Gradivitet 8

Vecka 29
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.


Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Vecka 30
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.


Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Vecka 31
Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.


Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Vecka 32
Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Fortsättning följer imorgon!

Gradivitet 7

Vecka 25
Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på MVC för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 140-150 och hjärtljudet låter som en galloperande häst.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.

Vecka 26
Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Vecka 27
Kroppen: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.

Vecka 28
Kroppen: Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Blodsocker: Vid förhöjda sockervärden görs ofta ett belastningsprov för att testa glukostoleransen. När man är gravid kan man få en lindrig form av graviditetsdiabetes som i regel brukar gå bort efter förlossningen.
Blodtryck: Blodtrycket sjunker normalt lite i mitten av graviditen. Exempel: Från att ha haft en vilopuls på 75 vid inskrivningen kan den sjunka till 70 i mitten. De tre sista månaderna ökar ofta pulsen igen och hamnar kanske runt 80. Om blodtrycket stiger mycket får man ofta gå på tätare kontroller på MVC eftersom det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning "preeklampsi". Det kan ge sig till känna som huvudvärk, trötthet och dålig fostertillväxt samt för tidig födsel.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.


Fortsättning följer imorgon!

Äventyr!!

Idag så har jag och alexander varit med erica hela dagen  =)  vi har först haft äventyr på äventyrsbadet !!  Och sedan blev det kupolen med lite mat för allas del och massa prat..hhe =)

Alexander kan verkligen få folk att le =) 
2 killar som sitter på donken tror man inte han skulle charma precis..=)

Jaja ska väl kolla på lite idol nu när han har somnat, sen ska jag börja med maten för marcus lär väl komma sen, han är å spelar biljard med sin pappa...


Nu ska jag ge er del 7 =)

älskar!!<3

Fest

Vi var på ericas å kalles inflyttningsfest igår och det var verkligen skit kul, mycket skratt och mycket alcohol! Vi skulle ta bussen hem på natten men de slutade med att alla gick till donken å sedan gick vi hem där i från så vi fick oss en natts promenad  =)

kom väl hem  strax efter 3 i natt och sen vaknar man kl.halv sju i morse...man är verkligen van nu att de ska höras ett ljud från alexanders rum och sedan vill han upp =) men idag var det tyst... Så jag har typ vaknat å somnat vaknat å somnat  sen dess, så gick väl upp strax innan 12 å sen ringde jag å frågade om allt hade gått bra å de hade det!!!=)

Han har fått så mycket beröm!!

Så nu har vi käkat tacos rester och ska väl åka å hämta vårat charmtroll!!!=)

Jag mår super idag, inge bakis alls och inte ens trött!!!

jaja ska väl dra mig iväg nu!!

Tack för en underbart trevlig kväll!!


älskar!<3

gradivitet 6

Vecka 21
Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter.
Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, unvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytandemedicin som neutraliserar magsyran.


Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln.

Vecka 22
Kroppen: Vissa MVC håller ett sk. informtionsmöte för gravida runt den här tidpunkten. En dietist brukar gå igenom vad man bör äta och vad man ska undvika, men man brukar få en broschyr hemskickad redan i början av graviditeten så att man inte äter något skadligt. Arbetsterapeut och sjukgymnast brukar också vara med på mötet och informera om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Man kan t.ex få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Barnet: Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.


Vecka 23
Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig genom magen. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger, kanske genom att man känner något ganska kantigt som t.ex kan vara ett skulderblad. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Vecka 24
Kroppen: Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


Fortsättning följer i morgon!

Lördag

Ingen bra dag idag för mig, allt känns piss.Varför har man sånna här dagar för varför ska aööt få förstöras.


DINA ORD SÅRAR SÅ JÄVLA MYCKET....


hoppas kvällen blir bättre...har sett fram emot den ju  =)


ingen ide att skriva nått för allt blir så negativt å de vill jag inte....


DET SÅRAR....


Älskar<3

Gradivitet 5

Vecka 17
Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.

Vecka 18
Kroppen: Vid den här perioden är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att utvecklingstakten för foster är relativt lika under denna period, efter vecka 23 kan de sedan växa i snabbare eller långsammare takt och då är det svårare att avgöra hur många dagar fostret är.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Vecka 19
Kroppen: Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Vecka 20
Kroppen: Nu har halva graviditeten gått och det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se några avvikelser i mammans hälsa. Vid vissa av besöken kontrollerar man vikten, blodtryck, blodvärdet, urinprov och blodsocker.


Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar.

Fortsättning imorgon =)

Gradivitet 4

Vecka 13
Kroppen: Nu är gränsen för den andra trimestern och då är det rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att urskilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan.

Vecka 14
Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin.

Vecka 15
Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten.
Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.


Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone. Ögonlocken stängs och kommer inte att öppnas igen förrän i sjunde månaden.

Vecka 16
Kroppen: Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.Kommer ett till snart så trevlig läsning!

trött

ha varit på ikea hela dagen så hinner ej skriva nått inlägg om gradivitet idag...så de blir väl 2 st imån istället!!

jaja ska mysa med min älskling nu sedan ska då jag sova..

ha en trevlig natt..

älskar!

dagen

Idag så har jag och alexander åkt till amsberg och hämtat upp alexanders mormor för vi åkte sedan till ludvika å hälsade på petra och lucas. Sen åkte vi till amsberg igen...för marcus kulle träna så vi tänkte att vi kunde vara där å busa av oss lite =)

Skönt att ha bil igen, känna att man kan komma iväg lite..=) lite långt att gå till ludvika  =)  ha ju gått till amsberg förut så de hade man ju kunnat gjort igen..=)

Idag läste jag ett blogginlägg och den underbara person som skrev det fick mig att gråta av glädje, orden hon skrev hjälpte mig verkligen.Tack så mycket!

Jaja nu ska jag sätta mig och umgås med min älskling lite för vi har inte setts på hela dagen, sen ikväll så komme de några personer hit å spelar poker...

Mamma bad mig sluta tjata om ericas å kalles inflyttningsfest idag..hon sa att jag snart hade tjatat sönder hennes öron..de enda som behövs nu är ett besök på systemet och inköp av lite groggvirke....sen kan jag gå dit!!Fast får väl vänta tills på lördag..=)

Jaja nu ska jag gå iallafall..hej svejs


älskar så mycket!<3

En detaljerad förlossnings berättelse

Nu när man har fått tillbaka minnet mer så kommer man faktist ihåg förlossningen mycket bättre så ni ska nu få den mer detaljerad.


