Månader

Anton är 7 månader och för ett tag så blir jag så orolig att han har något slags fel att utvecklingen förhindras en grad hos han.
Läser en mamma tidning och det står om en sjukdom som heter: Krabbessjukdom!
Det mesta i beskrivningen om sjukdomen låter så beskant och det känns som man beskriver Anton till den viss grad.
samtidigt kommer skydds instinkten och jag slår borta alla tabkar och försöker verkligen att tala om för mig själv att alla barn utvecklas i olika forta former och att Anton antagligen är en av dom som verkligen vehöver tid på sig för att utveckla allt i sin rätta ordning.

Anton är helt tandlös fortfarande, jag som trodde den första tanden var på väg redan vid 4 månader på han, men nej det var ingen tand  och känns och ser ut som att det kommer dröja ett bra tag till innan det behagar sig att ploppa upp något vitt och vasst inne i hans mun.
Anton kan inte sitta själv, han sitter i knät på folk och lika sitter han jätte fint på golvet när man håller i han.Han sitter också helt själv i hänga på stolen på köksbordet.
Men så fort man ska ha han sittandes på golvet,sängen ja vart som helst utan att hålla i han så blir det fall bakåt på en gång för han är stelare än en pinne!!Man tror att man ska böja av han benen när man försöker sätta han ner. Just denna otroliga stelhet det är den som oroar mig väldigt mycket!!!
Anton kryper inte, nej han vill knappt ligga på magen så när han väl gör det så drar han bara upp rumpan i vädret sen skriker han tills han knappt får luft.

Anton har inte kunnat äta pure eller mat alls förens  i måndags.Så nu kan han äta 4-5-6 månaders puréer och 4 månaders gröten.
Men välling går fortfarande inte så han vill bara ha sin ersättning.
Är man 7 månader och lever på saker som är för 4 månaders bebisar så förstår jag att han inte utvecklas i en snabb tackt. Han får ju inte i sig alla ämnen i rätt mängd när det blir så tyvärr.

Men detta gör så ont i mitt mammahjärta att jag ORKAR inte tvinga i han vällning så han spyr som en gris.
Jag orkar inte tvinga han att sitta så att benen snart går av.
Jag Orkar inte heöt enkelt.
Jag blir så ledsen att behöva bråka emd han så mycket om allt och ändå så bara ler han hela tiden .....

Som tur är så ska vi till bvc på måndag  och väga & mäta Anton så då ska jag berätta hur det ligger till och fråga hur jag ska göra nu..Om dom har några jäklit bra tips eller om jag borde börja oroa mig för något.

Visst jag är van sedan Alexander var liten, men han var ju rätt tidig med det mesta.Så vad har man att jämnföra med och vad är en riktig tabell med rätt riktlinjer för barn upp till 1 år??
Finns det någon sådan??


Ja jag lever i mina tankar och min orolighet var eviga dag!!











Kommentarer
Postat av: DONKEN

förstår din oro.. :( jag hoppas att det inte är nåt, och att han snappar upp allting på en gång sen när han närmar sig ett. Inte lätt o veta när den man "jämför" m ed var tidig med det mesta. Kanske blir så för mig med, med nästa barn? ja jag vet inte. men jag tror inte du behöver oroa dig alltför mycket.

så himla söt han är! det är anton på bilden va? ;P

och tack så mycket för din röst. :D pöss pårej

2010-06-04 @ 15:51:05
URL: http://donkens.blogg.se/
Postat av: farmor

det är inget fel på den pojken , tänk på alla framsteg han gjort denna vecka nä han är normal alexander va tidig, tänk dig själv att på 4 dagar lära säg äta flera rätter , klappa händerna o veta va lampan är.

2010-06-04 @ 15:57:34
Postat av: Fia

Tror inte det är något fel på anton!! Barn lär sej o utvecklar sig olika..man kan inte jämföra med något annat barn . Men Isabelle kan heller inte sitta själv, krypa ..välling HATAR hon. men pure kan hon få i sej men oftast är det pure från 4-5 månader & nu är hon snart 8 månader ...



Jag ser att han kan klappa händerna o veta vart lampan är...det kan heller inte belle. du ser, dom utvecklas olika. var inte orolig ..

ps, fortfarande lika söta barn :) lite fler bilder på dom tack ;P

2010-06-04 @ 20:56:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0