sova

nu är det 5 gången idaG som jag försöker sätta mig här och skriva förlossningsberättelsen. men det är som att anton hör när jag sätter mig vid datorn för då vaknar han och vill ha mat eller så vaknar han och bara är allmänt pigg.
 Så har gett upp det där idag men håll ut ni som vill läsa för den kommer vilken dag som helst!

Nu ska jag ge lillen lite mat sedan ska vi mysa ner oss i soffan och ha lite halloween mys pys här hemma.

Ha en bra kväll!

28 oktober 2009

JA nu får jag äntligen skriva här igen och med glada nyheter!
Vid 21.58 på onsdagen den 28 oktober 2009 så anlände Anton till oss! Efter knappt 2 timmar inne på förlossningen. Han var 51 cm lång och vägde 3520 gram. Blev kvar på BB tills klockan var ca 13.00 på torsdagen då vi fick komma hem och vila oss hemma istället.

Allt har gått jätte bra med Både Alexander och Anton, alexander vill vara med och pussa och peta hela tiden. han är så super gullig mot sin bror. Dock ibland kan han verkligen glömma bort att det är en riktig liten bäbis det handlar om. Och jag kan lova att alexander växte multum i mina ögon =)

Ska skriva en förlossnings berättelse så fort tiden finns inne. nu ska jag fortsätta med våran mat sedan blir det mat dags för anton åxå.

Tack för alla gratulationer!!

Och det är öppet för besök, har redan haft några faktist. Hör bara av er så vi vet att ni kommer!!

Hejdå

Onsdag

Det slog mig att snart är Oktober månad slut och vi kommer in i November, det kommer bli kallare,mörkare och snart kommer säkert den första snön falla ner på våran halv frusna mark. Tycker detta år har gått helsike så fort, vart har alla månader tagit vägen? Snart är det väl jul och nyår och sedan är 2010 här.

Ska börja med maten snart så vi får lite mat i oss idag, vet bara inte riktigt vad jag ska hitta på ännu. Men de lutar åt köttfärsås och spagetti. Annars får det väl visa sig vad det blir för något gott till middag.

Nu kom Alexander och Marcus in igen, dom har varit ute och lekt lite,och jag kan ju säga att Alexanders händer är lika kalla som en isbit så nu får han bli kvar inne för han vägrar ju dessutom ha sina vantar på sig.

Idag så är man på Bf +5 och kommer det komma någon bäbis idag?? vad tror ni?! Är så trött och less på detta så jag vet inte vart jag ska ta vägen snart, men det är väl bara hålla ut. Man får ju något fint av det sedan. Men vaför utsätter man sig för detta? ja jag vet inte, börjar komma på att jag nästan ångrar mig nu =)

Nej nu blev det grinkalas här hemma så lär väl dra mig här i från och kolla varför alexander ska ha all uppmärksamhet och sedan maten.
jag åter kommer senare!

hejsvejs

Listan

Listan:

7 oktober 2009 Amanda / Mammas kusin
11 oktober 2009 Jonna / kompis till mamma

14 oktober 2009  Marcus/pappa
16 oktober 2009 Malin / gammel moster
16 oktober 2009 
Erica / kompis till mamma
17 oktober 2009 Disa / kompis till mamma
17 oktober 2009  Lena/ gammel faster

19 oktober 2009  Therese / kompis till mamma
19 oktober 2009  Marie / farmor
19 oktober 2009 
Happa
19 oktober 2009  Cattis
22 oktober 2009  Jannike
23 oktober 2009 BF- Beräknad födelsedag
27 oktober 2009 Petra / gammel moster
30 oktober 2009 Sandra / kompis till mamma
31 oktober 2009  Linda / mamma



Säng

Kan ändå inte sova så kan ju skriva lite om våran säng nu då. I förrgår när marcus låg i sängen  och sen kom jag dit och satt mig bredvid fast vid fotändan. och huxflux så säger det booommm och hela stora plankan som är vid fotgaveln spricker mitt i tu. För plankan som sitter under sängen och ska hålla upp madrasserna är ju fast skruvad i den och den plankan har borrat sig igenom hela fotgaveln och fåttt den att spricka på mitten. Så nu har marcus lagt allt som vi äger och har under fot ändan så vi kan ha en säng att sova i. för när vi ringde till miio så sa dom att det skulle ta några veckor innan vi kan få en ny fotgavel till sängen. men jag är ändå livrädd för att sova i sängen det känns liksom att med min otur så dumper väl hela sängen sönder när man väl har lagt sig.Och man samtidigt höggravid och sen när man väl har klämmt ut ungen så ska man ju upp och ner flera gånger om i sängen och upp och ner å amma. Så vet inte hur detta kommer sluta, och vem har sagt att en ny fotgavel kommer bli bra då, om denna gick mitt i tu efter ca.3-4 månader vem kan garantera oss att den här andra ska hålla??den kommer ju vara fast skruvad och demoterad som denna gång. jaja det lär ju visa sig.

Nu i skrivande stund så kom det en ambulans in på gården och virrade runt, och efter ett tag så stannade dom utan för oss och marcus fick öppna dörren och dom frågade  om dom var rätt men det var dom ju inte =) så de va grannen bredvid grannen som skulle ha lite hjälp verkar det som. Men som den där bilen brummar och låter så väcker den väl hela gården och då tror väl ala att det är vi som ska föda barn i ambulansen =)
Hoppas ingen vaknat för då kommer alla vara som hökar imån.

Jaja nu ska jag ta och avsluta här och försöka sova lite.

god natt åter igen

Tisdag

Bf +4 idag då och ingen bäbis här inte så nu kan man stryka en till gissning på listan då.
Har handlat och varit ner till banken idag eftersom en jävla turk i ett nöt skal har spärrat mitt kort. så fick lov att betälla ett nytt. Så får vänta tills på måndag eller tisdag innan jag får ett nytt kort så tills dess får marcus sköta kort uttagen =) tur att jag betalar alla räkningar genom internet iallfall.

På efter middagen så tog jag med mig alexander och åkte upp till amsberg och hälsade på och dom skulle till falun och kolla på ett nytt kök så vi följde med dit efter som marcus skulle fixa lite med hårddisken till datorn här hemma och då är vi två bara ivägen känns det som. SÅ en tripp till falun blev det och sedan blev det ett stop vid bk när vi kom hem för vi hade 2 hungriga och griniga barn i bilen. Så mätta och belåtna så for vi tillbaka till amsberg för att jag och alexander sedan skulle byta till våran bil och fara hemöver eftersom klockan redan var över halv åtta. Precis när vi kommer utan för dörren så ringer marcus och frågar vart vi är åxå =)

Alexander somnade på engång efter vi borstat tänderna och fixat han för kvällen, som tur var så kunde han lägga sig utan den dära jäkla pappkronan han fick på bk. Den blev han totalt förälskad i så den satt på från att han fick den tills han la sig =) våran lilla prins, eller ska vi säga kung eftersom han samtidgit såg så mallig ut att man kunde tro att han ägde hela världen =)

Sedan har marcus fixat med datorn och jag har setat och kollat på tv och sedan fastnade jag framför någon film som jag inte kunde slita mig i från. Så därför blev det ett väldigt sent inlägg idag.
Haha de blir ju aldrig riktigt som man tänkt sig.

