med sig med pumpningen så man har så ont att man tror man ska dö. Är konstant yr och vimsig och känner mig helt borta. Och smärtan ja kan man dö av smärta så gör jag det snart. JAg säger då det att jag föder fan hellre miljontals barn till än att ha de så här. Ja denna smärta är värre än att föda barn utan bedövning!!! Eller det kanske är en liten unge som ska ut genom bröstet nu??haha nej då försökte bara munttra upp stämmningen lite men de hjälper inte mig ett skit just nu.

Får se om vi kommer iväg och ska handla och sånnt idag, det skulle verkligen behövas men känner mig inte så sugen på att ha  alexander och anton med oss för då åker väl alexander på något igen och ja anton verkar bara vilja vara vaken just nu och när han inte får som han vill så skriker han värre än en stucken gris! Men ja det får ta och visa sig hur vi gör. Men det börjar verkligen eka i både kyl och frys här hemma nu igen och även i skafferiet. Men det viktigaste är väl mer ersättning och  bättre napp till anton.

Nu ska jag ta och mysa lite med anton sedan blir det matning och fixning. Hoppas på att han vuxit tills sig idag nu då.Men det tror jag!

Ha en bra dag!

sjuk

Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig och ibland akn allt vända så fort så man knappt hinner blicka imellan.
Alexander har mått bra hela dagen och han var jätte glad och lekte när vi var ute. Han lekte för fullt i badkaret sen på kvällen när han fick bada samtidigt som vi badade Anton i baljan bredvid. Alexander fick ju åxå testa baljan sen åxå för han var ju så intresserad av den och det var ju självklart en höjdare. Han somande runt åtta tiden och Anton slockande runt halv nio tiden, hann dock inte ge Anton någon ersätting eftersom han var så trött och somande i min famn. SÅ nu har han sovit i 4,5 timmar och han har inte ätit på 6,5  timmar och det är nog snart rekord för han brukar vilja äta ofta, men som sagt han verkar bli nöjdare och nöjdare så han vaknar nog snart och vill ha lite mat.
Men ja nu till det jag skulle skriva om. Jag hoppade in i duschen och duschade en snabbis. Måste bara nämna att det var gudomligt skönt med en nattdusch =)

När jag väl kommer ut där i från så är Alexander uppe, med världens astma så det var bara att ge han bricanyl och airomir. Eftersom det blir svårt att andas så har en en hosta så man tror han ska spy vilken sekund som hellst. Och sedan när vi byter blöja och kollar tempen på han så ser vi att den visar 39,7 så nu har han feber och är kokhet. Ja nu börjas det igen nu är vi här på vinterhalvåret då han kommer vara sjuk titt som tätt hela tiden och vi kommer säkert vara stammisar inne på akuten och barnavdelningen detta år åxå. Vi borde ju nästan kunna få ett eget rum där som bara är vårat =) ja så känndes det förra vinter iallafall för då bodde vi ju nätan där inne.

Jaja nu har jag skrivit det jag ska skriva och här ser man hur allt kan vända, så de blir nog inge dagis för alexander i morgon och vi får nog tänka om en hel del på saker soms ka göras imån.

Nu ska jag ta upp alexander och mysa lite med han för han blev otroligt ledsen nu när marcus gick på toan. Så ha de gött allesammans där ute och håll er friska!!



höst

skriver väl lite av det som försvann tidigare idag här på bloggen. och då skrev jag just om hösten att jag tycker denna period är den trökigaste om året. speciellt när det är kolsvart ute redan klockan  fyra och det är mulet och grått ute hela tiden. men det värsta lär väl ändå vara att ena dagen är det 10 plus grader ute och nästa dag är det 5 minus grader ute. man vet inte alls hur man ska klä sig och man vill knappt gå ut med soporna längre. ännu värre är det väl att klä på barnen rätt kläder så de inte blir för kallt eller för varmt, ja vilka problam va? =)

men idag så tog vi oss i kragen och klädde på hela familjen och gick ut en sväng.alexander drog med sin kvasst hela vägen och självklart skulle han få syn på en takfläckt genom ett fönster så där blev vi ståendes och kollade på den ett tag. jo för er som inte vet så älskar alexander fläcktar, sätter man han neran för en takfläckt kan han sitta där helt stilla hur länge som hellst, så jag funderar på att köpa en takfläckt nu =)

Nu snart är jag klar med pumpningen och då blir det en varm dusch för min del. det blev en sen sådan men det är pga att det är skönare att få duscha efter man är klar med pumpandet för man kan faktist bli lite halv svettig av det. men såren är nästan borta nu och det gör inte lika ont längre, dock så är det inte lika mycket mjölk längre heller men just nu ser jag mer framemot att mjölken tar slut för detta har varit en pina för mina bröst.undrar om dom någonsin kommer bli helt återställda efter denna totyr?? tror fasiken inte det....

Sen blir det sängen för min del för imån ska det lämnas på dagis och handlas och donas... sen på eftermiddagen har vi bvc med anton och jag hoppas han har gått upp nogorlunda denna gång. men det tror jag, det ser då ut som han har fått mer hull på både hakan och kinderna. men men det lär visa sig.

idag har jag inte fått något gjort alls men det är nog bara för att jag har kännt mig allmänt nere och deppig(skyller på vädret). lite ont i huvudet och fortfarande kroppen så jag sov middag med alexander idag, sånna dagar jag sover middag så brukar hela dagarna bli förstörda sen för jag blir aldrig så där super pigg och allert som jag vill.

nej nu ska jag ta den dära efterlängtade duschen som jag tjatat om i flera timmar =)

 god natt

 


söndag

skit blogg, här sitter jag och skriver ett inlägg och sedan försvinner hela texten, då blir man lite lack.

 funderar på att gå och vila lite så skriver jag mer sen istället, men först lär jag bli klar med pumpandet.

så de får räcka med dessa få rader så länge...