Det började lite smått på fredagen den 4 januari, hade lite småvärkar titt som tätt och marcus bara tjatade om att vi skulle ringa för ingen av oss visste ju hur det skulle vara och kännas när det väl var igång=)
Ringde väl in till förlossningen efter någon timma och berättade hur det känndes och frågade hur det skulle vara.
Hon i telefonen sa att vi kunde försöka vara hemma ett litet tag till och sedan äta frukost innan vi kom in till dom bara vi ringde igen innan vi åkte, så det blev sagt så och jag tog ett varmt bad för att kolla om det skulle gå över för det hade de gjort förr.
Vid 5 tiden på morgonen den 5 januari så åt vi frukost  och sedan ringde vi in till förlossningen och sa att vi åker nu, så 06.20 var vi där inne och dom kollade självklart hur både jag och lilla alexander i magen mådde och båda mådde prima, så dom började ta ctg-kurva för att se hur starka värkarna var och dom kollade även om jag hade öppnats något.
1 cm hade det öppnas och jag var så nervös där inne att värkarna började av ta.
Så fick 2 tabletter att åka hem och sova på, för de hade varken blivit sömn för mig eller marcus.
Kan ju tillägga att marcus somnade i en golvpuff inne på förlossningen medans jag låg med ctg:n.=)
Vi var väl hemma precis innan 9 igen så vi somande runt 09.00,sedan sov vi fan bort hela dagen och vaknade vid 16.00 tiden. Och vi som hade tänkt gått på leksandsmatchen som dom skulle spela hemma, men vi tyckte det var för riskabelt eftersom jag hade lite små värkar då och då.
Vi bestämmde oss istället för att åka och köpa tacos och kolla på film här hemma istället,och som vanligt så ska marcus jämt ha sånn där hot-krydda,men jag gick väl med på det och skämtade att om de blir förstarkt så kommer han väl ut i en raket fart =)
Vi åt väl tacos vid 20.00 tiden och kollade på någon film som jag ej kommer ihåg namnet på =/  och vi kollade även lite på tv. Kom väl till sängs runt 01 tiden på natten den 6 januari.
Jag vaknade flera gånger eftersom värkarna hade börjat kommit tillbaka och starkare var dom, men som tur var så kunde jag sova mellan dom så sömn fick jag =)
Vid 09 tiden på morgonen så gick jag upp och duschade HETT så att det skulle lugna ner sig men inget blev lugnare å bättre, så jag la mig med en vetekudde i sängen istället men den bränndes för mycket =)
Vi skulle väl gå upp och äta frukost men jag ahde ingen lust för det.Så marcus sa att vi skulle vänta lite och sedan äta upp tacosen som blev kvar, men då skrek jag rakt ut, inte fan skulle jag käka den där starka köttfärsen, de var väl nog att den hade startat dom starka värkarna nu ändå!
Jag fick i mig en soppa eller jags ka inte ljuga jag försökte få i mig en soppa men de gick inge vidare för nu gjorde det fan ONT, så jag stog mot diskbänken och svor att jag inte skulle överleva detta. Jag hade så ont så marcus fick ringa in och berätta hur det låg till och som vanligt så frågade dom massa frågor så marcus såg ut som ett frågetecken!=)
Men jag fick prata till slut ändå och jag berättade då att slemproppen ahde gått för de kom blod papperet efter jag ahde kissat. Till min stora förvåning säger barnmorskan i telefonen, Ja ni är välkomna in när ni vill för nu är det igång.
Vi packade det sista i bb-väskan och sen åkte vi in till förlossningen.
Vi blev inskriva där kl. 14.35 och dom tar en ctg-kurva och kolar så allt är bra och även denna gång så mår båda två super och jag har öppnat mig till 4 cm då det har verkligen börjat nu!
Hon bad oss sedan gå till cafeterian innan dom stängde så vi skulle få i oss nått att äta, så vi traskade ner dit och satt oss där för att äta lite. Jag skulle äta en pirog och det var inte så jäkla enkelt när man har så ont att man inte kan sitta ner, så jag ställde mig upp flera gånger vid bordet.
Vi gick sedan upp till vårat rum nr.3!
Jag hade barnmorskan susanne Rytterhorn en super gullig bm.
Vi gick igenom lite vad jag vela ha och jag sa då att jag ville bada och testa tens, kanske ta en ryggbedövning.
Så hon skrev ner det på ett papper som låg där inne  bredvid datorn hela tiden så dom kunde kolla på det sen.
Jag fick en gåstol att gå runt med,den var ett super stöd fast man kände sig som en kärring som skulle ta sig till toan fast man redan skitit på sig.=)
Marcus skulle springa iväg till bilen och hämta bb-väskan för där i låg alla mina saker plus lite drick å sånnt.
Så jag gick runt där i korridoren och trodde jag skulle skita på mig.Men tiden gick fort iallafall!
Fick även en varm vattenkudde mot svanken och det hjälpte lite.
Nu skulle vi in och göra en till ctg-kurva  och kolla läget med allt. så vi traskade in i vårat rum igen och jag la mig isängen och bm kopplade på alla sakar.Klockan var nu 17.50
Jag var öppen 6 cm nu och hade buktade hinnor. Både jag och alexander mådde bra, han hade 125 slag per minut.
låg med ctg-kurvan att bra tag så vid 18.11 så började jag med lustgas fast bara halvdos  lustgas/syrgas 50/50
Och jag tyckte jag hörde fåglar och jag blev helt borta ibland, man hade inte alls kontroll över sin kropp som jag tidigare hade haft, men jag ville ju fortsätta med den för värkarna var som bortblåsta ju =)
Jag låg där och drog lustgasen hela tiden när värkarna kom så tiden gick på och när klockan var 19.21 så gick vattnet, helt klart fostervatten så det var jätte bra.
fast jag fattade inte att det var vattnet som gått så varje gång en värk kom och vattnet forsa så låg jag så sa förlåt men jag kissar på mig hela tiden jag kan inte hålla mig.
Dom sa då att vattnet hade gått men jag fortsatte att säga att jag ahde kissat på mig varje gång.=)  Ja jag vet man blir lite knäpp av lustgas=)
JAg låg där å drog lustgasen för varje värk och pratade med marcus om var så snäll och gav mig både saft och allt möjligt, det var även jävligt varmt i rummet så marcus stog med en enormt stor solfjäder och viffatde så jag skulle få kalluft=)
Men otacksam som jag är så biter jag marcus i handen när en värk kom,han som trodde jag skulle pussa handen =) detta visste jag inte förens efteråt.Hade inget minne att jag hade gjort det eftersom jag ahde tagit lustgas då.
Tiden bara sprang iväg ocj när klockan var 21.00 så blev det personal byte så nu fick jag:
Bm Ulrica Lignell
Bm-student  Erika Måg (Hade sin sista patient att förlösa,de var jag så hon var färdigutbildad efter mig!)
Usk  Caroline Perjans