Nej nu ska jag kolla vidare och snoka runt lite innan jag ska inta min plats i sängen för natten, för imån är det bilbesiktning kl.07.00 sedan lämna alexander på dagis vid 9 tiden. Och man vill ju orka med lite iallafall =)

Får se om man kan sova nogorlunda i natt då. för natten tills idag så låg jag blixt stilla och vgade ej gå upp på toa förens tidigt på morgonen eftersom sängen har brkat sönder. men jaja orka skriva om den historian nu så den får bli imån. =)

God natt!


Måndag

Bf+3 och det är ny vecka och nya tag. och än på några dagar kommer det nog ingen bäbis för det är så lungt i magen så man kan tro att man har blivit lurad på att det är någon där inne. jag har liksom bara ätit lite mer och svullnat om magen =) haha fan tänk om de skulle vara så =)
Var hos bm idag och allt såg då bra ut, han är så start klar man kan vara så hon fattar inte varför han jävlas så med oss att inte vilja komma ut nu. men men han kommer när han kommer. fick en ny tid till nästa måndag om de inte hännt något innan de vill säga, och sen blir det falun på tisdagen och kolla vatten och vikt på bäbisen om inget har hännt. ja med min otur så blir det väl igång sättning som slutar med kejsarsnitt. fan det fasar jag verkligen över. så snälla snälla sätt i gång nu!!=)

Nej känns som jag inte kommer få något hjort idag som vanligt, blir så less på mig själv. ska försöka ta mig i kragen liksom och fixa saker och ting men som vanligt skjuter jag det framför mig istället. Fan är det för beteende jag har?? bort bort med det nu!!

Får så vad som händer idag då, har inte planerat nått för dagen så den får vi ta så som den kommer. men hoppas vi kan hitta på nått iallafall för att sitta här hemma hela dagarna gör bara att allt känns ännu mer tråkigt och lång draget. Och man ska ju försöka tänka på annat för då brukar de sätta fart sa bm idag! så ja få mig på andra tankar nu!!

Nej ska väl springa in och slå en pinkelink som typ är för 100.de gången idag och sedan ta och göra lite te tror jag. men hur fan kan man pissa så mycket, jag dricker ju knappt vatten men ändå så springer man där på toan hela tiden, och sedan in igen efter 10 minuter =) ahha ja det är mitt nya liv de =)

Nej får skriva mer sen annars så händer det en liten olycka här snart.

ha de bra!

BF +2

Då är vi på en söndag igen då och det är så trisst väder ute så man blir så less. Tänkte att jag skulle ta en promenad idag men det blir nog inte så för den lusten försvann så fort jag kollade ut. Blir så deppig av detta väder. Har ätit frukost, hämtat hem Alexander från sin farmor eftersom att han sov där i natt. Nu ligger han och sover middag här hemma i sin säng.

Jag har kollat runt lite och bara drömmer mig bort i mina egna drömmar för tillfället =)

Hann inte göra så mycket av det jag tänkte igår så jag tänkte köra igång med lite städning snart här hemma men tänkte vänta ett litet tag till utefall om jag skulle råka väcka Alexander, det är ju bättre att han får sova lite längre än så här lite. Men det fixas nog ändå. Får väl köra igång om typ så där en halv timma eller något. det finns ju andra saker jag kan göra. Har ju ett berg av disk igen här hemma. det spelade ju ingen roll att jag diskade igår, nu är det lika mycket igen. SÅ ge mig en diskmaksin nu!!!=) Och samtidigt så kan jag väl få en ny bil och ett stort hus. ja men tackar!

Nu idag fick jag veta att grannarna  rakt över fick lägenheten bredvid marcus mamma, är fan avis för en sånn lägenhet vill/behöver jag med! SÅ är detnågon rolig person som vill flytta hit på våran gård och göra mig sällskap?? jo välkommen!!

Har börjat kolla mer och mer på hus och lägenheter för jag har märkt att jag inte mår bra av att bo så här trångt, och om jag mår dåligt redan nu om hur trångt det är, hur blir det inte då när det snart kommer en till liten. Och dom växer ju så fort så snart är väl inte han så liten heller och då blir det problen. Hellst vill jag köpa hus men då ska det vara en man vill ha och sedan ska ju pengarna finnas där då åxå. Så därför kollar jag även på större lägenheter men dom är ju så dyra allaihopa och sen står man ju bara och kasstar bort den där jävla hyran till ett företag varje månad. det känns inte bra det heller. hllre ta ett lån på ett hus och betala av det för de blir som man betalar till sig själv eftersom man äger huset sen och man får ju ut allt sen när man säljer det om man nu vill göra det. jaja nog skrivet om det, för då blir jag bara ännu mer tokig på att hitta nått nytt nu!!!

Samtidigt så behöver jag/vi en ny soffa för nu är jag så less så jag gråter på det där jävla skiten vi har som soffa och fåtöljer där uppe, dom är obekväma och det knakar om dom. allt tyg sitter fan löst och ja jag är så trött på det så jag skulle med glädje elda upp skiten för att få nytt! Men jag har väl en sambo som fan inte kan släppa taget om dom och jag anar varför. Men släpp sargen och kom in i matchen nu älsklingen min!! Om du får en dator!Får jag en soffa då? =)

Ja sen diskmaskin de behöver vi åxå, men de får nog vänta för ja just nu känns det som man behöver allt nytt och fräscht men man får ju priotera lite här i livet åxå. Och tyvärr så får ju man välja bort väldigt mycket av det som igentligen behövs nu.

Nej nu ska jag ställa mig och vara en diskmaskin själv sedan så tänkte jag ta en kopp te innan jag drar igång med resten. för innan 16.00 ska det vara klart för då kommer antagligen marcus bror Emil hit och det visas hockey på datorn. Leksand - sundsvall och jag tror och hoppas dom kan vinna idag. eller ja dom behöver då det iallafall men nu på slutet så har dom spelat rätt så dåligt så om dom fortsätter så då kan dom bara glömma elitserien.

Skriver nog senare ikväll mer om denna dag.

Ha de gött!


Lördag

Och ingen bäbis som vill komma.... måste det bli minst samma resa som med alexander? trodde inte man skulle behöva gå över andra gången men jaja sånnt är livet. Känns som att det bara är jag kvar nu. massa som skulle ha efter en har fått och sånna som har föera veckor kvar har börja kännt värkar titt som tätt. Jag då som skulle haft igår, här känns det inte ett piss. eller jo förutom att det är så trångt i magen att skinnet spricker snart. kan ju säga att jag ser ut som en zebra efter alla sprickningar på magen. de kommer bli så läckert =) tur att man inte visar sig allt för ofta i korta linnen och bikini. Men så är det att ta klivet till att bli mor.

