Skrämmande

Det är verkligen skrämmande att jag fortfarande inte fattar att det snart kommer anlända en till liten familjemedlem här och jag har blott 23 dagar kvar om jag inte ska gå över som sist då. Men hallå jag lär väl förstå snart vad som kommer hända och ske?? FÖR  tycker det är dags att ta mig i kragen och packa bb-väskan så den är redo och fixa det sista som ska fixas.
jaja de löser sig på något vis för just nu har jag så många andra bollar i luften så naturligtvis så skjuter jag bort allt.

Idag då så har jag planterat de sista ljungen och sen blev det lite blandat med någon häng höstblomma. fint fint just nu får se hur länge de varar. Hösten är så kall.Jag håller på och fryser sönder mina bröst bara jag går ut ur huset och sedaqn så blir det mörkt så mycket fortare. Men men snart kommer det väl snö åxå för såg i tidningen att det hade snöa ganska rejält i idre här om dagen.och det är ju minus här om nätterna. bbrrrrr fryser bara jag skriver om det.

Sen har jag färga håret på mamma idag eftersom att hon hade en klipptid imån. och sen har jag tvättat 3 tvättar och nu kör jag torktummlaren för andra gången.
Har även hunnit med att bada med alexander och sedan lagt han.

Nu tänkte jag varava ner lite med lite blogg läsande och skrivande, sedan ska jag kolla vidare lite på internet och sen tänkte jag ta och dammsuga av lite golv, för då har alexander hunnit somnat in riktigt åxå. Sen ska det väl göras någon mat åxå för jag blev inte riktigt mätt på maten som jag gjorde till mig och alexander tidigare idag. Och marcus är förmodligen hungrig när han kommer hem, så ska slå han en pling sen och höra om han vill ha något speciellt.
Tänkte åxå försöka hinna svabba av gololven efter dammsugningen.
För imån ska jag hinna  baka lite, träffa erica och sen ska jag hämta alexander på dagis, sen ska han vara hos mormor och morfar medans jag är på föräldramöte. Får se om man blir så mycket klokare.

Jaja ska väl inte sitta här allt för länge då för då har jag ju mer att göra imån och jag vet då en sak, det är att jag måste verkligen få träffa erica nu. så de ska jag ta mig tid till imån. så jag får skylla mig själv om jag inte sätter fart snart.

skriver kanske senare ikväll annars blir det imån nu får lite uppdateringar =)

ha de bra!

Tisdag

Har hunnit med att lämnat alexander på dagiset, jag och marcus har handlat för det ekade lite smått i kylskåpet och allt man behövde är slut. Men nu är det på fyllt igen!!=) Åkte förbi vid subway och köpte en varsin macka till frukost.

Har kunnat läst tidningen i lugn och ro och kikat runt lite här på internet också. Tänkte göra mig en kopp te nu och ta en bit kladdkaka till det. Sen får vi väl se vad som hittas på idag men har lovat att marcus skulle få ta bilen idag också. Fan vad snäll jag börjar bli då =)

Lust att vara ute har jag inte för då blåser man väl bort, det är ju storm ute nu med andra ord. Det låter ut som att tak och hela rubbet ska lossna imellan åt.

Får se om jag ska kaka lite kärleksmums och sånnt idag eller om jag tar det en annan dag, men lite saker vill jag då ha  gjort.

Nej nu ska jag kolla vidare och sedan sätta lite fart på denna dag!!

Ha de gött!


Baka

Har försökt lära Alexander att säga baka kaka, men han ställer sig bara neranför skafferiet och säger kaka =)

Alexander somande vid halv åtta och då tog jag mig i kragen och slängde ihop en smet så nu står det en kladdkaka i ugnen som är färdig vilken minut som helst!! Så ikväll efter maten så ska jag då avnjuta en bit kladdkaka!!!=)

Ska in med potatisgratänen i ugnen nu när den är klar och sedan ska jag grilla kyckling i en sånn där grillstekpanna. Så hoppas de blir gott. För grillningen utomhus är över för min del för nu är väl ändå den säsongen gången. Och sen öser det ner regn ute just nu åxå. Men men det är väl så det ska vara på hösten.

Har dessutom hittat min sladd till min gammla digitalkamera så nu har jag fått över bilderna i den kameran hit på min dator, så tänkte lägga upp några bilder sen vi var i säterdalen och vid några fler tidpunkter.

Skriver väl mer imorgon skulle jag kunna tro för nu blir det mat lagning om maten ska vara klar tills marcus kommer hem. Och dessutom är jag hungrig nu när det luktar så gott i hela huset =)

Ha en bra kväll!


Marcus och Alexander i Säterdalen


Alexander gungar i Säterdalen


Alexander åker karusell med farbror Emil


Badodjuret som älskar vatten över allt annat!