pumpa pumpa pumpa

Ja nu har jag pumpat klart dessa två jävla fotbollar mna har som bröst och jag lever och inte svimmade jag heller, de gick bra eftersom jag satt framför datorn och sysselsatt mig med annat så länge så då kopplade man bort det onda lite mer iallafall, men nu gör det skaplit ont igen. Och marcus som höll på att trilla av stolen för att bröstvårtorna är så stora. han ville ta kort på dom men där går fan  gränsen, inte ska han ha något kort och visa runt för alla. räcker det inte att han har börjar visa förlossningsfilmen för vänner osv. men men jag har väl inget att dölja har en kropp som en 90 årig kärring och jag har gjort mitt!! Man har inte en fin slank kropp efter 2 barn men jag kan kolla på  ina bristningar och veta att dom är kvar där eftersom jag burit på våra 2 ögonstenar. Så det är ju ett bra minne åxå. Och jag har ju marcus som smabo ocj jag älskar han så högt man kan göra, vill ju fria till han men han  kmmer då säga nej och han vågar inte fria för han är för feg för att gifta sig eller så är han helt enkelt inte nöjd och kanske letar vidare men det sista hoppas jag dock inte är sannt. Skulle underlätta för oss som par och för våra barn om man är gift, men de förstår han ej och det största av allt är väl kärleken till varann. Tänk er att få kalla sig FRU Och MAN.... JA vilken dröm som inte kommer gå i uppfyllelse... nej usch nu blev jag deppig igen.

Nu blir det ett kallt glas vatten och en negerboll sedan sängen.
Nu är det 4 kg över startvikten  med anton och 7 kg ner till startvikten med alexnader =)
Så här bra gick de inte sist med vikten och kilorna. Men men jag ska inte ropa jippie än för allt kan vända och jag brukar ju alltid få massa bakslag.

God natt på er

allmänt

Ja är jag bara allmänt trött och hängig eller börjar jag bli sjuk?? ja det är dagens fråga!

För nu mår jag pyton igen, har ont i precis hela kroppen, tilloch med huvudet igen. Jag fryser så det känns som jag ska skaka sönder, ja jag fryser fan ihjäl snart.Och brösten skaa vi då inte prata om jag kommer nog avlida vid nästa pumpning kan jag lova så ska nog försöka ligga ner  eller iallfall halvligga för annars får jag nog en smäll i golvet för det heter SMÄRTA det som känns just då....=(

Annars så har väl denna dag sprungit förbi oss som alla andra dagar, har varit en aning drygt när man mår skit själv och man blir själv med 2 super griniga barn som väcker varann när dom ska sova middag osv. Men tycker det ¨går bättre och bättre och det hade ju  varit skönare om man själv mått bra för då orkar man mer. Nu har man ju inget tålamod så barna känner väl av det åxå. Men nu är då marcus ledig i 3 dagar så de ska bli skönt att kunna få hjälp hela dagarna för då kanske man kan få vila när man känner att både ben och rygg håller på att vika sig.

Nu vaknade anton så ska ta med han in på toan och fixa han för kvällen och sedan ska han få lite ersättning sedan får han väl sova för natten om han vill.

kanske skriver mer sen men tror inte det för känns som jag inte orkar.

ha de gött!


Våra 2 ögonstenar!

mys i sängen

 


hundvalpsögonen




trötter


Vaccination

Som jag tidiagre skrivit så skulle alexander få sin vaccinations spruta igår och vi kom dit i en trång kyrka med massa folk.det kändes som man körde en stor buss inne i en liten lokal med den där vagnen.Men som tur var så fanns det snäll personal som hjälpte en och bad folk flytta sig och sedan fick jag ta specialvägar för vissa dörrar gick inte vagnen in genom. Fyllde i papperen som skulle i fyllas och sedan sa dom att jag även fick ta en spruta utan kallelse eftersom jag ändå redan var där så jag frågade allt jag undrade över och sedan bestämmde jag mig på en gång att ta den för antons skull eftersom han ej kan bli vaccinerad och skyddad. Så både jag och alexander fick våran spruta igår och det gick kanon bra. Dock ska alexander bli tvungen att ta en till om 3 veckor, för alla barn måste ta i 2 omgångar, men vuxna klarar sig på en omgång som tur är.

Sedan ska jag berätta att vi har en mycket nöjdare anton här hemma och i natt har det varit ett himmelrike här för han somnade  runt 23 tiden efter maten och sedan vaknade han inte förens vid 5 tiden i morse och ville ha mat och blöjan bytt. och sedan somande han 5.30 igen och vaknade runt 9 tiden. Så nu blev det att man fick sova mycket och då blev man att känna sig trött bara för det åxå =)
Hoppas bara att det fortsätter så här nu men de tror jag han verkar då mer mätt, dock så spyr han mer och mer men så var alexnader åxå när vi gav han ersättning. det tar nog ett par dagar till innan han vant sig plus att just nu så kör vi ju med både ersättning och bröstmjölk så då kanske de blir lite kaos för hans lilla mage att vänja sig, vem vet.

Nu ska jag ta upp han och mysa lite för nu har han tröttnat på att sitta i babysittern. han är en bortskämd liten skit som ska bäras runt hela tiden så ska börja med bärselet snart.

Skriver mer sen när det finns tid till det för andra bus ungen lär ju vakna snart han med =)

Ha de gött!

Torsdag

Ännu en sömnlös natt och massa jävulskap. nej men här vänder det snabbt. Ringde till våran kontaakt på bvc idag och sa att jag tänkte åkte till affären och köpa ersättning och pendal alite mellan ersättning och bröstmjölk. för anton blir inte alls mätt.Han har ju ont i magen hela tiden och sover dåligt och är ledsen och söker efter mat hela tiden han är vaken. Det hjälpte inte att ge brösten och sedan pumpa resten för att ge i flaska för han är så hungrig att han inte kan vänta så när han väl får flaskan så suger han i sig allt så fort att de kommer upp lika fort igen och sedan är han lika hungrig igen ändå.

Så nu har marcus varit till affären och köpt  baby semp 1 och tro det eller ej han drack nästan upp allt i flaskan och han somande på en gång, så nu ligger gullungen och sover. Själv så är jag små stressad nu men ville skriva av mig lite utefall om jag ej hinner skriva mer idag men ska försöka göra det senare.

Allt har blivit försenat idag pga inge nattsömn och marcus tripp till affären, så han missade sin buss till jobbet så jag och anton ska skjussa dit han nu innan vi hämtar hem alexander från dagiset. sedan ska vi till alexanders farmor och hämta hem alla saker som är alexanders för i natt ska jag få ha min stora prins hemma!! de komme nog gå bra nu eftersom vi har ersättning att ge så då behöver inte anton skrika flera timmar och väcka alexander. Sedan blir det att åka hem och ta lite mellanmål och plocka lite för nu ser det ut som ett bombnedslag i köket. Sen kommer alexanders farmor hit för att följa med och se till anton medans jag ska sitta och hålla om alexanders medans han får sitt vaccin.