Man känner sig gammal,sliten och har häng pattar ner till knäna, massa bristningar över hela magen som nästan syns mer om man har solat. Har risit hår som man ej kan göra något åt för det är lika riset efter en dag ändå, man hinner ju ändå bara slänga upp det i en toffs varje dag. Man luktar svett,spya och stress. Man har massa extra kilon som man önskar sig bara skulle försvinna på en natt men kampen om att få bort dom är värre än man tror. ja det är massa saker som händer när man blir mamma. Man kan inte vara ett ego längre. Det är inte en själv det handlar om ens längre allt annat går före en själv. Man ska vara glad om man kom ihåg själv när man ens sist hann unna sig något speciellt och bara fått njuta av det alldelses själv.

Men jag ångrar inte en sekund att jag valde att bli mamma, jag behöver inte festa och hålla på som jag gjorde förut och utseendet har jag aldrig brytt mig i så jävla mycket som vissa andra människor gör. Och jag har ju än så länge världens underbaraste son och en till på väg. Så livet är tipp topp för mig och jag vill vara den dära tjocka bullmamman som  otroligt många är livrädda att bli. =)

Idag så for vi till amsberg där marcus har bytt till vinterdäck på bilen så nu är det fixat. det är ju lika bra att fixa det nu man vet ju aldrig när snön kommer. Sen åkte vi hem och packade lite saker till alexander sedan skjusade vi han till hans farmor för hon frågade igår om han fick sova där ikväll. Så åkte dit med han och fixade upp resesängen och var kvar ett tag. Sedan for vi hem och jag la mig i ett bad. och shit vad skönt det var att kunna ligga där och veta att jag inte behöver passa någon tid eller annat så jag använde det sista badsaltet jag fick från erica i födelsedags pressent och sen masserade jag även magen med oljan jag fick av henne, shit vad hett det blev ett tag där men skönt var det, just vid detta till fälle när det hettade till som värst så känndes det inte som hunden skulle spricka längre. =)  sen låg jag länge länge i badet. Tror det nästan blev 2 timmar. och ja mina fingrar är fortfarande som russin =) Marcus frågade om jag hade sovit där inne, men nej jag är inte som han och kan ligga i ett bad och somna. Speciellt inte nu för man ligger ju inte så jäkla bra med magen högt upp i vädret och brösten lika så. Sen efter detta så har jag snokat runt lite på internet och nu kom hungern tillbaka. SÅ nu fick jag ett ryck att plocka in disken, för ska diska det som behövs diskas istället och sen har jag kokat te så ska ta en kopp te och njuta lite. sen blir det nog att göra lite mat. får se om man ska göra ap stark mat då så man kanske skiter ut ungen =)

eller så drar jag fan igång att städa nu kanske men då ska man ha den där riktiga viljan och orken. men men det visar sig, först och främst så ska jag ta mitt te och dricka mig halv mätt på det så jag håller mig till maten =) sen får vi se vad som händer. jag får väl uppdatera med ett inlägg senare eller imorgon om hur det blev.

Ha en bra lördagskväll!


BF-Dagen

Ja och så var vi framme vid den beräknade förlossnings dagen men inte blir det några barn födda här inte. Det är kanoners lungt i magen och lillskiten har betsämmt sig för att bo kvar där inne =)
Har tagit en promenad idag hela familjen för att jag tänkte att de kunde hjälpa till att få igång någon värk iallafall men nej nej  det var bara jag som halkade efter lite och anfådd som vanligt =)
Får väl se om jag går över lika länge denna gång som jag gjorde med Alexander eller om det blir längre. Om det skulle bli längre så tippar jag på att det blir den 6 november istället för då blir man igångsatt i sånna fall. så kanske ska börja förbereda sig på ett novemberbarn istället för oktober ??
för så som det känns nu i både kropp och själ så kommer det inte hända något på flera dagar. Han trivs så bra där inne i min varma mage så den där får man väl dra ut med tång eller nått liknande.haha  ja förlåt om jag bara sitter och skriver trams men försöker skämmta bort så mycket som möjligt för lite kul vill jag faktist ha åxå. Räcker det inte med att man får gå runt här med en mage som är så hård att det känns som skinnet ska spricka bara man rör sig.Ja de är inte alls kul. Vågar fan inte ställa mig på vågen någe mer, för vet snart att de kommer bli som med alexander att den veckan jag gick över då så la man ju på sig mass viss med kilon och dessa kommer nog nu åxå.

Vill skriva stort GRATTIS till JAnnike och hennes familj som fick tillökning i natt!!Hon fick en jätte söt liten tjej och jag är kanon avis på henne just nu som får ligga och snusa bäbis lukt!

Imorgon blir det nog att ta sig till amsberg och byta till vinterdäcken på bilen och fixa lite. sen får man se vad som händer, har liksom inget inplanerat som man verkligen måste göra. så får ta den dagen som den kommer och försöka göra det bästa utav det.

Hihi jag är knäpp jag, fast det visste ni nog redan hela bunten som följer denna blogg. men ja nu när klockan är efter 23.00 så får jag värsta rycken i kroppen, känner att jag vill mömblera om i vissa rum, jag vill städa och dona och ja kassta i en tvättmaskin åxå=) plus att jag blev enormt sugen på te för tillfället.
Men tyvärr så kan jag ju inte ställa mig och tvätta med den dära tvättmaskinen som låter som en hellikopter=) jag kan ju inte dra igång dammsugaren nu eller, då blir nog grannarna tokiga. ja och resten likadant så det får bli en kopp te för min del abra sen får  jag se vad som hittas på, kanske ska lägga mig i sängen och kolla på en film.Har jag tur kanske jag tycker den är dö tråkig så jag somnar =)

Japp sagt som gjort nu står te i en kopp och väntas på att fås drickas upp utav mig =) men  kommer nog inte orka dricka hela den dära stora koppen som jag råkade göra, är proppmätt efter maten och jag tycker att te är så mättande. men men det lär ju visa sig =)

Ni får ha en bra natt!
God natt på er........

23 oktober 2009

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 23 okt 2009.
Din graviditet startade Lör 17 jan 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 31 jan 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.


Listan:

7 oktober 2009 Amanda / Mammas kusin
11 oktober 2009 Jonna / kompis till mamma

14 oktober 2009  Marcus/pappa
16 oktober 2009 Malin / gammel moster
16 oktober 2009 
Erica / kompis till mamma
17 oktober 2009 Disa / kompis till mamma
17 oktober 2009  Lena/ gammel faster

19 oktober 2009  Therese / kompis till mamma
19 oktober 2009  Marie / farmor
19 oktober 2009 
Happa
19 oktober 2009  Cattis
22 oktober 2009  Jannike
23 oktober 2009 BF- Beräknad födelsedag
27 oktober 2009 Petra / gammel moster
30 oktober 2009 Sandra / kompis till mamma
31 oktober 2009  Linda / mamma

Vad?