Han dyker ner i vattnet och här är resultatet efteråt


En paff pappa får en blöt puss


Måndag

JA nu är det måndag igen då och det betyder att det är en ny vecka med nya tag att ta sig över alla hinder som kommer komma ivägen för en denna vecka. Hoppas på att dom inte blir allt för många får jag orkar inte med att hoppa över så många längre =)
Känner att det bara blir tyngre och tyngre och den dära jäkla magen är bara i vägen hela tiden nu så jag är så less på att vara gravid vid detta ögonblick. Ska man in i köksskåpet för att ha något så lär jag nästan stå på en stol för magen slår i mot diskbänken så jag inte kommer upp lika långt som förut. ja vilka problem jag har här hemma va !! =)
Har varit till BVC med Alexander idag så han fick sin andra spruta mot lunginflamation, egentligen ska han inte ens få den vaccinationen men eftersom han brukar ha så mycket astma och avra så förkyld under vinter halvåret så kom vi fram till att det vore bättre att prova ge han det så han slipper åka på det värsta. och hör och häpna än så länge så har han faktist inte varit så där mega sjuk sen vi gav första kuren. Så peppar peppar låt det fortsätta =)
Nej men ska väl börja skriva om i fredags. Alexander var på dagiset och jag och marcus små fixade här hemma, jag planterade lite ljung ute på verandan och avnjöt den lilla sol som fanns. Sen hämtade vi alexander och åkte och tog kort! Men som vanligt så måste Alexander vara så BESTÄMMD på alla kort så får se hur dom blir. Sen blev det att handla lite och sedan hem och packa till Alexander. Vi åkte och lämnade paket och hälsade på Annsofie,Fredrik och Elvira eftersom Elvira fyllde 3 år i onsdags!! Stora tjejen hon är nu ju =) Fast ändå så var alexnader nästan lika lång!
Sen hämtade vi upp marcus lillebror emil som skulle med på hockey. Lämnade alexander hos mormor och morfar för han skulle få sova där. och sedan bar det i väg mot leksand!! Leksand vann över borås med 6-1 och jag tyckte att det var ganska fina mål hela bunten men som vanligt så är marcus aldrig nöjd. =)
Kom väl hem runt 22 tiden på kvällen och  vi båda var ganska trötta så det blev sängen ganska omgående för oss båda två. Och ett avsnitt av pb hann det bli sen slockande jag!
Fick då en skön sovmorgon på lördagen. Så 11 tiden var vi uppe då =)
Men som vanligt så har man då legat halv vaken och vridit och vändit på sig halva natten. och vid 5 tiden på morgonen så vaknade jag av att jag hörde alexander i sitt rum. Men det var bara inbillning eftersom man är så van =)
Tog det bara lungt och slappade hela dagen och för min del hade vi kunnat gjort någon nytta men men det får vi eller jag ta sen en dag. Vid 5 tiden så for vi till amsberg där vi möttes upp av våran goa pojk som alltid är glad. Blev tacokväll och en massa prat där.
Och jag var tvungen att släppa nyheten om att en del av slmproppen hade gått när jag var på toan tidigare så dom visste det =)  Marcus sa att det var tur att jag släppte den bomben efter att han ätit upp iallafall =)
Åkte hem och alexanader somande på en gång för han var helt slut. Och vi somande tidigt vi med men ett till avsnitt av pb hanns med denna kväll åxå =)
På söndagen så åkte vi till solvarbo marknad och kikade lite och det var mycket större än vad jag trodde att de skulle vara, men väl där så köpte vi på oss lite coccosbollar iallafall. Sen stog vi mäst bakom alexnaders farmors stånd och pratade. Här hemma gick sedan dagen väldigt snabbt och vi beställde kebabpizzA och efter det så bada jag och alexander. sen somande han på en gång igen för han var super trött även  denna kväll. och  för min del så blev det lite tv tittande sedan sängen.
Och nu är det ju som sagt måndag och bvc har vi klarat av, just nu sover alexander middag men han vaknar nog när som helst. så jag ska avnjuta min kopp te innan han vaknar för sen finns det väl inte tid att få i sig den koppen eller.
Får se vad dagen har att bjuda på, men jag är då sällskaps sjuk av mig men jag får väl sitta här i min ensamhet ändå.

ha en bra dag!

Listan

En liten uppdatering på listan:

7 oktober 2009 Amanda / Mammas kusin
11 oktober 2009 Jonna / kompis till mamma
14 oktober 2009  Marcus/pappa
16 oktober 2009 Malin / gammel moster
16 oktober 2009  Erica / kompis till mamma
17 oktober 2009 Disa / kompis till mamma
17 oktober 2009  Lena/ gammel faster
19 oktober 2009  Therese / kompis till mamma
19 oktober 2009  Marie / farmor
19 oktober 2009  Happa
19 oktober 2009  Cattis
22 oktober 2009  Jannike
23 oktober 2009 BF- Beräknad födelsedag
30 oktober 2009 Sandra / kompis till mamma
31 oktober 2009  Linda / mamma

vecka 37

Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 23 okt 2009
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.


 Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.



Ska fixa till listan om vilka gissningar ni har om vilket datum han vill kika ut, för det har kommit in lite fler datum iallafall. Är det fler som vill gissa så skriv bara en kommentar med det datum ni tror!


Torsdag

Snart är det helg igen då och det som är skönt just nu är att det är sista dagen som marcus jobbar för nu blir han ledig tills på måndag.Skönt att få umgås lite om dagarnaa och inte bara innan man ska sova.Ibland känns det som att det spills bort så mycket dyrbar tid och jag vet inte hur jag ska göra för att få igen all den tiden jag behöver.

Jag har ångest för att jag har alexander på dagiset under dagarna, eftersom något kan ju hända så man får mindre tid för varann, de behöver inte vara så att man får ha alla tid i världen till man blir gammal. Allt kan vända på någon sekund,minut,timme,dag,vecka,månad eller år. Vem har sagt att man får dom där 40-70 åren tillsammans? Jag vill ju vara med han så mycket som möjligt just nu för ibland går jag runt och bara känner en känsla att allt står inte rätt till att något hemskt verkligen kommer hända med min familj. Men med vem eller vad det vet jag inte men denna känsla har dykt upp mer och mer nu på slutet.Vill ha bort den dära hemska tanken och känslan som sätter stopp för mig. Det är som att köra in en pinne i hjulet på en rullande cykel, helt tvärstopp blir det och hela kroppen verkligen låser sig. Jag känner hur jag blir fast i min egna kropp som svettas och blir helt svag. Vad är detta för något?

Samtidigt så vet jag att alexander behöver få vara med massa barn och leka för han är i en period där han blivit väldigt aktiv och det ska ske saker hela tiden. Och i mitt tillstånd just nu med ömmande rygg,sammandragningar och ja vissa dagar känner jag mig halft död. Ja då är det inte lätt att leka och sysselsätta alexander en hel dag. Och det känns ju bättre nu åxå när han verkligen vill vara kvar på dagiset, han gråter ju inte alls längre när man lämnar han och han springer iväg och leker på en gång med de andra barnen.   Fan gör jag fel?

Idag är en sånn dära dag som jag inte vet vart jag har mig själv, känndes bra att gå upp imorse och allt flöt på, sen efter jag lämnat alexander på dagiset och kom hem hit innan för dörren så bara rasade allt samman igen. Är trött på att stå och bygga upp dessa väggar som rasar för mig var och varannan dag nu. Det var som att man hörde hur det pös ut luft ur mig, som att hela kroppen tömmdes på den energin den hade. Det har gått 3 timmar sen dess och jag har inte fått ett skit gjort och nyss så satt jag bara på en stol och fick en sånn där attack som jag brukar få om dagarna. Att tårarna bara kommer och att jag sitter och gråter hysteriskt, ja panikgrin kan man väl kalla det för. Men för vad jag gråter och vad jag får panik för det vet jag inte för vid dessa tillfällen så är det helt svart i mina ögon. Det är som att gråta i sömnen lite, man sover och gråter samtidigt men i detta fall så är ju jag VAKEN.  Men varför varför varför?

Just nu så är det 29 dagar kvar till BF och jag hoppas verkligen att det sker i rätta tider, men just nu är jag också så sjukt trött på att vara gravid att jag skulle kunna föda idag. Men om det skulle ske nu eller tidigare än beräknat så skänns det som det kör ihop sig för marcus kan inte ta ut pappaledighet vissa veckor. Och då blir man dör själv de 2-3 första veckorna med en nykläckt unge och en busunge  som heter alexander. Så nja jag hoppas det blir när marcus kan vara hemma annars får jag nog ännu mer panik än vad jag har. Men samtidigt så med min otur så går jag över säkert 2 veckor.

Nej nu ska jag väl försöka göra någon nytta innan jag ska hämta alexander igen. men vad är det för  mening att göra nytta när inget alls uppskattas.Det hade ju varit en sak om jag uppskattadde själv de jag gör eller gjort men så är det ju inte.

Ha en bra dag!


Storm

KAn man kalla det för storm idag eller? det blåser så det knakar i våra fönster, tänk om ett fönster spricker, fast det kan de nog inte göra för i sånna fall lär det vara ett väldigt dåligt och klent fönster vi pratar om. Satt mig här och kikade ut lite igenom fönstret medans jag har käkat lite och det är verkligen höst nu. Det kommer löv blåsandes i luften och det ligger mer och mer löv på baken för varje dag som går. Men ändå så blir jag knäpp på detta väder för ena stunden så är det svinkallt ute så man får ha jacka på sig och andra stunden så är solen framme och man får ta av sig till linne för man svettas.Ska det vara så? Vädret får fan ta och bestämma sig nu för jag blir helt virrig, slutar väl med att man kommer  med bikini mitt i vintern snart =)  nej men höst är ju här så tänkte om jag skulle plocka in stolsdynorna och allt sånnt. Är det för tidigt att plocka in sånnt nu eller?