Så jag lär väl sätta lite fart nu om jag ska hinna tillbaka till dagiset innan  kl. 14.00 och det känns som jag kommer få höra både det ena och det andra då. men det visar sig, de är inte långt kvar nu tills alexander ska få byta dagis!! jaja skriver mer om dom bravaderna senare.

Nu blir det att fixa iordning sig inne på toan och sedan försöka fiffla på anton sin overall sen blir det en bilfärd till ludvika.

HA en bra dag!


Onsdag

Nu har halva veckan gått och idag så blir Anton 2 veckor. Ja om exakt  34 minuter =)  Vad har hännt idag hos oss då?? jo vi skulle till bvc men precis innan så ringde dom från dagiset och sa att Alexander hade grinat konstant sen klockan 9.00 och inget hjälpte så Marcus fick ta bilen och åka dit och jag fick ta Anton själv till bvc. Väl på bvc så kollade hon hela kroppen och alla utslagen var som borta men vi ska fortsätta smörja hela han med miniderm eftersom han är ganska torr av sig och sen ligger han väl i riskzonen för att få eksem eftersom marcus har massa eksem. Vägningen var inte alls bra, han hade bara gått upp 40 gram så vi satt och disskuterade om ammningen ett bra tag sen. Han äter ju hela tiden men han har fortfarande problem med att greppa  vårtan riktigt bra så när han väl har fått ett bra tag så orkar han liksom bara dricka lite sedan är han helt slut och somnar oftast. Spelar ingen roll om man pickar på han eller försöke väcka han igen för han orkar inte suga mer efter allt slit. Men samtidigt så har jag så pass mycket mjölk i brösten så hon gav som förslag att pumpa brösten och pendla mellan pumpning och ammning, så nu har jag varit in till BB och fått en elektrist bröstpump utskriven på medecinsklån. Och jag känner mig verkligen som en kossa när jag kör med den =)  Men den är mycket mycket skonsammare än när Anton försöker suga för då går ju nästan bröstet av. Men konstigt nog så har Anton fått lite bättre tag och ätit mer de 2 senaste gångerna nu så så jätte mycket har jag inte fått pumpat ur ännu. Får se hur jag gör i natt om jag ammar hela natten eller om jag kör både pumpning och ammning, det visar sig hur mycket sömn man fått för orken lär ju finnas annars går det inte. Men han borde sova bättre och längre mellan gångerna nu om han får i sig mer mat än förut. Vi fick då iallafall en ny tid tills på måndag för att se att han verkligen går upp i vikt som han ska göra annars så blir det ersättning på en gång för jag vill inte testa miljontals saker och han bara ska må dåligt av det. Så sa att det här är det enda jag provar sedan blir det ersättning om detta inte funkar. Och det där med att han verkar ha ont i magen är nog för att han äter så ofta. För när dom ammas så säds det ut nått slags socker i magen på dom små liven och eftersom han kämpar så hårt och gör det så ofta så blir det antagligen för mycket av det dära sockret i magen och det kan leda till ont i magen hos spädbarn. det var något nytt för mig men nu vet jag iallafall.

Skulle ha varit och köpt en ny bh eftersom min håller på att spricka sönder plus att brösten är lite förstora i denna så de gör lite små ont i bland.Men nu hanns inte det med idag eftersom vi var tvugna att fara in till falun och hämta hem pumpen. Plus att marcus hämtade ju hem en grinig alexander som har haft sitt sämsta humör hela dagen. Men han har då ingen feber eller nått så han får då gå till dagiset imån och leka med barnen om han inte är sjuk eller nått imån då. det visar sig. Han fick föressten sova hos farmor i natt med. Han tycker de är så kul där med sebban,sandra och emil, ja självklart är de nog kul med farmor och lars åxå =) 

Samtidigt så förstår jag Alexander åxå, det är en stor omställning för han åxå. Han är ju van att få både min och marcus uppmärksamhet hela tiden. men nu så hinner inte jag med han lika mycket och han känner ju självklart av detta. Idag ville han till och med smaka bröstmjölken i flaskan som anton druckit ur så han fick smaka och ja han drack=) Men han verkar tycka om sin lillebror iallafall och det är ju tur det.

Nu ska vi ta och äta lite mat här hemma för min mage kurrar som en spinnande katt, ja jag vet att vi äter sent men jag har verkligen inte hunnit gjort mat och marcus kom hem för en stund sedan och det är mycket roligare och trevligare att äta tillsammans. Så det blir potatisgratäng med fläskfile och beasås för det är jag så sugen på =)  Sen blir det att kolla på reprisen av matchen Leksand - Aik på tv. Hoppas Leksand kan vinna idag nu då, men tyvärr så tror jag inte det.Men men man kan alltid hålla tummarna.

Imån ska Alexander vaccineras mot svinis, får se hur detta kommer gå då. Om han kommer bli sjuk eller bara allmänt gring efter sticket. Men hällre att han blir vaccinerad än att bli döds sjuk. JAg ska nog själv åxå vaccinera mig nu när man ser hur det är runt om kring. Om jag går ut och drar med mig nått hem så är det kört för lille Anton eftersom det inte finns något vaccin för barn under 6 månader. Så man måste ju tänka på de smås bästa.

Nej får se om jag skriver senare eller om det blir imån. Så ha de gött så länge!


Tisdag

Har fortfarande huvudvärk och ont i kroppen, men det är inte lika illa som igår. I natt så har anton varit vaken hela natten och han väckte alexander så han blev pigg åxå. Anton har kommit in i en ful ovana att han ska ha mat hela tiden under natten och ja ganska ofta under dagen åxå, och han suger så hårt och tuttar bara imellan så jag blöder och har jävlit ont i brösten nu. men vi ska ju till bvc imån så ska kolla om de går att fixa annars så blir det ersättning för så här kan det inte fortsätta.
Men tror samtidigt att det är något som han inte tål som jag äter för han verkar ha ont i mgen  titt som tätt. och han blir liksom lugn när man masserar hans mage.men men som sagt de är bvc imån och jag hoppas jag får bra svar på mina frågor och funderingar.
Inatt sover alexander hos farmor utefall om de blir samma sak i natt med, för alexander har varit ledsen och trött hela dagen idag eftersom han inte kunde sova i natt. men det skär i mitt hjärta att veta att jag lär lämna bort han bara för att anton gillar att jäklas med mig. det drabbar ju hela familjen =(

Ska ta och dra mig mot sängen snart men först blir det en varm macka skulle jag kunna tro. Kanske gör så man blir lite varmare i kroppen!!
Sen hoppas jag på att våran guldklimp vill sova mycket i natt!! och att han slutar ha så ont i magen för jag blir tokig när jag inte kan hjälpa han.