Vad betyder detta?? vet ni det?  Hypernervokustiskadiafragmakontravibrationer  Jag har det just nu iallafall!! och innan jag visste vad det stog, jag läste fel flera gånger och det lät hur sjukt som helst =)

Jaja 2 dagar kvar till bf och flera dagar utöver det lär de ju blir för i min mage så har det varit hur lungt som helst och han vill bo där förevigt tror jag.En liten rackare som verkligen trivs bra i mammas mage =) JA jag skulle inte heller tacka nej till att ligga i ett mörkt och varmt rum när det är sådant pissväder ute som det är. Kallt och mulet.

I natt har jag sovit förjävligt igen men fick sovmorgon imorse så de var skönt de, men blir så arg på mig själv när jag väl sover så länge för de känns som att hela dagen försvinner för en. jag känner att det är miljoner saker som behövs göras men inget händer och det verkar som att det är jag som måste ta tag i det åxå för de fixar sig inte själv.

NU börjar jag bli trötter på folk som ringer och frågar om man är hemma fortfarande, ja annars skulle jag väl inte svara i hemtelfonen. Fan man missar inte när man åker in och ska föda, jag lovar att alla får reda på det till slut ändå liksom. fick en liten schock idag att pappa ringde från jobbet och frågade hur det var och om jag kände något. Sen frågade han när det var beräknat osv. han som liksom aldrig frågar och lägger sig i sånnt =) men men där ser man.

börjar bli lite orolig om det skulle köra ihop sig med barnvakt när det väl är dags, tänk om mamma,pappa jobbar och att svärmor inte kan eller inte är hemma. Ja då har jag bara erica jag litar på. och hon kanske jobbar eller har nått annat för sig. men jaja han får väl fan följa med annars då=)

nej nu ska jag ta och dricka en kopp te och hoppas på att bli lite varmare sedan ska busungen hämtas hem från dagiset!

Ha en kanon bra dag!


Tisdag

Här sitter jag i mörkret i köket vid min dator och bara frossar i mig godis och tycker as synd om mig själv.hehe fy fan vad patetisk jag är alltså. Men man tror ju att värkarna ska sätta igång ibland och man bara hoppas och hoppas hela tiden att ja nu är de på G. men nej det var bara en sammandragning. fy sjutton vad less man blir då. Och denna dag har bara varit åt helvete för mig. Gick upp och åt frukost med alexander imorse, sedan ut och skrapa bilen och det tog fan i mig 15 minuter. sen var det bara att åka till dagiset och halt som sjutton var det åxå kan jag lova så nu  lär vi till att byta till vinterdäck snart annars kommer då jag köra ihjäl mig. sedan hem igen och så läste jag morgontidningen. kännde då att jag satt och nickade till flera gånger om så tänkte gå in och lägga mig och vila bredvid marcus som låg i sängen och halv sov. men nej så fort jag lagt mig så kilar han upp =( så där fick jag ligga alldeles själv och det slutade då med att jag somnade. och sen så sover jag bort hela jäkla dagen för jag vaknar åter igen strax efter 13.00..... så då var det bara att ta sig upp till köket och där  kollade jag lite på datorn och sedan fixade jag lite inne på toan. sen bar det iväg och hämta alexander på dagiset vid 14.00 och sedan har det varit bus och lek hela dagen. så idag har man inte gjort ett piss och det känns helt fördjävligt.

Men det värsta av allt är att jag är så nere och depprimerad just idag och jag känner mig inte alls älskad för 5 öre. Känns som att allt  och alla tar avstånd från en och ja inte ens marcus ville ligga bredvid mig i sängen. Är jag så jävla fet och äcklig just nu?? ja han kunde inte ens komma ner och väcka mig efter ett tag utan nej jag skulle sova bort hela dagen för då slapp han väl höra mitt tjat om det ena och det andra. 

det är inte längre någon riktig kärlek innan för dessa väggar, det ena som finns är bitterhet och förtvivlan. jag vet inte vad jag ska tro eller tänka längre.

Det är ju nu jag behöver din kärlek som mest, vart är den?? eller finns det ens någon sånn kvar mellan oss??

fan vad depprimerande detta blev då. ni kan nog läsa mellan fringarna och skita i detta för de är nog bara skit som lär ur mig innan jag exploderar. men snälla hjälp mig att få igång denna skit nu.

Heh här sitter jag och ber om att värkarna ska sätta igång. sen när dom väl gör de om dom nu kommer vilja de av egen vilja så kommer jag nog ångra mig djupt =)

just nu kommer jag fan inte ihåg hur ont de gjorde med värkar och föda barn men inom 2 veckor så vet jag igen =) men ont gör de ju så jag för väl sota för att jag längtar och gnäller så mycket.

nej nu blir set desperata hemma fruar sedan en dusch.

ha en bra kväll!


Spya

7 oktober 2009 Amanda / Mammas kusin
11 oktober 2009 Jonna / kompis till mamma

14 oktober 2009  Marcus/pappa
16 oktober 2009 Malin / gammel moster
16 oktober 2009 
Erica / kompis till mamma
17 oktober 2009 Disa / kompis till mamma
17 oktober 2009  Lena/ gammel faster

19 oktober 2009  Therese / kompis till mamma
19 oktober 2009  Marie / farmor
19 oktober 2009 
Happa
19 oktober 2009  Cattis
22 oktober 2009  Jannike
23 oktober 2009 BF- Beräknad födelsedag
27 oktober 2009 Petra / gammel moster
30 oktober 2009 Sandra / kompis till mamma
31 oktober 2009  Linda / mamma

Så försvann en hel bunt med gissningar idag med för på dessa 3 timmar som är kvar av dygnet så blir det  inga barn födda här inte =)

Hos barnmorskan idag gick det bra, alla värderna såg bra ut och hjärtslagen låg på 140 som dom brukar göra.
Hon tänkte sticka mig med en vaccinationspruta idag men jag sa att jag inte tänker vaccinera mig så då slapp jag =)

Nej nu ska jag in och ta reda på all skit som ligger i badkaret eftersom alexander hostade så han spydde ner hela sängen för en stund sedan, och som vanligt så var ju jag tvungen och spy lite då åxå =) så här har vi haft det riktigt kul med andra ord.

får skriva mer imån...

god natt!