Nej nu har jag käkat upp och jag ska åter gå till mitt arbetande här hemma, jag har faktist plockat bort en massa skräp,dammsugit hallen,skurat golvet i hallen. Nu ska jag ge  mig ut i förådet och hämta in en svart matta som ska ligga i hallen för de blir så fula märken i golvet efter däcken på vagnen. Sedan ställa in alla vagnar igen. sen finns det ju massa mer som ska göras men jag tar en sak i taget och jag skyndar långsamt idag =)

Skriver nog mer senare ikväll när busungen somnat och allt har lugnat ner sig innan för dessa väggar. För annars blir de skrik,grin och irreterat. Så vill vi inte ha det idag inte, det räcker med att vädret försöker förstöra humöret.

Ha en bra dag!

Stress

Dagens sanhälle är väldigt stressat enligt mig, men så ska det väl kanske vara när man blir äldre,vuxnare och man får ta jävligt stora ansvar och det är multum av saker man ska fixa och hålla reda på. Sen är det ju inte lättare om man blir lätt stressad och att man alltid vill göra vissa saker på vissa sättt. För mig kan en dag köra ihop ssig bara för att jag inte kunnat göra en fjuttig liten sak på mitt sätt. Och idag har jag faktist tagit lärdom av att det behöver inte alltid bli så som man har tänkt sig. Och ändå känns det ganska skönt nu efteråt jag har inte en sånn ångest att jag bara vill dö, så som jag brukar få när något gått lite snett.

Mitt förra inlägg var lite väl deppigt så jag ber om ursäkt för att ni skulle behöva läsa den skiten, men åter igen jag ventilerar bara mina känslor och tankar så det är ert val att läsa vidare.

Detta inlägg känns myccket bättre att skriva eftersom jag är mycket gladare nu och jag har fått en massa energi som jag inte trodde fanns, och det är bara för att jag sket i sakerna som skulle göras här hemma och tog en liten tripp förbi vid Erica innan jag skulle hämta Alexander på dagiset. Och det är inte alls så ofta detta händer. Och det var så skönt att få träffa henne idag och få prata av sig lite, dock kunde jag bara vara där i ca. 1 timme och det är lite lite för mig att få träffa henne.Så nu hoppas jag att det inte dröjer för länge innan vi ses igen och kan prata en massa skit och bara umgås med varann. Trotts att vi ej har träffats på evigheter så förstår hon en så bra när man säger något. Hon finns liksom där och man känner verkligen att hon bryr sig och det är det som är så skönt med henne, för man kan komma precis hur jävla nere eller hur jävla uppe som helst ändå så förstår hon en.

När man får barn så förändras en liv ganska mycket och man kan inte längre göra allt prcis så som man gjort det förut, men sakerna man brukade göra borde ju inte försvinna helt tycker jag. Och vissa saker kan man ju faktist göra trotts att mna har barnet/barnen med sig också.Det är ganska skönt det med för Erica är lika människokär som barnkär. Detta är en vän som är guldvärd och det ska mycket till för att jag skulle vilja förlora denna person ur mitt liv. Inte ens en chans att jag skulle byta bort hennes vänskap mot alla pengar i världen, för den vänskapen hon förmedlar är mer värt än alla dessa pengar!!

Ja som sagt jag var där till ca. 15.00 sedan hämtade jag alexander på dagiset, och den busungen satt sig på en cykel och sparkade i från mig på gården vid dagiset när jag kom, för han ville väl inte med hem han inte. så jag mutade han lite och sa att vi skulle kolla efter om pappa satt i bilen och då kom han så snällt så, men marcus var ju inte i bilen så hela vägen hem i bilen satt han och ropade pappa. Han kan han =)

När vi kom hem så stog marcus och diskade så jag slapp ta det där berget med disk och vet ni hur glad jag blev inombords av detta. Det går inte att beskriva i ord ens än gång. Tänk vad glad man kan bli för så lite som en sådan enkel sak. Och sen spelar väl dessa jäkla hormoner in en massa JUST nu också skulle jag kunna tro. Sen vid halv sex tiden kom alexanders farmor hit för hon har varit här med alexander medans jag och marcus for på bio. Så nu har jag även fått sett flickan som lekte med elden. Så nu är det bara att invänta den sista filmen.

Nu har jag kollat runt lite på internet och nu blir det ett toabesök med borsta tänderna sedan blir det natti natti för min del, för imorgon blir det en ny dag och nya tag.Och jag ska försöka se framåt och inte bakåt. Hoppas bara att jag har kvar den energin jag fick idag för då går nog den dagen galant skulle jag kunna tro.

Ha en super bra natt!