Stort grattis till Cattis med familj som fick en pojke idag!!  Tror vi alla har olydiga bäbisar som inte alls vill komma i tid =)

Jag ska försöka blogga lite mer imån om det finns tid och ork, det beror helt på hur natten blir att se ut här hemma, för är det som igår natt så pallar jag det inte för då komme jag försöka vila varje gång han sover under dagen. För idag har mina ögon kännts som ett krustag =) nätt och jämnt att man orkat hålla ögonen öppna.

Imorgon står detta på listan att försöka hinnas med:
Bvc med Anton
Köpa ny ammnings bh till linda
Hämta Alexander på dagiset

ja sen finns det ju fler saker som kan göras,borde göras men det får man göra om det hinns med och om orken finns där med =) det är inte hela världen att det dras ut lite på sådana saker.

Nej nu säger jag god natt!

neeeeeeeeeeeeej

Det får inte vara sannt, jag får inte börja bli sjuk nu. hoppas allt är bättre imorgon annars vet jag inte vad jag ska göra. För har inte orkat gjort något idag för jag har legat under täcket med kropp och huvudont. och en massa frossa. SÅ de tog ett tag innan jag verkligen kunde vila/somna och sedan så sov jag ända tills mina 2 större älsklingar kom hem från jobbet/dagiset.
Sedan har vi varit i väg på kalas eftersom marcus lille bror sebban fyller 9 år idag så stort grattis till han. Men där orkade jag inte göra mycket, satt på en och samma stol sen vi kom tills vi åkte igen, tur att anton sov hela tiden.
Fan det passar inte att bli sjuk nu, vi har inte råd eller jo de har vi väl men man vill väl ha en massa massa extra pengar så mna kan unna sig saker åxå. Men marcus kan fan inte ta ut VAB bara för att jag äe sjuk...men om de ska fortsätta så här då ger jag upp, då skriver jag fan mitt namn på en gravsten och begraver mig själv. Ja så ont gör de!!! huvudvärken gör så det känns som huvudet ska sprängas, känns som att det är något stort som växer sig större och större i mitt lilla huvud. gör till och med så ont att det är skönare att blunda. Men jag kan ju inte blunda 24 timmar om dygnet eller.

Och jag tänker då fan inte ta tempen för vi har ingen rolig sådan och jag tänker inte plåga mig mer nu än vad jag redan gör.
Så nu ska jag försöka få i mig en macka sedan tänker jag gå till sängs redan nu och hoppas på att somna och få vakna upp pigg och kry från all värk. Tror ni det kommer gå??
Kan ju säga att det inte är kul att amma när man mår så här, man orkar ju fan inte sitta där man håller på och nickar till hela tiden och sedan är man ju så öm i brösten och sean suger han så jäkla hårt på bröst våratn att man tror den ska ploppa av. så om jag fortfarande lever på onsdag så ska jag prata med dom på bvc om hur jag sak göra, jag vill inte att det ska göra så ont att det känns som man ska svimma varje gång han ska börja ammas och en bit in på.

Men tycker annars jag klarat första dagen ganska bra, fast det var ju inte så länge marcus var borta, imån kommer det märkas av mer kan jag lova så den dagen får visa hur detta kommer sluta =) bara jag orkar eller ja min kropp ska orka..men jag ska ligga och intala mig själv hela natten i sömnen att jag är inte sjuk, jag är frisk!!!

Nej nu ropar en macka efter mig sedan sängen, tänk om marcus åxå kunde lägga sig i tid och b ara mysa med mig där inne. men nej nej de kan ju vara farligt att lägga sig innan 00.00 =)

Ha en bra natt!


Måndag

Ja och idag så började allvaret/verkligheten här hos oss. Marcus är tillbaka på jobbet och än så länge har denna dag gått bra. Dock har jag en sådan huvudvärk att det känns som huvudet ska sprängas vilken sekund som helst, så nu blir det att ta huvudvärkstablett och sedan vila lite medans Anton vilar.

Alexander är på dagiset, och han var jätte glad när han kom dit. HAn tycker säkert att det är 100% roligare att vara där och få leka några timmar istället för att vara här hemma med mig och Anton just nu. för vi sitter ju bara och ammar och sen blir man så låst för verkar som att anton inte alls vill ligga i vagnen så länge när man väl är ut. Men det kanske blir bättre. Ska då hämta alexander vid 2 tiden igen så innan dess vill jag då hinna med lite saker. Men först försöka få bort huvudvärken =(

Anton vaknade 06.30 och ville ha mat och självklart så väckte han alexander som låg brdvid mig och sov, för han hade kommit upp under natten och lagt sig mellan mig och marcus. Men han var ganska lugn ändå medans jag ammade anton. Sedan fick han syn på antons napp så nu vill han ha den mini nappen istället för sin napp =) det ser riktigt roligt ut. Ska försöka få en bild på det så ni får se =)

Men efter ammandet så slängde jag i en tvätt som är klar nu så den ska jag hänga upp sedan i med en ny tvätt. Ja det känns som det är en hel del som ska fixas idag så får väl se vad som hinns med.

NU skriker mitt huvud efter en tablett och vila!! så jag får återkomma senare under dagen/kvällen!!

Ha en bra dag!


Söndag

Nu har denna dag gått åxå och jag känner att det är många sysslor som ska göras men som jag skjuter upp hela tiden. Men det är bara för att jag har valt att gjort andra saker med min familj för jag är så trött på att bara sitta hemma och amma och amma hela tiden, så det har varit så skönt att få kommit ut lite nu. Med Alexander som nyfödd så var vi hemma i hela 5 veckor innan jag vågade mig ut med han. Men denna gång så ville jag ut bara efter någon dag, men jag vet väl själv hur dåligt jag mådde sist. Jag var livrädd att han skulle bli sjuk osv.