Och när dom kom så gick allt fort kan jag säga, hann inte mer än att hälsa på dom och dom fick lite information om händelsförloppet över dagen.
Vid 21.08 så började kryst värkarna så det var bara att plocka fram alla saker för dom skymtade huvudet på engång.
Efter 4 krystningar så är alexander ute i världen.Jag fick inte använda lustgasen på de sista krystningarna så de gjortde skaplit ont kan jag säga.
Så klockan 21.12 hörde vi hans underbara skrik!

Så förlossningen tog ca. 5 timmar och 45 minuter, snabb förlossning för att vara förstföderska.
Jag hade inbillat mig själv att jag skulle ligga i 72 timmar och att det skulle sluta med snitt. Så jag är nöjd och glad!
Sa på en gång att jag ville ha fler barn!

Så den starka köttfärsen satt igång det ska ni veta!!Å fort gick det...

Detta var förlossnings berättelsen lång och dryg att läsa, så tur att jag ej behöver läsa den =)
Drygt å skriva den var det =)

Kanske kommer det ett inlägg om eftervården på bb! =)


Lite bilder:


Helt ny kläckt och en underbar känsla att få sitt barn på bröstet!


Brickan man får in för att fira!


Stolt pappa värmer alexander!


Fått på sig lite kläder och sover!


Så här mörkt hår hade han när han föddes!Hoppas ni hade en trevlig läs stund!!

Tack för mig.

Gradivitet 3

Vecka 9
Kroppen: Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor.

Embryot: Embryot är nu cirka 3 cm och fötterna är ca 2 mm stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.

Vecka 10
Kroppen: Nu är det vanligt med första besöket på mödravårdscentralen (MVC). Barnmorskan kommer vara ert stöd genom hela graviditeten, ni kommer få berätta lite om er själva; vad ni har för förväntningar, önskemål, eller farhågor. Allmänna saker diskuteras och sådant som kan ha betydelse för graviditeten, t.ex eventuella mediciner, sjukdomar eller hur det har varit under tidigare graviditeter och förlossningar. Det är viktigt att mötet med barnmorskan känns bra, annars har man rätt att byta till en annan som man trivs med.
Vid inskrivningen tar man ett blodprov i armen som används för att kunna bestämma blodgrupp, * Rhesus-faktorn (Rh), röda hund, syfilis, HIV och Klamydia. Det tas rutinmässigt så det spelar ingen roll om man nyligen har tagit provet.
Rh-bestämning: 15% av alla människor saknar Rhesus-faktorn och kallas därmed Resus-negativa. Om kvinnan är Rh-negativ och mannen Rh-positiv kan barnet bli Rh-positivt vilket kan leda till att kvinnan bildar antikroppar mot Rh-faktorn till nästa graviditet. Nästa barn kan då drabbas av gulsot som i värsta fall kan vara dödlig. Om barnet som man väntar visar sig vara Rh-positivt ger man därför kvinnan en spruta med anti-D efter förlossningen, ett äggviteämne som skyddar barnet vid en ny graviditet. Blodprovet tas i navelsträngen när barnet är fött, om kvinnan är Rh-negativ och får missfall eller gör abort ges det rutinmässigt till kvinnan som en försiktighetsåtgärd inför en ev. ny graviditet.


Fostret: Nu är embryoperioden är över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.

Vecka 11
Kroppen: Nu är det möjligt att ta reda på om det blir en pojke eller flicka. Tekniskt sett är det möjligt att ta reda på det tidigare genom ett blodprov, men denna teknik är alldeles nyupptäckt och har inte börjat användas ännu. Tekniken går ut på att embryots celler blandas med mammans blodomlopp redan tidigt i graviditeten och då kan man se om en Y-cell (för pojkar) finns med i blodet.

Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnas och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek.

Vecka 12
Kroppen: Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90% före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som t.ex lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.


Fostret: Fostret är 9 cm stort och väger cirka 15 gram. Moderkakan tar över näringstillförseln till fostret ungefär vid den här tiden.
Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.Fortsättning följer imorgon!

Klar

Ja nu ha jag skrivit det andra långa inlägget om gradivitetsveckorna....Och som ni önskar så kommer det mer personliga inlägg om gradivitet sen åxå. Och en mer detaljerad förlossningsberättelse kommer åxå inom  kort, håll ögonen öppna bara  =)

Jag hoppas jag kan fortsätta så här å fixar att skriva minst ett inlägg varje dag till mina snälla trogna läsare  =)

Erica var förbi hit igår och de va så trevligt att få träffa henne igen och få prata av sig lite  =)
Vi ses ju på lördag igen fast kanske lite runda under fötterna då..=)

Imån blir det poker kväll, så dom som vill får haka på =) slå en pling bara så jag(vi) vet.

Nu ska jag dra mig till tvn och fortsätta kolla när leksand spöar skiten ur borås.

ha en trevlig kväll!


Älskar!<3

Gradivitet 2

Gradivitetsmånad 2


Vecka 5

Kroppen: Nu har man i regel gått 1 vecka över tiden och graviditetstestet visar att man är gravid.