Dagar

Dessa dagar, ja speciellt sånna dagar som det är idag dom kan jag verkligen hoppa över. Jag pallar inte många sånna dagar och tyvärr så är det sånna var och varannan dag i mitt liv just nu. Det ska inte mycket till för att jag ska börja gråta och den gränsen blir nådd flera gånger om dagen, hur mycket kan man gråta egentligen?Det måste ju ta slut på tårar någon gång. Varför känns det som att det är en enda lång uppförsbacke som aldrig tar slut och den blir bara längre och längre. Jag orkar liksom inte gå längre snart. Jag blir helt annfådd och svettig av att bara tänka tabken att ta mig upp för det enorma berget som det känns.
Jag har försökt med att skjuta vissa saker åt sidan och tänkt hela tiden att ja de hinner jag med sen och ja det hinner jag med sen. Men nu är det så att denna förbaskade tid som jag ej har mycket av, ja dne går alldeles för fort så den har sprungit i kapp mig nu och här kommer jag ytterliga igen och ska upp för den där backen och på köpet har jag fått en ryggsäck på ryggen som väger flera flera kilon eftersom jag har massa saker dragandes.
Ge mig tid så jag får rätta till alla mina problem!!!!
Ge mig tid så jag hinner med det som måstes göras innan det är försent.

Jag skämms över att vara i mina skor just nu, jag är inte den person som jag vill vara. Ärligt talat så känner jag inte igen mig själv för fem öre för tillfället. Har jag tappat bort mitt sanna jag efter vägen eller har jag bara stött bort hon också, som jag lyckas göra med alla och allt annat?

Tänk er hur nu springer runt i en lambyrint och ska ta er ut, ni hittar inte utgången. Väggar och tak blir trängre och trängre, det blir dåliagre med syre för varje minut som går. Paniken och stressen känns mer och mer för varje liten sekund. Ja precis sånn ångest känsla har jag konstant. Kan till och med vakna upp på nätterna av att det känns som jag inte kan andas. Varför ska jag ha detta tryck över bröstet för?

Nej nu blev det inget vidare roligt inlägg men kände bara att jag var tvungen att skriva av mig. Och jag har ju denna blogg för att kunna ventilera mina känslor och tankar så nu fick jag det gjort också.
Ska väl ta och försöka sätta lite fart här hemma och få något gjort.
Har iallafall lagt i tvätten i tvättmaskinen nu. Ska nog ta och äta mat nu också annars glömmer jag väl det också som jag gjort flera dagar. Sen ska det diskas och ja det är massa saker som ska göras.
Men kl. 13.30 ska jag vara på  borlänge sjukhus för att träffa min bm och ta massa prover och lyssna på lillens hjärtljud. Så får väl fortsätta med allt sen efter det.

Får väl ta och skrive ett possetivare inlägg senare om de går. Men en uppdatering kommer iallafall inom någon dag om inte redan ikväll.

Ha en bra måndag

V.36

Du är på dag 248 av 280. (88,6%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 2 fulla dagar (v35+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 23 okt 2009
Du har 32 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 36: 19 sep - 25 sep 2009

 Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


inte

jag hann inte med så mycket som jag hade hoppas på men en tvätt med kläder och en torktumlare full med handukar, gräset blev klippt och 6 st tavlor kom upp på alexanders vägg. sen har det väl varit diskning om om om igen i omgångar och mat lagning. sen  blev det gårds mötet och sedan kväller så får försöka ta nya tag imån efter att ha lämnat alexander på dagiset. först ska jag till läkaren på åter besök. hoppas allt ser bättre ut och att jag får de svar jag vill ha. sen efter det så kan jag åka hem och fortsätta med allt stök och bök här hemma tills det är dags att hämta hem vilddjuret igen. Kan ju säga att dessa 6 timmar som alexander är på dagiset dom timmarna bara flyger förbi, man tänker att man ska hinna göra så mycket. ja jag var till och med så dum att jag trodde jag skulle hinna göra allt på en dag men nejnej nej man hinner fan inget.

Nu ska jag ta och koka mig en kopp med te för att se om kroppen blir att kännas bättre och efter det så blir det ett vramt varmt vramt bad för att försöka få stopp på dessa sammandragningar som snart tar kol på mig och min kropp. förut kom dom när jag ansträngde mig, men nu kommer dom hela tiden. till och med när jag sitter ocg vilar och tar de hur lungt som helst. ge mig ett slut på det hela, annars kommer jag vara knäckt när förlossningen väl ska börja.

Ha en bra natt!

