Oriflame

Oriflame Cosmetics grundades i Sverige 1967 av Jonas och Robert af Jochnick och deras vän Bengt Hellsten. Idag är Oriflame ett internationellt, direktförsäljande kosmetikföretag med försäljning i över 60 länder och en omsättning på över 1.3 miljarder Euro om året.

Oriflame har ett brett produktutbud av innovativa skönhetsprodukter med inspiration från naturen. Dessa produkter marknadsförs av cirka 3 miljoner oberoende konsulenter.

Oriflame erbjuder en unik affärsmöjlighet för människor som vill tjäna pengar direkt och samtidigt jobba vidare för att förverkliga sina drömmar och uppfylla sina mål. Med Oriflame kan du tjäna pengar idag och förverkliga dina drömmar i morgon!

Respekt för medmänniskor och natur är en viktig del av Oriflames kultur. Vi stödjer ett flertal välgörenhetsorganisationer världen över och är bland annat medgrundare av World Childhood Foundation. Oriflame Cosmetics är noterat på Stockholmsbörsens O-lista.

Oriflame - snabba fakta

  • 1.3 miljarder Euro i årlig försäljning
  • ca 3.1 miljoner konsulenter
  • 7 500 anställda
  • 900 produkter
  • Medgrundare av World Childhood Foundation
  • Globalt forsknings- och utvecklingscenter med över 100 forskare
  • Fem egna fabriker lokaliserade i Sverige, Polen, Kina, Ryssland och Indien
  • Listat på Stockholmsbörsen sedan 2004
  • Verksamhet i över 60 länder 

Gemenskap, framåtanda och passion är våra tre grundläggande kärnvärden.

Gemenskap
Människor som arbetar tillsammans bryr sig om varandra och hjälps åt längs vägen. De vet att man är starkare tillsammans.

Framåtanda
Det bor en inre kraft i vissa människor. De som aldrig ger upp. De som ser möjligheterna istället för problemen. De är de verkliga entreprenörerna.

Passion
Passionerade människor har kraft att förändra världen. De älskar och tror på vad de gör. De vet med sig att de är betydelsefulla.

Globalt ansvar

När vi skapar våra produkter strävar vi efter att använda naturliga ingredienser som är i linje med vår starka miljöpolicy där produkterna inte är skadliga för miljön. Vetenskapliga rapporter om säkerhets- och miljöfrågor övervakas regelbundet för att försäkra att alla åtgärder görs för att ersätta ingredienser som kan ha en negativ inverkan på konsumenternas hälsa eller på miljön.

Vår respekt för naturen återspeglas inom företagets alla områden. Vi har aldrig testat, eller gett någon i uppdrag att testa, ingredienser på djur. Sedan många år tillbaka har vi enbart använt papper från hållbart skogsbruk i våra kataloger, och det har länge varit vår policy att inte använda PVC. När det är möjligt använder vi återvunnet material och energisparande transportalternativ.

Vi har en stark medvetenhet när det gäller etik, vilket återspeglas i alla delar av verksamheten. Alla våra produkter formuleras och tillverkas i linje med branschens högsta standard och enligt etiska riktlinjer.

Vi har för närvarande tillverkning i fem egna fabriker - i Polen, Sverige, Indien, Kina och i Ryssland. Vi försäkrar att nationella och lokala hälso- och säkerhetsstandarder efterlevs på alla våra fabriker när det gäller arbetsplats, minimilön och arbetstid. Dessutom förväntas våra leverantörer arbeta på ett etiskt korrekt sätt när det gäller unga och sårbara människor i produktionen. Som en av medgrundarna till World Childhood Foundation är barns välfärd av stor betydelse för oss,

Vi anser att företag bör ta samma moraliska ansvar som enskilda individer. Våra etiska och miljöinriktade grundprinciper täcker allt från råmaterial till villkor för hur arbetet i våra fabriker ska bedrivas. Vi vill att de människor som tillverkar våra produkter ska kunna göra det utan att riskera sin hälsa, och de ska dessutom få en rimlig ersättning för sitt arbete.

Vattenbesparing är en av prioriteringarna i vår miljöplan. I linje med vår strävan att värna om miljön använder vi tekniker på alla våra fabriker som hjälper till att minska vattenåtgången och minimera föroreningar
.

Välgörenhet!!


World Childhood Foundation




Barn ska få vara barn


Alla barn har rätt till en barndom, trygghet, glädje, lekfullhet och nyfikenhet på livet. Alla barn har rätt att växa upp och utvecklas socialt och intellektuellt. Men många barn är fråntagna dessa, de mest grundläggande rättigheter.

Det är anledningen till att Oriflame ville vara med om att starta World Childhood Foundation. Genom organisationen når vi ut till världens mest sårbara barn: gatubarn, sexuellt utnyttjade barn och barn på institutioner. Tillsammans stödjer vi projekt för flickor och unga mödrar - eftersom nästan ingen annan gör det.

