28 Februari 2010

Sista dagen på denna månad då, och sedan är vi redan inne i 3.e månaden på året och jag hoppas verkligen att Mars blir varmare så att man kan få lite vår snart!!För nu är jag verkligen kanon trött på all jäklans snö som kommer ner från den gråa himmlen.

Idag blir Anton 4 månader!!Shit vad tiden springer iväg.Han bara växer och växer hela tiden, han är ju ingen bäbis längre!!Varför kan man inte få njuta längre av den där bäbistiden som är så underbar. Anton älskar puré så idag blir det en annan smak än de han provat redan.Får se hur de kommer gå. Han vänder sig från mage till rygg och nu även från rygg till mage, så ja han är inte liten längre.

Just nu ligger båda barnen och sover middag men båda vaknar nog när som hellst och då blir det dammsugaren och moppen fram för min del. Har även Erik här idag med, eftersom mor och far är i Leksand och äter fin  middag och sedan skulle dom kolla på Brolle-Buddy Holly.....
Så ska väl skjusa hem Erik sen ikväll efter att Marcus kommit hem från jobbet sitt. Så tänkte sysselsätta Erik med att leka med Alexander sen när han vaknat så jag verkligen kan städa av alla golev nu!! Anton är ju inte lika bökig att hålla undan =)

Är så jäklans sugen på att träna så funderar stark på att möla ner alla barnen i en stor väska och dra dit, men de går ju inte så jag får vänta ett par dagar till tror jag. Men skulle vara skönt, har ju försökt att gå varannan dag så då känns det trisst och fel i kroppen när de går längre tid i mellan. snälla ge mig ett gym här hemma!!!=)

Idag är det väl också sista dagen på os om jag inte minns helt fel, och det känns skönt då kanske folk kan bli som normala igen eller?? Tycker det är hysteri runt varje jäkla os!!! Vissa tar till och med semester i 2 veckor för att se ALLT!! Helt sjuk enligt mig...Skaffa er ett liv försjutton....

Igår hade jag en pissdag, ja jag blir sur bara jag nämner det till och med.Hade huvudvärk som vägrade släppa,hade mensvärk som gjorde ondare än att föda barn,rinnade näsa och trötta/griniga kanske sjuka barn på det. Ja det var min dag det. Tur att huvudvärken är borta idag iallafall,mensvärken lär jag väl få ha någon dag till och barnen är småänglar idag mot igår!!!<3

Men fast att jag har det bättre idag så är jag ändå otroligt nere. det är så mycket som saknas mig.Och jag behöver detta nu!!!Känner att jag måste ta och göra mig en tjänst, att sätta mig i lung och ro, försöka gå igenom alla mina tankar och funderingar för allt är kaos just nu. Och jag vet vad jag vill men jag har kört fast. Ska jag leva så här eller ska jag inte leva så här?? Kan jag ändra på allt eller ska jag bara ändra på lite??  Ärligt talat jag mår pyton för jag vill inte leva så här men jag vill inte leva på något annat vis heller.

Känner att jag glider i från Marcus mer och mer också.Vi bor under samma tak,vi sover i samma säng men ändå känns det som att vi är på en varsin sida av jordklotet =( så behöver nog släppa alla mina känslor till han också och berätta hur jag känner,mår och kanske varför. Men vågar aldrig at det där steget att begära detta. Han vill väl kolla på tv,sitta vid  datorn,spela tvspel och sova. Ja vart ska jag hoppa in och förstöra då?? Tänk om han bara kunde läsa mina tankar istället, gud så mycket enklare allt skulle vart då.


Älskar min familj!!<3

27 Februari 2010

Lördag idag då och helgen är kommen, det blir en ensam helg eftersom Marcus jobbar hel dag både idag och imorgon. Så de blir bara jag och barnen här hemma. Vet inte riktigt vad man ska hitta på för bus idag. Det hann ju aldrig bli färdig städat igår så om man ska försöka hinna städa klart idag då eller om man ska skjuta på det lite =)
Samtidigt skulle det vara skönt att bara komma ut lite också, så en promenad till kupolen skulle väl inte sitta helt fel. Bara gå runt och kolla på  alla olika folktyper som finns. Ja kanske hitta en bra mössa till Anton efter som att nu har vi bara mössor som är allt för små eller allt för stora...

Passade på att skriva lite nu medans Alexander sitter och kollar på Pettson & Findus, eller sitter och sitter. Han springer runt och stimmar medans han kollar =) för den grabben har inte ens en liten gnutta ro i sin lilla kropp. Anton ligger nere och sover, men vaknar nog vilken sekund som helst. Så vi ska väl dra oss neråt innan det blir för livat =)

Men dagen får väl visa vad den har att bjuda på, så får man ta denna dag som den kommer istället för att planera in en massa saker, för när jag väl planerat nått så blir det aldrig så ändå =)

Nej nu börjar Alexander städa på sitt vis så nu lär jag ta och få med han ner innan ´han stökar ner ännu mer !!!!

26 Februari 2010

Idag vaknade Alexander redan vid 5-tiden!!!Och tror ni att han ville somna om eller?? nej nej upp och leka,tända alla lampr som går att tända, speciellt taklampan i sov rummet så att man kan väcka Anton i samma veva =/  inte kul med andra ord, så imorse kände jag mig som en zombie!!! Men vi klev upp efter många om och men och redan vid 9-tiden var vi på  väg ut för att handla. Så idag har det handlats både i borlänge och falun så nu har vi då lite mat här hemma.  Hann precis klart för att hinna hem och släppa av marcus vid tåget, för han skulle ju vidare till jobbet och blir där tills ikväll.

Själv så har man bytt gardiner i köket eftersom  min farmor var hit med nya sydda sådana =) Och sedan sitter jag nu här uppe eftersom jag ska betala alla förbaskade  räkningar som ska betalas, man blir ju fattig på en gång när man får pangarna så de är inte alls med nöje som jag gör detta.
Alexander står på sin stol och kollar ut genom fönstret för idag är det några gubbar som skottar ner snön från taket på baksidan =) Kan ju medge att han skrattar och skriker lite på dom åxå =) hhahha

Sen ska jag nog försöka mig på att städa lite här hemma för det behövs verkligen.Man börjar se dom där förbaskade råttorna igen =/ och små kladd är det ju både här och där. Men ja mycket lär man ju inte få gjort när man har en som heter Alexander till hjälp här hemma.

Kanske skriver mer senare idag, just nu hinns det inte och jag måste nog få tyst på Alexander innan han väcker Anton där nere och innan han har skrämmt ner alla gubbarna från taket !!! =)

24 Februari 2010

Sitter hät i min ensamhet, det enda som hörs är tvättmaskinen som köt för fullt med smuttsig tvätt där nere och tvn med os på i bakgrunden. Sitter och läser lite tidningar här på nätet och nu ska jag skriva lite blogg innan de blir försent och att jag glömmer bort det helt. Jo för minnet sviker mig verkligen nu förtiden.
Marcus är på jobbet och har inventering så han slutar förbaskat sent idag och det gillas inte kan jag lova.

Har precis fått båda barnen i sängen och Anton han var så trött att han somande mendans han åt kvällsmaten =) Men sen vakande han till och gav  mig en STOR rap rakt i ansiktet och ett stort brett leende efter detta, sedan somande han om på en gång =) 
Alexander han låg och pratade för sig själv ett tag sedan lär han ha somnat för sen har de varit tyst.

Idag sparng jag in på affären och köpte ersättning åt Anton och vi köpte även en annan ersättning för äldre barn och nu ska vi pendla lite mellan de båda ersättningarna sedan hoppas vi på att antons mage klarar den nya helt och hållet. för den är mer mättande så han skulle hålla sig längre på den och den är nästan 20 - 30 kr billiagre.......  Var även in på ONOFF eftersom att dom hade missat att ge marcus ett paket med mobil-biladare och ett bluetooth headseat. så fick gå in där och små krångla lite men nu är det fixat!

Idag har dom även varit här och skottat ner lite snö från  vårat tak längst ut, det som är över verandan. Men tyvärr så kan dom ju ej ta bort allt för då kan man skada taket så de blir läckor. Men det är väl bättre nu iallafall.Förut var det ju över 1 meter snö där uppe och det knakade av taket.