Embryot: Tre sorters cellager utformas på embryot; ektoderm, mesoderm och endoderm, dessa lager ska bli olika delar av kroppens organ.
- Översta lagret "ektoderm" blir hår, hud, naglar, ryggmärg och nerver.
- Mellanlagret "mesoderm" blir blodceller, skelett, njurar, könskörtlar och muskler inklusive hjärtat.
- Inre lagret "endoderm" blir lungor, tunga, körtlar, lever, tarmsystem och urinvägar.
Ryggmärgen som tills nu legat helt blottad ska stängas. Ett rörformat hjärta bildas och ska snart börja slå sina första slag. Själva embryot är nu omkring 2 mm, men har ändå ett förstadie till både ryggrad och hjärna. Skelettet börjar bildas med revben, ryggrad och kranium.


Vecka 6
Kroppen:
Kvinnor kan få lite pormaskar i ansiktet till följd av hormonerna. Andra graviditetssymtom är att man kan känna sig yr och lite darrig i benen emellanåt, särskilt om man har stått länge eller reser sig häftigt. Brösten kan ömma lite och bli en aning större.

Embryot: Nu växer embryot ca 1 mm om dagen. Det är lika stort som en ärta, dvs 3-5 mm. Det har fortfarande svans som senare blir till ben. Embryot utvecklar det som ska bli nervsystem, det visar sig nu i form av tunna trådar.
Kroppens organ börjar bildas på allvar, stämband och underkäke börjar ta form. Innerörat skapas, hjärtat slår med en kammare och munöppningen är skapad. Nu skapas en skiljevägg i hjärtat, navelsträngen, lungor, bukspottkörtel, sköldkörtel och lever.


Vecka 7
Kroppen: Man kan känna sig illamående pga hormonerna och ha lite molnande värk
i underlivet, vilket är helt normalt. Sömnen kan rubbas, ofta beroende på att man måste man gå upp för att kissa.


Embryot: Embryot är nu 1 cm, handled och fingrar skapas. Händer och fötter kan
urskiljas som små paddlar. Ansiktet börjar ta form och ögonen kan ses som små fördjupningar. Inne i huvudet finns det något som liknar blåsor, det ska bli hjärnan senare.


Vecka 8
Kroppen: Det är bra att äta lite och ofta, magens matsmältning är långsammare
än förut och ger ofta upphov till gaser och att man känner sig uppsvälld eller obehagligt mätt.


Embryot: Embryot är nu omkring 25 mm, fingrar och tår kan ses tydligt men är fortfarande täckta med simhud. Överläppen skapas samt nästippen. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad och slår med 150 slag i minuten, dvs dubbelt så fort som hon en vuxen.


Fortsättning följer imorgon!!

Gradivitet

Nu har jag tänkt skriva vad som händer alla veckor i en gradivitet ,och jag lägger ut ett inlägg om det varje dag.Skriver om 4 veckor åt gången så de blir månads vis eftersom man räknar månaderna åxå.
Kör med ett rättstavningsprogram eftersom de finns sånna konstiga ord som är svåra att stava tycker jag, men det blir nog några stavfel ändå ska ni se.=)
Men jag skriver lite andra inlägg om grdivitet och saker runt om det åxå!

Trevlig läsning!
Gradivitetsmånad 1

Vecka 1

Kroppen: Man räknar graviditeten från den senaste menstrationens första dag.
Graviditetsvecka 0+0 är alltså två veckor innan man egentligen blir gravid.
I slutet av denna vecka börjar mensen ta slut och ett ägg mognar i äggstocken.


Vecka 2
Kroppen: Ägglossningen är nära förestående. I slutet av denna vecka när slidsekretet inte längre är vitt och grynigt utan istället genomskinligt och halt är det ett tecken på att det dags för ägglossning. En del kvinnor känner av sin ägglossning, andra inte.
Kvinnans ägg lever upp till 24 timmar efter ägglossning och mannens spermier lever upp till 48 timmar. Om man gärna vill ha barn tillsammans är det en god idé att ha sex varannan dag under de mest fruksamma dagarna, vilket brukar räknas från 10:e till 14:e dagen efter den sista mensens första dag. Då är det som störst chans att ägget och spermierna möts. När den snabbaste spermien så har kommit in i ägget börjar celldelningen och embryot formas till en ny individ.


Vecka 3
Embryot: Celldelningen fortsätter och i det här stadiet kallas ägget för morula som är latin för mulbär. Ägget är ca 0,75-1,0mm och färdas fram på flimmerhår genom äggledaren, målet är livmodern, en färd som tar 7 till 10 dagar. Innan ägget fastnar simmar det omkring i livmodern ett par dagar och fäster sedan på en lämplig plats i livmoderväggen.

Kroppen: Ibland kan det bli en liten blödning "nidationsblödning", ofta förkortat "nid-blödning" i samband med att ägget fastnar och en en del kvinnor kan känna ett litet stick i livmoderns slemhinna. Om man får en sådan blödning så kommer den ca 7 dygn efter ägglossningen.

Vecka 4
Kroppen: När man är gravid ökar halten av progesteronhormon i kroppen vilket kan göra att man känner sig trött. Ett annat vanligt tecken är att man måste gå på toaletten och kissa oftare.

Embryot: Morulan delar sig än mer och det bildas en ihålig cellklump som kallas för blastocyst, denna bäddar in sig i livmoderslemhinnan som i sin tur blir tjockare och mer blodrik. De celler som ska bli moderkaka och hinnor skapar först kontakten med moderns blodkärl och bildar ett förstadium till moderkaka, samt börjar producera graviditetshormonet hCG. När blastocysten har fastnat så får kroppen signaler om att embryot har kommit fram och i och med det stannar ägglossningscykeln upp. Imunförsvaret får också information så att embryot inte ska uppfattas som främmande materia och stötas ut. Embryot borrar ner sig allt djupare i livmoderslemhinnan och
runtom bildas en vätskefylld säck, fostersäcken. I fostersäcken ligger
barnet skyddat fram till födseln. Intill fostersäcken har gulesäcken bildats, den tar hand om blodkroppstillverkningen och förser embryot med näring tills moderkakan är klar att ta över regleringen av näringstillförseln. Ingången till livmoderhalsen sluts samman av en slempropp och skapar en trygg och tillsluten miljö för barnet.Fortsättning förljer i morgon!