Oriflame stödjer World Childhood Foundation på många sätt. Förutom bidraget som en av grundarna, sponsrar vi också ett antal projekt som drivs av Childhood inom de marknader där vi är aktiva. Just nu bidrar Oriflame extra till projekt till förmån för barn i Estland, Litauen, Lettland, Ryssland och Polen. Genom att välja Oriflame, bidrar du till att göra skillnad – och du gör det möjligt för oss att kunna bidra ännu mer.

Genom att välja Oriflame gör du det möjligt för oss att kunna bidra ännu mer. Vill du hjälpa ännu mer kan du ge ett bidrag till World Childhood Foundation som direkt generarar det dubbla! Om du lägger in nr 14950 i din beställning så skänker du 10 kronor till World Childhood Foundations viktiga arbete, och för varje bidrag på 10 kronor som du gör så skänker Oriflame 10 kronor. Under 2009 skänktes 30 000 kr tack vare nr 14950.

Livslust


Ger hopp när det inte finns något

Livslust (Dzivesprieks) är en väldigt speciell skola. Skolan ger tonåringar med svårigheter i Lettland hopp om en framtid. De flesta av tonåringarna har spenderat hela livet på barnhem eller andra instutioner. Innan de kommer till skolan har de lite eller inget hopp om en bra framtid.

Livslust grundades 1994. Här har studenterna har möjlighet att kombinerar generella ämnen så som engelska och matte med praktiska ämnen så som sömnad, datorteknik, matlagning och byggnadsarbete. Genom att lära sig ett yrke skapar de bättre förutsättningar för en ljusare framtid.

Livslust finansieras av donationer och Oriflame har varit en aktiv bidragsgivare redan från starten.

Fred! 100 röster mot våld och krig

Det är nu 200 år sedan den sista militära striden ägde rum i Sverige. Vi har alltså haft fred i två sekel - ett världsunikt förhållande. Men samtidigt dödas och skadas tiotusentals människor världen över varje år av terrorhandlingar, uppgörelser i undre världen och våld på öppen gata, i hemmen och i skolor. Det finns ingen anledning att stillatigande acceptera sakernas tillstånd. Därfår har Oriflame valt att vara en av sponsorerna bakom boken "Fred! 100 röster mot våld och krig" som delas ut gratis till Sveriges alla 16-åringar från den 17 september, 2009.

I Sverige år våldet och hoten, framför allt bland yngre, oacceptabelt utbrett. Sparkar, slag och regelrätt misshandel inträffar varje dag. Vi har vant oss vid att läsa om knivslagsmål och vapenhot, butiksrån och skottlossningar vid nattklubbar och restauranger. För många år våldet och rädslan en del av vardagen.

FRED! 100 röster mot våld och krig är en bok som kommer att sätta i gång samtal och ge både alternativ och argument
. Här finns bilder av världens båsta fotografer och texter av storheter som John Lennon, Martin Luther King, Astrid Lindgren, Peter Englund, Christer Fuglesang och Anne Frank. Men här finns också nyskrivna texter av unga svenskar av idag. Innehållet är dessvärre brännande aktuellt. Med boken som avstamp har internetforumet Peacepower skapats där unga svenskar diskuterar våldet och dess alternativ.




Inom kort kommer det ett inlägg om hur man tjänar pengarna och hur man blir stor inom detta företag!






Kommentarer
Postat av: Nadja

Bara bra. =) När ska du hämta barnen? =) kram

2011-01-17 @ 12:52:04
URL: http://nadjaslivliga.blogg.se/
Postat av: Nadja

Bara bra. =) När ska du hämta barnen? =) kram

2011-01-17 @ 12:53:44
URL: http://nadjaslivliga.blogg.se/
Postat av: JD | 60 kg ska bort!

dom låter väldigt bra :D

hoppas du hittar nå ;) kram

2011-01-17 @ 12:58:04
URL: http://josdil.blogg.se/
Postat av: Rumptott

vet inte redigt hur jag ska uttrycka mig..

men blir bara hela tiden ner tryckt av personer som jag igentligen förväntar mig stöttning ifrån o kärlek.

men känner fan bara hat just nu =(



de va allt mellan himel o jord som diskuterades.. <3

kram <3

2011-01-17 @ 13:01:35
URL: http://rumptott.blogg.se/
Postat av: Nadja

det är snart. vad tiden går fort. =) kram

2011-01-17 @ 13:07:11
URL: http://nadjaslivliga.blogg.se/
Postat av: Rumptott

om jag visste varför HAN trycker ner mig så skulle jag inte sitta här med tusen miljoner frågor som VARFÖR?? =O =(

nja vet jag inte fick mest bara en jäkla massa vetinte varför då? nej ja tillbaka.. va mest jag som pratade en massa =/ hm..

kram

2011-01-17 @ 13:10:31
URL: http://rumptott.blogg.se/
Postat av: Nadja

kl 14. så ska snart köra om en stund. =) kram

2011-01-17 @ 13:12:12
URL: http://nadjaslivliga.blogg.se/
Postat av: Frida - Mamma till Elsa

Ja men visst. :)

Kram

2011-01-17 @ 13:13:46
URL: http://allgren.blogg.se/
Postat av: Rumptott

NEJ Det är verkligen inte min man som trycker ner mig han e guld värd den älskade ängeln över hur mkt han får ta emot ifrån mig..

de är en annan som hackar/trycker ner mig t tusen..

o de är helt sjukt med tanke på vad han e t mig.. =O

kram

2011-01-17 @ 13:14:28
URL: http://rumptott.blogg.se/
Postat av: Rumptott

går inte redigt. =/

han kommer alltids att förfölja mig tills han inte finns mer o till o med där efter.. =/

kram

2011-01-17 @ 13:25:26
URL: http://rumptott.blogg.se/
Postat av: Frida - Mamma till Elsa

Näe vi tävlade tillsammans när vi var ung! Har inte träffat henne på massa år.