Sen har jag och barnen följt med barnens farmor upp till Gabriel som fyller 10 år idag. Gabriel är Marcus brors son, alltså barnens kusin. Så de blev kakor,tårta,klubbor och läsk. Och gottegrisen vår han fick vi gömma sakerna för på slutet för det fanns inget stopp på han =)

Nu väntar jag på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga upp lite tvätt och lägga i en ny tvättmaskin.Det ska även tas ner torkad tvätt och vikas. Sedan tänkte jag försöka hinna leta på kartongen med kläderna med storlek 68. Ja nu är det dags att ge Anton lite större kläder för varenda byxa åker upp och sitter vid knövecken.Dom är förkorta,spelar ingen roll om man sätter strumporna över, dom åker ändå upp. Och hällre att han har lite för stora kläder på sig än att dom är för små. Men om det ej hinns med ikväll så blir det imån iallafall!!!  eller hinns med gör det väl, men det är om jag orkar och har lust!! Nu har jag just ingen ork alls för nu är jag så hingrig att jag är illamående. Ska nog ta mig en frukt eller macka snart.

Imorgon blir det en ny dag och den dagen blir det träning!!!!<3

Tisadag

Ringde ju och felanmälde våran toalett till tunabyggen eftersom den spolar dåligt och det hade börjat rinna vatten från den så man blev blöt om fossingarna när man gick in  där. Och hör och höpna men dom kom samma dag och kollade på den för 10.de gången ska till läggas åxå! Och jag fick skaka hand med gubben som kom och vi skulle få en ny toalett!!!Och samma dag kom en från bravida och kollade lite och frågade sedan vilken tid vi brukar gå upp på morgonen.Så lite efter 7 i morse så kom han med den nya toaletten. Kan ju medela att Alexander var helt borta med att hålla koll på vad killen gjorde och att det nu var 2 st toaletter. Han stog till och med upp i matstolen och kollade ut när  han bärt ut den gammla på gården =)  ja den minen skulle vi ha knäppt kort på.
Tog lite mer än 1 timme sedan var han  klar, och nu njuter vi för fullt av våran nya toalett här hemma som är så fin!!!Och den spolar kanon bra!!! =)

Det gick fint fint på bvc idag åxå och grabben har ju vuxit till sig!!fast han är ju fortfarande liten mot vad Alexander var vid den åldern.Men detta blev resultatet efter dagen:
Vikt: 6840 gram
Längd: 63 cm

Träning blev det idag åxå och nu kommer träningsvärken smygandes mer och mer. Så i natt och imorgon kommer jag nog ha ont kan jag tänka mig. Men samtidigt så är det så skönt, för man känner ju att man verkligen gjort något bra =) Får så när man kommer iväg nästa gång och träna ska försöka hinna med 2 pass till denna vecka!!!!<3 Är så kul när man märker resultat redan åxå =)

Nej nu ska jag kolla vidare och sedan får vi se vad som händer. God natt!


23 Februari 2010

Alexander är lämnad på dagiset och jag ska hoppa in i duschen. Sen vid 10.45 blir det bvc med Anton, får som om han blivit någe större.Det tror jag och upp i vikt lär han då ha gått =)

Sedan blir det gymmet med Marcus medans svärmor är snäll och är här hemma med Anton medans tiden. Sedan vet jag inte vad som händer och sker idag faktist.

Ska nog köra mormors bil till smedjebacken för att hämta hem petra hit till borlänge.Mormor gillar inte att köra bil i detta väder, olyckan har väl satt spår kan jag tänka mig.

Nej nu lär jag sätta lite fart!!!


uppdaterar senare om vikt och längd och vad som  hännt under dagen =)


22 Februari 2010

Fy fasiken vad kallt det ska vara, hade
ingen större lust att gå till dagiset
imorse när jag såg att det var över
23 minus grader ute =(
Det var första gången för i år som jag hade mössa
på mitt huvud, eller ja det var nog första
gången på hela denna vinter år 09/10.
Det behövdes kan jag lova för att
det blåste ju hårda vindar så det kändes
som minst 40 minus grader ute istället.

Nu är då Alexander lämnad på dagiset och
Anton ligger nere i hans säng och sover lite.
Jag satt mig här för att få upp värmen lite
och sedan har jag ringt och gjort fel anmälan
på våran toalett för 10.de gången nu =(
Den spolar ju  jätte dåligt så ibland kan
man få spola 2-3 gånger innan något försvinner.
Och nu läcker det även vatten från den så
det rinner vatten på golvet där inne hela
tiden, och badrums mattan blir ju blöt och
skitig varje dag och det är inte kul.
Så nu håller jag tummar och tår
på att dom kommer och kollar på detta
så fort som möjligt och att dom även kan
fixa till detta nu. Man har ju liksom tröttnat
efter si så där 10 gångers ringande och
dom säger att det inte är något fel.
Nej men sanningen är den att dom
är så jävla lata och snåla så dom
skiter i det istället!!

Klockan 11.00 ska jag på möte och träffa Lisa.
Känner att det verkligen behövs nu eftersom
att det inte blev något sist vi hade tid.
Har så mycket inom mig just nu så jag
tror jag spricker om man nu kan göra det!
Så får se vad vi kommer fram till efter idag.
Men det blir säkert kanon för jag trivs verkligen
men henne och att prata med henne.

Så svärmor kommer väl ner hit strax innan det
och är här hemma med Anton medans jag är där.
Eftersom att Marcus jobbar och inte är hemma tills dess.
Nej men det känns bra, eller ja det kan väl bara bli bättre?!

Nu ska jag bara kolla runt lite på aftonbladet och
lite fler intressanta sidor.
Sedan lär jag dra på mig kläderna och fixa lite på
framsidan, för all snö har typ blåst in på altanen.
Och ja det behövs skottas mer, hur mycket mer orkar man?
Soporna skulle väl behövas komma ut i soprummet också =)

Hoppas bara att man klarar sig igenom denna dag
utan att frysa ihjäl eller för frysa något på kroppen.
Men ja man får väl klä sig efter vädret.
Med andra ord man får ha hela graderoben på sig =)


21 Februari 2010

Dagen började med 2 st pigga piggelinisar här hemma =)
Så det blev en familje frukost och lite tidningsläsande.
Sedan så var det gymmet för min och Marcus del, och
fan va grymt skönt det känns efter att man har gjort
ett pass där. Man känner sig nyttig och bra!!
Tänk om man alltid kunde känna sig så, då hade man
mått prima ballerina =)

Idag efter gymmpasset så fick jag den VARMA duschen,
ja alla är iskalla förutom en som är avsedd för dom
som är där med små barn. Och eftersom det knappt
var någon där så tog jag den varma =) haha
jag hade ju självklart flyttat mig om det hade
kommit en gammal tant eller en med en
liten unge.

Jag hade tur för när jag sedan var klar och gick till skåpet
för att klä på mig mina kläder så var det massvis med
mammor med sina bäbisar och små barn.
Då slog det mig att det var evigheter sedan jag var och
badade med Alexander och att det vore skoj och
mysigt att åka iväg och bada med han snart igen.
Skulle vara kul om man kunde få med sig Anton
också då isånna fall, för han älskar ju vatten minst
lika mycket som bror sin =)

Så jag ska väl försöka få med mig någon som vill
med dit och bada med mina barn.
Kanske Marcus kan följa med någon gång om han
är ledig.Men det ska ju passa in med Alexanders
dagis schema också. Jaja det åter står att se om det blir av!

Sen idag så har vi varit på kupolen och kikat runt lite.
Det slutade med att vi köpte bilstolen till Anton nu, för den
vi skulle ha var nedsatt i pris som dom försvinner fort som
smör,och vi skulle typ tjäna 1000kr på denna rea.
Så nu får den stå här i skrubben inplastad tills det är dags att
använda den. Man kan ju använda den från 5 månader upp
till 4 år, men vi väntar nog lite längre. Tror Alexander var
6 eller 7 månader när han började sitta i sin stol som är
 precis likadan, det är bara färgen som skiljer dom åt =)

Det fick även bli lite lunch på donken idag och det kunde väl
man unna sig eftersom man tränat i morse.ahha
Nej men alla var hungriga och man vet ju hur Alexander bli
när han är hungrig, det är inte att leka med =/
Sedan träffade vi även på min mamma där.
Fast hon var där via hennes jobb, ja jag kan då säga
att min mamma hänger där mer än vad jag gör!!
Ända sedan hon fick detta jobb så är det som att dom
nästan lever på kupolen =)

Till sist så blev det onoff och kika lite.
Och det slutade med att Marcus fick en helt ny
mobil för hans nuvarande är helt kass och cp.
Men nu efteråt så känns det inte alls bra,
jag har som en stor klump i magen som ej vill
försvinna och jag vet varför åxå =(

När ska jag få förtjäna något bra??
Känns som att jag bara ger och ger
men vad får jag tillbaka?
Känns som att jag bara är luft som
folk andas.
Är jag osynlig?Gör jag mina känslor
så osynliga för er??