Mamma

Innan jag blev mamma
lagade jag och åt varm mat
Jag hade kläder utan fläckar
Jag kunde sitta i lugn och ro och prata i telefonen

Innan jag blev mamma
sov jag så länge jag önskade
och oroade mig aldrig över hur sent jag kom i säng
Jag borstade mitt hår och mina tänder varje dag

Innan jag blev mamma
städade jag mitt hus varje dag
Jag klev aldrig över leksaker
Jag glömde aldrig texten till vaggvisorna

Innan jag blev mamma
oroade jag mig aldrig för om mina växter var giftiga
Jag tänkte aldrig på vaccinationer

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig kräkts på, bajsats på, spottats på,
tuggats på, kissats på,
ej heller blivit nypt av små fingrar

Innan jag blev mamma
hade jag fullständig kontroll över mina tankar, min kropp
Jag sov hela natten

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig hållit hårt i ett skrikande barn
så att läkaren kunde ta prover och ge sprutor
Jag blev aldrig härligt lycklig över ett enkelt leende
Jag satt aldrig uppe sent och tittade på ett sovande barn

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig suttit med ett sovande barn i famnen
för att jag inte ville lägga ner det
Jag kände aldrig mitt hjärta krossas i tusen bitar
när jag inte kunde stoppa smärtan
Jag visste aldrig att någonting så litet
kunde påverka mitt liv så mycket
Jag visste aldrig att jag kunde älska någon så mycket
Jag visste aldrig att jag kunde älska att vara mamma

Innan jag blev mamma
visste jag inte hur det kändes att ha hjärtat utanför kroppen
Jag visste inte hur speciellt det kunde kännas att mata en hungrig baby
Jag kände inte till dessa band mellan en mamma och hennes barn
Jag visste inte att någonting så litet kunde få mig att känna mig så
betydelsefull.

                                                                                    Innan jag blev mamma
                                            hade jag aldrig gått upp mitt i natten var tionde minut 
                                                              för att se att allt var bra
                                                         Jag hade aldrig känt till värmen,
                                       glädjen, kärleken, hjärtesorgen, undret eller tillfredsställelsen
                                                             över att vara en mamma
                                           Jag visste inte att jag var i stånd att känna så mycket …
                                                              innan jag blev mamma

None

Önskan

Det finns en liten önskan inom mig,det finns lite hopp och man kan ju faktist få hålla tummarna.Jag håller tummarna och önskar för fullt.  Men hur ska detta fixas?? Behöver lite hjälp utav dig/er! Kommer detta att gå?

Tänk att få säga en bra och glad sak till dig, och du då säger samma sak till mig om dig =) eller tvärs om.
Att lyckas med det omöjliga. mitt i prick!

Att få dela all den tid med dig och samtidigt. Vet redan att det kan kännas jävligt ensamt annars.
Jag vill verkligen det,jag hoppas på det.Men jag msåte få veta mer då, jag måste få klartecken på när.


Jag har en längtan och jag vet att även du har en enorm längtan, sen finns de ju 2 fegisar sen men dom tycker jag ska vara tysta..=)Elle de finns säkert fler än 2 fegisar men varför ska dessa fegisar få förhindra detta att ske?? Har inte vi nått att bestämma om elle jo de är fan vi som bestämmer om oss själva.


Jag vet att just nu vet att det är dej jag skriver om, och jag vet att du vet vad jag skrev om och att du förstår.
Kanske är det bara jag som känner så här men jag ville att du skulle veta och jag hoppas vi kan prata om detta och kanske planera nått elle få ut nått av detta.Jaja nu har jag skrivit detta och inte blev jag så mycket klokare.hehe  få se om nån annan blir så mycket klokare då...=)

ska gå till soffan nu..=)

God natt sverige!

Sista

inlägget för idag då.
Min förlossningsberättelse har jag redan skrivit här på bloggen. Den 9 januari 2008 så står det om förlossningen, men jag kan skriva om den om ni vill.För konstigt nog så komme jag ihåg mer av förlossningen nu än då jag skrev den..haha  men de är sannt man får fan inte till baka hela minnet förens efter ca, 1 år.... Jag är fortfarande skit glömskt och helt borta i huvudet..=)

Och än så länge så är det ett önske mål om skrivning om gradivitet, och det ska BLI!!!
Men ös på med mer förslag för kan ju inte bara skriva om de elle..=)

Får se om jag skriver nått om de imån.....de får morgondagen visa.

Får även se om jag förhoppningsvis får hämta bilen från verkstan åxå..Fan vad handikappad man känner sig utan bil när man har små barn.....Men de går ju....allt går!!


Elle nu ljög jag detta inlägg är inte alls de sista för idag....jag tänkte skriva ett till om en önskan jag har....å de handlar om en annan person åxå å den personen vet om att de är den jag skriver om....De är bara en luten önskan från lilla mig som jag tycker denne person borde veta....Fast kanske redan vet åxå...

Jaja ska väl avsluta här nu så jag hinner skriva det andra inlägget, för sen blir det tvmys å sängen.

See you soon!

Måndag

Det blev en promenad med angelika och wilma idag. gick i ca. 2 timmar å de va skönt... sedan gick jag å hämatde ut min mobil.så hafingart lite på den till och från nu..=)

Har sen son som är jätte trött å gring.
Det rinner snor fast han ej är förkyld och han har varit allmän grinig idag.
Kanske tänder på G??vet ej

nu ska jag krama om han så han blir lite glad..

skriver sen ikväll...


älskar!<3

Förvirrad

Förvirrad men lättad, min lilla gosse har vaknat och han har nog drömmt nått hemsk för han är alldelses skärrad och ledsen.Kissat mycket har han åxå gjort.

Satt i telefon kö till onoff eftersom dom vägrade svara när jag ringde till onoff i borlänge.Kom fram efter mycket om och men. Där efter blev jag kopplad till borlänge. Får först prata med en tjej som stog i kassan men hon kunde ej kolla mobiler m.m så fick vänta på att en mobilansvarig kom. Efter nån minuts väntan så kommer det en kille. Jag berättar som det är att jag fått väntat i över 2 månader och jag tycker inte att dom ska ha mobiler ute som man fan inmte kan köpa.ja jag svärde i telefonen, jag va så förbannad.kan ju inte leva med den mobilen jag har nu. inga knappar funkar å den raderar vart annat sms..=)
Då sa han att han skulle kolla upp det i deras databas elle nått likande.tog et tag å jag hörde en massa knappandes.
Hummm hör jag sen å jag bara känner att jag vill skrika rakt ut.
Var det 1 du skulle ha? ja sa jag.
Sen sa han att han skulle kolla upp en sak å att han skulle ringa till baka hit inom 5 minuter.
ok jag gick väl med på det.

