Operationsdagen

Klockan ringde 05.50 och Jag fick endast 1-2 timmars sömn för jag låg och väne på mig hela tiden.Kunde verkligen inte somna.Hade så mycket i tankarna så kroppen ville inte komma till ro och tillåta lite sömn. Men till slut så var väl både kropp och själ så otroligt jäkla trötta att jag lär ha somnat ändå!! det tog i mot att gå upp och stänga av klockan men upp kom jag och efter 5 minuter så var jag ganska pigg. Alexander väckte jag klockan 6 och tog tempen på han.Man skulle ta den innan han stigit upp och sagt som gjort. Försökte få i han lite vatten för man skulle försöka ge dom 2 dl vatten innan 6.30 men de gick inge vidare. det blev bara lite smuttande och inget mer. Packade med all som skulle med och kikade igenom papperna en sista gång.Sedan var det bara att klä på sig och fixa in alla packning och oss i bilen.Hade dock haft blen ute under natten och när klockan var så pass lite på morgonen så var det is över alla rutor på bilen. Så jag fick skrapa rutorna innan vi kom iväg. Men vi kom i TID!!!

Fick vänta en stund på att bli inskrivna pga datakrångel men det löste sig efter ett tag och det var Alexander och 5 st till som skulle på operation. Så det blev som ett led hela dagen. Så medans man väntade på våran tur så satt vi i lekrummet och lekte.Alexander blev riktígt god vän med en flicka i ungefär samma ålder.Dom pratade likadant och de verkade som att dom förstog varann. Han puttades inte och han DELADE med sig av ALLA leksaker till henne. KANSKE blev han KÄR??!!

Men sen gick det undan, träffade en läkare som pratade om öronen och kollade i öronen.'
efterdet träffade vi en annan läkare som hade hand om narkosen så han pratade om det och visade lite, sedan fick alexander en mask som han skulle ha att andas i sen.
Sen träffade vi en sköterska som han fick 2 st suppar av som skulle lindra smärtan efter uppvaknandet.Det gick väl si så där, han tycker inte om när man är på hans rumpa.
Sen bar det iväg in till operations salen. Och när han fick se alla doktorer så började han gråta och skulle springa där i från. Så jag tog upp han och la han på sängen. Det slutade med att vi var hela 7 st personer som höll fast han.Plus 1 läkare som satt och skötte masken och narkosen. Han grinade som en tok och när han väl märkte att det luktade lite konstigt i masken och att han blev lite yr så ja då började han hålla andan.Läkaren pickade på han flera gånger och försökte få han att andas normalt. eftersom han grinade så mycket så drog han in luft så häftigt i mellan åt så tillslut så bara tvär slockande han. Jag själv hann nog inte ens uppfatta vad som hände där inne eftersom  han är så pass stark så all energi gick till att hålla i han.
Jag blev utskickad till uppvakningsrummet och fick sitta där och vänta. Så i 25 minuter så kollade jag på barnpogram!! =)
Sedan kom dom ut med Alexander sovandes i sängen, han såg så liten ut när han låg där. dom tippade på att han skulle sova i ca. 30 minuter, men nej efter 5 minuter vaknar han och är hur groggy som helst, men ändå så ville han hem. Han skulle ner på golvet och väl där så kunde han knappt stå. Så fick ta han i famnen och hålla i han ett bra tag. Då satt han där och kollade på tvn!!  och han klappade händerna och skrattade så fort den där nallen pratade på tvn. Så ja han hör nog nu!!
Sen ville dom försöka få  i han vatten eller en glass men han vägrade allt, han tror att det är medecin i allt på sånna där ställen =/ Och ser han en läkare men vit rock ja då tjuter han och blir tokig. Han har verkligen fått men sen vi låg inne på barnavdelningen.
Efter ett tag så fick vi gå ut till lekrummet istället eftersom han blev så pass pigg och stadig så fort.och där ute då ville han ha vatten och drack 2 st glas med vatten på en gång!! Och Marcus kom även upp då eftersom han ahde fått skjus dit av barnens farmor. Så det dröjde inte länge förens vi fick åka hem. Tog en snabbis förbi cafeterian och köpte yoggi till alexander och en varin bagge till mig och marcus. så redan 11.40 var vi på väg hem. åkte då till barnens gammelmormor i säter, där barnens farmor  och lille anton var också.

När vi hoppade ur bilen där så var barnens gammel moster (marcus moster) jenny där med hennes 2 hundar och den ena är en 1 åring och valpaktig så hon började skälla för fullt på oss. Och Alexander har ju lekt med Rillo(barnens morföräldrars hund) och han har ju skällt.Men nu verkade det som han HÖRDE hur en hund skäller på riktigt för han gapade och gjorde värsta minerna, så vi fick oss ett gott skratt för de såg riktigt roligt ut =)
Blev väl kvar där ett tag sedan åkte vi hem och då sov båda barnen middag i bilen. Svängde in hemma en snabbis för att kolla posten och hämta lite mat.Och sedan åkte vi hem till barnens farmor för vi skulle grilla där med familjen. Var där hela dagen och på väg hem hämtade vi upp emil(Barnens farbror). Väl här hemma var det bara att packa upp all packning och sedan fixa barnen inför natten. Sedan kom Oscar och grabbarna spelade nhl10, ja allt det står ju i gårdagens inlägg.

Nu tror jag att jag fått med allt om operations dagen och nu ska jag gå ner och leka med barnen.
Skriver om ett tag när dom är lite mer sysselsatta där nere =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0