Nu sitter vi båda här uppe vid varsin dator och har
os på tvn i bakgrunden.
Barnen ligger och sover sedan några timmar tillbaka.
Blir väl att sova snart så man orkar upp
imorgon för då blir det dagis för Alexander,
möte för mig och mys med Anton.
Jobb för Marcus som vanligt.

Får skriva mer imorgon för nu sviker
både ögon och fingrar!


lördag

nu blir det soffan för att kolla lite på os och vara social med älsklingen. Lite ostbollar på det åxå=) tur att man ska träna imorgon så att dom försvinner =)

Fan vad de ska snöa hela tiden, nu får det fan ta slut.Hur mycket snö finns det??

Blev jag som blev det lycklige att få bada först med alexander sedan med anton.
Har även tagit in matbordsstolen till anton,och han blev både paff och ledsen av att sitta där.
Provade även lite plommonpure idag och ja han spydde då inte =)

Nej ha en trevlig kväll/natt på er!

20 Februari 2010

Hann inte skriva nått mer igår för jag städade och städade hela tiden och ett litet litet tag fick det vara fint. Men sen på engång så blev det skitigt och sulligt över allt känns det som, men ja välkommen till en branfamilj!! Kanske ska sätta upp en skylt på dörren: Ingång sker på egen risk, annars tag skydds kläder,skor och handskar som ligger till höger dirket innanför dörren. Akta så ni inte halkar i vatten,saft eller spy högen där och där.Akta så ni inte får astma pga alla meterlånga dammråttor som invaderar vårat hem. Ja typ så kan jag ju skriva =)

Leksand åkte på stryk igår av malmö.Tyckte dom inte såg så taggade ut så vad skulle man förväntat sig??
Sverige vann iallafall över vitryssland och Anna Haag tog fasiken silver!! Lyckad kväll ändå =)

Nu sover barnen middag och jag ska skynda mig ut och skotta infarten till oss, för det vägrar att sluta snöa så vi kommer nog ha snö kvar in i juni månad skulle jag tro. Är livrädd att taken ska gevika snart för jag kan lova att vi har över 1 meter snö där på nu, men ingen av oss vill ut på taket och skotta. Så anton får inte stå ute och sova i vagnen utefall det rasar.

Blev själv idag med trotts att det skulle vara marcus lediga helg på ett tag. Han är fan aldrig ledig nu för tiden. förut kunde han vara ledig 6 dagar i streck. Men nej inte nu längre.NU jobbar han fan var eviga dag och det börjar kännas mer och mer att man är själv. Känner själv att jag börjat tagit avstånd bara för detta.Ja just nu känns det inte alls bra på denna front, men jag hoppas på något bättre snart. Just nu känns det som att man är ENSAMSTÅENDE 2 BARNSMAMMA. Och det vill jag inte vara och det är jag INTE, men ändå att det känns så =(

Sen är det en till person som verkligen saknas enormt mycket,och det har åxå gjort så jag har nästan som ett hål i hjärtat. Men jag vill inte vara ivägen eller för påstridig nu, för jag vet att denne person har väldigt mycket att göra just nu,och har väldigt mycket i tankarna.Hoppas bara att det blir en lucka snart......<3


nej nu lär jag sätta lite fart för sen lär jag nog sätta på barnen kläderna och ta vagnen och gå till affären och köpa erättning till Anton och mat till oss andra, för ikväll blir det tacos för hela slanten!!!
Skulle även vilja springa in på kupolen  och kolla lite men får se om det hinns med och om det finns ork till det. Är ju inte så förtjust i att ta en promenad i -13 gradigt väder och snökaos och blåst.


Ja detta var väl vad jag hade att skriva just nu men kanske kanske så hinner man slå ner sitt arsel här senare ikväll, ja det lär ju visa sig.

19 Februari 2010

skriver en snabbis här medans jag väntar in att barnen ska somna så att jag kan fortsätta min städning.

Imorse var jag och marcus iväg och tränade medans barnens framor var här med dom. Och vad skönt det var att få träna lite.Får se om man åker på träningsvärk denna gång då. efter det så åkte marcus till jobbet och jag och barnen har busat. Nu har dom fått mat och ligger i varsin säng och ska sova middag.Tror ni dom vill det? ja anton somnade innan jag knappt hunnit lagt ner han, men alexander ska bråka som vanligt och vill inte alls som jag vill. men jag vet att han är kanon trött så ska kolla om han somnar snart för de börjar bli tyst där nere nu.

Själv ska jag fortsätta med min städning, har ju storstädat badrummet genom att ta vattenslangen och spola rent allt ihop =) Och lika så båda sovrummen.Hann ta köket igår åxå, så nu är det övervåningen som skas tas hand om och sedan hallen..Och när det är ¨gjort så får jag nog dammsuga och vabba av alla golven i alla rum som blev gjorda igår. För alexander sprang runt och åt ett päron idag och nu är det kladdigt lite här och var stans på golven =(  så är det att ha barn, man lever med moppen och dammsugaren =)

Sen kommer det folk hit idag iallafall ikväll, för då visas malmö - leksand på tv. Så de blir en hockeykväll här då =) gött gött

Nej ska väl sätta lite fart om detta ska hinnas med, och med lite tur så kanske barnen vill sova 1 timme iallafall?? =)

Höres senare!


18 Februari 2010

Fy farao vad trött jag var imorse och få kollade vi inte på hela hockeymatchen i natt. Men dessvärre så hade vi en Alexander som inte ville sova och det hela slutade med att han väckte Anton innan han själv kunde somna mellan oss. Så efter ett bra tag så sov båda barnen. Upp kolckan 8 och där började våran dag som alla andra dagar. Med lite frukost,lite bus och självklart lite småbråk åxå för det kan väl inte gå en hel dag utan lite bråk?? Tog pulkan till dagiset och alexander hängde överkanten ner i snön hela vägen, skit kul enligt han men mindre kul för mig efter som det blir kanon tungt att dra då. Men vi kom fram som vanligt och han hann knappt vinka hejdå innan han var där inne och lekte =) han trivs ju så himla bra där så nu vet jag inte om jag skulle vilja byta dagis igen om han nu skulle få en annan plats på ett annat dagis. Dom här utländska barnen är ju kanon duktiga och har ju lärt sig ett och annat svenskt ord.dom lär sig så otroligt snabbt när dom är så där pass små. synd att deras föräldrar inte vill hjälpa till på traven och prata svenska, nej dom vägrar och pratar sedan på deras språk istället. Kul för barnen som alltid kommer kunna prata minst 2 olika språk iallafall.

Efter att jag kom hem hit igen så kom farmor på besök och vi satt upp lite nya gardiner som hon hade sytt om, och det blev mycket ljusare där uppe. Det blev som ett helt nytt rum. Nu är det bara städningen kvar där uppe sen  efter det är det nog så fint som man vill ha det =) Fast jag är väl akdrig nöjd med nått så jag lär ju hitta något mer jag skulle kunna ändra på. Efter att hon hade åkt så läste jag tidningen i lung och ro sedan satt jag fart med att storstäda våran lilla toalett. Tog vatten slangen och sprutade ner golv,väggar ja allt, sedan var det bara att skura skura skura och nu är det skinade rent där inne. Slängde även i en fullproppad tvättmaskin så den går för fulla varv där nere och många fler kommer det bli. Fast får se om allt hinns med att tvättas idag, för det ska ju finnas plats till att hänga upp allt på tork också. Och den platsen är det dåligt om i dessa lägenheter.

Sedan dammsög jag vårat sovrum igen och moppade av golvet, och sen fortsatte jag att dammsuga av alexanders rum ytterliga en gång och moppade av det golvet åxå. Så klar klar klar!! Ja 3 st hållplatser är klara, nu åter står det  bara lite mer än häften kvar att göras. Men tog en paus och diskade av all disk istället och sedan tog jag stora steg upp hit för att skriva av mig lite innan jag nu ska ner och plocka upp Anton ur sängen för nu har han vaknat och han jollrar och pratar för fullt där nere =) Sedan ska vi klä på oss varma kläder och hämta hem alexander från dagiset. Sen hoppas jag på att kunna fortsätta städa lite trotts att alexander är hemma. Han gillar ju att plocka fram allt som jag plockar bort så det brukar bara se värre ut när man har han med sig. Men vi får se om det lyckas idag eller inte.