Efter 3 minuter ringer dom, tänkte ska jag våga svara?? men tänkte om jag svarar å dom ej har fått den så ska jag fan ha en annan telefon fast för samma pris.ja jag vet jag skulle välja bort min efterlängtade mobil..=(

Han sa att dom hade fått in 2 sånna idag på mig och undrade om jag skulle ha båda..nej 1 sa jag om ja inte får  den andra gratis då!=)  dom hade kommit in idag....så nu ska jag ge alexander mat sen blir det en promenad till onoff och jag får äntligen min efterlängtade mobil!!!!Jag är så lycklig!!!Jag skriker av glädje!!!!!!!!


Så nu komme jag inte skriva på ett tag idag, men ett till inlägg idag blir det då. måste ju skriva om min nya mobil då!!!=)

Hej då!

Älskar!<3

Av s.......

Ja jag msåte få skriva av mig lite grann, men om vad vet jag faktist inte men kan ju börja skriva lite smått få se om de ploppar upp nått i min lilla skalle =)

Kollade på en film som heter lilja 4-ever i lördgas.Och jag kan bara säga att det var en helt världelös film i mina ögon, den dåligaste och långtråkigaste film jag någonsin har sett. Jag rekomenderar den verkligen inte.

Kollade även på svensson svensson för dom har börjat med nya avsnitt igen nu, å hur kan man göra det så roligt? jag skrattade hela tiden nästan. En sånn familj skulle jag vilja ha!!=) Fast gustav skulle nog vara jävlit dryg på längden..=)

Jaja alexander vaknade 07.35 idag så vi åt gröt vid 8 tiden sedan har jag rensat ur alla sängkläder i sängen. så nu tvättar jag lite granna, blir 1 till tvätt efter den hära. Sen ska jag lägga i nya sängkläder. Jag älskar när det är nya sängkläder i sängen, allt känns så mjukt å skönt när man går å lägger sig.Jag känner mig som en drottning av att ligga så!!!=) Jag vet jag är nog knäpp, men denna gång ska jag lägga i torra sängkläder iallafall.Sist var dom lite blöta å fuktiga.=)

Väntar fortfarande på min mobiltelefon som jag beställde den 21 juli. så har nu väntat i 2 månader,  i vanliga fall ska man bara vänta några dagar eller veckor. men jag ska ringa dit i dag, nu snart å höra vad som är problemet. så får väl skriva mer om det sen när jag vet mer!

Jag å alexander skulle ha tagit en promenad med angelika å wilma men har inte fått något svar på mitt sms så jag får väl vänta och se hur det blir.Men kan ju säga att de inte är något vidare väder att gå i. =( Svin kallt å ruggit.
Jag blir så deppig på hösten, de är så grått å trisst.Spelar ingen roll om de blir fina färger på löven jag mår ändå piss på hösten.

Blir du deppig på hösten?Varför/varför inte?

Nu så somnade alexander i min famn så ska bara bära ner han så han får sova i sin säng istället. kommer snart igen  =)

Så nu var det fixat..=) Vi har kommit på att alexander pratar och låter i sömnen + att han grinar i sömnen åxå.  Vet inte hur många gånger jag gått in till han för jag trott han var vaken men så drömmer han bara. de låter som han prtar med sig själv som han brukar göra när han är vaken. =)

Sen har han även blivit mörkrädd, så när vi lägger han på kvällen så får vi inte gå ut ur hans rum, vi får inte släcka lyset.Och ibland måste vi til och med lägga oss i våran säng med han tills han somnat sedanbära in han till sin säng. Så har han aldrig varit förut men alla barn ska ju gå igenom alla faser i livet.


Nej nu ska jag kolla vidare och ringa lite samtal.
Skriver mer sen.


Ni som läser min blogg, vad vill ni att jag ska skriva om??
Självklart komme jag fortsätta skriva om vad som händer i våra liv men mer då?
Kom med förslag tex. samhället,aborter,jobb,politik,barn,gradivitet. Ja allt inom himmel å jord.


Ha en bra dag!

Älskar<3

Tankar

Varför ska man tänka så mycket? Vet ej varför men jag har haft en underlig känsla och tänkt i så konstiga banor hela helgen.
Vet inte om det är bara för att vi har haft både erik å rillo här.

Men tanken har slagit mig att om jag ej hade gjort abort i november 2002 så hade vi haft en tjej/kille som hade varit 5 år, som skulle ha fyllt hela 6 år nu i maj 2009. Å när man ser erik så kan jag ibland tänka hur vårat barn hade varit och hur den skulle sett ut. HAde bara varit 1 månad mellan erik å den i så fall. Men jag var blott 15 år och marcus 17år , inga jobb och ingen bostad. Vi hade inte klarat av att försörjt ett barn då. Men visst jag ångrar mig än idag men jag vet att det var det bästa beslutet.

Men hur hade våra liv sett ut idag om vi hade valt den andra utvägen?
 Hade vi haft alexander då åxå?
HAde vi bott så som vi gör nu?
Hade allt varit så annorlunda??

Ja de är många frågor och funderingar som det aldrig komme finnas svar på.

Men jag ångar inget med det jag gjort. JAg älskar Alexander och Marcus över allt annat och jag skulle aldrig kunna byta ut dom mot nått annat.

Det är helt underbart att få vara mamma, men det är svårt åxå. Men vet inte vart man ska göra av all den kärlek man har inom sig. Men ger så mycket kärlek till både marcus å alexander men ändå så finns det så mycket mer att ge.Kanske blir det bättre när alexander blir större och kan ta i mot det mer.  Men det är det enda svåra med att vara mamma.

Men nu har jag då fått skrivit av mig lite och de behövdes kan jag säga.