Måndag

Då var vi inne på en ny vecka igen då, och ja dagarna bara springer iväg och jag känner mig som en levande död..haha ja det där lät men jag gör verkligen det. Jag kan inte sova för  5 öre längre. Ibland kanske jag kan somna till mitt på dagen och få vila lite men då är hela dagen förstörd sen för då är jag helt slut hela dagen. SÅ snälla lilla du där inne du får jätte gärna kika ut nu så det kan bli ändring på detta.
Har inte hunnit gjort så mycket mer än att ha legat i badet i 1 timme och käkat frukost. Sen har jag kollat runt lite här ute på internet och nyss hämtade jag in posten. Så nu blir det att öppna posten och fylla i lite papper för såg att det var ett brev från försäkringskassan. Sen tror jag att jag ska försöka plocka lite med små saker som jag borde gjort för flera veckor sedan. Sen vid 13.30 så ska jag vara hos bm för lite prover m.m får se hur allt ser ut idag då. Hon kanske kan trycka ut han genom magen =) hehe nej då så långt får de inte gå =)
Sen vid 14.00 ska alexander hämtas hem från dagis så de blir lite tajt  där imellan men det ska nog fixas.  shit vad sugen på pizza jag blev!!Grannen gick precis förbi med en pizzakartong och en dricka.
Just nu skule jag kunna döda för detta!!!!

Nej jag får väl skriva mer ikväll eller imorgon om hur denna dag har artat sig, för tänker inte skriva att jag ska göra det och det och det för så blir det aldrig ändå så =)

men ha en toppen bra dag!


Mina Älsklingar!!!

Halva

7 oktober 2009 Amanda / Mammas kusin
11 oktober 2009 Jonna / kompis till mamma

14 oktober 2009  Marcus/pappa
16 oktober 2009 Malin / gammel moster
16 oktober 2009 
Erica / kompis till mamma
17 oktober 2009 Disa / kompis till mamma
17 oktober 2009  Lena/ gammel faster

19 oktober 2009  Therese / kompis till mamma
19 oktober 2009  Marie / farmor
19 oktober 2009  Happa
19 oktober 2009  Cattis
22 oktober 2009  Jannike
23 oktober 2009 BF- Beräknad födelsedag
30 oktober 2009 Sandra / kompis till mamma
31 oktober 2009  Linda / mamma

Nu är halva listan struken och jag tror mer och mer på att det blir i november som skitungen vill anlända till oss.
Det är så lungt på den fronten så det känns som man har minst 4 månader kvar tills det ska hända nått alls.

Förutom uppsvullna ben,fötter ja hela kroppen är väl uppsvullen men det gör väl mest ont att ha uppsvullna ben och fötter. SÅ har jag dessutom börjat fått en enorm halsbränna så jag dricker samarin hela tiden känns det som, vaknar hela tiden och det känns som man ska spy. Eller ja vaknar och vaknar nu de senaste 3 nätterna så har jag kanske sovit  max 2 - 3 timmar på hela natten. Det kliar och det är sammandragningar och ja alla jävla fel som det kan vara. Låt mig få sova en hel natt!!!!!! Hur ska man annars orka med en förlossning när det väl är dax?


Har precis käkat lite tacos och kollat på en film. funderar på att göra mig klar för sängen och försöka sova redan nu, men det är väl som sagt omöjligt som alla andra kvällar/nätter.

Nej nu ska jag ta och dra mig vidare får se vad som händer och sker innan för dessa väggar. men ha en bra natt allesammans!

God natt!

V.40

Du är på dag 274 av 280. (97,9%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 23 okt 2009
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

trött

ja fast jag fick sovmorgon imorse och jag gick och la mig i tid igåe kväll så har jag kännt mig trött hela dagen. varför ska det vara så för? Visst under nätterna sover jag kanske inte så bra eftersom jag måste springa på toa och kissa en miljon gånger känns det som.

Idag är det bara 8 dagar kvar till bf eller ja det är ju inte många timmar kvar tills det är fredag och då är det enbart 1 vecka - 7 dagar kvar. och det betyder att inom 3 veckor som mäst så är detta avklarat.

Ska nog ta och försöka packa i lite saker i väskan som ska med till förlossningen nu i dagarna. de skulle ju vara bra om den stog redo eftersom  första förlossningen gick snabbt och bra så tror ju min bm att det kan gå riktigt fort denna gång. men jag är glad så länge jag inte behöver föda hemma eller i bilen =)

Idag har vi städat och plockat lite och det blir nog lite fortsättning på det imån skulle jag kunna tro.
Sen är Alexander hemma hela dagen imån åxå så vi ska väl leka och hitta på saker med han åxå.

Nej nu har jag då skrivit lite iallafall, så nu ser ni att jag inte fött än och jag är inte ens på väg in.

För det är nu folk börjar bli som tokiga att ringa och skriva och fråga om det är på g hela tiden.

Ha den bra kväll!

Influensa

Det är så mycket skriverier om svininfluensan och att man borde ta vaccinet som kommer nu.Men jag tänker då inte ta detta vaccin för biverkningarna verkar vara värre än att ha själva influensan och allt verkar så osäkert runt om. Som att den är inte testad så att barn under 3 år kan ta den men ändå vill dom vaccinera dom. Lika s¨om gravida kvinnor och fostret.


Svininfluensa vaccin

man ha ju inte fått några vettiga svar angående om det kan vara skadligt för fostret eftersom det innehåller kvicksilver. Eftersom man avråder gravida att äta insjöfisk som innehåller mkt kvicksilver så kan jag aldrig tänka mig att det här vaccinet skulle vara bra.

hittade den här artikeln av en kvicksilverforskare på nätet:


Forskarlarm om vaccin mot svininfluensa: Foster och spädbarn kan få kroniska skador

Vaccin
Foster och barn kan få obotliga skador av det etylkvicksilver som finns i varje dos vaccin mot svininfluensan, säger professorn emeritus i miljömedicin, Maths Berlin, som är en av världens ledande kvicksilverforskare och ordförande i Amalgamskadefondens vetenskapliga råd.

Varje dos av influensavaccinet Pandemrix innehåller konserveringsmedlet tiomersal, en kvicksilverförening som innehåller etylkvicksilver. Det är detta vaccin som Socialstyrelsen nu har beställt till hela svenska folket.

- Etylkvicksilver kan till och med vara farligare än metylkvicksilver och sönderfaller snabbt till oorganiskt kvicksilver, som effektivt skadar hjärnans celler, säger Maths Berlin.

När detta inträffar under hjärnans utveckling hos foster och barn kan kroniska skador uppstå med ett livslångt lidande som följd.

- De undersökningar som Socialstyrelsen och Läkemedelsverket stöder sig på kan inte utesluta en betydande risk för påverkan på hjärnutvecklingen hos foster och barn, menar Berlin.

Berlin pekar främst på tre riskgrupper. Foster hos gravida kan bl a drabbas av hjärnskador med autism och Damp/ADHD som följd. Också utvecklingen av hjärnan hos barn i åldern upp till tio år kan hämmas av etylkvicksilvret. Sedan kan vuxna som har en ärftlig känslighet för kvicksilver få sjukdomssymtom. Av de tre riskgrupperna är de vuxna de minst utsatta.