Annars har vi inget alls planerat idag, kanske ta en tripp till kupolen, men inge kul att gå där själv med barnen så skippar nog det. Eller finns det nÅgon som vill följa med dit?? Har ju ingen bil idag så är ju ganska låst och sånnt hatar jag. Skulle vara otroligt skönt att träna åxå men det får bli imorgon om nu svärmor kunde passa barnen, det visar sig då.

Nu måste jag gå ner till sångfågeln där nere =)


snusk

Ja ni som läser här just nu och är känsliga och kräsna av spyor,bajs och snusk. Ja ni ska verkligen sluta läsa nu och om ni inte gör det så skyll er själv för det var en varning för detta är snusk på högnivå!!

Alexander ville ta av sig blöjan här om dagen, så jag plockade av han den och sa åt han som vanligt att han skulle säga till om han ville kissa eller bajsa så vi kunde göra det på toan. Som vanligt sprang han bara runt och skrattade och skrek. Sedan gick han runt och gjorde prytt ljud med munnen och kissljud. Så tjatade verkligen på han att vi skulle prova gå på toa. Men då satt han sig ner på golvet i köket längst in i hörnet och blev ledsen. Så jag gick vidare och började vicka den torra tvätten och då hör jag ett konstig ljud från hallen, så kollar ut och där står Alexander och särar på benen och plopp så trillar en STOR bajskorv ner på MIN matta och tätt in till en till bajskorv. Nej fan tänkte jag och frågade Alexander om han inte vela gå på toan, men nej han var ju klar nu. Visst han brukar kissa på min matta men nu gick han fasiken över gränsen =)  Men det roliga var att han blev så paff så han gick fram nått steg sedan vände han sig och kollade med stora ögon på vad han hade fixat för konstvärk på mammas matta =) Ja han har ju aldrig sett en bajskorv så där , förutom typ hundskit ute osv. Men kan ju berätta att blöjan åkte på direkt efter detta. Det var ju tur att han inte var lös i magen  denna dag iallafall för då vet jag inte vad jag skulle gjort.  Fick spruta lite luktagott spray för att kunna andas iallafall.

Så här såg min matta ut efter Alexanders konstvärk:



dagen idag har gått fort som vanligt men jag hann börja lite med min omtalade städning som jag skjutit på allt för länge. Men 2 rum hann bli städade och dammsugda, så imån blir det fortsättning på den städningen och så kommer även min farmor hit med lite gardiner som hon hade sytt, hoppas på att de blir bra, annars kör jag på mina gammla slita gardiner =) sen blir det att fixaq här hemma hela dagen för ut lär jag inte hinna.Och så har marcus bilen till jobbet åxå så man vill ju inte ta sig allt för långt med vagnen  när det är så mycket snö överallt.


Nu blir det att kolla lite på os sedan ska jag dunka ner huvudet mot min underbara sköna kudde och drömma mig bort i drömmarnasvärld.


17 Februari 2010

Blev så besviken imorse av att jag inte alls hade träningsvärk efter passet på gymmet igår, så då ville man bara dit på en gång och köra ett till pass, men det får nog vänta tills imorgon eller på fredag. Så får väl köra en liten egen tråning här hemma med städning och plock =)

Alexander är på dagiset och leker för fulla muggar just nu och Marcus är på väg till jobbet för att åter jobba en kort dag.Anton ligger och sover i sin säng där nere, men vaknar nog vilken sekund som helst. Jag ja jag sitter här och passar på att skriva lite blogg medans tiden finnes.

Idag har vi inget alls planerat och det gör mig så rastlös, fast att jag vet att det behövs en riktig städning här hemma. Och det enda vi har att passa idag är att vi ska skjussa ut barnens mormor och hennes bil på bilverkstaden efter att hon slutat jobbet. Men alla andra timmar under denna dag då?? vad ska jag ta mig till?? Någon som har ett förslag??

Sen senare idag ska jag föra över bilderna från  kameran in på datorn för att sedan lägga ut lite bilder. För här hemma händer det saker =) Alexander gör allt för att man ska få städa lite mer och bara jävlas =)

Nej nu ska jag vinka av marcus..haha

Tisdag

Blev lite träning idag då, men inte är det kul att träna själv eller. Men det får gå ändå, man hinner ju tänka och fundera en hel del iallafall och det kanske är bra. eller  är det bra att tänka så mycket?? nja jag vet inte i vissa lägen kanske.

efter träningen så åkte jag ner till stan och träffade mina 2 mostrar malin och petra, och även mormor berit. Blev en härlig kinabuffe och en massa prat. och jag blev ännu mer taggad än vad jag redan är så detta känns bra på ett bra vis =)

Nu blir det att bänka sig i soffan med lite ostbollar och kolla på os. Blir nog en tidig kväller idag med skulle jag tippa på.

God natt på er!


16 Februari 2010

Har lämnat Alexander på dagiset och imorse var han verkligen GRINIG och SUR. Han jävlades hela tiden och satt sig på tvären på en gång jag sa något, just då i det ögonblicket så ville jag bara kunna klicka på en paus knapp och ¨få andas och bara varva ner, men nej det går ju inte. Så det var bara att bita ihop. Så hela vägen hem från dagiset sen så gick jag verkligen och ANDADES!!

Nu ska jag packa lite tränings saker för snart kommer svärmor hit och ska ha Anton medans jag åker iväg och tränar.Tråkigt att man får lov att träna själv men visst det är sånna smällar man får ta ibland. så nu måste jag ner och packa och fixa lite innan hon kommer. sen efter tråningen så ska jag umgås lite med min mormor  och mina 2 mostrar malin och petra. Lite god mat lär det bli åxå. det är ju inte allt för ofta man kommer ut nu för tiden.

Får sätta mig här sen ikväll och skriva mer då för nu känner jag mig bara stressad och då blir det inge bra när man skriver.Så ha en super vtrevlig dag allesammans så höres vi senare!

svar

Hörsel testen var inte alls så bra och ja nu har jag fått svar, för jag sa som sagt till den där läkaren att jag inte skulle gå där i från förens jag hade fått svar på mina frågor.

Det blir operation för Alexander, nu änteligen efter 1,5 års kämpande och slitande.
När visste dom inte riktigt men typ om 1-2 månader.
Så ja nu vill jag bara att tiden ska gå fort så att han ej behöver lida mer. för han är nästan som döv på öronen. det är ju därför han skriker så mycket....

Ja nu har ni fått en liten läges rapport om dagen och  svaren vi fått... nu ska jag ta hand om bustrollet som river övervåningen snart.och sedan ska vi gå ner och picka lite på anton så han inte sover bort hela kvällen.


15 Februari 2010

Måndag igen och idag vill jag ta nya tag och bara skaka av mig allt negativt i mitt liv. Och döm till förvåning men morgonen har börjat  ganska så bra, är ganska pigg åxå trotts dålig sömn i natt. Alexander kom upp och skulle ligga mellan oss i natt och ja jag fick ligga längst ut på en planka och spänna mig för att inte trilla ur sängen, eftersom alexander tar upp en hel dubbelsäng =) Så idag har jag träningsvärk i ena skinkan pga allt spännande =) Imorse när jag skulle lämna Alexander på dagiset så tänkte jag att han skulle få gå dit, så vi började gå 20 minuter innan han skulle vara där och ja vi kom precis fram i tid. det tog oss 20 minuter att gå en sträcka som tar mindre än 5 minuter annars. Alexander bara älskar snön och han skulle slänga sig i varenda snöhög och han skulle kassta runt snön i luften och han dök verkligen i snön så hans kläder fick hängas in i torkskåpet när vi kom fram. Han var alldelses rödblommig på kinderna och näsan.

Nu ligger Anton på golvet och kollar på barnpogramm =) haha ja allt som är rött kollar han på, han bara älskar den färgen så enormt mycket och just nu så är det en massa röda saker på tvn så han ligger klisstrad nedan för och kollar. Tänk om Alexander kunde ha sådan ro i kroppen att han kunde sitta ner och kolla på lite tv. Kanske blir bättre om dom kan fixa hans öron så han hör nått, för inte kan det vara kul att kolla på tv och att man ej hör nått. det blir ju inte samma sak liksom.