Imorgon börjar allvaret här hemma. Marcus börjar jobba igen och jag ska försöka klara av vardagen med 2 små skitungar. Hur ska detta gå?? ja ni får säkert följa oss genom våran vardag här på bloggen och det kommer nog både bli med och mot gångar som vi kommer få tacklas med.Har då Alexander på dagiset 9-14 4 dagar i veckan nu i början så han får leka av sig för han är ju så krävande och sprallig. Han tröttnar på en gång när man sitter och ammar och det har ju gått bra nu iallafall eftersom marcus har lekt med alexander då. Men men det visar sig hur detta slutar =)

nu ska jag ta och leta på rena sängkläder och sedan bädda sängen för sen ska det sovas hoppas jag på. Men de lär väl inte bli mycket sömn här inte för den där nappen verkar alldelses för stor för lille anton. den ploppar ut hela tiden. det måste ju finnas någe special nappar som är gjorda för mini bäbisar eller för bäbisar med mini munnar???

God natt!


Farsdag

Söndag igen då och dagarna går lika fort än. Man hinner knappt blinka innan det är en ny dag osv.
Alexander sover middag och Anton är verkligen trött men kan inte sova så han har ätit och ätit och ätit så nu finns det inge mer mat på ett tag =) Någon gång lär han ju somna tycker man.
Tänkte skriva ett kort blogginlägg för sedan ska jag tvätta och dona lite, man får ju passa på när iallafall  busunge nummer 1 sover, skulle ju underlätta om busunge nummer 2 åxå vill sova =)
Det är sängkläder och handdukar som ska tvättas, ja självklart lite kläder åxå.Har man barn så går tvättmaskinen i 100 hela dagarna känns det som, och nu när man inte har tvättat på ca. 2 dagar så märker man att man halkar efter. Men det ska vi ta kapp bara den  minsta babianungen inte vill hänga i min famn=)

Sen när Alexander har vaknat så ska vi åka och handla för nu ekar det nästan i kylskåpet igen och sedan så ska det köpas farsdagspressent m.m så det viktigaste är väl nappen till Anton för snart har jag inga bröstvårtor kvar =) han är en riktig tuttnisse kan jag lova.Han är till och med värre än vad Alexander var när han bara var någon vecka.Och jag tyckte då Alexander var hemskt tuttig av sig men men alla barn är ju inte lika som tur är.

Ja det är fars dag idag då och jag ska köpa något till min far men vad vet jag inte än. Marcus borde åxå få något men det blir ju jag som får köpa det till han eftersom att både Anton och Alexander är för små för att förstå det där än. Men han är deffenitivt värd en farsdag pressent!!
Det finns sånna som tycker att fars dag ska tas bort att det är en onödig dag, men varför ska den tas bort och varför är den onödig??
Kan inte alla pappor få vara värda en dag som bara är deras förutom deras egna födelsedagar då. Jag tycker då dom är värda det. Eller ja det finns nog miljontals pappor som är värda det.Iallafall min pappa,marcus ja det skulle ta evigheter att skriva ner många pappor som är värda det. Så passa på och uppvakta era pappor idag och visa att det verkligen är deras dag idag!För ni har väl inte glömt att det är farsdag idag??

Försökte ta kort med min super dåliga kamera för ett tag sen men Anton vill verkligen inte vara med, han gör grimarser och  ser så rolig ut. Sen ska han alltid ha upp händerna för hela ansiktet. Men jag får fortsätta att försöka få han bra på någon bild så man ser lite av han =)

Nu ska jag prova ge Anton lite mer mat och se om han somnar sen annars får han vara vaken tills vi ska åka för Alexander borde vakna när som helst. För nu  har han sovit middag snart i 2 timmar.

Men jag åter kommer senare ikväll och skriver mer då.

Ha en bra dag!

Natten

Ja då sitter jag här och skriver mitt i natten igen då. Kan ju säga att Dessa två älsklingar vi skapat är helt olika varann när dom var små. För Alexander sov hela nätterna efter att han bara var 1 vecka gammal och han spydde konstant hela tiden.Anton där i mot han är vaken hela nätterna men han spyr inget alls, elle jo han har spytt 2 gånger men då var han ju glupsk =)

Har även en glad nyhet att vi började ju smörja Anton med miniderm flera flera gånger om dagen.Ja hela kroppen även runt ögonen eftersom den är så pass mild så kan man ha den där. Och tro det eller ej men det har hjälpt, de kommer inge mer var,svullnaden har gått ned och hans torr het och prickar är nästan borta. Så jag ska fortsätta äta mjölkprodukter några dagar till så att vi ser om det går bort ändå.Självklart hoppas jag på det för inte vill jag ha en kille som är allergisk mot mjölk/laktos.

satt nyss och hade jätte mycket i huvudet vad jag skulle skriva men nu är allt borta. så får väl återkomma imån för nu vakande anton.Så nu blir det myspys med ammning.

god natt


Bvc

Det blev samma sak i natt åxå som natten innan osv... han vaknar vid halv två och sedan äter han från ena bröstet sedan andra och sedan det andra igen och så där fortsätter det tills klockan är vid fem tiden eller sex tiden. sedan somnar han. Men ändå känner jag mig rätt så pigg idag mot vad jag har kännt andra dagar.
Min farmor,Alexanders gammel farmor kom på besök idag och kollade på Anton. Anton fick en jätte fin dress i storlek 56. Hoppas han kan ha den till jul!För den är så fin. För just nu är ju storlek 50 för stort för han, så de lär ju dröja ett tag till innan han kommer i 56. Alexander har ett paket liggandes här han med. För han är ju inte hemma just nu.Han fick följa med sin farmor till leklandet och leka av sig så vi ska väl hämta hem han snart för senare ska han till sin mormor och morfar och sova. Det är något han verkligen gillar, att få vara där och leka med hunden och katterna!!Ja och självklart morbror erik åxå.