Men tanken är kvar: Jag hade kunnat vara 2 barnsmamma med en 5 åring och en 8 månaders bäbis. =)

jag brukar ge några minuters tänknade till vårat barn där uppe, för jag räknar det som ett levade barn från början även fast det är en liten (embryo).

Visst jag kanske är en mördare, men vad hade ni gjort om ni själva var 15 år och ni inte skulle kunna försörja verken barnet eller er själva??

Nu ska jag gå ner och hålla mina grabbar sällskap, för minstingen ska sova snart.

Älskar er min egna lilla familj!<3promenad

Japp är nyss in kommen från en lång promenad med rillo.han ska då ha allt i munnen han, hittar varenda pinne ..=)
Tänkte överraska erik med att bada i maserhallen med han å alexander idag.men rillo kan ju inte vara här inne och nu får jag inte tag på farmor, så de återstår å se om vi komme iväg dit idag elle inte.

Mamma ringde igår kväll å sa att dom kunde vara barnvakt den 27 .så de ser jävlit bra ut just nu.för tillfället så är vi redo å klara för inflyttningsfesten..=)   men mycket kan ju hända tills dess.Men nu håller jag tummarna!!

Kom på att vi inte haft nån inflyttningsfest här heller.I november så ha vi bott här i 1 år så kanske på tiden att man har en inflyttningsfest nu..=)

nu sitter marcus å erik å bygger med lego, å ja det är marcus lego å inte eriks.....=)

jaja ska väl fortsätta leta hjälp med badningen idag...


älskar min lilla familj här hemma!<3

Dagarna

Springer förbi oss känns det som, snart får jag nog sätta på mig springskorna och springa i kapp dagarna, men orkar man springa ikapp en hel dag?

Igår så kom min mormor hit med gardinerna som hon hade hjälpt mig att sy. Så jag puttsade fönstrena och små fixade, sedan satt vi upp alla nya gardiner å fixade till...så nu känns de så hemtrvligt så här....skönt med ett par fina gardiner istället för dom där enkla fula gardinerna vi hade...
Så tack så mycket min snälla mormor som hjälpte till.

de som saknas nu är:
2 sänglampor till vårat sovrum
1 fönsterlampa till vårat sovrum
en korg att ha på väggen i hallen
en hänglampa att ha i lilla fönstret i hallen
2 hänglampor att ha uppe i fönstren ut mot vägen
2 lampskärmar i vitt att ha på lampfötterna upp in mot gården
en takfläckt att ha uppe på
en taklampa att ha inne i alexanders rum

ja de är säkert fler saker åxå men de var dom ja kom ihåg för till fället.


jaja igår när vi var klara så var vi hem till erica å kalle på besök, dom hade en jätte fin lägenhet.Såg så mysit ut.
Så nu hoppas jag att vi komme iväg på deras inflyttningsfest.Elle vi SKA de!

Sedan gick jag,erica,marcus å alexander ner på marknaden, vi gick bara igenom.

Sen åkte vi hem å erica å kalle skulle äta.

Här hemma på kvällen så blev det lite unospel sedan sängen med en skräckis.(
nightmare on elmstreet)

Sen i morse så kom erik å rillo hit, dom ska vara här tills 18 idag å lika imån. för mamma å pappa är på nån kurs.

så vi ska väl äta mat om en stund sedan bär det av till markanden med alexander,erim å rillo... få se om petra elle erica ska med.

jjaa nu ska ja ner å ta hand om min lilla pojk medans amrcus ska äta lite bröd..


Ha en trevlig dag!

Älskar er!<3Knäpp

Jag kan bli riktigt knäpp ibland jag. Speciellt när det handlar om människor, vissa kan gå mig på nerverna så jag har lust å göra saker som är absolut förbjudet..=/

Har idag varit till ny öpnnade Ö&B och Blommsterlandet. Fan vad folk säger jag bara. Fick stå i en lång kö för att få komma in på  Ö&B å sen ska vi inte ens skriva om hur långa köerna var för att få betala sina varor.Men vi hittade 3 små kaktusar som pasade utmärkt här uppe i vardagsrummet och sen blev det en overall till erik som mamma bad mig köpa.
Å alla helvetes "pansionärer"  som ska vara först på allt, tror dom ska slippa stå o kö som alla nadra ska stå i. Dom betersig som att de är sista gången dom får gå in i en affär, som att de är sista gången dom ska handla.Sen så springer dom maraton där inne åxå...Dom kuffas till och med för att komma fram...
Sånna gånger blir jag så arg på dessa personer att jag tänker otroligt dumma tankar.
Å dom ska alltid ha platsen närmast ingången så de spelar ingen roll om de är avsedda platser för handikappade eller för barnvagnsfamiljer, dom ställer sig där ändå. Fan för er.....Ni kan fanm dö i för tid alli hopa...nej men jag blir så matt. Skärp er ni skadar oss andra bara.

Igår så blev prästberg skadad och när vi gick ner för trapporna i arenan så  sa:
Jag:Jaha nu blir väl han borta i någon match.
Den ena negativa gubben: Om vi ha otur nu så blir han borta till nyår.
Den andra negativa gubben: Om vi har riktug otur så blir han borta minst 6 månader.
Marcus:Fan vad alla ska va negativa, Om vi har riktig otur så dör han väl  nu i omklädningsrummet!  Haha kan inte annat än å skratta, de lät så bra...=)


Ska snart åka å handla,var tvungen att åka hem å ge alexander lite mat först bara. Sen efter 4 så komme pappa hit för han ska skjussa iväg mig med våran bil på verkstan...få se om dom kan fixa till den lite...Kanske den bli att låta lite bättre. Men med min otur så dyker de väl upp nå nytt fel på en gång....

jaja nu ska ja ner till mina pöjkar..

Älskar er!<3

Premiär

Idag så hade allsvenskhockey premiär. Och vi åkte till ejendalsarena och kolalde på Leksand - troja.
Ställingen blev 10-2 till leksand, med mycket bra ishockey.Tycker laget ser starkt ut denna säsong så nu får vi hålla tummarna...

Vad föredrar  ni:  En  låda med popcorn eller en låda med varmachips??

När ska ejendalsarena skaffa varmachips??