Idag efter 14.00 så ska vi vara inne i falun med Alexander för det ska bli hörseltest på han och jag tänker inte åka där  ifrån förens jag vet vad dom tänker göra, för nu har vi hållt på och bråkat om hans öron sedan han var 7 månader. Jag vill bara Alexanders bästa och jag ser att han har ont och att han lider. det ska ju inte behöva gå så långt att det drabbar talet och nu även personligheten.
Han kan inte säga många ord och alla andra barn runt om han i hans ålder pratar fulla meningar. Och alexander försöker förklara och ingen förstår vad han menar, ja då blir han så ledsen att han blir arg och därför har han börjat bitas,slåss och puttats. Ingen vill ju vara med han längre. Tänk om han kunde ha fått hjälp med sina öron på en gång istället, varför utsätta ett barn på detta vis??

Svärmor hänger med som lite stöd och hjälp idag och det tackar jag för. Lite svårt att ha Anton med sig och man ska  lugna  ner alexander där inne liksom. så svärmor får sitta med anton i väntrummet medans vi pratar och träffar doktorerna. Och snälla ge mig svar på alla mina frågor idag!!!!

nej nu ska jag vara social med marcus innan han far till jobbet och sedan ska jag ge anton mat och försöka pilla i mig  lite mat själv åxå.Men jag är inte alls sugen på mat men lite lär jag försöka äta.
Idag har det gått 2 veckor och snart får jag svar.Jag hoppas på ett bra svar. =)

Åter kommer senare om hur allt har gått under dagen!!


14 Februari 2010

Ja det blev en tidig kväll igår för både jag och Marcus var trötta =) Och inte blev det något mys heller men det visste jag redan. Fast man bor under samma tak så kan jag känna att vi är så långt i från varann så man ej kan känna av varann..haha  ja en helt sjuk känsla som dyker upp ibland. Jag får ofta knäppa tankar och känslor =) vet inte vad det är med mig ibland...


Nu ligger båda barnen och sover middag, men dom lär nog vakna snart så det gäller att skriva klart här fort som tusan att får man väl inte det gjort idag heller =)  hehe jag har ju en ful ovana att bara sjukta allt åt sidan och inget blir då gjort i stället. Men ja sådan är jag och jag ska försöka bli bättre.

Just nu känns det som att det är nått som saknas mig, men vad är det?? Jag känner mig inte hel, men vad är det som fattas?? ja ärligt så vet jag inte det. Och jag hatar att jag känner så, tänk om jag bara fick veta vad det är som känns så fel. Vad det skulle underlätta att  kunna försöka fixa till det.

Idag är det alla hjärtans dag och ja för min del så kan vi fasiken skippa den dagen. Förr betydde den enormt mycket för mig, men nu ja den får mig nästan att må dåligt. Eller ja den får fan mig att må dåligt. Så nej ge mig kväll nu så jag kan gå och lägga mig och att en ny dag kan börja.

Har så mycket jag vill göra och borde göra men nu har jag ingen ork till det mesta och därför så får alla runt om  mig lida just nu. jag är rent utav en fördjävlig häxa mot alla just nu. Vaför håller jag på så då?? för att innerst inne är jag stressad för inget alls och det gnater på en att ha ett sånnt tryck på mig hela tiden. Har jag satt upp för stora krav eller är det bara jag som är mesig??  ja jag tvivlar på mig själv.det har jag börjat gjort mer och mer nu på sistone.

Nej nu orkar jag inte skriva mer...ahha ja där kom det där med att inte orka igen =)

13 Februari 2010

Idag har dagen sprungit förbi och jag hinner ej sitta här nu... har precis käkat tacos och kollat på melodifestivalen. Nu blir det att kolla på OS och bara ta de  lungt..Kanske blir det lite mys med älsklingen också men förstöra förväntningar ska man inte ha. jag kan ju somna sittandes åxå =)

nej nu ska jag vara social för snart kommer väl någon svensk får man väl hoppas...

Skriver mer imån!

trött

Fick reda på att minst 2 st till ligger och spyr efter dopet...kul kul eller inte... Idag blev det läkar tid med anton och vi fick luftrörsvigdande medecin åt han, hoppas han blir bättre av den nu då. För man märker hur trött han är när han ej får sova när han väl försöker sova. Alexander har varit pigg hela dagen och det märks knappt att han varit sjuk. Lite rethosta och astma till och från, men de har ju han titt som tätt ändå.

Marcus jobbar länge idag så tror han typ slutar nu någon gång och sedan ska han ta sig hem åxå, så han är väl inte hemma förens vid 23-tiden. Och det är väldigt tråkit att vara själv så jag har till och med funderat på att väcka någon av barnen bara för att ha någon att gosa med.

Ja jag har väl inte så mycket att skriva idag för jag är lite trött och helt tom i bollen just nu. Så jag får återkomma med lite skrivande när jag inte är så trött och tom =)  ska nog sätta på tvn och kolla om det är någon bra film eller nått. Men risken att jag somnar är stor!!!

 


12 Februari 2010

Blir så less på barnomsorgen här i borlänge. Sitter liksom och betalar massa pengar varje månad för att ha alexander på dagiset 20 timmar veckan.Och sen blir han sjuk och är hemma måndag- torsdag. Tänkte att då kan han få gå dit idag på en fredag istället då och leka av sig och samtidigt skulle det underlätta för mig som har läkar tid med anton osv.  Men nej då får jag inte ha han där idag efter som att fredagar är hans lediga dagar. Fy fan vad ruttet säger jag bara. Kan det vara så?? Kan dom neka en barnomsorg på det viset, jag betalar ju för fan för 20 timmar/vecka.

jaja ska inte tänka på det där nått mer för då blir jag bara på dåligare humör än vad jag redan är. Och då blir det inge bra kan jag lova. Nu ska jag ta och ringa mamma får se vad som händer denna dag, men jag blir väl inne hela jävla dagen idag med. Har varit inne här  sen i måndags så jag mår pyton. Känner mig så låst på allt. Och tålamodet är på noll just nu, men vad ska jag förvänta mig när man haft  2 st mega griniga barn sen i måndags.Och plus en sambo som låg halvt döende här om dagen. Ja det tär på en. Snälla kan jag abra få lite andrum!!!!

Jjaa nu ska jag ta reda på alexander här uppe för nu har han tröttnat ut så nu river han övervåningen snart.


Hoppa sjukling

Kommer lite bilder som jag glömmt att laggt upp =)


Första hoppturen var ju super rolig =)


Är alltid nyfiken på vad storebror gör...

 


När man är sjuk så vilar man där man inte orkar stå längre.


Så här trött blir man efter att vara på dop med feber.

Utslagen hjälte


Tog kort eftersom dom är femgenerationer på marcus sida. Med på bilden
är: Marcus bror Emil,Marcus pappa Mats,Marcus bror Mattias, Marcus med Alexander i famnen,
Marcus gammelfarmor Irene med Anton i famnen,Marcus farmor Mariann med Marcus brorson
Lucas i famnen, Längst fram Marcus andra brorson Gabriel.

Här är de fem generationerna:Inrene,Mariann,Mats,Marcus och Anton Eller
                                            Inrene,Mariann,Mats,Marcus och Alexander!


11 Februari 2010

Hej igen! Igår hann jag inte blogga för en efter en så stupar vi i sjukdom. nu ligger alla 3 killarna här hemma med feber. Hur länge ska jag klara mig??

Tror att Alexander kan ha haft en släng av vinterkräksjukan och att han kan ha lyckats smitta en hel del på dopet. alexander har ju haft väldigt dålig mage med feber och hosta.För tätt efter så blev min lillebror Erik sjuk och spydde,sedan min mamma som åxå spydde, min farmor som fått ont i magen mer har jag inte hört, min svärmor som är illamående och dålig i magen,marcus dålig i magen med hosta och feber,Anton med hosta och feber. Ja är det någon mer som jag ej vet om??

Det hela startar väl med ont i magen eller illamående. Frossa och ont i huvudet åxå har jag hört. Hoppas bara inte att de är några mer som råkat ut för detta nu. Som vanligt så är jag bra på att vara efterklok och vi skulle nog kasnke ha ställt in dopet ändå,känns det som nu.

Funderar på att ringa till vårdcentralen för Anton hostar så han tappar andan och det tar ett tag innan han åter får den, han kan ej sova och pga detta så är han trött och grinig hela tiden. feber hade han igår åxå. Men alla medeciner vi har hemma mot hosta det är för barn över 1 år ja till och med över 2 år och det vill jag inte ge han. Han måste ju få hjälp att få bort den där hemska hostan och allt slemm som sitter fast i halsen på han. Jaja får se vad som händer under dagen på den fronten, känner mig inte alls sugen på att vara på vårdcentralen idag.Nej inte alls förhuvudtaget.Börjar ogilla dagens sjukvård mer och mer.Man får aldrig den hjälp man behöver och dom tar aldrig en på alvar.

