Samhälle

Åter igen så går mina funderingar om vad vi bor i för samhälle.....Idag visste jag inte om jag inbillade mig eller drömmde eller hörde fel, men nej jag var vaken,jag hörde rätt och det var inga inbillningar.

Kan börja med att berätta att jag hade gått till dagiset för att hämta Alexander och då på vägen hem så möter vi ett gäng med barn, det var 5 st, 2 flickor och 3 pojkar. Alla var väl mellan 5 år till 10 år. Ena killen han var väl kanske halvsvensk och 7 år.Han säger då till den övriga gruppen:
Killen:Så här låter man när man blir våldtagen
Killen: mmmmmmrrrrrrrrrroooooooommmmmm(Blandning mellan en råmande KO och en  vrålande BJÖRN)
Flickan:Va? Hur vet du det?
Killen:Min pappa har sagt det.....
Flickan:Jaha ok

Alltså jag vill inte veta vad dennes pappa sysslar med eller vad den lilla pojken vart med om.Jag hoppas självklart att han INTE vet vad våldta är för något och att han menat något annat.

Sedan lite längre bort möter vi en familj som består av: En somalisk MAMMA med en liten somalisk pojk i en vagn.Och en somalisk pojke och flicka som gick en bit efter.
Den  somaliske pojken hade en lång pinne som han gick och SLOG flickan med hela tiden och hon GRINADE hela tiden. Mamman gick bara och skrek på deras språk hela tiden.
Detta är ingen syn jag vill att mina barn ska se, så jag fick lov att säga till Alexander att så får man inte göra.

Men alltså vad höll denna mamma på med?? Hade jag varit i hennes skor så hade jag tagit av pojken pinnen och bett han sagt förlåt till flickan, sedan hade jag kollat hur det gick med flickan. Och bett dom gå på varsin sida av vagnen hela vägen hem.Men ja alla uppfostrar sina barn olika men det är ALDRIG rätt att låta dom slå varandra!

Ja så på den lilla korta biten hem så hann vi med mycket och självklart satte detta igång mina tankar om hur samhället är. Vart är det på väg?? Det blir fasiken bara värre och värre....
Hur ska man kunna förbättre ett sådant ställe??


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0