Onsdag

Det känns verkligen att hösten är här nu,när man är uppe tidigt på morgonen och kollar ut så ser man frosten som ligger över allt som ett tunt tunt täcke. Och igår när jag skulle skjusa alexnader till dagiset så var det is på framrutan så det är verkligen kallt under nätterna nu. Och det var väl igår den sista fina sol dagen skulle vara sa dom på radion flera gånger. Så ja välkommen hösten med både bra och dåliga känslor.
Fick då masssa saker gjorda igår och jag får lida pin idag för att jag inte tagit de lungt men vad ska jag göra då? allt måste ju göras det kan inte bara ligga där och jag har redan skjutit upp allt i föera veckors tiden nu så igår tog jag tag i lite med egna händer =)
Har väl lite mer än hälften att göra kvar nu så efter detta inlägg är klart så tänkte jag försöka sätta lite fart och fixa idag med. Men kan tillägga att min rygg håller på att gå av på mitten, har så förbaskat ont i den sen igår och i natt blev det inte många timmars sömn pga värk =(

Lite av det som hanns med att göra igår var:
Rensade ur lilla garderoben och vek bäbiskläderna så dom ligger där dom ska ligga.
Fixade in byrån i alexanders rum.
Hade in spjälsängen i vårat sovrum.
Har haft upp en lampa,clown och tagit ner gardiner i alexnaders rum.
Fick upp taklampan i alexnaders rum, med hjälp av pappa.
Små plokade hela dagen.

Ja de är vad jag kommer på nu.
Det är väl fortfarande saker som ska göras så jag lär väl kila iväg och börja för kl. 3 ska jag hämta hem skitungen och efter det så blir det inte mycket gjort än att springa efter han hela efter middagen =) och plus attvi har gårdsmöte idag och marcus jobbar så lär ha han med mig på det, får se hur det nu går han brukar inte ha sånn ro i kroppen att han kan vara stilla så jag kan säkert bara vara med någon  minut sedan är det kört. Hoppas dom tar upp allt viktigt först sedan kan dom sitta och små prata om allt annat =)

Är så trött på att vara gravid nu så de får gärna vara över NU men ändå inte. vill ha allt klart först och känna att allt löser sig. Men du din lilla skit där inne du är så välkommen !!!!!


Nej får väl skriva mer sen om jag hann göra något idag eller inte =)

Ha en bra dag!

V. 35

Du är på dag 241 av 280. (86,1%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 2 fulla dagar (v34+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 23 okt 2009
Du har 39 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Nu går det fort tycker jag, jag insåg precis att det är mindre än 40 dagar kvar tills bf och det kan hända att lillskiten vill komma ut tidigare och det kan ju hända att han vill stanna kvar längre. Men börjar få en slags panik inombords för det är ett faktum att jag snart ligger där med dessa värkar som får en att nästan gråta blod.Vad har jag gett mig in på??är jag dum eller?

Jag som har en hel lista som måste hinnas göras innan det anländer en till familjemedlem hit till oss, så imån blir det jag som får sätta lite fart och dona och fixa lite här hemma medans alexander är på dagiset och marcus på jobbet. För konstigt nog så får jag mer fixat här hemma när jag är helt själv =)

Hörs sen!


Brutalt

Ja min kropp ska man inte prata om just nu, jag är helt slut både i kropp och själ och jag vet inte vart jag ska ta vägen. känner att jag bara vill krypa in i ett hörn och gömma mig, att få andas lite men de går inte, var finns luften?Det är så mycket runt om kring just nu och sen är det miljoner saker som Måste göras och hinnas innan det anländer en till till familjen här. Och jag tror min kropp känner på sig det för idag har jag haft sånna kraftiga sammandragningar så jag trodde det var på G ett tag men det finns ingen tid till att föda en bebis nu liksom, det får vänta några veckor till. Det måste det göra annars så krockar allt.
Nu ska jag sätta mig och dricka upp mitt te och hoppas på att dessa sd avtar annars vet jag inte vad jag gör. skriver nog mer imån eller någon dag när det hinns med och när allt är lungt.
sov så gott allesammans!!


frisk

Idag är alexander frisk så han fick gå till dagiset idag och leka av sig lite eftersom jag inte är en sådan rolig lekkammrat längre. orkar liksom inte med hans tempo en hel dag för tillfället så han mår nog bättre av att få vara där borta och leka av sig med sina vänner i några timmar.Alexander åkte antagligen på 3 dagars febern i helgen.Det började på lördagen med feber och att han spydde, men han bruakr jämt spy när något inte stämmer i kroppen. Så han har haft feber under lördag,söndag och måndag. samtidigt har han varit förkyld,haft atsma och hostat. Men igår var  han pigg och lekte hela dagen så vi ringde till dagiset och sa att han skulle komma idag då.