Idag vid 13.00 så hade vi bvc besök och det gick både bra och dåligt enligt mig. Han hade gått upp bra i vikt iallafall så nu väger han 3620 gram och är 51,5 cm lång. Så han har gått upp 100 gram från sin födelsevikt och det var kanon!! Så man ser ju att det lönar sig med detta ammande =)

Men sen kom vi till den torra huden,utslagen och det svullna ögat som jag trodde var ögoninflamation. och dom höll med mig att det inte såg bra ut och han kanske inte tål Laktos och mjölkprodukter. Så nu ska jag hålla mig undan allt med mjölk och laktos. Huer ska jag klara detta?? jag vet ju inget om sånnt. Och om det blir bättre då så komme jag få  leva som en mjölkallergiker medans jag ammar. Annars får vi något special ersättning utskrivet på recept. Men snälla säg att det inte är detta fel. Ska smörja flera gånger dagligen med miniderm åxå för bröstmjölken får jag ej smörja med längre. Så detta blev som ett slag i magen. Får vi bara problem barn när dom är små??
Alexander har astma och vi ligger ju inne på akuten/barnavdelningen större delen av vinter halvåret med han. Ja kommer Anton bli likadan??  det är många frågor men inga svar...

Och har bestämmt att det bästa vi kan göra är att låta alexander ta sprutan på torsdag för nu börjar man se vilken fart och efffekt denna influensa har. Fick mig en tankeställare idag åxå och jag  funderar på att vaccinera mig åxå för då kan inte jag smitta lille anton. Man ska tänka på de aldra minsta eftersom dom inte har någe imunförsvar just nu. Och inget får hända mina små älsklingar så hällre att jag har ont och mår pyton någon dag än att mina barn ska drabbas. jaja det visar sig hur jag gör.

Nu ska jag hänga upp tvätten och lägga i en ny tvätt i maskinen sedan får vi se vad som händer men jag är vrål hungrig men vad fan får och kan jag äta då?? Vatten!!!

Ha de gött!

trötter

Denna dag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men livet gnater vidare för det =)
Hade tänkt fixat och göra massa saker men så blidde det inte eftersom jag har varit som en  zombie hela dagen. Har varit trött,frysit och haft ont i huvudet hela dagen.
Sedan har jag sagt sen klockan 19.00 att jag skulle ta en dusch men den blev inte av förens efter 23.00 tiden någon gång eftersom att varje gång jag har tänkt gå in på toan så ska Aton ha mat annars dyker det upp något annat. Och på en gång efter jag duschat klart så var det bara att sätta sig i sängen och ge Anton mat igen! Ja han äter och äter hela tiden. Jag som tyckte Alexander åt hela tiden när han var liten, men nej vi lyckades få en som är värre. Vad ska jag kalla Anton för då??  Alexander kallade jag babianungen som hängde i mina babianpattar. Och nu hänger dom ner till knäskålarna. Om Anton fortsätter så här så kommer jag ha två st bröst släpandes efter mig istället.

Vikten har då rasat bättre denna gång än vad det gjorde sist så nu väntar jag några dagar till sen hoppas jag att några kilon till är borta. Annars ska dom fan bort på något sätt. För jag har massa  extra kilon som ska bort eftersom jag hade massa kilon från alexanders graviditet som aldrig ville försvinna =( Men men hoppas på bättre lycka denna gång och nu ska dom fasiken bort!!Men det har ju börjat bra för har ju inte kunnat promenera ännu och en snabb och frisk promenad hjälper ju till på traven den åxå. Men den dagen kommer den med,vi tänkte ta en promenad idag hela familjen men sen så blev det ju så slaskigt och blött nu när snön kom så det blev inte så. Istället var vi så onyttiga att vi köpte BK och åt idag. haha fan det lät ju bra, här sitter jag och skriver om att gå ner i vikt och sedan slänger man i sig sådan mat =)  men jaja jag är en gotte gris och kan inte mot stå sånna saker ibland. Och ibland får man unna sig saker, kanske inte varje dag men någon gång då och då är faktist ok tycker jag.

Anton somande för ett tag sen och Alexander var uppe och yrade runt i sömnen nyss, så nu snart ska jag slänga mig i sängen och hoppas på  någon timmes sömn, men det kan jag nästan slå vad om att det inte blir så. Anton ska säkert ha mat igen om ca. 30 minuter eller nått liknande. Men men huvudsaken är att han får i sig mat. Det ska bli intressant att få se imån om han hat gått upp eller inte. Jag har ju en svag känsla att det blir samma sak som med alexander. så vi får väl se om det blir att amma vidare eller börja med ersättning. Säger som jag brukar. den som lever får väl se!!

Anton är lite småförkyld, lite täppt i näsan är han, så har försökt siktat in bröstmjölken i näsan på han men det är inte det enklaste att få in  någon droppe  mjölk i dessa små näsborrar =) men men hoppas bara det inte blir värre. sedan ser inte hans öga någe bra ut,han får säkert ögoninflamation åxå, allt verkar vilja slå till nu på en gång. men dom på bvc får ta en koll på allt imån.

sedan ska jag även rådfråga hur jag ska göra med alexander för nu har han fått kallelse att vaccinera sig på torsdag, men han är ju inte ens 2 år och vaccinet är inte testat på barn under 3 år.
Men om jag frågar en som själv jobbar med barn och ger sånna sprutor så borde jag få ett korekt svar tycker jag. hon vet ju även hur alexnader är i vanliga fall med sin astma och hur vi får ligga på akuten titt som tätt. så han är ju verkligen i riskgruppen om han skulle åka på influensan och det vill man ju inte äventyra heller. Blev ännu mer skraj när jag läste i aftonbladet här om dagen att det var en 3 årig pojke som avlidit efter att han fått svininfluensan.

Nej nu ska jag ta och avrunda här så jag verkligen kommer i säng, annars kan denna natt och morgon bli rätt så kämpig.

God natt!

Torsdag

Ja idag är det då torsdag och det visste inte jag förens marcus sa det =) haha ja det där med att hålla reda på alla dagar är inte min starka sida just nu, för tycker timmarna dygnet runt ser likadana ut hela tiden nu och jag svävar fortfarande i ett ltckorus av massa kärlek till mina barn och sambo. Igår så blev Anton 1 vecka gammal, shit nu börjar man märka hur jäkla fort den där förbannande tiden går igen. Var det liksom inte här om  dagen vi var inne på bb?? ja du hur ska detta sluta...snart är väl båda skitungarna 18 år och  vill flytta hemma i från. Det gäller att ta till vara på tiden man har tillsammans med sina nära kära. Ibland kan saker förändras fort och man får inte all den tid man trodde man skulle få tillsammans.