Europeiska läkemedelsverket (EMEA) har hävdat att tiomersal skulle vara riskfritt, men Berlin menar att man inte kunnat redovisa underlag för detta.

Amalgamskadefondens generalsekretare Thomas Karlsson är mycket kritisk till Socialstyrelsens handläggning.

- Det finns kvicksilverfria vaccin , men trots att anbud lämnats på sådant har Socialstyrelsen inte tagit riskerna på allvar och anskaffat vaccinet. Andra länder har beställt allt kvicksilverfritt vaccin som kommer att tillverkas den närmaste tiden.

Professor Berlin avråder gravida och barn från vaccinering med Pandemrix med Pandemrix som har tillsatsen tiomersal.

- Jag anser att riskerna att få men för livet är för stora för barnen. Även som vuxen skall man avstå från vaccinet om man är känslig för kvicksilver.

- När myndigheterna påstår att vaccinet är säkert lurar man folk. Myndigheterna måste helt enkelt ta fram ett kvicksilverfritt alternativ för barn och gravida kvinnor, menar Berlin.


Hallonblads te

Hallonblad innehåller naturligt oxytocin, ett s.k. lugn- och ro hormon. Förr rekommenderade barnmorskor bladen i samband med graviditetens sista skede eller förlossningen, då oxytocin är värkstimulerande och stärkande för livmorden. Ett avkok ger nog inte så starka effekter att en förlossning börjar men bör ändå inte intas före graviditetsvecka 35. Hallonbladste passar alla som gillar sunt örtte och lugn, även män.

Tag en msk blad till ca. 2,5 dl kokat vatten. Sjud under lock minst tio minuter.

Så det var den informationen som står på påsen iallafall, står säkert mer om den inne på sidan där jag beställer den ifrån men tycker att detta duger för nu vet ni ju lite mer =)

Så prova på detta vet jag!


Måndag

Ska väl börja som vanligt då!
Ny vecka och nya tag, flera nya hinder att ta sig över och massa fler utmaningar att klara av =) haha
det där börjar bli lite tjatigt från min sida nu va?
Sitter här och väntar på att man kan börja dricka från den varma koppen med te. Och igår hade jag fått en kommetar som undrar vad det är för te jag dricker hela tiden så idag ska ni få veta det åxå.

Det är hallonbladste jag dricker, inte te med hallonsmak utan det är krossade blad från hallonbuskar. Det är massa bra ämnen i det för kroppen. Det har hjälpt mig att få bort spyreflexer för jag har alltid kännt att jag ska spy på morgonen och kvällen men när jag druckit detta te så har det inte varit några problem.Men dock bör man inte dricka detta te förens vid vecka 35 i en graviditet för detta kan faktist hjälpa till att sätta igång en förlossning. Det hjälper till att få livmorden att träna sig inför förlossningen. Och alla ämnen hjälper även till efter själva förlossningen också, för man blöder  mindre eftersom livmorden redan är så pass bra tränad inför att dra ihop sig och om man fortsätter dricka teet efter allt så på skyndar den läkar perioden.
Förr i tiden så användes till och med detta te för att få en förlossning att sätta igång, men då bör man nog dricka i större mägder än vad jag gör =)

JA så nu vet ni vad detta är för te, tänkte ta och skriva av all information på påsen men orkar inte detta just nu så det får bli ett inlägg om bara den informationen sen när jag har hämtat påsen.
Förreste ni som tänker köpa detta te nu så är det enbart på internet och vissa hälsokost butiker som har detta. Så lite svårt att få tag på kan det vara.
Jag och marcus fick dessvärre en liten shock när jag fick hem min påse med te. Det låg i en vanlig genomskinlig påse och i detta låg gräset som jag kallar detta för nu eftersom det såg utsom en påse med knark. Hade en polis gått förbi och sett detta så hade jag garanterat fått ett besök in här =)

Nej nu ska jag ta och ta lite frukost och ja lite te =) sedan får vi se vad som händer denna dag. Men jag hoppas på att få lite saker gjorda men nu är ju marcus hemma också och är pappaledig så de kommer väl inte bli nått gjort på flera dagar. Eller ska jag kunna bryta det onda mönstret att det aldrig blir något gjort när han är hemma med mig??!!

Idag är det 11 dagar kvar till BF! Kommer du före eller efter?

Ha de gött!

Trissta söndag

Ja verkligen vilken trisst dag den blev idag då, trodde att något kunde vara på g i går eftersom jag hade mycket längre och ondare sammandragningar/förvärkar. Men nej nej de ska bara jävlas lite sen är man där på runta ett igen. Funderar på vad man kan hitta på idag då, det spöregnar ute så ut är jag inte så sugen på att gå =) Men tycker jag har försökt med allt de senaste dagarna nu, jag har gått mycket mycket mer promenader fast det göt förbaskat ont, tänkte att de kanske kunde sätta igång nått. Jag dricker mer och mer te, men de hjälper inte ett skit.jaja han kommer när han kommer men vill ju ha han här och nu.

Marcus frågade igår när vi gick och la oss om jag kommer ihåg hur värkarna känndes när det var på g med alexander. och nej var jag tvungen att säga, för jag kommer inte ihåg hur det började och hur förbaskat ont de gjorde. och det fick mig att tänka till. Att det är verkligen sannt att den där smärtan man står ut med den försvinner liksom på en gång efter man fått upp sina nykläckta barn på magen och sedan kommer mna inte ihåg den. Men smärtan efteråt den kommer jag ihåg med andra ord.
Hur förjävligt det är när man ska försöka kissa,bajsa eller ja bara sätta sig ner på huk.

jaja jag ska nog överleva denna gång åxå hoppas jag =)

Nu vaknade skitungen här hemma så nu blir det fullrulle..skriver nog mer sen ikväll!

Ha de gött!

Vecka 39

Du är på dag 268 av 280. (95,7%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 1 full dag (v38+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 23 okt 2009
Du har 12 dagar kvar till beräknad förlossning.



Vecka 39: 10 okt - 16 okt 2009

 
Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


Fredag

Ja och så var det bara 14 dagar - 2 veckor kvar till bf då. Idag har jag och alexander varit med erica, först tog vi en kopp te sedan en promenad till en lekpark i forssa centrum. Men som vanligt så tröttnade alexander ganska snabbt på att vara där och sen var det ju sovtajm dessutom. så la han i vagnen och tog en promenad mot centrum och visade lite vart ett cafe låg. blev lite paff att erica inte hade hört tals om  det men nu vet hon =)

Sen gick vi hemmåt igen och en massa snack har det blivit och det är så skönt att få prata av sig för till erica kan man verkligen prata om allt. finns inget man skulle kunna skämmas över. Hon tar en för den man är och hon förstår allt så bra.