Lika så har han lärt sig gå ur och i sängen själv nu, han har inte riktigt vågat gått ur sängen förut eftersom man få gå på en trappa med 2 trappsteg. men nu springer han ur och i hela tiden så de är inte kul på kvällarna för man kan börja lägga han vid sjutiden men han somnar inte förens vid tio eller elva tiden på kvällen och då är det oftat efter man legat och blåhållt han i våran säng. så vi har full show här hemma med att försöka få han att somna och lägga sig i sin säng på kvällarna =)

Var och hämtade den nya vagnen i söndags, jag är verkligen super nöjd med den. min olivgröna syskon vagn. och alexander vill åka i den hela tiden =) han står vid den i hallen och pekar och försöker dra fram den, men tycker de är lite onödigt att gå ut och gå med den vagnen redan  nu för så liten är den ju inte =) men tur att han åxå tycker om den iallafall annars hade jag blivit  ledsen. tänk om han hade vägrat åka i den eller nått. Ska väl ta och läsa igenom all info om den snart och fixa till alla delarna. Sen är det bara alla bäbiskläder som ska tvättas, för har ju tagit in kartongen och rensat ur alla 50-56 kläder och shit vad smått. Jag kommer inte ihåg att alexander har kunnat haft så små kläder. Börjar bli mer och mer nervös om jag verkligen kommer klara detta. vad har jag tagit mig in på???Jag kan ju liksom inte dra mig ur nu, eller kan jag?

jaja nu ska jag gå ut och hämta posten sedan lägga mig ner och vila ryggen lite. sen får det visa sig vad som händer. Skönt att marcus är ledig idag och imån iallafall.

ha de bra!


V.34

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 8 sep 2009.
Din graviditet startade Lör 17 jan 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 31 jan 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 235 av 280. (83,9%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 3 fulla dagar (v33+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 23 okt 2009
Du har 45 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 34: 5 sep - 11 sep 2009

 

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.




Gissade datum:
14 oktober 2009  Marcus/pappa
16 oktober 2009  Erica
17 oktober 2009  Lena/ gammel faster
19 oktober 2009  Marie / farmor
19 oktober 2009  Happa
19 oktober 2009  Cattis
22 oktober 2009  Jannike
31 oktober 2009  Linda / mamma


................

Det kommer in lite mer datum iallafall så fortsätta gissa. Många som tror på den 19 oktober hittills =)

14 oktober 2009  Marcus/pappa
17 oktober 2009  Lena/ gammel faster
19 oktober 2009  Marie / farmor
19 oktober 2009  Happa
19 oktober 2009  Cattis
22 oktober 2009  Jannike
31 oktober 2009  Linda / mamma

tävling

Ja nu har den lilla tävlingen dragit igång. Och det är att gissa rätt på datum när lillskit vill anlända ut till oss här i vida världen =)
Man får enbart gissa på  ett datum per person och ju fler personer som är med ju roliagre blir det.

Lite info:
Är beräknad till den 23 oktober 2009, det är en pojk till 60% säkerhet. Har varit sjukskriven sen 2 juli pga förvärkar/sammandragningar.
Gick över 7 dagar med Alexander.

Här kommer några få gissningar som har kommit in än så länge!

14 oktober 2009  Marcus/pappa
17 oktober 2009  Lena/ gammel faster
22 oktober 2009 Jannike
31 oktober 2009 Linda / mamma

Nu vill jag att denna lista ska fyllas i och bli lång så ge era gissningar nu!!!!

Dagis

Nu är Alexander på dagis och jag ska hämta han om ca 1 timme. Han blev lite små ledsen när vi lämnade han i morse men de kan jag förstå eftersom han ej har varit där på lite över 3 veckor nu. Han fick en lång semester =)

Ringde igår till omsorgskön och frågade hur vi står till i kön för omplacering och det var 3 st före oss så de kunde ta lång tid annars kan de gå jätte fort att få plats på ett annat dagis. Så får väl hoppas på att de går fort då =) För varken jag eller Marcus är nöjd med dagiset eller personalen där just nu. Men men det är väl sånnt man får ta ibland också. Men samtidigt vill jag ju känna mig trygg och säker när jag lämnar i från mig mitt bustroll =)

Ja sen är det väl strul med försäkringskassan också, det finns inget värre än att ha med dom att göra när det blir fel eller trassel på något vis för dom är så sega och dom vägrar ha fel fast dom har fel. det började med att jag ej hade fått någon sjuklön förra veckan.så jag ringde och dom sa att jag skulle ha från mitt jobb. så jag ringde till borlänge komun eftersom de var dom jag jobbade hos först och eftersom jag bara var vikarie där under sommaren och inte har varit anställd i 1 månad så ska försäkringskassan betala ut de första 14 dagarna också. Men de vägrade dom och borlänge komun vägrade också. Sen sa dom att dom bara hade fått sjukintyg från mitten av augusti så där försvann ju 1,5 månader. och det är ju från mitt andra vikarie jobb och dom har skickat in papperna försent. men borlänge komun har inte skickat in något alls. så har pratat med min handläggare nu och förklarat att jag har år 2007 pratat med en på försökringskassan här i borlänge att jag ville ha skyddad sgi eftersom vi visste att vi ville ha ett syskon tätt in på alexander.Och han sa att jag skulle ta ut 5 dagar i veckan av min mammaledighet och att andra barnet måste komma innan förtsa barnet fyllt 2 år. Och så är det ju, därför har ju jag min stora årsinkomst sen jag var fastanställd i stockholm. Och nu ville dom ha min nya inkomst för dessa 2 jobb men varken jag eller min arbetsgivare kan räkna ut de för en vecka kan jag ha jobbat 100% och en annan vecka knappt 24 % sen är de ob hit och dit. så nu är det någon lönespecialist från försökringskassan som ska hjäkpa till att utreda vad de blir för årsinkomst  för just dessa 2 jobb. för jag fick inte ta från den andra årsinkomsten som jag har. men min fråga är......komme jag få ha min höga årsinkomst när barnet föds? annars har jag ju blivit lurad? Kommer jag få ut mina pengar även fast denna soppa aldrig verkar ta slut?? Sitter här och har fått valt bort vissa små räkningar bara för att detta blev som de blev. Så jag hoppas att jag får pengarna denna vecka och inte om 6 veckor som den första på försäkringskassan sa att de skulle ta =(