I går kväll började det snöa lite grann och det har hållt i sig hela natten, och gör det fortfarande. Så nu är det vitt på marken och små små flingor faller ner. Det är vid sånna här tillfällen jag vill fram med ljusstakar och julpynt. men hallå det kan jag ju inte ta fram redan nu.... då blir jag nog först med att julpynta skulle jag tro =) Men lite mysit med snön är det ju, iallafall att få se alexanders nyfikna min om att det är något vitt på marken. SÅ nu när alexander vaknar så ska vi klä på oss och gå ut en sväng. Får se om jag överlever detta för jag fryser snart händer och fötter av mig känns det som. Lika i natt, marcus låg utan täcke och säger fy fan vad varmt det är.  Jasså?? där ligger jag under mitt täcke och skakar för att jag fryser så mycket. Kanske börjar bli sjuk, vem vet!

Skulle åka in till falun och ta kort idag till tidningen men vi skjuter upp det till nästa vecka iallafall för alexander var så trött och sen har anton blivit så torr runt ögonen så han ser nästan misshandlad ut. Vet inte vad jag ska göra, smörjer med bodylotion och även bröstmjölk men inget vill bita på det riktigt. Jaja hoppas det inte blir värre bara. Kommer ihåg att alexander åxå fick sånna perioder när han var nyfödd och liten, ibland så var han mer röd och prickig än en prickigkorv =)

Anton,s navel har ju trillat av men det verkar som att det blev en liten infektion längst ut på kanten för det är väldigt rött och luktar illa där. så nu har vi fått någon sprit att göra rent naveln med 3 gåbger om dagen för att se om det går bort. annars blir det nog medecinering sen. Men tycker redan nu att det ser bättre ut, det har säkert bara blivit väldigt irreterat när blöjan lagat och skaft.

I natt så spydde  Anton för första gången åxå. Han vaknade kl. 2 och ville ha mat och sedan satt jag och pendalde mellan brösten ända till 4 tiden då jag kände att nu finns det inget kvar i brösten längre. Så tog fram den lilla nappflaskan med bröstmjölken från bröstmjölksuppsamlaren och värmde på den. Och han drack och drack men antigen så drack han för fort eller så är det bara så att han är för glupsk helt enkelt för  kort där efter så kommer det spyor som en fontän från hans mun.

Det blir nog samma problem denna gång som det blev med alexanader. Jag har jätte mycket mjölk i brösten. Dom nästan sprängs om han inte ätit på 2 timmar. Men jag tror inte jag har tillräckligt fetmjölk för att han ska bli mätt och gå upp i vikt. för så var det med alexander. Men det visar sig för imån ska vi till bvc och väga han för att se om han går upp något. För om han inte går upp nog i vikt så går jag över till bröstmjölksersättning på engång. För så som vi höll på med alexander innan vi gav upp förra gången det vill jag inte göra om igen. Hellre att både anton och jag är nöjda. Och jag tycker inte att ammningen är hela världen. Bröstmjölksersättning är minst lika bra som bröstmjölk, annars skulle dom inte sälja det!!

Nej nu ska jag ta och kolla vidare här lite, men får se om jag skriver mer senare om det finns tid annars återkommer jag imorgon!

Ha en bra dag!


Bvc

Nu har Anna från bvc varit på hembesök här och det gick bra det med, fast som vanligt så skulle Anton ha mat mitt i allt. Eller ja han lever ju framför mina bröst, det är inga 4 timmar imellan måltiderna här inte. Ibland så kan det bara gå 20 minuter sen vill han ha mat igen. Men ibland är han faktist duktig och står ut i ca. 2-3 timmar mellan gångerna. Men så länge han äter och är mätt och belåten så är jag nöjd, för jag har ändå så pass mycket möjlk i mina kotuttar att det rinner och läcker hela tiden. Så dessa gånger som det går ca. 2-3 timmar mellan gångerna då är dom så sprängdfyllda att det gör så ont att man bara vill gråta..... Dess värre så har han börjat tutta ganska mycket åxå så börjar få ett sår på ena bröstvårtan nu så detta måste vi göra något åt för det är inte skönt att någon suger för kung och foster land på en öm och sårig bröstvårta =(  men så långt ska det inte få gå!

Var iväg till Falun i måndags på efterkontroll av Anton och han vägde då 3395 gram och pku testet gick bra att ta och hörseltestet gick igenom utan problem. Läkaren kollade reflexer och massa saker, själv tycker man att det ser ut som att dom ska böja sönder hela ungen.
Vi skulle ta kort till tidningen då åxå men vi blev klara så tidigt vid läkaren så vi beslöt att vi ska åka in dit och ta kortet imån istället.

Idag lossnade navel på anton åxå och den dära lilla biten det är det äckligste med allt när man föder barn. Jag gillar inte att vara runt om den och göra rent och sedan få vara med när den lossnar.Men nu är det gjort!

Nu kom mina två större älsklingar ner från övervåningen så ska sitta här en stund med dom och prata nu.

ha de gött!

Dagarna

Jo det känns som att dessa dagar bara springer förbi en, man hinner knappt blinka till och sedan är det kväll igen.Men vi njuter för fulla muggar hela dagarna långa här hemma och allt går kanoners än så länge. Börjar väl fasa lite över lördagen för då ska marcus tillbaka till jobbet och jag ska försöka fixa detta själv. Alexander som tröttnar så fort när man sitter och ammar Anton. Men tur är väl det att han jobbar endast 3 timmar första dagen så det borde jag fixa. Vad har jag gett mig in på?

Tycker Anton börjar vara mer och mer vaken nu, men det är väl äta,sova och bajsa hela dagarna här =) Och sedan så skrattar jag gott flera gånger om dagen för sådana roliga grimarser och vimmel med ögonen som Anton gör ja de går inte att beskriva!!Jag kiknar av skratt emellan åt =)

Idag så tog vi oss till affären för det ekade i kulskåpet och det behövdes verkligen fyllas på med massa saker både där och till barnen, så Alexander fick vara kvar här hemma med farmor för dom gick ut och lekte medans vi åkte och handlade. Anton sov hela tiden i bilstolen så det gick jätte smidigt och inte var det så mycket folk där heller. Hade varit värre att ha Anton med sig om det skulle varit proppat med folk. Lite rädd för smittor är man ju.
Sen har jag även kunnat inhandlat Ericas födelsedags pressent, tänkte fixa den nu i tid så man vet att man hinner. Så det känns då skönt att ha det avklarat och fixat!!