Nej nu ska jag fortsätta med alla sysslor här hemma så får vi se om de blir någe mer tid att sitta här senare.


9 Februari 2010

Klockan är inte ens 12 och jag tycker det känns som att klockan borde vara efter 15 - tiden iallafall. Så kan de gå när sjuka barn vaknar tidigt =) Alexanders feber går upp och ned hela tiden så ena stunden orkar han busa hur mycket som hellst och andra stunden så ligger han typ däckad i sängen eller soffan och orkar inget. Det som är drygast just nu är att Alexander är väldigt gnällig och klängíg. Han vill bli buren hela tiden och det blir drygt i längden. Visst jag förstår han med att han är mer känslig och ledsen när han är så sjuk men mina armar orkar inte mycket mer.

Anton har hostat sig genom denna natt också och man hör ju at det är slemm som irreterar som ej vill ge med sig, så hoppas de vill släppa snart. Man känner sig så hjälp lös när de blir på detta vis. tänk om jag bara kunde ta bort det där lilla som irreterar, tänk vad bra allt skulle vara just nu då.

Sen blev jag helt paff hur en person kan sova så tungt att man inte hör att ett barn ligger och skriker. Ja jag skulle kolla hur lång tid det tog för Marcus att ta upp Anton. Så Anton han grinade och grinade, skrek  och skrek. Men efter 5 minuter om inte mer så fick mitt hjärta nog och jag var tvungen att gå in i sovrummet och dunka en kudde i huvudet på Marcus så han vaknade. Inte förens då började han vakna till. Och Anton han hade grinat och skrikit så han var genomvåt av svett, så nu ligger hans örngott,kudde ja alla sängkläder ligger i tvätten för dom var BLÖTA!! Jag kommer nog ALDRIG våga låta Marcus sova själv med barnen just nu. Hur länge skulle Anton få ligga och skrika sig hes och grina sig trött för att Marcus inte hör?? Det är inget jag vill utsätta han för. Alexander kan ju iallafall klättra upp i sängen och hoppa på Marcus tills han vaknar så han är man ju inte så orolig för på samma vis. Men min fråga återstår. Hur fan kan man sova så tungt????


Har fixat lite med bilder och foton på datorn nu på förmiddagen medans Alexander lekte i sin lekhörna och samtidigt gick runt och plockade i den ena efter det andra i en påse. Han vill ju städa!!
Nu ska jag bara leta på alla cd-skivor med de sparde fotona från den andra datorn, för dom vill jag ju åxå ha kvar.Men att hitta de cd-skivorna kan avra svårare än vad man tror, och med min otur så är väl dom borta förgott.

Nu ligger Alexander och sover, han har väl sovit i lite mer ön 1 timma just nu, han bara däckade här uppe i fåtöljen så jag fick bära ner han =)
Anton ligger på ett täcke på golvet och kollar på barnpogrammet som går på tv just nu, och han hänger verkligen med i den rytmiska musiken som spelas =)
Marcus sitter och pysslar med sin dator och jag sitter och bloggar så klart!!

Ska väl börja med maten om ett tag för magen skriker efter mat just nu!!! =)


Doppressenter

Här är lite av de saker som Anton fick i doppressenter.



super fin tallrik som erica gjort själv.


Super fin dikt av erica.


Här är alla andra saker uppställda på en hylla pga platsbrist  just nu =)


8 Februari 2010

Idag blev Marcus hemma från jobbet pga VAB. För i natt så började även Anton hosta som en tok, trodde ett tag att han skulle hosta av sig lugorna. Så nu har vi 2 st sjuklingar här hemma, och Alexander vet man aldrig med, ena minuten är han på bättringsvägen och är jätte glad,pigg och ingen feber.Sen efter några timmar så är han jätte trött,ledsen,grinig och har feber. Så han kan man inte veta med men jag tror faktist att han är på bättringsvägen nu iallafall. Får se om det stannar med bara hosta för Anton då, hoppas de iallafall, annars blir de jobbigt dagarna framöver. Och eftersom att båda barnen är dåliga idag så bestämmde vi att Marcus fick vara hemma åxå för 2 armar räcker inte till för båda 2 just nu. Så de  har varit skönt att haft en till slappar dag med barnen och att fått hjälp hela dagen. Så imorse var det jag som fick ligga och vila med Anton, så det blev inte frukost förens vid 11 tiden för min del. Och  nu är det Marcus som får ligga och vila med Anton så han åxå får vila sig lite. Så jag passade på att ta med Alexander upp på övervåningen och medans han utforskar allt och inget så sitter jag här vid datorn.

Håller på att föra över massa bilder från kameran till datorn så idag blir det garanterat lite bilder att kolla på åxå. fast dom kommer nog upp senare för detta tog längre tid än vad jag trodde att det skulle ta. Känner att jag vill börja med en massa saker idag men som vanligt tar jag aldrig steget och börjar någonstans. Känns som att det bara kommer bli stående så då och därför vågar jag aldrig ta det första steget.

Nej nu ska jag kolla vidare och sedan ska jag sätta mig och leka med Alexander ett tag, får se vad denna dag har att erbjuda.


7 Februari 2010

Det har varit en slapp dag idag kan jag lova. alexander är fortfarande sjuk så vi har varit inne hela dagen och bara myst... har även plockat fram hoppgungan och anton gillade den verkligen. bildbevis finns, så de kommer kort på en överlycklig anton hoppandes i sin gunga =) men det är när lusten,orken och tiden finnes!!! Det hela idag är att nu har dagen avslutats med en falkfilm och lite chips. så snart blir det sängen för de står väl inte på förens alexander kommer tassandes på sina små fötter och vill mysa och sova mellan oss.

Har väl inte så mycket mer att skriva just nu, för det känns verkligen tomt där uppe i bollen =) vet inte ens vad som är tankar,fantasi eller verklighet just nu... Det är liksom så mycket jag vill här i livet men jag är en riktig fegis så jag blir nog kvar här och stammpar på samma ställe ett tag till..


god natt!

6 Februari 2010

Dagen började vid 8-tiden då hela familjen vaknat och de första timmarna gick otroligt fort. Marcus for till jobbet medans jag satt i telefon samtal och alexander gick runt och gnällde.
Vid 9.45 kom mamma och hämtade mig och barnen och all pakning. Vi for upp till Amsberg och lämande av alla saker i försammlingshemmet. Sedan gick timmarna ännu snabbare för de blev otroligt stressigt och det var en jäkla tur att alla tårtor blev gjorda igår kväll för annars hade  vi inte hunnit klart med allt innan dopet idag.

Anton skötte sig faktsit ganska bra i kyrkan, lite små gnälligt var det  mellan åt men hur kul är det att bara stå stilla på samma ställe och massa folk sitter och glor =) Alexander fick gå runt lite i kyrkan han med och han satt sig vid pianot och började spels, så vi har en ny liten kantor här i familjen =) så nu lär vi väl införskaffa oss ett piano....

Gudmor blev Erica,min bästa vän för det är hon värd och det är hon jag litar mest på.
Gudfar blev Emil,Marcus bror och han som träffar Anton mest av alla på hans sida.

Fikar efteråt blev bra det med och det blev massa smörgåsar kvar så de ligger fullt i frysen nu =) och tårtorna gick åt så de var tur att vi gjorde 3st. Efter fikat så tog dom 5generationers kort på marcus sida för  det var lille Anton,Pappa Marcus,Farfar Mats,Gammel farmor Mariann och gammel farmors mor Irene. Kort kommer sen när jag lagt in dom på datorn.

Efter det så blev det pressent öppning och anton fick en massa pressentkort på babyproffsen och det behövs eftersom han ska få en bilstol därifrån. Han fick även något annat pressentkort och kontanter,bestick,smycken,pórslin,leksaker,tavla,fotaram/fotoalbum. Ja en massa saker så jag har väl glömmt hälften nu. kommer nog något kort på nått av det åxå så småningom.

Efter att allt folk börjat droppa av så blev det städning och fixning av lokalen sedan for vi hem eftersom vi har ju jämt turen med oss så alexander har både diare och har nästan 39 graders feber. Men vi kände att vi inte kunde boka av dopet samma dag pga detta. Så han somande även på golvet och där fick han sova på ett täcke.så kort på det dyker åxå upp senare.