Skulle ju ha betalt resten på nya vagnen och hämtat ut den åxå men nu blir ju de drabbat åxå. ja allt man planerat för blir så framskjutet att man bara vill försvinna just nu.

Annars då, marcus jobbar kväll hela veckan och alexander kommer vara hemma både i morgon och på fredag för då är dagiset stängt pga möten.känner mig så dålig som mamma just nu när jag inte orkar leka med han. det tar knappt 10 minuter sen är jag helt slut eller ja rätare sagt så är jag helt död och har ont i hela kroppen. Han som har så mycket energi att göra av med så får se hur dessa 2 dagar kommer gå. de brukar sluta med att jag inte får nått alls gjort.

Idag då, då har jag hämtat in kartongen med bäbiskläderna så nu ska jag bara kolla vad som ska fram och tvättas. sen hade jag ut 2 påsar med andra kläder, men ska ut men de får jag fixa senare. Jag har stått på en pall i sängen och fått upp en taklampa i vårat sov rum så nu kan man fixa där fast de blir mörkt för nú kan jag ju sätta på lampan =) så snart blir de nog fixat där inne åxå. Jag ringde till försäkringsbolaget och anmälde alla varor som gick till spillo när frysen la av så de ska fixas och hon trodde vi skulle få ut över en 1000ing iallafall efter självrisken. sen har jag träffat micke på tunabyggen och fått våra nyklar till garaget för vi har ju skaffat sånnt nu åxå =) ska väl ta en titt där inne nu innan jag åker och hämtar alexander. Bad då om att få hit en trakorskopa för att kunna rensa häcken och  kassta massa saker. för vi hade ju gårdsmöte igår och de var fler än jag som ville ha hit den och han sa faktist att den skulle komma idag, men än så länge har jag inte sett den komma in på våran gård. men hoppas den kommer iallafall för då får alexander vara ute och hjälpa mig medans jag rensar osv.
Tänkte även sätta upp alexanders taklampa men de lär borras ett hål i taket först och sättas upp en krok osv och jag har dunder ont i ryggen just nu efter förra lampan så den får vänta ett tag till men hoppas den kommer upp snart iallafall =)

Har tagit upp lövbiff ur frysen så den är upptinad när marcus kommer hem ikväll, för då blir det potatisgratäng och lövbiff med beasås. de lär väl gå att äta detta åxå utan att dö =) jag gillar inte alls lövbiff så väsrt mycket. därimot så älskar marcus det.

Sen har jag anmält mig till en visning på ett hus imorgon och då ska jag ta med mig svärmor och alexander och kika på det klockan 17.00 imån. hoppas kan man ju alltid göra på att det är något som går vägen. För jag börjar tycka det är väldigt trångt här och hur blir det inte då när vi får en till liten då. vi kommer ju gå på varandra här hemma.och de skulle ju kännas mycket mycket bättre att ta ett lån och betala av det för då betalar man då åt sig själv eftersom man äger huset då. Nu när man hyr så slänger man fan bort 6000kr om inte mer i månaden. och sen är det ju fan ingen service och inte någon hjälp får man av tunabyggen heller. tror jävlit mycket skulle lösa sig om man hade ett hus. men det är ju vägen dit åxå som ska klaras av.

oj vad jag skrev på nu då=) trodde typ bara att de skulle bli någon rad=) men men där ser man ibladn är det bra skönt att få skriva av sig lite åxå. man behöver liksom lätta på trycket ibland.

Tänkte köra igång en liten tävling förskojs skull här inne och det är att gissa datum när lillskit vill komma ut.
Info som behövs är väl att det är en pojk till 60% säkerhet och han är beräknat att komma 23 oktober 2009. Är sjukskriven pga sammandragningar/förvärkar.
Med Alexander gick jag över 7 dagar.
Vilket datum tror just du att han vill komma ut??
Varsegod att gissa på!!!!
Kommer skriva ner en lista så alla ser sen när jag fått in några gissningar iallfall!!

Ha de bra!


RSS 2.0