Nu ska jag ta och väcka Alexander om han inte vaknar snart, för hans ka få öppna paket. Eftersom Antons gammel mormor och gammel moster kom hit på besök idag och då låg tyvärr Alexander och sov. Så han har ju sin pressent kvar att öppna!!

Så detta får väl duga för idag så skriver jag mer imån eller kanske till och med hinner slänga in ett kortare inlägg ikväll, den som lever får väl se =)

Ha en bra dag!


Förlossningsberättelse

Allt började ganska lungt natten till onsdagen med lite sammandrgningar som gjorde att jag ej kunde sova. Marcus började prata om att åka in på en gång för han var livrädd att det skulle gå fort. Men enligt mig så hade vi inte tid med att föda något barn då för vi hade bilbesiktning kl. 7 på morgonen och jag kunde inte ringa och avboka den för det var ju försent. SÅ vi somande väl runt en 3 tiden på natten och marcus for sedan iväg och besiktade bilen. Sen vid 9 tiden så körde han Alexander till dagiset. På morgonen så hade jag fortfarande sammandragningar som höll i sig lite längre än vad dom brukade men dom gjorde ju inte ont osv. Höll väl på och små plockade och städade lite smått här hemma och kände att sammandragningarna blev lite starkare och starkare under dagen. Vid 2 tiden så åkte jag och hämtade Alexander på dagiset och då var  dom nästan som bort blåsta igen.
Vid 3 tiden började dom komma tillbaka och lite tätare så jag ställde mig i duschen för att se om dom försvann och det gjorde dom inte så fick lite förhoppningar om att jag kanske skulle få föda ett litet barn under den helgen! Berättade för marcus hur jag hade kännt hela dagen och att det fortfarnde höll i sig och då började han med sitt tjat igen!! om att åka in och hur ont dom gjorde. Men dom gjorde ju inte så ont.
Klockan  blev väl efter  4 tiden och jag började med maten och vi satt oss och åt hela familjen och jag kan idag säga att det inte var så kul att laga mat samtidigt som det kom massa förvärkar som jag skulle klocka =) men det fixade vi så bra så!! Värkarna kom med allt från 3 - 6 minuters mellan rum och marcus ville verkligen att vi skulle åka in för han var så nervös och rädd. Men jag hade ju fortfarande inte ont av värkarna.
Vid halv sjuntiden så ringde vi svärmor och sa att vi skulle åka in eftersom att dom på förlossningen sa att vi var välkommna in när vi ville eftersom jag var omföderska. Så jag tänkte att jag åker väl in för att få se om något har hännt, jag visste att jag ändå skulle få åka hem och sova igen =)
Så när klockan var vid sju tiden så lämnade vi av alexander och hans packning och stod  där och pratade lite och som vanligt hade jag en värk där åxå men den gjorde inte heller ont eller ingenutav dom ska jag väl säga. Sedan åkte vi och tankade och sedan for vi in till falun/förlossningen. Hela vägen från bilen på parkeringen in till förlossningen så gick jag sakta sakta för då kom värkarna titt som tätt fast dom var mäst bara obehagliga, inga onda typer nu heller.
Kommer in dit och får en jätte trevlig barnmorska och vi pratar lite sedan ska hon kolla mig. Blir kollad vid 20.00 tiden och oopppsss jag var öppen 4 cm så inte får lilla Linda åka hem och sova inte. Tji där fick jag och Marcus såg ganska nöjd ut att vi hade åkt in!
Men som vanligt så slutade värkarna komma när jag väl låg där inne, för de gör dom jämt på mig för jag har en sådan skräck för sjukhus att jag skulle kunna dö. Men sakta men säkert så kom dom tillbaka efter en stund.
Men dom gjorde fortfarande inte ont jag kunde ligga där och andas igenom dom som inget hade hännt, men dock så gick antons hjärtljud ner väldigt mycket vid varje värk så läkaren kalldes in och jag fick prova ligga åt alla möjliga olika håll och kanter. Vid 21 tiden så var jag öppen 6 cm och jag tänkte att ja detta går ju ganska bra så det blir nog ett barn i natt!!
Värkarna kom tätare och började kännas mer och mer. Tyvärr fick dom kalla in läkaren igen för Atons hjärtljud bekymmrade dom en aning. Och nu skulle dom ta hål på hinnan och sätta en liten elektråd på antons huvud för att mäta hans hjärtljud hela tiden. sagt och gjort och det var inte det skönaste jag gjort direkt!
Blev kollad igen och var då öppen 7 cm och marcus skulle gå ut till bilen och hämta våran packning för här skulle det ju födas barn. Och det var tur att han gick när han gick för han hann precis komma tillbaka in i rummet igen och typ hämta andan för sen gick det fort.Började med lustgas 21.40
Antons hjärtljud var inte alls bra dom var jätte låga vid varje värk och sedan stegrade dom jätte mycket pga stress så läkaren kom in igen och skulle ta en syreprov för att se om dom skulle vara tvugna att dra ut han med sugklocka, tång eller tjejsarsnitt. Men barnmorskan ville kolla en sista gång medans läkaren plockade fram allt hans kulle ha. Och när hon kollar så är det bara en kant kvar så där är hon och pillar och jag vrålar att det gör ont som satan och sedan så sparkar jag hon rakt i magen så hon for bakåt! Och hon skriker att barnet är på väg ut att huvudet snart är ute och alla får panik för inget är framplockat. Alla springer runt som yra höns, marcus får hålla i mig så jag inte ska sprakas nått mer och jag får inte ha min kära lustgas längre. för nu är det bråttom!! anton måste ut han mår inte alls bra så jag får krysta och krysta fast jag ej har värkar. Och 21.58 så ploppar en liten Anton ut som är väldigt nedtagen men hämtar sig efter en stund!! Så en förlossning som gick på 2 timmar knappt och jag hade kanske ont från att jag var öppen 7 cm....

det var tur att jag gav med mig och lyssnade på marcus att vi skulle åka in för annars hade vi nog kanske fött barn i hallen eller i bilen =)

Anton var 51 cm lång och vägde 3520 gram

bara någon timme
Anton bara någon timme!


RSS 2.0