Vi kom väl hem runt 18.30 tiden och alexander matvägrade som vanligt och han var super trött så det var bara att fixa iordning han och sedan fick han gå och sova. men nu i skrivande stund så har han precis vaknat pga massa hosta, så nu sitter han här med oss och dricker massa vatten, och är kokhet över hela kroppen =(  hoppas han blir frisk snart våran älskling....
Kollade iallafall på melodifestivalen och åt lite mat. Sedan har jag hållt på och nattat anton ett tag för ikväll så var hen verkligen piggelin. Men nu sover han iallafall och vi lär väl bli uppe ett tag till med alexander och de lär väl sluta med att han sover mellan oss i natt med som de senaste nätterna pga hans enorma astma.

Nu sitter jag här och är helt slut i både huvudet och kroppen. så de ska bli skönt att få sova lite sen. Och jag tycker denna dag har gått frukatsnvärt bra ändå trotts alla motgångar =)

Och jag klarade mig från att gråta, men det var bra nära att tårarna kom när jag fick läsa den otroligt fina dikten som Erica hade skrivit och gett anton. Vet inte men jag är så himmla känsligt just nu och sedan att stå där och läsa in för alla andra och dessa ord som är så otroligt sanna, ja de slog rakt i mot hjärtat och jag fick hålla mig från tårarna. Blev otroligt rörd av denna text. Varför ska jag vara så känslig just nu??


nej nu orkar jag inte skriva mer, känner att jag tappar bort allt jag skriver om så får skriva imorgon istället så man förstår vad det står!=)


5 Februari 2010

Idag har jag då hunnit med lite iallafall, men det är tack vare min underbara svärmor som kikade förbi här efter hennes tandläkarbesök. Så medans hon stannade kvar här hemma med barnen så passade jag på att åka till apoteket och hämta ut massa recept och sedan åkte jag vidare till ö&b och köpte servetter och dukar till dopet. Nu är det bara alla tillbehör till mackor och tårta och sedan mat hem till oss som saknas och det ska vi handla sen idag. för nu är marcus på väg hem från jobbet och vid 2 tiden kommer marcus faster hit på besök. Så efter det så är det tänkt att vi ska stor handla en massa saker. och troligtvis så får barnen vara hos deras farmor medans tiden för det är inte kul att storhandla och man glömmer hälften pga barn som tröttnat att vara i affären. Sedan ikväll så blir det att baka tårtor i stora lass. Dom visar ju även hockey på tvn ikväll så de vill jag åxå se, men ja detta ska jag fixa!!!

ska fortsätta med alla disk och sedan dra dammsugaren och moppa golven en snabbis nu medans barnen sover.Lite fint kan det väl vara när man får besök från stockholm =)

Hade tänkt lägga ut lite bilder men känner att jag inte hinner det just nu så de får vänta lite. Åter kommer senare ikväll om hur detta kommer sluta, om jag kommer få allt gjort tills imorgon eller om hela skiten ställs in =)

 


skit

Som vanligt så funkar det inte för mig att göra länkar så på buzzador inlägget så kanske det inte går att gå in på länkarna.men ni ser ju vad det står så ni får väl skriva in det i ett nytt fält bara!! =)

Nu ska jag fortsätta med maten här hemma för snart kommer älsklingen hem,och idag tänkte jag att maten skulle vara klar när hen kommer in genom dörren =) får se om jag lyckas med det då...

Har väl hunnit med lite idag iallafall, men handlingen sparde jag tills imån för jag kände mig inte alls sugen på att dra med mig båda barnen och handla idag. så imån måste vi handla, sedan ska det fixas inför dopet på lördag så jag har nog händerna fulla hela dagen imån =)

Nej maten kallar på mig!!


Buzzador!!

Är super nöjd med att vara medlem på buzzador, vi har inte alltid haft det bra med pengar och vissa gånger har man verkligen fått skrapat ihop allt man har kvar för att klara sig månaden ut. Jag blev för ett bra tag sedan tipsad om buzzador och jag anmälde mig. Och jag är verkligen super nöjd. Har fått provat på lite olika saker,visst allt kan man inte tacka JA till för man hinner inte med att testa så mycket och att skriva in slutresultatet. Men fick hem en hel kartong med barnmats gröt när alexander var 8 månader och det var kanon. På detta vis har vi kunnat spara på våra egna pengar, vi har kunnat tipsat vänner och familjer om alla de olika produkterna. Och nu vill jag tipsa er alla mina läsare, har ni lite ideer och vill vara först med att prova på nya produkter som kommer ut så tveka inte att bli medlem. Här neran för kommer lite mer info som är tagen från buzzadors hemsida!Har ni frågor så fråga på bara!!

Inbjudan från Linda Holeriks
Hej
Jag har registrerat mig som Buzzador på Buzzador.com och föreslår att du också gör det!
Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som Buzzador är holen666):
<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=holen666>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=holen666</a> 

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
<a href=http://www.buzzador.com?refstr=holen666&lang=SE>http://www.buzzador.com?refstr=holen666&lang=SE</a>

Hälsningar

holen666


4 Februari 2010

Det bara snöar,snöar och snöar. Känns som att vi
snart blir insöade hela bunten.
Hur länge kan det hålla på att snöa på det här viset?
Kommer det aldrig sluta, om det fortsätter så här
så kommer vi garanterat att ha massa snö in i juni
månad också, och det vill mna ju inte.
Jag som trodde att vintern var över att vi
skulle börja gå mot varmare tider!

Har lämnat Alexander på dagiset och sedan
har jag pulsat hem eftersom dom är
så sega på att ploga här i borlänge.
Sedan fick jag ta och skotta våran infart
för där var det massvis med snö och jag
hade då fullaskorna med snö så det
var skönt när alla den snön var borta.
Sedan fick jag gå iväg och skotta vid våran
garageport för den får man inte upp, så jag
hoppas det blev bättre nu så jag får ut
bilen utan att krångla när jag ska iväg.

Idag tar jag dagen som den kommer så får
jag se vad som hinns med och inte  hinns med.
För Marcus känner sig lite bättre idag så han
sticker till jobbet,så då spack mina planer om att
få lite hjälp av han idag =)
Men vid 12 tiden ska jag då träffa en vaktmästare
uppe i Amsberg, för att att få en nyckel till
försammlingshemmet.
Känns skönt att få det yr världen iallafall, då är det
ju bara all fika och bakning som är kvar.
Ja just ja handlingen åxå för man kan ju inte
baka och fixa fika utan alla tillbehör!!
Får se om jag handlar idag eller imorgon.

sedan ärt det väl massvis med saker som skulle
behövas göras och fixas här hemma i hemmet
åxå, men just nu så får man skjuta det åt sida så länge.
Men jag hoppas på att hinna med lite små göra
här hemma under dagen åxå!!

Nu ska jag gå och kolla vem som skickade sms
till mig och sedan ska jag försöka komma in på'min internetbank
för att kolla hur mycket pengar vi kan röra oss med.

Ha en trevlig dag!


Pulka,bula

Nu är resten av bilderna inmatade i datorn så nu kan jag visa lite från dagen i pulkabacken med morfar och morbror. Och även hur det kan gå när man är på besök hos ekis.


Morfar Per som precis har släppt iväg Alexander på boben och
Rillo som nyfiket måste hålla koll på vad som händer.


Börjar bli lite tråkigt att bara sitta stilla på boben efter ett tag.


Morbror Erik & Alexander åker pulka medans Rillo springer efter!


Så här ser man ut efter att ha varit på besök hos Ekis.
Alexander ramlade ner från soffan och slog pannan i bordet.
Så han hade en mega stor bula och ett fett blåmärke, även
ögonbryndet blev svullet därför hänger det över ögat.


Sitter och kladdar med playdoo-lera och det kan ju vara kul ibland

Brukar även vara helt inne i det han gör så ibland kan det vara svårt
att få kontkat med han =)


Lika glad som alltid, och det är lika bra att blunda för nallen som
h'nger där kan ju vara farlig!

Nu är nallen borta och man kan kolla och flina =)


Min guddotter Elvira med familj var på besök och var ju bara
tvungen att fånga dom på bild!Elvira ska ju själv få en bäbis,
För enlig henne så är det hennes bäbis som ligger i hennes
mammas mage =)

Nu orkar jag inte sitta och lägga in fler bilder så ni får nöja er med detta så länge!!