Alexander vaknade precis när vi kom hem till erica igen så vi sa hejdå och skulle åka hem och äta lite mat. Men i bilen ringde mamma och frågade vart vi var och jag berättade att vi var på väg hem för att äta. så blev upp bjudna på mat till amsberg, så dit åkte vi och fick stuvade makaroner och falukorv.  Sen fick vi ta och lägga oss igen för alexander var jätte trött och grinig, han kanske är van att sova lite längre, så där låg jag,alexander och mormor och slumrade i sängen. Tills morfar kom hem. för då ringde de på min mobil och det var marcus och sedan efter jag pratat klart med han så väckte jag alexander eftersom att man ska ju få han och sova på kvällen åxå =)

Han blev överlycklig när han fick syn på morfar sin =) så då blev det massa bus och stoj.

Själv så gick jag som jag vet inte vad för nu kommer jag få sota för att jag har gått promenader idag. men men de är sånnt man får ta. tog även en promenad allihopa i skogen i amsberg åxå och alexander drog sin vagn hela rundan =) han är så envis om att han ska skjusa sin vagn. Så efter det känner jag av ännu mer så nu känns kroppen som en misshandlad fotboll. Kommer inte kunna röra mig i natt och jag vill inte ens tänka på hur de kommer vara imorgon bitti. Hur fan ska jag ta mig ur sängen om jag behöver pissa?? =)

Nej nu blir det lite käk sedan lite tv tror jag. för magen kurrar på som sjutton här nu =)

Ha en trevlig fredagskväll!


Torsdag

Snart har denna vecka passerat utan att det hännt något och jag blir snart desperat. Letar efter tecken hela tiden på att något kanske snart är på G. Men men det är väl bara att  gilla läget och vänta tills dagen D kommer. För ut kommer lillfisen någon gång men frågan är när? Är så nyfiken på den nya medlemen, är han lik Alexander eller kommer han vara lik någon annan? Kommer han åxå ha sådana där mörk bruna ögon och knallsvart hår som sedan kommer gå över till jätte blond och skiftande ögon färg? Ja frågorna och nyfikenheten är många och stora. Mig kan man nog jämnföra med en liten unge som väntar på att tomten ska komma med paketen och den där känslan att få öppna paketet och se vad som är i. Ja just så är det för mig =)

Jaja idag blev de ju inte mycket gjort heller.Känns som jag gett upp allt, várför  kan jag inte bara ta tag i alla saker som ska göras??varför skjuter jag det framför mig hela tiden? Skulle ju kännas bättre av att få allt gjort än att bara låta allt ligga å gro igen. Säger varje kväll till  mig själv att nej nu jäklar tar jag ett ryck och fixar till detta imorgon, men vad händer. Jo jag orkar inte göra ett enda dugg. och samma visa går runt runt runt hela tiden.

Får väl se om man kan lyckas göra något idag när man hämtat hem Alexander från dagiset då. Men de brukar inte vara det lättaste att fixa saker med han i hälarna =) för plockar jag undan något så tar han fram det osv. Till slut ser de mer förjävligt ut än innan.
Men tänkte slänga i den sista tvätten nu iallafall så slipper jag tvätta så sent som det blivit på sistone. fan tror jag fått någon slags tvätt mani eller något, den där tvättmaskinen går  i varv hela tiden.På en gång de kommer ett till plagg som är smutsigt så måste jag leta på lite mer kläder eller saker som kan tvättas så jag kan tvätt på en gång. haha ja jag vet jag har blivit knäpp.

Nu ska jag ta och avnjuta en kopp te och man kan ju alltid hoppas på det bästa att detta hjälper mig för dagen =) Men de skulle jag inte tro, det ska nog mycket till för att få denna dag att vara 100% bra idag. Men som jag brukar skriva så kommer det väl en nya dag imån med nya utmaningar att ta sig över. Och jag ser faktist framemot morgondagen för då ska jag och Alexander spendera dagen med Erica och Emira och inget skulle göra så det blir förhinder nu då. Men jag håller alla ina fingrar och tår på att det blir en dag tillsammans imån. Frågan är bara vad som kommer hittas på?


Jag vill flytta!!Är så trött på denna lägenhet och trång känns den redan nu, hur kommer inte de bli då när vi blir en till nu då? JO vi kommer  fan gå på varann. Kan jag inte bara få flytta till ett stort hus eller  något annat bra och större. Vill inte känna mig nerpackad i en skokartong längre. Känns som att alla runt om flyttar till bättre och större åxå. varför kan inte vi ta oss i baken och göra detta åxå?

jaja nu orkar jag inte skriva så mycket mer och sen hinner nog mitt te bli ganska så kallt om jag skulle skriva om allt jag har i mitt lilla trånga huvud. SÅ de spar jag till omgångar framöver hade jag tänkt, ja lite spar jag nog för mig själv åxå för lite privata saker kanske man inte vill skriva här ute.

Nej men ni alla glada människor där ute i sverige, ha en trevlig dag i solen.

Måndag

Det är ny vecka och det innebär nya tag och nya hinder att ta sig över =) Men denna dag har gått väldigt fort tycker jag. Jag har inte alls hunnit med det jag hade tänkt hinna med idag. Istället så har det inte blivit något alls gjort. Och bli inte förvånade men marcus har varit hemma hela dagen han åxå. Visst är det konstigt att när vi är 2 st hemma en hel dag så händer inte ett piss. Borde det inte vara tvärtom att man får dubbelt så mycket gjort då istället?

Jaja det som har hunnits med är att jag hämtade mamma kl.8 för hon hade lämnat in bilen på lagning. sedan hem hit käkade lite frulle och skjusa alexander till dagiset. Åkte till djursjukhuset i falun eftersom mamma skulle ha lite saker till Rillo. Sedan skjusa hem henne till amsberg. Vid 2 så hade jag tid hos bm och magen hade växt 3 cm på 2 veckor..ajaj bäbis får snart inte plats annars spricker jag, ja de är då så de känns. Magen blir allt mer i vägen. Hela magen och fram delen är blöt efter man har diskat, jag når inte alls saker jag vill nå. Och som grädde på moset så har jag blivit en riktig gotte gris. Jag skulle kunna käka ihjäl mig på kakor,bullar och godis just nu. Och sen så är bena och fötterna svullna hela tiden. Ja det är bara massa saker att klaga över just nu, men det är för att jag är så less på att vara gravid. Vill ha min skrotunge här nu och lukta på han.

Jajja sen efter bm besöket så åkte jag hem och hämtade marcus för att sedan hämta alexander på dagiset. Sedan åkte vi till lergärdet och hämtade sebban eftersom att han inte skulle vara själv pga båtresa,jobb m.m så vi tog med oss hela högen och sen fick det bli donken..ja skräpmat går åxå i. jag som var så sugen på matpalatset men som enda tjej så har man inte en cyl i vädret...