Kram

2011-01-17 @ 13:52:18
URL: http://allgren.blogg.se/
Postat av: Mysan

sv den gick okej men jag är inte klar har innebandy träning ikväll också :P

2011-01-17 @ 14:37:14
URL: http://kardemummabulle.blogg.se/
Postat av: Sara - Alicias & Manfreds mamma

Ja gör det låter msyigt!

Hur går det med träningen och allt? Ska vi börja nu med att bestämma att vi tränar x antal timmar? =)

kram!

2011-01-17 @ 14:49:07
URL: http://saralovdahl.blogg.se/
Postat av: Rumptott

nej men alltså om du tänker en extra gång så vet du nu vem personen är..

har gett dig redan för många let trådar =/



kram

2011-01-17 @ 15:34:59
URL: http://rumptott.blogg.se/
Postat av: JD | 60 kg ska bort!

den billigaste trapp maskinen jag hittat hittills kostar 699kr, vill gärna hitta billigare om det går :D hihi! kram

2011-01-17 @ 15:56:11
URL: http://josdil.blogg.se/
Postat av: Molly Bergström

Ha en fortsatt bra måndag!! :D

2011-01-17 @ 16:17:58
URL: http://mooollys.blogg.se/
Postat av: juliaericson

hihi, ja ! :) kram

2011-01-17 @ 16:23:24
URL: http://saviourtonight.blogg.se/
Postat av: EN MÖLNBOBOS LIV - MELVINS MAMMA

Hej!

Jag undrar om du skulle kunna ändra i dina blogginställningar



Översikt - inställningar - och sedan kryssa i Lämna ut hela inlägg i rss-flödet



Detta gör att alla som använder RSS läsare för att hålla koll på olika bloggar direkt kan se hela ditt inlägg i sin läsare. Underlättar enormt mycket för oss.



Detta påverkar inte dig på något sätt utan gör det lättare för oss.



Tack på förhand

Anna

2011-01-17 @ 16:34:32
URL: http://www.annakarlsson.se/blogg/
Postat av: Emelie

Jaa precis, jag jobbar och har forever som extra jobb :P Kram

2011-01-17 @ 18:17:53
URL: http://taas.blogg.se/
Postat av: Nadja

Tog ca 20 min. =) Det gick hyfsat bra. =) Vad gör du ikväll? =) kram

2011-01-17 @ 19:34:47
URL: http://nadjaslivliga.blogg.se/
Postat av: || mannen som kan prata om hundar ||

Är inte Oriflame lite som pyramidspel, eller har jag missuppfattat det?

2011-01-17 @ 19:37:57
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Jag och Mitt Livs Viktigaste Resa

Jag behöver din mail om du vill ha tillgång. Vill inte att mina uppgifter ska synas här.

2011-01-17 @ 21:05:28
URL: http://mammasbusungar.blogg.se/
Postat av: HUSnrNIO

Min mamma brukar handla Oriflames produket om jag inte missminner mig. Men jag minns inte vart och hur hin gör det inser jag nu. Ja, ja... Ha en trevlig måndagkväll!

2011-01-17 @ 21:06:14
URL: http://www.husnrnio.se
Postat av: Linda

sv: Ok det var genom oriflame man fick resa:-) Inget för mig då jag är en usel hemmaförsäljare, men bra för dom som tar sig tid till det ;-) Brukar handla lite produkter förr av svägerskan från dom..



Hoppas ni kommer iväg på en resa ifa, är ju så skönt med miljöombyte..



Ha en skön kväll..

2011-01-17 @ 21:24:38
URL: http://crazybeautifulworld.blogg.se/
Postat av: Jessica Nellie & Oliwer´s Mamma

spännande :)



sv: det är väl itne för sent att beställa en fotokalender nu? :)



kram

2011-01-17 @ 21:52:41
URL: http://shiiitonge.blogg.se/
Postat av: Moa - Leos mamma

I helgen har vi varit bortbjudna osv och annars mest tagit det lugnt! =)

2011-01-17 @ 23:16:38
URL: http://lillagroda.se
Postat av: Anneli- En blogg om nästan allt möjligt

Gå gärna in på denna:

"http://mirelladeluxe.blogg.se/2011/january/den-som-vann-tavlingen-ar.html#comment"

rösta på mig så får du en länk på 1 inlägg hos mig.



Betyder mkt för mig om du gör detta :)

2011-01-18 @ 19:20:10
URL: http://anneliswebb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0