3 Februari 2010

Alexander är lämnad på dagiset och jag hann inte ens säga hejdå innan han och 2 st andra barn sprang in i kuddhörnan och hade krig =) så är det när man har en kille som älskar sitt dagis, vill inte säga hejdå för han ska leka så fort som möjligt och sedan när man kommer vid 2 tiden ja då vill han inte med hem för nej han vill vara kvar och leka =)  de är då tur att han trivs där, för man har ju varit med om att barn skriker konstant i flera timmar för dom verkligen inte vill vara på dagiset.
Sin nya mössa fick han ha på sig idag åxå och det uppskattades verkligen kan jag säga, fick faktist bråka lite med han vid dagiset att han inte kunde ha den på sig inomhus, för den där mössan blev han nog kär i för den vill han inte ta av sig i första hand eller. hellst så skulle han nog villa ha den på sig dygnet runt just nu!! =) 


Jag älskar verkligen livet som småbarnsförälder, och jag njuter för varje dag för tyvärr så går tiden så förbaskat fort så de står inte på förens dom är stora. Det är ju bara att kolla på Alexander, man tyckte det var nyss man födde han men nej han är fasiken över 2 år nu och börjar bli stora killen!! Och ja Anton då jo han är ju över 3 månader nu och är en livlig och glad kille, dom flesta som träffat han frågar om han någonsin gråter eller är sur. Visst det händer tex om han är super trött,jätte hungrig eller har ont någonstans. Annars är det ett leende och skratt hela dagarna =) Och han växer så de kanakar så han är ingen liten bäbis längre snart....  Jag är så tacksam över att vi fått 2 st så underbart bra och perfekta barn. Sover hela nätterna och är allmänt snälla.
Visst vissa dagar kan vara ett helvete åxå men barn är ju barn!!!=)

Idag vet jag inte vad som händer, ska iallafall försöka få tag i  människan som har hand om försammlingshemmet så vi får veta när,vart och hur vi får nykeln till det på lördag. sedan ska jag väl planera lite mer inför dopet vad vi ska bjuda på fast de vet jag nog redan =) har bara lite beslutångset! Sedan är det att skriva upp en lista på vad som ska inhandlas för imån eller på fredag blir det att handla allt till dopet och även massa saker hem hit för nu börjar det bli tomt igen.

Har en tvätt i tvättmaskinen just nu åxå så när den är klar så ska det hängas tvätt och sedan blir det nog att kassta in en till tvätt i maskinen. Får se om jag och Anton förljer med antons mormor och gammel mormor ner på stan senare. dom ringer väl om dom vill ha sällskap, annars får man väl lov att ta tag i nått av alla sysslor här hemma. fast hellst så slingrar jag mig i från dom =)

Nej avslutar detta inlägg med några foton!


Alexander läser KNASEN och har även tagit mitt hårband...


Håller på leksand det gör vi hela familjen =)


Man blir trött av att flänga runt med mamma hela tiden .....



Ska lägga in resten av alla bilder på kameran nu så det kommer fler bilder om ett litet tag =)

 

 


spruta

Ja anton fick sina sprutor idag och han var lite ledsen och var öm i kroppen nu mot kvällningen så de fick bli lite alvedon så att han kan få ro och somna lite. Båda barnen däckade runt  20 tiden och jag har tinat kyckling för nu kurrar min mage lite smått. Så älsklingen kommer väl hem om en liten stund och då blir det att börja med maten!!!=) om jag inte tar och börjar nu vill säga......

Dagen har flytit på och allt är på topp!!Blev tyvärr ingen träning idag för marcus hann ej, malin kunde inte sedan när jag tänkte gymma själv, ja då var svärmor dålig... hoppas bara att hon blir bättre för nu tycker jag verkligen synd om henne som får dras med alla dessa problem. Hur mycket orkar hon??jag skulle fan dött förlånge sedan...en stark kvinna det där =)

Nej nu blir det jag som tjuvstartar lite med maten för jag blev huxflux vrål hungrig!!! =)

Kanske hinner jag dyka in en snabbis innan jag dunkar huvudet mot kudden i kväll, den som lever får veta!!=)


2 februari 2010

Snart ska vi ner till stan och göra massa ärenden. sedan hoppas jag på att hinna iväg till gymmet och träna lite idag, känner att det behövs just nu. sedan har vi även tid för 3 månaders sprutorna för anton idag och det verkar som att de blir av eftersom att dom inte ringt och sagt nått annat. Så nu ska jag få bli nervös öveer det åxå, eftersom att det är jag som får lov att sitta där med lille anton och se att han blir stucken av en spruta. Jag som verkligen hatar sprutor =(

Nu vaknade lilleman där inne så ska väl fixa iordning han för en färd på stan i detta kalla väder. och hoppas marcus kan ta sig upp ur sängen nu åxå för annars hinner vi inte med  det vi ska göra idag.
Alexander är på dagis till klockan 2 så innan dess vill jag helst ha allt fixat och klart. För de går inte att göra allt med 2 st barn hängandes i varsin arm =)

hade tänk lägga in lite bilder och så nu men de får ta och vänta för jag hittade inte sladden, så jag väntar med att skriva vissa saker tills bilderna är fixade annars blir det inge bra.

Nej nu lär jag sätt lite fart här hemma så hejsvejs så länge!!


Måndag

Denna dag gick fort som tusan och jag har som vanligt halkat efter med en massa saker som ska göras och fixas. Så imån är det jag som får lägga benen på ryggen och springa för fulla muggar =)

Var till svärmor och fick håret toppat av en vännina till henne. Och jag blev nöjd, jag som är så kräsen på att gå till frisörer =) så hoppas hon vill fortsätta klippa mig i fortsättningen....får fråga snällt sen när tiden är inne för nästa klippning!!

När vi satt där sen vid köks bordet så tyckte båda 2 att jag skulle be Erica om att bli sminkat till dopet på lördag. Och att jag skulle ha utsläppt hår..ahha jag har haft mitt hår upp satt i en boll sedan år 2007 ja 8 månader innan alexander föddes rättare sagt så de är bara att räkna ut =) håret har liksom varit ivägen hela tiden så därför så har jag bara satt upp det i en snodd.....så slitet ja det ä'r det... men jaja de återstår att se om de blir utsläppt hår och smink på lördag...

Sen måste jag bara få skriva några rader om erica som tappert kämpar med både ny utbildning och nytt jobb, hon är en stark tjej som vet vad hon vill och hon kommer klara det!! Hur drygt,svårt och stressigt det än kommer bli så kommer hon ALDRIG att ge upp sina drömmar. Och bara för det så vill jag ge henne en guldmedalj och en stor styrkekram!!!

Nu ska jag hoppas i sängen så jag får skriva mer imån!!!


1 februari 2010

Idag så fick jag lov att väcka både alexander och anton vid 8 tiden imorse, sedan fixade vi till oss och åt frukost. Lämnade alexander på dagiset medans barnens farmor var här hemma med anton. sedan när jag kom hem så for vi dirket in till falun, för idag hade jag tid för att träffa överläkaren och en speciallsit barnmorska.Vi pratade om min förlossning med anton och vad som  igentligen hände under de där 2 timmarna. Och jag har fått många svar på mina frågetacken så nu kan det väl bara bli bättre. Ja idag är det den 1 februari och varför inte göra en ny start och göra allt super bra?? det tummar jag för iallafall!!! Barnmorskan där inne var super trevlig och allt känndes så bra, det roliga på slutet var att hon tyckte garanterat att vi skulle köra på barn  nummer 3 åxå!! haha  jaja sakta i backarna lite nu, visst jag kanske är sugen på en till, men hur trångt bor vi inte?? och vi är väl 2 st om det och inte bara jag!! Så de får nog vänta ett tag....men super lugn och cool bm kan jag lova.


Och jag överlevde bilfärden med svärmor åxå!!kan ju erkänna att jag var en aning rädd att åka med henne nu när det var första gången, eftersom man hade hört lite hur hon har kört =)  men de gick kanoners och hon körde väl helt ok. Man kan väl inte bli värsta proffset på att köra bil på en gång eller?? fan jag brister väl i trafikregler flera gånger om dagen när jag kör och ja jag är fortfarande feg att köra ut i rondeller och korsningar. Och dragningsläge, ja de ska vi inte ens nämna, jag får smått panik när jag vet att jag lär ha dragningsläge och att jag har bilar bakom mig =) hehe


Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem från jobbet för han slutade för ca 20 minuter sedan. Sen ska vi väl hämta hem alexander vid 2 tiden. sedan vet jag inte vad som händer idag. Om man kanske ska åka och hälsa på någon kompis eller om vi bara blir hemma. visst det skulle vara skönt att åka till gymmet åxå men då ska vi hitta någon som vill ha våra busungar och sedan känns det som att jag kommer dö då, för jag har en sådan träningsvärk i magen att jag inte ens kan vrida och vända mig när jag ska sova =)  hehe


Nej nu ska jag fortsätta med sysslorna här hemma så jag får nått gjort iallafall!!


RSS 2.0