Dagis

Nu är Alexander på dagis och jag ska hämta han om ca 1 timme. Han blev lite små ledsen när vi lämnade han i morse men de kan jag förstå eftersom han ej har varit där på lite över 3 veckor nu. Han fick en lång semester =)

Ringde igår till omsorgskön och frågade hur vi står till i kön för omplacering och det var 3 st före oss så de kunde ta lång tid annars kan de gå jätte fort att få plats på ett annat dagis. Så får väl hoppas på att de går fort då =) För varken jag eller Marcus är nöjd med dagiset eller personalen där just nu. Men men det är väl sånnt man får ta ibland också. Men samtidigt vill jag ju känna mig trygg och säker när jag lämnar i från mig mitt bustroll =)

Ja sen är det väl strul med försäkringskassan också, det finns inget värre än att ha med dom att göra när det blir fel eller trassel på något vis för dom är så sega och dom vägrar ha fel fast dom har fel. det började med att jag ej hade fått någon sjuklön förra veckan.så jag ringde och dom sa att jag skulle ha från mitt jobb. så jag ringde till borlänge komun eftersom de var dom jag jobbade hos först och eftersom jag bara var vikarie där under sommaren och inte har varit anställd i 1 månad så ska försäkringskassan betala ut de första 14 dagarna också. Men de vägrade dom och borlänge komun vägrade också. Sen sa dom att dom bara hade fått sjukintyg från mitten av augusti så där försvann ju 1,5 månader. och det är ju från mitt andra vikarie jobb och dom har skickat in papperna försent. men borlänge komun har inte skickat in något alls. så har pratat med min handläggare nu och förklarat att jag har år 2007 pratat med en på försökringskassan här i borlänge att jag ville ha skyddad sgi eftersom vi visste att vi ville ha ett syskon tätt in på alexander.Och han sa att jag skulle ta ut 5 dagar i veckan av min mammaledighet och att andra barnet måste komma innan förtsa barnet fyllt 2 år. Och så är det ju, därför har ju jag min stora årsinkomst sen jag var fastanställd i stockholm. Och nu ville dom ha min nya inkomst för dessa 2 jobb men varken jag eller min arbetsgivare kan räkna ut de för en vecka kan jag ha jobbat 100% och en annan vecka knappt 24 % sen är de ob hit och dit. så nu är det någon lönespecialist från försökringskassan som ska hjäkpa till att utreda vad de blir för årsinkomst  för just dessa 2 jobb. för jag fick inte ta från den andra årsinkomsten som jag har. men min fråga är......komme jag få ha min höga årsinkomst när barnet föds? annars har jag ju blivit lurad? Kommer jag få ut mina pengar även fast denna soppa aldrig verkar ta slut?? Sitter här och har fått valt bort vissa små räkningar bara för att detta blev som de blev. Så jag hoppas att jag får pengarna denna vecka och inte om 6 veckor som den första på försäkringskassan sa att de skulle ta =(

Skulle ju ha betalt resten på nya vagnen och hämtat ut den åxå men nu blir ju de drabbat åxå. ja allt man planerat för blir så framskjutet att man bara vill försvinna just nu.

Annars då, marcus jobbar kväll hela veckan och alexander kommer vara hemma både i morgon och på fredag för då är dagiset stängt pga möten.känner mig så dålig som mamma just nu när jag inte orkar leka med han. det tar knappt 10 minuter sen är jag helt slut eller ja rätare sagt så är jag helt död och har ont i hela kroppen. Han som har så mycket energi att göra av med så får se hur dessa 2 dagar kommer gå. de brukar sluta med att jag inte får nått alls gjort.

Idag då, då har jag hämtat in kartongen med bäbiskläderna så nu ska jag bara kolla vad som ska fram och tvättas. sen hade jag ut 2 påsar med andra kläder, men ska ut men de får jag fixa senare. Jag har stått på en pall i sängen och fått upp en taklampa i vårat sov rum så nu kan man fixa där fast de blir mörkt för nú kan jag ju sätta på lampan =) så snart blir de nog fixat där inne åxå. Jag ringde till försäkringsbolaget och anmälde alla varor som gick till spillo när frysen la av så de ska fixas och hon trodde vi skulle få ut över en 1000ing iallafall efter självrisken. sen har jag träffat micke på tunabyggen och fått våra nyklar till garaget för vi har ju skaffat sånnt nu åxå =) ska väl ta en titt där inne nu innan jag åker och hämtar alexander. Bad då om att få hit en trakorskopa för att kunna rensa häcken och  kassta massa saker. för vi hade ju gårdsmöte igår och de var fler än jag som ville ha hit den och han sa faktist att den skulle komma idag, men än så länge har jag inte sett den komma in på våran gård. men hoppas den kommer iallafall för då får alexander vara ute och hjälpa mig medans jag rensar osv.
Tänkte även sätta upp alexanders taklampa men de lär borras ett hål i taket först och sättas upp en krok osv och jag har dunder ont i ryggen just nu efter förra lampan så den får vänta ett tag till men hoppas den kommer upp snart iallafall =)

Har tagit upp lövbiff ur frysen så den är upptinad när marcus kommer hem ikväll, för då blir det potatisgratäng och lövbiff med beasås. de lär väl gå att äta detta åxå utan att dö =) jag gillar inte alls lövbiff så väsrt mycket. därimot så älskar marcus det.

Sen har jag anmält mig till en visning på ett hus imorgon och då ska jag ta med mig svärmor och alexander och kika på det klockan 17.00 imån. hoppas kan man ju alltid göra på att det är något som går vägen. För jag börjar tycka det är väldigt trångt här och hur blir det inte då när vi får en till liten då. vi kommer ju gå på varandra här hemma.och de skulle ju kännas mycket mycket bättre att ta ett lån och betala av det för då betalar man då åt sig själv eftersom man äger huset då. Nu när man hyr så slänger man fan bort 6000kr om inte mer i månaden. och sen är det ju fan ingen service och inte någon hjälp får man av tunabyggen heller. tror jävlit mycket skulle lösa sig om man hade ett hus. men det är ju vägen dit åxå som ska klaras av.

oj vad jag skrev på nu då=) trodde typ bara att de skulle bli någon rad=) men men där ser man ibladn är det bra skönt att få skriva av sig lite åxå. man behöver liksom lätta på trycket ibland.

Tänkte köra igång en liten tävling förskojs skull här inne och det är att gissa datum när lillskit vill komma ut.
Info som behövs är väl att det är en pojk till 60% säkerhet och han är beräknat att komma 23 oktober 2009. Är sjukskriven pga sammandragningar/förvärkar.
Med Alexander gick jag över 7 dagar.
Vilket datum tror just du att han vill komma ut??
Varsegod att gissa på!!!!
Kommer skriva ner en lista så alla ser sen när jag fått in några gissningar iallfall!!

Ha de bra!


Kommentarer
Postat av: Lena Smångs

Hej Linda!

Bäbisen kommer 17 oktober :), Lycka till !!

2009-09-03 @ 19:18:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0