Åkte sedan och släppte av alla killarna i lergärdet igen och sedan upp till amsberg för att hämta pappa som skulle hämta bilen. så till lergärdet igen. Ja de va en massa rännande hit och dit och inget alls gjort här hemma som det verkligen behövs.

det enda som hunnits med här hemma det är att få bort den illa luktande disken som bara gror å gror =)

Nu sitter jag här med en kopp te och slappnar av efter ett bad med avslappnande badsalt =)

Funderar på att ta en macka eller något!

Jajaj får skriva mer imån för nu här jag en liten ledsen pojk från sitt rum.

God natt!


Vecka 38

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 23 okt 2009
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 38: 3 okt - 9 okt 2009

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.






Det slog mig just precis att det är 20 dagar kvar tills beräknad förlossning. Med andra ord så är det 34 dagar kvar tills vi verkligen har nummer 2 i famnen också. Nu får jag verkligen panik för det är mycket som  ska bonas här hemma innan de är klart. Får nog ta mig en titt och tankeställare imorgon =)

 


Fredag

Vi är redan inne i Oktober månad och jag tycker både dagar och veckor flyger förbi, som jag tidiagre skrivit så känns det som jag inte hinner med allt som borde hinnas med. Och den känslan har jag fortfarande.
Men men tänkte skriva lite om gårdagen och dagens bravader sen ska jag återgå till mitt =)

Igår så bakade jag först en plåt kärleksmums på förmiddagen sedan åkte jag och marcus och åt kinabuffe innan jag slutligen skjusade han till ludvika. Och när jag väl är på väg hem där i från så hamnar jag i en kö. Ja det hade skett en trafikolycka och det var stopp i båda riktningarna och jag ahde ingen möjlighet att vända om och hitta en annan väg hem. Så sätter på radion och lyssnar och efter ett bra tag så säger dom att  vägen kommer vara avstängd minst en 30 minuter framöver =(
Så fick svara på ericas sms att jag inte skulle hinna träffa henne som planerat och sedan fick jag ringa och förbereda mamma på att hon kanske skulle få hämta alexander på dagiset om inte trafiken hade börjat fått åka då. Men till min glada förhoppning så började det sakta med säkert rulla framåt växelvis efter ca. 45-55 minuters kö. Så åkte lite olagligt hem sedan för att hinna i tid. och jag hann, kom faktist 5 minuter före åxå=)
Sen efter det så bar det iväg till amsberg med alexander för han skulle ju få vara hos mormor och morfar medans jag skulle dra med mig farmor på föräldramöte på dagiset. Och mötet gick bättre än vad jag trodde och snabbt gick det åxå så de var kanon. Så nu vet jag att senast i januari så blir det nytt dagis för alexanders del eftersom detta dagiset kommer läggas ner. Och då får vi det mycket närmare så då kan man gå varje dag!!!
Efter mötet så åkte vi till ica och handlade lite små saker och sedan släppte jag av svärmor =)
Sedan for jag vidare och hämtade mitt  bustroll som var kanontrött.så hem och äta kvällsmacka sedan däckade han så fort i sängen så han hann inte ens ge mig en god natt puss =)

Idag så drog jag och svärmor till rättviksmarknad och kolalde av några stånd. Och blev några saker rikare med litte fattigare i plånboken =) Men alexander fick ett jätte fint flicesätt och ett par vantar att ha på sig för det är så svårt med kläder på han just nu. Sen köpte jag en sånn dära söt tröja som jag letat efter så länge som det står STOREBROR på!! Sen köpte jag en spikmatta till älsklingen åxå, så hoppas han blir glad nu. Jag får ju åxå använda den sen men inte just nu bara. men kanske ska lägga mig på den nu så kanske jag slipper detta elände =)

Kom hem lagomt till att hämta alexander och sedan bar det hemmåt. och här hemma har jag fixat den sista plåten med kärleksmums innan Erica kom¨på besök. Japp tog mig tid att fråga om hon ville ses idag och då ville hon komma hit. ja till vårat bombnedslag =)  Så de blev en kopp te och lite prat. Alltid lika skönt att träffa henne, som vanligt så var alexander uppe i varv och trött. han brukar jämt vara trött på fredagar. Men en hel vecka på dagis kan väl inte sluta med annat. Men hellre att han får vara på dagiset och leka av sig med sina kompisar än att vara hemma med tråkiga mig om dagarna.  Sen åkte erica hem och vi har buset lite sedan ätit kvällmat. sen var det toabesök och läggning.och tro det eller ej med han somande lika fort  idag med=)

Och nu har jag slängt i en tvätt i maskinen och nu ska jag ställa mig och diska. satt mig här för att kolla hur det går för leksand men det såg inge vidare ut. först stog det 0-0 och sedan 4 minuter senare så står det 3-0,,,,,,,,,öööö hallå vad sysslar dom med???Vågar man kolla nu elle??

Nej men nu väntar disken, sedan massa annat fix. sen ska jag höra med älsklingen om de ska bli tacos idag elle inte.... så ska slå han en pling snart åxå.

Får se om jag skriver mer sen idag eller om det blir imån.

Och jag rekomenderar inte att en höggravid kvinna ska gå på rättviksmarknad. det kommer jag få äta upp!!

Höst

Nu är det fan snart vinter ju. När jag drog upp persiennerna på alexanders rum så fick jag en mindre schok. Trodde först att det var snö, men nej det var ett tjockt lager med frost över allt så de såg precis ut som att det låg vit snö överallt. kilade då in i köket och kollar teperaturen och ja vad ska man säga klockan var runt åtta på morgonen och det var bara 0,6 grader ute. Hur kallt har det inte varit i natt då?

Fick till och med ställa mig och skrapa bilrutorna imorse vid nio tiden för att kunna skujssa iväg alexander till dagiset. så idag kom vi lite försent. Men det gick bra ändå. Snart ska det väl börjas med overall och allt =)

Nu ska jag sätta igång med lite bakning här hemma så jag får det gjort idag. Sen ska det små fixas lite med andra saker, sedan hoppas jag på att kunna umgås lite med erica idag. så ska väl ta och slå hon en pling elle ett sms snart så jag vet hur det blir idag.

Så jag får väl skriva mer blogg sen ikväll eller senare för huvudtaget och berätta om dagen och vad som verkligen gjorts och inte gjorts. För innan för dessa väggar vet man aldrig vad som händer =)

Men föräldramötet är ju ett måste tyvärr =(

Marcus kom nyss hem åxå, dom ringde han igår och frågade om han kunde hoppa ut extra och jobba här i borlänge i dag. så imorse kl. 7 började han och slutade vid 10 tiden, sen nu vid 12 tiden så ska han till ludvika och jobba tills sent ikväll. Vad min gubbe står i =)

Ha en bra dag!


RSS 2.0