JAja skönt va de å pissa nyss åxå..=)  ha fan hållt mig i över 2 timmar =/

Vet ej vad jag ska skriva, jagde så mycket i huvudet i morse om vad jag skulle koka i hop idag men nu så är allt fan borta..vart tog det vägen??

Hoppas på att det dyker upp i huvudet igen så kanske jag kan skriva ner det sen iallafall..=)

nu väntar jag på att amrcus ska komma hem, han skjussar hem alexanders farmor som var så snäll att ställa upp som barnvakt idag  =)

Sen ska då jag sova iallafall, känner mig skaplit jäkla trött och med en dovhuvudvärk med på köpet åxå..=/

Var hem till Ekis å spelade lite poker igår, å gud vilka minnen man får, längtar tillbaka till de där dagrana som man ssatt 11 pers hemma hos oss å spelade poker å vad jag å disa hade kul då....Vi var med varann var eviga dag. Mamma frågade till och med om vi satt ihop =) Dom tiderna saknar jag som fan..=/

Jaja ska nog dra nu innan de blir för sent, men ska försöka skriva ihop nått tills imån...


God natt SVERIGE!!

Älskar er så mycket!<3

skönt

Träffade erica på kupolen idag å de va så könt att få träffa henne igen...hoppas vi kan ses på fredag å i helgen nu åxå...sen hoppas jag verkligen att vi kommr iväg på deras inflyttningsfest åxå...=)

Vissa personer är fan sjuka i huvudet,jag kan inte annat än att störa mig på dom å fattar inte hur man kan gå så lågt??  hur är  man funtad ???


jaja tänkte mig ett långt inlägg idag men jag har en ivrig älskling som verkligen tjatar om datorn nu..=)

men kanske hinns med ett längre inlägg imån....Älskar min familj!<3

sjukt

De är fan sjukt att en mamma elle pappa inte ska få avra hemma efter att ens barn har dött.  Man har väl sorg och sorgsarbete. De är väl klart man ska få bli sjukskriven vad är de för sjuk värld vi lever i???

Vi måste göra nått å detta nu!!

Men att få hugga ved å att få ryggskott av det ja då kan man bli sjukskriven...Är vedhuggning en sjukdom då elle??


Skriv på med ditt namn å din ort så kan du hjälpa till att kanske förändra denna värld!

http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2375

Tror

Vad folk tror så mycket, å vad nyfikna alla är.....men de är lite roligt åxå..jag kan vara jävligt nyfiken jag med.... å jag vet ju hur de känns att inte få veta något på en gång....så då vill man ju låta alla andra åxå få känna den känslan....


men någon gång i livet så komme alla få veta!vad det är som gör mig så lycklig...

Självklart så gör min familj mig till världenslyckligaste  =)

jaja ha haft fullt upp heöla denna vecka å de komme fortsätta att vara fullt upp hela veckan...=(  men sen så ska jag pussta ut...

nu tror jag jag vet vart jag ska börja träna, ska prova på imån få se om de är nått för mig...men de skulle va jävligt skönt att börja träna!

jaja ska dra nu

älskar min familj!<3

Mycket!

De är så mycket som händer just nu. hinner knappt sitta vid datorn längre. Men alexander har blivit 8 månader. Alexander har flyttat in i sitt rum och sover nu mera själv. Har varit på läkarbesök med alexander så nu äter han medecin. Har varit på leklandet å det uppskattas verkligen. Sedan har de väl hännt massa saker hea tiden, men ska försöka hålla i skrivandet. Skulle ha gått på vattengympa idag men så blidde det inte. Men jag hoppas på att få börja träna snart, känner att jag behöver det. Jaja jag räknar fortafrande ner dagarna,veckorna,månaderna och åren..?????Men är så lycklig! Skriver mer nån annan dag! Ha en mysig kväll! Älskar min familj!<3

KLART

Idag så flyttar alexander in i sitt rum som precis blev klart, de är bara någon tavla och lite smått som ska upp på väggen nu.....å en matta ak fixas åxå så klart!!  Sen fick han även sin singnerade landslagströja idag å den komme passa ut märkt på väggen i han s rum...eheh

Håller på å tvättar, marcus gnällde om att allt låg i tvätten nu..hehe  förut gnällde han om att jag tvättade hela tiden..=)  men nu fick han se att jag inte alls behöver tvätta hela tiden..men de känns bätttre att gö de annars bli de så förbaskat mycket att tvätta senare....=(

Solen ville kika fram idag åxå, men svin kallt ute ändå....

Nej nu ska jag gå ner å kolla om vårat lilla troll ha vaknat, för tyckte jag hörde nått..=)

Sen ska jag hänga tvätt och kassta i en till tvätt...

sen ä de väl masssa små göra som ska göras idag....

Just nu så är jag avvis på erica som får vara i ett varmare land och sola å bada å bara njuta av en härlig semester!

Å jag får väl fortsätta räkna ner dagarna...de är på pricken 2 veckor kvar nu men sean vet man ju inte hur mycket mer man måste räkna....men jag räknar nog med några månader...men lycklig är jag å lyckligare komme jag bli..=)

de finns nyfkna männiksor som läser min blogg å ni får vara  nyfikna ett tag till för tänkte inte  berätta vad vi ha planerat ännu...=)

Någon som kanske redan vet elle ha en gissning.??haha  De är väl klart jag får ju massa gissningar..0)

jaja ha en trevlig dag!

Älskar min familj!<3

Mysdag

Idag har jag å alexander myst sedan 7 imorse.....han börjar bli trött nu...så de blir väl att ta en kort promenad så han får sova snart då....

Nu har han även börjat äta en hel barnmatsburk....

väntar på posten men den verkarinte vilja komma..=(

Tänkte även fortsätta fixa iordnings alexanders rum medans han sover....få se hur mycket de blir gjort..kan ju säga att de händer inte så mycker när man har ett busfrö som ska vara med över allt å hela tiden..=)

Marcus jobbar så han komme väl hem efter 4 nån gång...Red Jumpsuit Apparatus - Your Guardian Angel                 Super bra låt!!

nej nu ska jag bädda ner alexander i vagnen å gå ut i detta ruskväder...

ha en bra dag!

Älskar min familj!<3RSS 2.0